slm kızlar
gerçekten şuan sınırden patlamak üzereyim..geçen ay patronumuz zam yapacaktı ve yapmadı.herkeze bıdahakı ay verecegini söylemiş..neyse bugun 1.vardıya maasını aldı ve gıttı hem gecen ayın zamı hem bu ayın zamını vermiş onlara 250 gecen ay bu ay da250 toplamda 500 tl ben ve 2 kişiye daha yaptıgı zam ise 100 tl ve gecen ayın zamı ortada yok..bize hem 150 daha az hemde gecen ayın zamı yok..bu nasıl bır adaletsızlık oluyorum sınırımden aksam bızım maasları verecek sızce nasıl konusmalıyım..paraya cok ıhtıyacım var ..cıkmakta ıstemıyorum ..ama bu adaletsızlıge gozde yumamıyorum..ne olur fıkır verın..
bunu neden yaptığını açık açık soramaz mısın?
senden kıdemliler mi durumları ne?
haksızsınız sonucta dıger arkadaşlarınız ayakta emek verıyorlar ki dokuma işide kolay iş değil
ama siz hem zam istiyorsunuz hem hak savunuyorsunuz hem masa başında muhasebe yapıyorsunuz hemde mesai saatinde nette gezınıyorsunuz sizinki hak yemek değil mi...???
Maaşı almadan önce konuşun.
Yalnız siz kendi adınıza konuşun.
Konuşurken yapıcı olmaya özen gösterin ama her sonuca da hazırlıklı olun.
Konuşmanın gidişatına göre tavır alın olur da konuşma ters gider ayrılma noktasına gelir ve eğer orada çalışmaya devam ederseniz bu durum daha kötü olabilir.
belkide geçen sefe size daha fazla yapmıştır onu dengelemk istemiştir
çok zor doğusu bende haksızlığa gelemezdim ama bi iş yerinde herkese eşit zam zaten seyrek bişey herkes çalışma koşullarına göre zam alır aslında sizin maaşınız az diye biraz sıkıntı yapmışsınız sanki
sağol canım cevabın için haklısın..ama adet donemımde yaklastı cok gergınım suan..konuşacam evet kendi adıma ..
Belki onlar pazarlık yapmışlardır.
Özel sektörde calısırken herkesin zammı farklı olurdu. Kiminin 100 kiminin 50 lira
yasal olarak herhangı bır acıklama ve yazılı beyanlar olmadıgı surece daha az zam yapamaz ısveren
maaş zamları çalışanlar arasında konuşuluyor ve bazı kişilere benden daha fazla zam yaptığınızı duydum üzüldüm, geçen ayın zammınıda alamamıştık zaten. bi hatamımı gördünüz de bana daha az zam yaptınız desen mesela. gerçi patronuda tanımıyorumki. bazılarına eziklik söker bazılarına çirkeflik. kibar olacaksan böyle sor.
ama konuşurken onlara çok yaptınız deme bana az yaptınız de, doğru politika odur. ayrıca keşke hiç konuşulmasa çalışanlar arasında maaşlar sonra sıkıntı olabiliyor böyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?