İslami değer Allah rızası diye diye kendinizi kullandırıyorsunuz yapmayın böyleMerhaba arkadaşlar şu sınırlarını çizen ve kendine göre doğruları olan insanlara imrenmisimdir hep ben beceremiyorum bir türlü aslında ikilemde kalıyorum! Nasıl desem mesela örnek vereyim bayramda bir hafta önceden gidip kaynanamın evini tertemiz etmiştim hatta konu açmıştım Bayram günü ise kızı gelir gelmez beni cekistirmislerdi bende bayram akşamı çıktım geldim evime iki gündür eşim annem çocukları soruyor köye gidelim diyor ben ise kv demin yaptığını keriz yerine beni koyusunu unutmadığım için reddediyorum bir yandan ise bana verilen gerek İslami gerek örfi ahlaki nasihatler ikilemde bırakıyor beni mesela diyorum ki aman Hanzade ne olacak Allah rızası için sen insanlara iyi davran akrabalık ilişkilerini kesme ömür boyu bu kadınla yüz yüze olacaksın onun gibi olmaya değmez onlar görmese bile Allah ecrini verir sen iyi niyetle yaklas diyorum ( herkesin görüşü farklıdır saygı duyarım) mantığım ise ne vijdan yapıyorsun onlar insanlıktan ne anlar aha kızı göstersin insanlığı diyor keriz yerine koyuluyorsun yüzüne gülüp arkandan seni cekistiren birisine ağzınla kuş tutsan yaranamazsin diyor ama benim amacım yaranmak değil dinimin bazı şartları var akraba bağları konusunda onu yerine getir diyor.
Mesela o sana kötü olsa bile sen iyi ol
Kötülük sahibini bulur gibi ikilemde kaldım ne yapmalıyım yani hanımlar şunu da demek istiyorum 22 yaşındayım kv demin torunu benden yaşça büyük onu çocuk gibi görürken beni rakip görüp beni cekistirmesi zoruma gidiyor bu arada sınır çizin diyeceksiniz maalesef yılın yarisi gelip beraber duruyoruz o yüzden kestirip atamıyorum.
Kendine göre doğruların tabi ki yok.çünkü kücücüksün ve evlenecek yaşta değilsin.o yobaz aile bile bu durumun farkında ki senden büyük akrabalarına çocuk gözüyle bakıyorlar.zaten sizin gibileri kullanabilmek için erkenden kapıyorlar.yazık günah şu 22 yaşında açtıgın konuya, dert ettiğin şeylere. Kaynana, köye gitmek falan filan.bu yaşta saçma sapan flört dertleri anlatman gereken yaşta hâline bak.yazık valla.yol yakınsa geri döne bence.22 yaşında kızla evlenip, saçma sapan bir ailenin önüne atıveren erkek de sizi ne kadar seviyordur tartışılır.Merhaba arkadaşlar şu sınırlarını çizen ve kendine göre doğruları olan insanlara imrenmisimdir hep ben beceremiyorum bir türlü aslında ikilemde kalıyorum! Nasıl desem mesela örnek vereyim bayramda bir hafta önceden gidip kaynanamın evini tertemiz etmiştim hatta konu açmıştım Bayram günü ise kızı gelir gelmez beni cekistirmislerdi bende bayram akşamı çıktım geldim evime iki gündür eşim annem çocukları soruyor köye gidelim diyor ben ise kv demin yaptığını keriz yerine beni koyusunu unutmadığım için reddediyorum bir yandan ise bana verilen gerek İslami gerek örfi ahlaki nasihatler ikilemde bırakıyor beni mesela diyorum ki aman Hanzade ne olacak Allah rızası için sen insanlara iyi davran akrabalık ilişkilerini kesme ömür boyu bu kadınla yüz yüze olacaksın onun gibi olmaya değmez onlar görmese bile Allah ecrini verir sen iyi niyetle yaklas diyorum ( herkesin görüşü farklıdır saygı duyarım) mantığım ise ne vijdan yapıyorsun onlar insanlıktan ne anlar aha kızı göstersin insanlığı diyor keriz yerine koyuluyorsun yüzüne gülüp arkandan seni cekistiren birisine ağzınla kuş tutsan yaranamazsin diyor ama benim amacım yaranmak değil dinimin bazı şartları var akraba bağları konusunda onu yerine getir diyor.
Kötülük sahibini bulur gibi ikilemde kaldım ne yapmalıyım yani hanımlar şunu da demek istiyorum 22 yaşındayım kv demin torunu benden yaşça büyük onu çocuk gibi görürken beni rakip görüp beni cekistirmesi zoruma gidiyor bu arada sınır çizin diyeceksiniz maalesef yılın yarisi gelip beraber duruyoruz o yüzden kestirip atamıyorum.
Kimseye gerektiğinden fazla iyi olmayın. Sonra bu yaslarinizin geri gelmeyecek. Kendinizi yipratmayinMerhaba arkadaşlar şu sınırlarını çizen ve kendine göre doğruları olan insanlara imrenmisimdir hep ben beceremiyorum bir türlü aslında ikilemde kalıyorum! Nasıl desem mesela örnek vereyim bayramda bir hafta önceden gidip kaynanamın evini tertemiz etmiştim hatta konu açmıştım Bayram günü ise kızı gelir gelmez beni cekistirmislerdi bende bayram akşamı çıktım geldim evime iki gündür eşim annem çocukları soruyor köye gidelim diyor ben ise kv demin yaptığını keriz yerine beni koyusunu unutmadığım için reddediyorum bir yandan ise bana verilen gerek İslami gerek örfi ahlaki nasihatler ikilemde bırakıyor beni mesela diyorum ki aman Hanzade ne olacak Allah rızası için sen insanlara iyi davran akrabalık ilişkilerini kesme ömür boyu bu kadınla yüz yüze olacaksın onun gibi olmaya değmez onlar görmese bile Allah ecrini verir sen iyi niyetle yaklas diyorum ( herkesin görüşü farklıdır saygı duyarım) mantığım ise ne vijdan yapıyorsun onlar insanlıktan ne anlar aha kızı göstersin insanlığı diyor keriz yerine koyuluyorsun yüzüne gülüp arkandan seni cekistiren birisine ağzınla kuş tutsan yaranamazsin diyor ama benim amacım yaranmak değil dinimin bazı şartları var akraba bağları konusunda onu yerine getir diyor.
Dine nasıl ağladığınız KV hizmeti ya hu. Siz gelinsiniz saygıda kusur etmezsiniz o kadar. Gidip hizmetçilik yapın demiyor hiç bir yerde.Merhaba arkadaşlar şu sınırlarını çizen ve kendine göre doğruları olan insanlara imrenmisimdir hep ben beceremiyorum bir türlü aslında ikilemde kalıyorum! Nasıl desem mesela örnek vereyim bayramda bir hafta önceden gidip kaynanamın evini tertemiz etmiştim hatta konu açmıştım Bayram günü ise kızı gelir gelmez beni cekistirmislerdi bende bayram akşamı çıktım geldim evime iki gündür eşim annem çocukları soruyor köye gidelim diyor ben ise kv demin yaptığını keriz yerine beni koyusunu unutmadığım için reddediyorum bir yandan ise bana verilen gerek İslami gerek örfi ahlaki nasihatler ikilemde bırakıyor beni mesela diyorum ki aman Hanzade ne olacak Allah rızası için sen insanlara iyi davran akrabalık ilişkilerini kesme ömür boyu bu kadınla yüz yüze olacaksın onun gibi olmaya değmez onlar görmese bile Allah ecrini verir sen iyi niyetle yaklas diyorum ( herkesin görüşü farklıdır saygı duyarım) mantığım ise ne vijdan yapıyorsun onlar insanlıktan ne anlar aha kızı göstersin insanlığı diyor keriz yerine koyuluyorsun yüzüne gülüp arkandan seni cekistiren birisine ağzınla kuş tutsan yaranamazsin diyor ama benim amacım yaranmak değil dinimin bazı şartları var akraba bağları konusunda onu yerine getir diyor.
Kendine göre doğruların tabi ki yok.çünkü kücücüksün ve evlenecek yaşta değilsin.o yobaz aile bile bu durumun farkında ki senden büyük akrabalarına çocuk gözüyle bakıyorlar.zaten sizin gibileri kullanabilmek için erkenden kapıyorlar.yazık günah şu 22 yaşında açtıgın konuya, dert ettiğin şeylere. Kaynana, köye gitmek falan filan.bu yaşta saçma sapan flört dertleri anlatman gereken yaşta hâline bak.yazık valla.yol yakınsa geri döne bence.22 yaşında kızla evlenip, saçma sapan bir ailenin önüne atıveren erkek de sizi ne kadar seviyordur tartışılır.
Zaten olaydan sonra hiç gitmedim bugün kahvaltıda eşimi aradı kızlara seslendi daha bebekler ikiside dönüp eşime diyor ki galiba beni sevmiyorlar diye Duygu sömürüsü yapıyor bende kendimi kötü hissettimDine nasıl ağladığınız KV hizmeti ya hu. Siz gelinsiniz saygıda kusur etmezsiniz o kadar. Gidip hizmetçilik yapın demiyor hiç bir yerde.
Bir zahmet temizlikçi tutsun evine
Geriye baktığımda aslında çok yol katetmisim başta onlarla beraber duruyordum sonra ayrı eve çıktım ama maalesef yılın yarısi bizdeler ne kadar sınır cizsemde boş gibi hissediyorumEvet islamiyette akrabalık ilişkileri önemlidir ama gönüllerini hoş tutacaksınız diye kendinize köle muamelesini layık görmeyin. Siz bunu karıştırıyorsunuz çok küçük olduğunuz için ezmeye çalışıyorlar sizi ufak ufak mesafenizi koyun. Mesela bugün on şeye evet diyorsanız yarın 9 una evet diyin. Böyle böyle tepkide almazsınız kendinizi de ezdirmezsiniz
Zaten olaydan sonra hiç gitmedim bugün kahvaltıda eşimi aradı kızlara seslendi daha bebekler ikiside dönüp eşime diyor ki galiba beni sevmiyorlar diye Duygu sömürüsü yapıyor bende kendimi kötü hissettim
Haklısınız keşke en başa donebilse insan evlendiğim ilk aylar eltime ne kadar soğuk bu kadın derdim hiç gelmez kv deye misafir gibi gelir gider derdim meğer kadın o kadar haklıymış ki sınırlarını baştan çizmiş meğer ben anlayamamisimKimseye gerektiğinden fazla iyi olmayın. Sonra bu yaslarinizin geri gelmeyecek. Kendinizi yipratmayin
Geriye baktığımda aslında çok yol katetmisim başta onlarla beraber duruyordum sonra ayrı eve çıktım ama maalesef yılın yarısi bizdeler ne kadar sınır cizsemde boş gibi hissediyorum
Büyük sorumun var zaten eşimle her türlü bosanacam ama 5 6 yıl mecbur duracam ondan dolayı da pek olay çıkarma taraftarı değilimKeşke bu kadar küçük yaşta evlenmeseydin benimde kayinailem aynısı yapmaya çalıştı. Eltimde senin gibi okul biter bitmez evlenmis kızinda sınırları yok benide öyle sandılar büyük kavgalar ettim o sınırları koymayı basardim. Ama sende eş kişisi çok aileci o yüzden kavgasız tatlilikla çöz. Boşanma gibi bir planın varsa ayıya dayı de bir sure
Bende öyleyim, sadece kendi evimi temizlerim fazla yapana değer kıymet vermiyorlar. Kimse kimseyi evladı gibi sevemiyor. Gerek yok kendini yıpratmaya. Sen çokta küçüksünHaklısınız keşke en başa donebilse insan evlendiğim ilk aylar eltime ne kadar soğuk bu kadın derdim hiç gelmez kv deye misafir gibi gelir gider derdim meğer kadın o kadar haklıymış ki sınırlarını baştan çizmiş meğer ben anlayamamisim
Büyük sorumun var zaten eşimle her türlü bosanacam ama 5 6 yıl mecbur duracam ondan dolayı da pek olay çıkarma taraftarı değilim
O zaman hiç elleşme boşver ne derlerse desinler ne yaparlarsa yapsınlar görme duyma bilme sen boşanma işine odaklan eminsen.
Maalesef öyle hatta artık bir gorevmis gibi bakıyorlar biryerden sonraBende öyleyim, sadece kendi evimi temizlerim fazla yapana değer kıymet vermiyorlar. Kimse kimseyi evladı gibi sevemiyor. Gerek yok kendini yıpratmaya. Sen çokta küçüksün
Uzak dur , islâm sana zarar verenlerden uzak dur der,eğer yakın akraban ise de mesafeli ol diyor, islâmî güzel anlayın lütfen...Merhaba arkadaşlar şu sınırlarını çizen ve kendine göre doğruları olan insanlara imrenmisimdir hep ben beceremiyorum bir türlü aslında ikilemde kalıyorum! Nasıl desem mesela örnek vereyim bayramda bir hafta önceden gidip kaynanamın evini tertemiz etmiştim hatta konu açmıştım Bayram günü ise kızı gelir gelmez beni cekistirmislerdi bende bayram akşamı çıktım geldim evime iki gündür eşim annem çocukları soruyor köye gidelim diyor ben ise kv demin yaptığını keriz yerine beni koyusunu unutmadığım için reddediyorum bir yandan ise bana verilen gerek İslami gerek örfi ahlaki nasihatler ikilemde bırakıyor beni mesela diyorum ki aman Hanzade ne olacak Allah rızası için sen insanlara iyi davran akrabalık ilişkilerini kesme ömür boyu bu kadınla yüz yüze olacaksın onun gibi olmaya değmez onlar görmese bile Allah ecrini verir sen iyi niyetle yaklas diyorum ( herkesin görüşü farklıdır saygı duyarım) mantığım ise ne vijdan yapıyorsun onlar insanlıktan ne anlar aha kızı göstersin insanlığı diyor keriz yerine koyuluyorsun yüzüne gülüp arkandan seni cekistiren birisine ağzınla kuş tutsan yaranamazsin diyor ama benim amacım yaranmak değil dinimin bazı şartları var akraba bağları konusunda onu yerine getir diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?