Sinirime hakim olamiyorum

Ben tuvalete gidip yüzümü iyice yıkadıktan sonra bekliyorumm ki azıcık sakinleşiyim yoksa dediğin gibi durum çok çok uzuyabiliyor tutamayınca

Surda sessizce yorumlari okuyayim bende bu aralar oyleyim
Aslinda sakin yapim vardir ama suaralar cok sinirliyim patliyorum ansizin
Bebegim var birde pandemiden hep evdeyiz bunaldim oyuzden

Susmak en güzeli. Ama bilirsin ki küçük çaydanlık çabuk kaynar. Bu huyunu törpülemedikçe de toplum arasında hep haklıyken haksız olursun.

Ben de susup sabredip bardak tastiginda patlayan bir yapıday(d)ım.
Artik sinirimi daha net bir sekilde ifade etmeye çalışıyorum yani aslinda kizdin mi hemen söyleyeceksin ya da yansitacaksin
Yoksa o icinde birikip patliyor o da haklıyken haksiz konuma sokuyor insani
Bu biraz az ama sık beslenmek gibi, saatlerce ac kalip yemeğe nasil saldiriyorsak öfke de öyle, birikiyor ve bir yerde patlıyor.
Zamaninda doğru tepkileri vermek öfke birikimini önler diye düşünüyorum.

Ben de genel olarak sessiz sakin bir insanim ama mesela is yerinde de öyle oldum hep, bir yerden sonra ben hastalanmaya basladim. Artik pasif olmayacagim dedim ki bunu bircok arkadas yapıyoruz aramizda böyle konuştuk pasif kalmayalim diye :) simdi ise kızdığım yerde kendimi net ifade ediyorum ve karsidaki de anlıyor, diger türlü aaa ben ne yaptım da bana saldırıyor diye hakli konuma düşüyor.

Aglamiyorum ama ciddi derecede moralim bozuluyor, cünkü bi tarz insanlarin zaten amaci karsi tarafi sinirlendirmek, moralini bozmak ve bende bu sekilde davranarak onlarin ekmegine yag sürüyorum.
Ben böyle durumlarda artık kendimi kapatiyorum
Karşımdaki dunyanin en agir hakaretini kufrunu de etse duymuyorum cok ciddiyim algilarimi.kapatiyorum
Bu tabii gerçekten sinirlendirerek kışkırtmaya çalışan insanlara karsi uyguladığım bir taktik, belki o an söylenen bir sözü duyup takildiysam da kendimi telkin ediyorum o yuzden en fazla birkac saat sonra unutmuş oluyorum :)
O kişiye istediğini vermemenin rahatlığını yasarken bu tip kisilerin de sinir oldugunu görüyorum :)

Öfke kontrolünüz var, yardım almanız lazım. Sen sinirli olursan ben sinirli olursam toplum Teksas’a dönüyor. sonra otopark kavgası yüzünden insanlar hiç tanımadıkları insanları katlediyor.
ben de normalde sakim bir yapıdayımdır ama gözüm dönerse kocamı keser, sabahını hatırlamam o derece. 😀
hayatın matematiği farklı. 1 yanlış bütün doğruları götürüyor. Benim arkadaşımın eşi cinayetten hapiste. Görsen hiç konduramazsın. Gayet aile babası, mualuyim biriydi. İşte 1 anlık gaflet bütün hayatına mal oldu.

Öfkeyi sağlıklı bir şekilde dışa vurmazsan hasta olursun. Yada birikir birikir patlarsın sonunda o yüzden tepkileri o an vermek dogru olan yada yapabiliyorsan umursamamak. Sonra kendinle bas basa kaldiginda icine attigin icin sen surekli o ani yasarsin.

Doğru yerde doğru şekilde kendinizi anlatmak için iletişim becerileri dersleri alabilirsiniz.

Sessiz kalırsanız ınsanlar ne dusundugunuzu merak ederler, bunun ustune kafa yorarlar, neden sessız kalamıyorsunuz, sessızlık bazen en ıyı cevap olabılıyor

Sessiz kalırsanız ınsanlar ne dusundugunuzu merak ederler, bunun ustune kafa yorarlar, neden sessız kalamıyorsunuz, sessızlık bazen en ıyı cevap olabılıyor
Evet bende bunun farkindayim. Sakin bir sekilde konusmak cok daha mantikli ve avantajli. Bende zaten bunu basarmak icin cok caba harciyorum ama sinirlenince kendime mukayyet olamiyorum ne yazikki.

Merhaba arkadaslar,
size bir sorum olacak. Ben normalde sessiz sakin bir insanim ama sinirlendigimde, üzüldügümde, biri üstüme cok geldiginde fazla konusuyorum ve bu konuda kendimi firenliyemiyorum. Böyle oluncada hakliyken haksiz duruma ben düsüyorum. Sinirliyken kendimi cünkü iyi bir sekilde ifade edemiyorum ve olay benim aleyhime dönüyor. Gereksiz yere olayi uzatiyorum, sakiz gibi. Sinirimi cok fazla belli ediyorum. Tahammül sinirim galiba az . Karsimdaki insanin saygisiz bir davranisini gördügümde yani kötü niyetli oldugunu gördügümde freni patlamis kamyon gibi konusuyorumda konusuyorum. Nefret ediyorum bu huyumdan. Sen söylesin böylesin diyorum ama ses tonumdan, bakisimdan cok sinirlendigim anlasiliyor. Ve normalde dedigim gibi sakin bir yapim oldugu icin böyle tepkiler verince diger insanlarda daha cok benim davranisima sasiriyorlar.

Yani kisacisi sinirlendigimde agzimi tutamiyorum, sakinligimi koruyamiyorum.
Bu konuda nasil kendimi dizginlerim bilmiyorum. Tavsiyesi olan varmi.
Bende böyleyim ne yazikki duzeltemiyorum kendimi

Merhaba arkadaslar,
size bir sorum olacak. Ben normalde sessiz sakin bir insanim ama sinirlendigimde, üzüldügümde, biri üstüme cok geldiginde fazla konusuyorum ve bu konuda kendimi firenliyemiyorum. Böyle oluncada hakliyken haksiz duruma ben düsüyorum. Sinirliyken kendimi cünkü iyi bir sekilde ifade edemiyorum ve olay benim aleyhime dönüyor. Gereksiz yere olayi uzatiyorum, sakiz gibi. Sinirimi cok fazla belli ediyorum. Tahammül sinirim galiba az . Karsimdaki insanin saygisiz bir davranisini gördügümde yani kötü niyetli oldugunu gördügümde freni patlamis kamyon gibi konusuyorumda konusuyorum. Nefret ediyorum bu huyumdan. Sen söylesin böylesin diyorum ama ses tonumdan, bakisimdan cok sinirlendigim anlasiliyor. Ve normalde dedigim gibi sakin bir yapim oldugu icin böyle tepkiler verince diger insanlarda daha cok benim davranisima sasiriyorlar.

Yani kisacisi sinirlendigimde agzimi tutamiyorum, sakinligimi koruyamiyorum.
Bu konuda nasil kendimi dizginlerim bilmiyorum. Tavsiyesi olan varmi.
Benimde normal yapım sakindir ancak tarafıma bir saygısızlık yapıldığında çileden çıkıyorum, yüksek sese asla tahammül edemiyorum. Benim derdim de sinirlendiğimde kendimi iyi ifade edememek, ne diyeceğimi unutuyorum vs. Eskiden gözlerim dolar ağlardım o evreyi atlattım fakat kendimi ifade edemiyorum istediğim gibi kendi kendime sinirlerim bozuluyor sadece :) Biraz kontrol gerekli sanırım ama nasıl olur bilmiyorum.

Back
X