- 27 Aralık 2013
- 1.005
- 1.563
- 333
- 35
- Konu Sahibi little bird
-
Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorun sinirlendiğim zaman sevgilimin alttan alamaması. Mesela küçücük bir şey oluyor ve kızıyorum biraz ama biraz kızmamı bile alttan alamıyor. Ya ters cevap veriyor yada çıkıp gidiyor. Yazışırken olunca vs de çıkıp saatlerce gelmiyor. Sebep olarak kırıcı bir şey söyleyip beni kırmamak olduğunu söylüyor. Ama zaten iki laf söylesem sinirim geçecekken küçük şeye sinirim geçiyor bu sefer çıkıp gitmesine sinirleniyorum ve o kadar çok yapıyorki. Genelde yüz yüze zaten tartısmıyoruz ama mesela yazışıyoruz bir şeye sinirlendiğim an önce o da bana sinirlenip ters cevap veriyor, sonra da çıkıp gidip saatlerce gelmiyor.kendisi benden daha sinirli ama ben o sinirlenince alttan alıyorum. Yani karşımda sinirli insan nasıl sakinleştirilir hiçbir fikri olmayan bir insan var. En son yine bişeye kızdım ve bişey demeden çevrimdışı oldu, küçük bir şey gibi görünebilir ama artık sinirden ağlıyorum tartısınca her seferinde bir insan nasıl alttan alamaz ya yada çekip gider? Ayrılma sinyalleri verdim bu sefer de çok kırıldı, üzüldü tavırlarından belli. Size sorum ne yapabilirim? Benim sinirim konuşunca geçiyor yumuşuyorum ama karşımda kesinlikle beni anlamaktan aciz bi insan var. Ayrılmak da istemiyorum. Sinirimi kendi kendime nasıl geçirebilirim? Yada onu eğitebilir miyim? (Defalarca ben sinirlenince alttan alsa yumuşayacağımı, çekip gittiğinde sinirimin arttığını söyledim dikkat etmeye çalışıyor ama edemiyor) ve ben sinirlenince istemsiz çok suçlayıcı oluyorum sanırım kaçtığı şey de bu.
Çare; her sinirlendiginizde belli etmemeniz. Sinirlendiginiz zaman bir sey söylemeden cevrimdısı olun. O size sinirlendiginde siz de onun yaptıgını yapın. Anladıgı dil bu sanırım. Size her kızdıgında da alttan almayın, tepenize cıkar valla o tepeden indiremezsiniz.Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorun sinirlendiğim zaman sevgilimin alttan alamaması. Mesela küçücük bir şey oluyor ve kızıyorum biraz ama biraz kızmamı bile alttan alamıyor. Ya ters cevap veriyor yada çıkıp gidiyor. Yazışırken olunca vs de çıkıp saatlerce gelmiyor. Sebep olarak kırıcı bir şey söyleyip beni kırmamak olduğunu söylüyor. Ama zaten iki laf söylesem sinirim geçecekken küçük şeye sinirim geçiyor bu sefer çıkıp gitmesine sinirleniyorum ve o kadar çok yapıyorki. Genelde yüz yüze zaten tartısmıyoruz ama mesela yazışıyoruz bir şeye sinirlendiğim an önce o da bana sinirlenip ters cevap veriyor, sonra da çıkıp gidip saatlerce gelmiyor.kendisi benden daha sinirli ama ben o sinirlenince alttan alıyorum. Yani karşımda sinirli insan nasıl sakinleştirilir hiçbir fikri olmayan bir insan var. En son yine bişeye kızdım ve bişey demeden çevrimdışı oldu, küçük bir şey gibi görünebilir ama artık sinirden ağlıyorum tartısınca her seferinde bir insan nasıl alttan alamaz ya yada çekip gider? Ayrılma sinyalleri verdim bu sefer de çok kırıldı, üzüldü tavırlarından belli. Size sorum ne yapabilirim? Benim sinirim konuşunca geçiyor yumuşuyorum ama karşımda kesinlikle beni anlamaktan aciz bi insan var. Ayrılmak da istemiyorum. Sinirimi kendi kendime nasıl geçirebilirim? Yada onu eğitebilir miyim? (Defalarca ben sinirlenince alttan alsa yumuşayacağımı, çekip gittiğinde sinirimin arttığını söyledim dikkat etmeye çalışıyor ama edemiyor) ve ben sinirlenince istemsiz çok suçlayıcı oluyorum sanırım kaçtığı şey de bu.
Bende senin gibiyim sevgilimde nişanlın gibi ayrıca boğa burçları misss gibi insanlar başak kadınına bile katlanabiliyorlarsa bnce mükemmel insanlar
Deneyeceğim canımO zaman yaptığının yanlış olduğunun ve kırıldığının farkında.
Yanlış olduğunu bildiği halde yapıyor bunu.
Kesinlikle denemelisin ilk kavga da mutlaka yap bunu.
Aynen öyle. Aslında büyüten onların tavırları ama sanki abartıyo durumuna düşüyorum sonra.aynı sorun bende de var küçücük bir problem onun alttan almamasıyla,beni sakinleştirmemesiyle çığ oluyor sonra ayrılık derecesine geliyorum bu dereceye nasıl geldiğimi bile anlayamıyor ben çözümü geri kaçmakta buldum yani sinirlendiğim şeyi ya söylemiyorum uğraşıyor ya ona anlatmak yerine arkadaşıma anlatıyorum daha iyi oluyor.Bir de mesajlaşmak sıkıntı o zaman cidden çevrimdışı olup gidiyor ama yüzyüzeyken öyle bir imkan olmuyor.
Ses yükseltip ne yaparsan yap tarzı. Umursamaz tavırlar. Mesela bir arkadaş grubumuz var. Orda bir tavrı rahatsız ediciydi bunu ona söyledim defalarca değişmedi. Sonra bir gün yine yaptı ben de dedim artık böyle yaparsan gelmeyeceğim defalarca uyardım tarzı. Gelmezsen gelme diye bağırdı. Sonra siniri geçince de ben zaten seni görüyorum illa onlarla takılmamıza gerek yok diye dedim diye kıvırıyor. Sevgi eksikliği mi diye arada düşünüyorum ama sadece bana değil genel olarak herkese karşı öyle. Hatta bu yüzden babasıyla sorunları var.Ters bi sey söylüyorum derken? Bi ornek verseydin. Mesela naparsan yap gibi bi sey mi? Konusurken ses yukseltmek mi? Hesap sormak mi ya da?
Ben degisecegini düşünmüyorum. O sinirli olmasa tamam sen de torpule kendini boyle seylere gelemiyo olabilir derdim de oh hem kendi yapsin nazini hem seni cekemesin. Sevgi eksikliği olabilir mi aranizda?
Öyle yapıcam sanırım. O almıyorsa ben de alamam her seferinde.Çare; her sinirlendiginizde belli etmemeniz. Sinirlendiginiz zaman bir sey söylemeden cevrimdısı olun. O size sinirlendiginde siz de onun yaptıgını yapın. Anladıgı dil bu sanırım. Size her kızdıgında da alttan almayın, tepenize cıkar valla o tepeden indiremezsiniz.
Bu sorunumuz olmadığı zaman gayet iyi anlaşıyoruz. Ama her sinirlendiğimde artık içimde birikmeye başladı. Çünkü beni umursamadığını düşünüyorum. Söylüyorum ve hala devam ediyor. Diyor ki sen bu şekilde demesen ben de ters cevap vermem ama ben sinirliyim, hiç mi sinirlenmiyim? Her şeyi nasıl sakince diyebilirim? Biz daha önceden ayrılmıştık ve ben uzaktan, arkadaşlarımdan şahit olmuştum , çok kötü olmuştu benden çok daha fazla üzülmüştü ve barışmak için çabaladı. Onu bu haliyle kabul etmek istiyorum ama edemiyorum çünkü değişebilecek bişey için beni üzüyor. Mesela şu an aramız gayet iyi ama o zamanki tavırları geliyor aklıma ister istemez kötü hissediyorum. Yaş konusunda da benden bir yaş küçük.Değişir mi, öğrenir mi diye düşünmediğinizde, hep böyle kalacağını düşündüğünüzde, siz bu insanla devam etmek istiyor musunuz? Onu bu haliyle kabul ediyor musunuz? Onu seviyor musunuz?
İlişkide elbet iki taraf da birbiri için mükemmel olmaz, hemen her zaman göze batan, hoşlanılmayan huylar vardır. Bunları değiştiririm diye düşünmemeli. Olduğu haliyle kabul etmeli sevgiliyi. İnsanlar zaten birbirlerine sevgi ile bağlı oldukları zaman git gide birbirlerine benzer ve değişirler. Geçinme ve ilişkiyi sürdürme arzusu varsa tabii.
Yaş konusunda bir bilgi vermemişsiniz. Sorunları çözmek yerine bu şekilde kaçması hiç olgun bir davranış değil. Saatlerce demişsiniz. Ben de kızdığımda ya da bir şeyden hoşlanmadığımda düşünmek için bir miktar geri çekiliyor ve fazla konuşmuyorum ama saatlerce olması normal gelmedi bana.
Bu sorunumuz olmadığı zaman gayet iyi anlaşıyoruz. Ama her sinirlendiğimde artık içimde birikmeye başladı. Çünkü beni umursamadığını düşünüyorum. Söylüyorum ve hala devam ediyor. Diyor ki sen bu şekilde demesen ben de ters cevap vermem ama ben sinirliyim, hiç mi sinirlenmiyim? Her şeyi nasıl sakince diyebilirim? Biz daha önceden ayrılmıştık ve ben uzaktan, arkadaşlarımdan şahit olmuştum , çok kötü olmuştu benden çok daha fazla üzülmüştü ve barışmak için çabaladı. Onu bu haliyle kabul etmek istiyorum ama edemiyorum çünkü değişebilecek bişey için beni üzüyor. Mesela şu an aramız gayet iyi ama o zamanki tavırları geliyor aklıma ister istemez kötü hissediyorum. Yaş konusunda da benden bir yaş küçük.
O 20 ben 21 yaşındayım. Dikkat edeceğini söylüyor ama yoruldum şimdiden.Eski sevgilim geldi aklıma, bir sorun mu var, kesinlikle konuşulmaz, bir şey mi oldu, çeker giderdi. Sorunları büyütmekten başka bir işe yaramıyor o davranış, o nedenle anlıyorum da aslında. Bu huyu yaşı küçük değilse artık oturmuş olduğu için hem sizi hem onu yıpratacak değiştirme çabanız. Zor bir durum, şunu yapın diyemiyorum o yüzden. Yaşı küçükse, 25'in altındaysa, olgunlaşmamış olduğundandır, bu durumda hala bir ümit var.
Öyle yapıcam bakalım ne olacakmadem sende alttan alma anlasın yaptığının ne kadar kırıcı olduğunu
Kendi sevgilimden örnek vereyim,ilk olarak ben hatalıysam hiçbir şekilde alttan almaz... Benden hıncını çıkartıyorsun bak dikkat et diye bir kaç kez uyarır, daha da devam edersem devamında bazen kavga çıkar. Sonradan düşündüğümde ben neden böyle davranıyorum üstüne gidiyorum diye sorguladığımda onu haklı buluyorum, boş yere o benim üstüme gelse bana sinirlense ben daha da fazla tepki veririm çünkü
Sinirlenmeniz boş sebeplerden ise sevgilinize hiç kızmayın,çünkü hickimse boşuna huzursuzluk çıkaran birini ciddi düşünmez... İleride de mi böyle olacak diye ilişkiyi sorgular ve büyük ihtimalle ayrılma yoluna gider... Önemli bir konu varsa bile ilk aşamada sakince konuşmak her zaman artı puan getirir, ama sık sinirlenen ve değmeyecek konulara sinirlenen kadına erkek kendini ezdirmez... Buna pek şahit olmuşluğum yok, erkeğin gururu incinir bu durumun sık olması halinde ve eninde sonunda gider... Bence sevgiliniz yerine bu konuda kendinizi değiştirin.
Sinirlenmemeye çalışıcam artık. Ben de bazen gereksiz sinirleniyorum ama kızdığım nokta o sakin değil ki? Yani o sinirlendiğinde ben alttan alınca o almayınca kızıyordum. Ama artık ne sinirlenirim ne alttan alırımKüçük şeylere sinirlenmeyiverin siz de yani. Birileri sizi alttan almak zorunda değil, siz kendi sinir sorununuzu aşın. Ben de kimseyi alttan almam mesela, hele sinirli insanı hiç çekemem. Sizinkiker sinir de karşı tarafınki telefon kablosu mu? O da sinirleniyor demek ki halinize.
Ben işte hep alan taraftım ama sabır sabır bir yere kadarBende almam alamam yani o alsin ben niye alayim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?