Sinirime hakim olamıyorum :(

salinamunhasir

la tahzen !!!
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2014
582
2.460
63
Öncelikle herkese iyi akşamlar arkadaşlar. fazla vaktinizi almak istemiyorum hemen konuya giriyorum. 5 aylık bi ilişkim var ve çok şükür herşey yolunda. bundan önceki ilişkimde bir çok sorunlar yaşadım saygısız, kıskançlık desen ayrı dert, sürekli kısıtlayan herşeyime karışan biriydi, ve ben ona tavizler verdikçe iş çığrından çıktı küfürler saygısızlıklar artık katlanamadım. şu anki erkek arkadaşımsa onun tam tersi sürekli bana destek olan, kibar, kısıtlamaktan çok herşeyi birlikte yapalım eşlik edeyim diyen birisi. yani demem o ki ondan sonra sanki onca şeye katlandım diye Allah onu çıkardı karşıma. ancak şöyle bi sorun var. tartışmalarımızda ondan önceki erkek arkadaşım yüzünden midir neden çok sert çıkışlarım oluyo. çünkü önceki erkek arkadaşıma karşı ne zmn sussam beni ezecekmiş gibi hissediyodum. şu an ki sevgilim tam tersi ama küçük bi tartışmamız benim söylediklerim yüzünden büyüyebiliyo ve ben bu durumdan çok sıkıldım oysa ki çok mutluyuz onu kırmak istemiyorum ve çok seviyorum. sinirime nasıl hakim olabilirim napabilirim. şimdiden teşekürler
Not: şu an ayrı şehirlerde yaşıyoruz okulumuz bittiği için. bununda etkisi var

Kendine dikkat et.
Bu bi zaman sonra şimdiki sevgilini de gerip olayları büyütmeye başlayabilir.
Bende öyle oldu yani.
Ayrı şehirler bizde de sıkıntı oluşturuyor.
1 haftalık bile olsa.

Sinirin sadece erkek arkadaşınla olan meselede mi oluyor yoksa genel konularda da mı öylesin?
Ben de çok fevriyimdir. Parlar ortalığı yıkarım. Sonra sakinleşip düşününce dank eder.
Hiç iyi bir şey değil,bilirim.

Kardeşim iki yetişkin insansiniz, al karşına konuş. Sanırım anlayışlı da biri, bir sure sonra bu durumdan kurtulursun bence.

Bize acı çektiren insanların acısını hep onların yerine gelenlerden çıkartıyoruz. Nasılsa canımı yakacak, o yakmadan bari ben onun canını yakayım diye uğraşıyoruz. Henüz işlemedikleri suçlar için ağır bedeller ödetiyoruz. Çok yanlış yapıyoruz. Bir sabah uyanıyoruz ki artık haksız yere cezalandırılmaktan bıktıkları için verdiğimiz cezaları hak edecek şekilde davranmaya başlamışlar. Bu hatayı yapmayın.

Kendine dikkat et.
Bu bi zaman sonra şimdiki sevgilini de gerip olayları büyütmeye başlayabilir.
Bende öyle oldu yani.
Ayrı şehirler bizde de sıkıntı oluşturuyor.
1 haftalık bile olsa.

öyle de oluyo zaten konuştuk çok konuştuk beni de yıldırıyosun alttan alıyorum da noluyo demeye başladım artık diyo bu durumu nasıl atlatabilirim bilmiyorum yani her çift tartışır ancak üzmeden kırmadan da tartışılabilir di mi ben ağzıma ne geliyosa sayıyorum oysa ki

zaman zaman böyle oluyo ancak bi tartışma olsa cevap vermesem yani sert çıkmasam sanki bana kötü davrancakmış gibi hissediyorum sonra olaya bakıyorum ki aslında o haklı

Kardeşim iki yetişkin insansiniz, al karşına konuş. Sanırım anlayışlı da biri, bir sure sonra bu durumdan kurtulursun bence.

konuştuk hatta ben söz verdim ancak yapamıyorum böyle bi kavga anında nasıl sakin kalınabilir yani tartışılır ancak üzmeden kırmadan nasıl yapılır

bende nasıl sakin kalabilirim bunun yollarını arıyorum inanın psikologa gitmeyi bile düşündüm çünkü o benim için çok değerli onu üzmek istemiyorum

Kavgada onu kaybettiğini düşün.
Bağları senden kopardığını bir daha yüzüne dahii bakmıcağını..
O zaman düzelebilirsin.
Birde açıkça söylemek gerekirse bi kavgada sana sert davransa düzelirsin bence.
Silkelenmiş olursun.
Bunu kötü anlamda söylemedim ama :)

zaman zaman böyle oluyo ancak bi tartışma olsa cevap vermesem yani sert çıkmasam sanki bana kötü davrancakmış gibi hissediyorum sonra olaya bakıyorum ki aslında o haklı
İnan ben de böyleyim karşımda da gayet anlayışlı bir adam var. "Nasıl istersen" diyo ben kitlenip kalıyorum niye böyle dedi bu diye.
Sinirlenip iki kez sosyal medyadan silmişliğim,sonra pişman olup geri eklemişliğim var. Hala aynı nezaketle konuşuyor benimle. İşkilleniyorum. Sorun kimde diye.

bende nasıl sakin kalabilirim bunun yollarını arıyorum inanın psikologa gitmeyi bile düşündüm çünkü o benim için çok değerli onu üzmek istemiyorum
Kızdığınız kişinin aslında o olmadığını farketmeniz gerekiyor. Yüzüne iyice bakın ve kızdığınız eski erkek arkadaşınızı değil şimdi sevdiğiniz erkeği görün. Ama mutlaka görün. Kimse sonsuza kadar bir başkasının günahlarının cezasını çekmeye devam etmez.

off off kendimle başım dertte :)
tavsiyeleriniz için teşekürler deneyeceğim

sorunun kendimde olduğunu biliyorum, onu çokta seviyorum ama gene de tutamıyorum kendimi offf bu ne yaman çelişki

bende bundan korkuyorum ya giderse hem bunun korkusunu yaşayıp hemde bile bile lades diyorum

sorunun kendimde olduğunu biliyorum, onu çokta seviyorum ama gene de tutamıyorum kendimi offf bu ne yaman çelişki
Valla karşı taraf da bir sabreder iki sabreder üçüncü de patlar gibi geliyor.
Ben yavaş hareket etmeye çalışıyorum. Sen de bunu dene. Sinirlendiysen de hemen cevap verme. Sakinleş,düşün sonra cevap ver.

Valla karşı taraf da bir sabreder iki sabreder üçüncü de patlar gibi geliyor.
Ben yavaş hareket etmeye çalışıyorum. Sen de bunu dene. Sinirlendiysen de hemen cevap verme. Sakinleş,düşün sonra cevap ver.

teşekür ederim bunu da denicem inşallah işe yarar çünkü soğuyomuş gibi geliyo bana da bişeyler yapmanın vakti geldi

Çok insan tanıyorum 'sinirlerime hakim olamıyorum' 'ben sinirli bir insanım' vs cümleleri kendilerine paravan ediyorlar.
Eminim siz bunu kasıtlı yapmıyorsunuz. Fakat fıtrar olarak her insanda sinir bulunur. Yaratilisimizda var.
Kimi insan yaratilisinda var olan sınırı ehlilestirir kimi insan ise tam aksi buyutur.
Bir takım yasanmisliklarin olumsuz etkisi olabilse de genel olarak 'sinirli olmak' bir insanın öfkesini kontrol etmeye cabalamaktansa koyverip gitmesinden ve bunun karakteristik bir aliskanliga donusmesinden kaynakliyor şeklinde düşünüyorum.
Dogrudur veya yanlıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…