• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirimden ağlıyorum...

iyide elinde tapu olmadıktan sonra nasıl sahip çıkıcak veya kiraya vericek veya satıcak
öyle bişey olamaz...tr de hak var hukuk var...

kusura bakmayın ama bu gurbetçi olaylarını çok iyi bilirim
sizin eşiniz gibi saf bir kardeş
memlekette onun yaptığı malı yemek isteyen açık gözlü aç gözlü bi kardeş
nedense gurbetçi aileler kardeşlerine eşlerine dostlarına çoook güveniyorlar
bu devirde babana bile güvenmeyeceksin
sakın ola sakın yok sonra veririz abi siz gelince çıkarız ayaklarına kanmayın derim
ne çok örnek var , saf kardeş bi imzayla kandırılır, mallar zimmete geçirilir

kusura bakmayın tam anlayamadım..
bu ev kimin evi?eşinizin babasının mı yoksa yabancı birisinin mi?
bu evin parasını verdiniz mi yoksa sadece kaparo mu ödediniz?
sözleşme dediğiniz nedir? mesela kaparo verdiniz ve ev şu tarihte,şu kişiye şu kadar para daha alınarak teslim edilecek mi diye yazıyor?
parayı siz ödediyseniz ,sözleşmede sizin adınız yazıyorsa ebisinden size ne?abisi neden evle ilgileniyor?

Kardeş bile olsa bu emrivaki yapma hakkını nerden alıyor ?

Eşinizden alıyorsa işiniz çok zor, o izin verdikten sonra sizin sözünüzün hükmü geçmeyecek gibi...

Zaten eşiniz "hayır" derse kimse hiçbir şey yapamaz ama ..

Eşiniz saf olmasın, gurbet elleri boşunamı bekliyorum diye ağırlınızı koyun sizde, ne demek herşey ortak? O zaman siz neden gurbeti bekliyorsunuz, sizin yaptırdığınız evi değil satmaya, konusunu yapmaya bile hakları yok bence, eşiniz hayır diyemiyorsa sizde evin ve bundan sonraki malların tapusunu üstünüze yaptırın.

Eşiniz saf olmasın, gurbet elleri boşunamı bekliyorum diye ağırlınızı koyun sizde, ne demek herşey ortak? O zaman siz neden gurbeti bekliyorsunuz, sizin yaptırdığınız evi değil satmaya, konusunu yapmaya bile hakları yok bence, eşiniz hayır diyemiyorsa sizde evin ve bundan sonraki malların tapusunu üstünüze yaptırın.

ben bu arkadasıma aynen katılıyorum emegınıze sahıp cıkın

emeğinize sahip çıkın bugün hiç kolay değil.bunun yarını var Allah esirgesin neyin ne olacağı hiç belli olmaz.Allahım böyle asalaklardan uzak durmak lazım oh valla sen çalış o orda yatarak mal sahibi olsun.sakın taviz verme.sevibade ye katılıyorum tapusunu kendi üstüne al kafan rahat olur hiç değilse.sevgiler

kesinlikle esimle aram acilir olayini bir gecin derim ben

agirliginizi koyun yoksa sizi kapi onune koyarlar gidisatta onu gosteriyor zaten

sozlesme yaptiginiz yerede telefon acin,ne hakla evimin anahtarini benim imzam olmadan kardesi olsada dahi abisine verdiniz diye ayrica hesap sorun

anahtarlari geri almalarini ve gidebilcegin bir tarihte bizzat kendinizin alacaginizi soyleyin

bence sozlesme yaptiginiz yerle gorusun tabi resmi makamlarca yapildiysa

yoksa aile iciyse cok kargasa cikicaktir gibime geliyor :S

canım normalde Türkiye de gayrimenkul satışı sadece tapuda yapılabilir sizin yaptığınız gibi ev bitmeden alınca genelde noter sözlşemesi ile yapılır müteahhit ya da arsa sahibi satın aldığınız kimse biten evi sözlşemeyi kimle yaptıysa onun üzerine geçirmek zorunda
burda sorun yok sizde zaten eğer eşinin abisinin vekaleti yoksa eşinle ilgili müteahhitin evin anahtarını abisine vermemesi gerekir sizin rızanız olmadan yaptığı zaten yanlış müteahhitin gözünü korkutun kilidi değiştirsin olsun bitsin anahtarı geri almaya bile gerek yok

eşinizin babası ölünce sadece babasına ait mallar ortak olur onda da malların 1/4 ü annelerine kalır kalanı da kaç kardeş varsa o kadar parçaya bölünür
babasından kalan malalrı satın abi de parasını alsınkendine ev mi alır kiralar mı ne halt ederse eder
eşinle aranın bozulacağından korkma benim babam kardeşi iflas edecek diye tek evini sattı bi de abisinin bi evine üstüne geçirip bankadan kredi aldı hem evi biz kullanmıyoruz hem babam onun kredisini ödüyor hem de evi barkı olmadığı için halen çalışıyor resmen maddi sıkıntı çekiyorlar ha amcam mı karısıyla kızını alıp tatile felan gidiyor

annem de baştan beri babam kardeşlerine yaptıkça sustu artık iş çığrından çıktı sen şimdiden al önlemini sonrası çoook kötü olur tecrübe konuşuyor

evi kiraya verin gitsin çatır çatır kira parasını yersiniz :delphin:

kızlar evi aldıgımız yer eşımın bi mutayıt akrabası oyuzden anahtarı almışlar biz evı aldığımıza dair bi sözleşme yaptık ev daha yapıma aşamasındaydı eşımde o akrabalarına gü vendiği için yazın gittiğimizde alıcaz tapuyu dıye anlaştık eşim annesıyle konuştu abısının öle bı talebi varmış eşim sölendi kızdı eltim heyerde biz istanbula tasıncaz orda boş evde var dıyomuş ben buna kızdım tabıkı satamaz. evde kalmaları sorun değil bi girerlerse içine evın üstüne konarlarr....

kusura bakmayın tam anlayamadım..
bu ev kimin evi?eşinizin babasının mı yoksa yabancı birisinin mi?
bu evin parasını verdiniz mi yoksa sadece kaparo mu ödediniz?
sözleşme dediğiniz nedir? mesela kaparo verdiniz ve ev şu tarihte,şu kişiye şu kadar para daha alınarak teslim edilecek mi diye yazıyor?
parayı siz ödediyseniz ,sözleşmede sizin adınız yazıyorsa ebisinden size ne?abisi neden evle ilgileniyor?

canım ev bizim evlendikten sonra aldık kendi çabamızla

Back
X