• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirime hakim olamiyorum

Aysen2

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2021
52
55
8
35
Merhaba arkadaslar,
size bir sorum olacak. Ben normalde sessiz sakin bir insanim ama sinirlendigimde, üzüldügümde, biri üstüme cok geldiginde fazla konusuyorum ve bu konuda kendimi firenliyemiyorum. Böyle oluncada hakliyken haksiz duruma ben düsüyorum. Sinirliyken kendimi cünkü iyi bir sekilde ifade edemiyorum ve olay benim aleyhime dönüyor. Gereksiz yere olayi uzatiyorum, sakiz gibi. Sinirimi cok fazla belli ediyorum. Tahammül sinirim galiba az . Karsimdaki insanin saygisiz bir davranisini gördügümde yani kötü niyetli oldugunu gördügümde freni patlamis kamyon gibi konusuyorumda konusuyorum. Nefret ediyorum bu huyumdan. Sen söylesin böylesin diyorum ama ses tonumdan, bakisimdan cok sinirlendigim anlasiliyor. Ve normalde dedigim gibi sakin bir yapim oldugu icin böyle tepkiler verince diger insanlarda daha cok benim davranisima sasiriyorlar.

Yani kisacisi sinirlendigimde agzimi tutamiyorum, sakinligimi koruyamiyorum.
Bu konuda nasil kendimi dizginlerim bilmiyorum. Tavsiyesi olan varmi.

Bence biraz beklentiyi düşük tutmakla ilgili. İnsanların kötü niyetli olacağını, yalan söyleyeceğini bunlarla karşılaşacağınızı kabullenin böylece o an hazırlıksız yakalanmış olmazsınız daha normal karşılaşalayabilirsiniz. Bir de akışa bırakın bir şeyleri. Sizin çözmeye çalıştıpnınzdan daha iyi çözülebiliyor akışa bırakınca bazı şeyler kendimden biliyorum.

ben de sinirlenince çok sağlam sinirlenirim. ama her olayda hemen tepki vermem yada terslemem. sabır sınırıma gelinince yakar geçerim. o da kötü bence.
galiba bir olay karşısında en sağlıklı iletişim kurma ve duyguları yansıtma yöntemlerini öğrenmek lazım.

Ben de bazen öyleydim. Bunun beni fazla yıprattığını görünce önce azalttım, sonra bıraktım, baya damarıma basılması lazım artık. beni o kadar çok sinirlendiren insanlardan uzaklaşma yoluna gidiyorum artık . :)

Yani biraz olayın sana olan etkisine ve olaylara verdiğin değerin farkına derinden varmanla alâkalı. Sonra karar verir çözersin. Niye yapamayasin yani, soluklan, düşün ve karar ver.

Üstüne ağlıyorsan bir de gel sarılalım. :KK19:
Herkesin tepki durumu, olayları dışa aktarış şekli farklıdır.
Aglamiyorum ama ciddi derecede moralim bozuluyor, cünkü bi tarz insanlarin zaten amaci karsi tarafi sinirlendirmek, moralini bozmak ve bende bu sekilde davranarak onlarin ekmegine yag sürüyorum.

Aglamiyorum ama ciddi derecede moralim bozuluyor, cünkü bi tarz insanlarin zaten amaci karsi tarafi sinirlendirmek, moralini bozmak ve bende bu sekilde davranarak onlarin ekmegine yag sürüyorum.

Ben haklı da olsam haksız da olsam ağlarım.
Yoksa o sinir içimde kalırsa hasta oluyorum.
Sen olduğun yeri terk et o zaman madem tartışmak istemiyorsun.

bende de aynı şey var çok iyi anlıyorum o sırada sinirlendiğin şeyden uzaklaşabildiğin kadar uzaklaş eğer olmuyorsa kendine kaçış yolu olarak müzik dinlemeyi önerebilirim bebeğim :)

Merhaba arkadaslar,
size bir sorum olacak. Ben normalde sessiz sakin bir insanim ama sinirlendigimde, üzüldügümde, biri üstüme cok geldiginde fazla konusuyorum ve bu konuda kendimi firenliyemiyorum. Böyle oluncada hakliyken haksiz duruma ben düsüyorum. Sinirliyken kendimi cünkü iyi bir sekilde ifade edemiyorum ve olay benim aleyhime dönüyor. Gereksiz yere olayi uzatiyorum, sakiz gibi. Sinirimi cok fazla belli ediyorum. Tahammül sinirim galiba az . Karsimdaki insanin saygisiz bir davranisini gördügümde yani kötü niyetli oldugunu gördügümde freni patlamis kamyon gibi konusuyorumda konusuyorum. Nefret ediyorum bu huyumdan. Sen söylesin böylesin diyorum ama ses tonumdan, bakisimdan cok sinirlendigim anlasiliyor. Ve normalde dedigim gibi sakin bir yapim oldugu icin böyle tepkiler verince diger insanlarda daha cok benim davranisima sasiriyorlar.

Bende oleyım .Artık etrafa zarar verıorum .Elıme ne gecerse atıorum

Merhaba arkadaslar,

O an düşünebilmeyi aklına getirebilicek bişey bul çünkü düşünmeden konuşmanın sonu pek hayır olmuyo :)

Tartışma anında bir şeyi söylemeden önce düşünün. Nefes alın gerekirse beş saniye içinizden sayın. Bu sizi sakinleştirir. Sonra en doğru cümle ile ifade edin kendinizi. Yanlışa yanlış deyin ama bağırmadan saydırmadan hakaret etmeden. Böylece haklıyken haksız duruma düşmezsiniz. En azından benim taktiğim bu, bu yaşıma kadar hep işe yaradı☺️

Ay ben de böyleyim. 🙄
Çok sinirlendiğim zaman artık dilimi ısırıyorum, işe yarıyor 😂

çocukluktan da değil baya bebeklikten beri sinirli biriyim :-) gerçekten bende sinirlenince ne yaptığımı bilmiyorum
kolay kolay törpülenmiyor malesef ya da henüz ben beceremedim
ama sinirlenince ortam değiştirirsen herkes açısından daha sağlıklı oluyor

Dolmuşsun taşıyorsun.

Back
X