- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.696
- 798
- Konu Sahibi Kova hatunu
-
Evet kac kere dedim...aman bilmiyormusun sen beniBize hep ne olursa olsun anne baba kalbi kırılmaz diye ògretilmiş kimse kusura bakmasın òyle bir kırarımki kendine gelemez. Hiç vicdan azabı da yaşamayın. Benim babam da beni evlatliktan reddetti. Orda burda hakkımda konuşuyor. Kendini bilmez birkaç kişi babanın bedduasi tutar diyor. Peki diyorum babanız size şunu şunu söylese yapsa ne yaparsınız. Öyle yok dünyaya getirdim ne olursa olsun sırtında taşıyacak evladım beni demek. ÇocuğuM grip olsa kendimden biliyorum. Nerede hata yaptım da benim yüzümden grip oldu diye ağlıyorum. Anne izin yaptıkları yenilir yutulur değil. Arayın aklını başına al yada alana kadar bidaha beni sakin arama diyin. Ve armayın da. Zaten hiç sanmıyorum ki aklını başına alsın. Size duygu sömürüsü yapıyor
Iyi yapmissin...surekli negatif olan insanlari kimse sevmez...sen doğurduysan ben hayli hayli doğururum demek geçer insanın içinden ama işteee...
karşındakinin "ne de olsa annem" pozisyonundaki kişi olduğunu düşünen ve çok iyi niyetli bi kadınsın.
bunun mükafatını alıcaksın ben eminim...
benim çok ihtiyacım vardı güzel doğum hikayelerine. ama bana da gele gele o densiz geldi napiimşuan görüşmüyorum kendisiyle, keşke o zaman kesseymişim ayağını evimden..
Ozman ne dediğini bilene kadar beni bu da halin rahatsız etme. Anneligin den ne gördüm ki anneanneliģinden ne görücem de. Ve bir düşün çocuğun bu anne anneyi bilerek görerek büyüyecek. Eşinde büyük sabır var. Eşimin ailesinde böyle 2 kişi var. ÇocuğuM oldu katii suretle evime girmeleri çocuğumu görmeleri yasak. Çocuğum onların pis hayatları terbiyesiz hallerini görerek ailede meşru hale geldiğini görüp normal karşılamasın diye. Eşine de büyük ihtimal çocuğun büyüdükçe bu saçma tavırları sergileyen annenin çocuktan uzakta olmasını isteyecek.Evet kac kere dedim...aman bilmiyormusun sen beni
Ben ne dedigimi biliyormuyum diyor...
ama oyle olmuyor iste...insanin dengesi sasiyor yeminle...
eminim simdi beni de dunya aleme sikayet ediyordur
Esim diyor zaten ...cocugumu gostermem ben onaOzman ne dediğini bilene kadar beni bu da halin rahatsız etme. Anneligin den ne gördüm ki anneanneliģinden ne görücem de. Ve bir düşün çocuğun bu anne anneyi bilerek görerek büyüyecek. Eşinde büyük sabır var. Eşimin ailesinde böyle 2 kişi var. ÇocuğuM oldu katii suretle evime girmeleri çocuğumu görmeleri yasak. Çocuğum onların pis hayatları terbiyesiz hallerini görerek ailede meşru hale geldiğini görüp normal karşılamasın diye. Eşine de büyük ihtimal çocuğun büyüdükçe bu saçma tavırları sergileyen annenin çocuktan uzakta olmasını isteyecek.
Ve kendini hazırla. Doğumunu falan annene sakin haber verme. Yoksa benden demesi lohusa lık doğum çocuğunun sevinci hepsi mahvolucak. Bari bu dönem uzak tut kendinden.
Bende babamda yaşadığım için biliyorum alkol falan değil bizim sorunumuz. Ama bende hamileydim annemle boşan dı. Çocuğum doğdu aradı beni gelicem diye çocuk için sandım. Geldi hayırlı olsun dedi sonra mal davası konuşmaya başladı 4 yıldır aramam sormam. Lazım da değil. Bana evlat torununa can gözu ile bakmayıp parayı seven kişi benim babam olamaz. Tek düşüncem birgün evinde biz yanında iken değil tek başına biyerde ölecek. Ama buda onun hatası ben bişey yapmadım çünkü. Ben evlatlık görevimi yaptım. Tek çocuğum okudum çalıştım evlendim bikere kafaları benim yüzümden öne egilmedi ama benim kafam sayesinde çok yere eğildi. İyi düşün çek restini. Bidaha görüşmek istemediğini söyle kendisini duseltmeden. Öyle bedduasi falan da tutmaz merak etme. Beddua haklı yere edilirse tutar. Sırf anne oldu diye bunca kötülüğü yapıp birde bedduasi tutmaz. Rabbim zaten böyle birşeye müsade etmez merak etme.Esim diyor zaten ...cocugumu gostermem ben ona
Cok istiyorsa gelsin gorsun ama sarhos haliyle degil...
zaten kv gelcek doguma...anneme falan guvenemem ben bu konuda...aramiz iyi olsa da zaten kalmazdi...
yani iste bu tur gunlerde en basitinde ana var ama aslinda yok
sagi solu belli degil
Ve zoruma gidiyor...o yuzden artik varsa var yoksa yok ...
Insallah canim...ben bebegimi aldirmayi bile dusundum zamaninda...oyle cok korkuyorum ki bir gun benim yaptigim secimlerden oglumun gelip beni suclamasindan...
Annemin yuzunden oldu bunlar demesinden....
o yuzden ben hic cocuk istemiyordum omrumde...
zaten bende cok anac biri degilimdir iste bu yasadiklarimdan
ama insani ve vicdani duyulara fazlasiyla sahip oldugumdan eminim....yinde cok korkuyorum...
Aynen...ayni seyleri hissediyorum...Kova hatunu aynı duyguları bende yaşadım.ben eşim istediği için doğurdum.karnım büyüyordu çok gereksiz bişey geliyordu nebir heycan ne bir sevinç vardı.kanamam olmuştu ağladım aldıralım diye çünki biz annelik görmedik ki bu duyguyu bilmiyoruz ki ondan bize çok basit ve gereksiz geliyor.doğum yapacagım gün bile içimde bir evlat sahibi olma heycanı istegi yoktu nezaman doğum yaptım kucagıma aldım dünyam değişti resmen.seni çook iyi anlıyorum.Bunlar bizim annelerimizin eksikliklerinden kaynaklanıyor anneme sorsammmmm ondan daha iyi anne yoook ...
annem...
gecenlerde dogum günüydü
yanina gidemedim..zaten arkadaslariyla plani vardi
ertesi gun gelirim dedim...hem esim izinli olcakti beraber gidiccektik
ertesi gun oldu, esim gec uyandi...kahvalti hazirladi
evi temizledi banyo wc supurge balkon vs vs vs derken saat oldu 16.00
Esim gitmesek olmaz mi dedi...hem annen gene kafasi 1 milyon
cekmek zorunda degiliz dedi (bilenler biliyor annemin alkol sorununu)
Yalan yok ..benim de hic gidesim yoktu...kadin cekilmiyor resmen...
annemi aradim...gelemiycem dedim, demez olaydim...
dogurdugun taş olsun dan da insallah o dogum masasindan ölünu alirimdan
ne beddualar ne beddualar...
zaten deli gibi korkuyorum dogumdan....
sonra oturup soyle sorguladim gecmisi....yasattiklarini anlatamam cok agir...
hep dedim ki ne olursa olsun anne o ...
dedim ki onun zihniyeti boyle..onu boyle kabul et dedim...
11 yasinda tacize ugradigimda, kopek kuyruk sallamazsa dedi....
dedim ki o degil...alkol onu boyle konusturuyor...
bugune kadar zaten hep boyle dedim...hep boyle avuttum kendimi
alkol dedim...yoksa anne dedigin boyle olmaz...
simdi bende anne olucam...korkular icindeyim...
dedim ya..cok sorguladim annemi bugun...
bir kiz cocugu olarak ona sir veremezsin...
gider seni rezil eder herkese anlatir....
hos zaten genellikle o cocuk ben anne olurum....
aslinda anlatacak gibi de degil...yasamak lazim...
cok yoruldum...annemin var gibi ama aslinda hic olmamasi....
bugune kadar herseyi ve her sekilde senden geleni kabul ettim anne
ama bugun.....cok sorguladim herseyi...
Zaten hamilelik başlı başına inanılmaz karnını içinde bir canlı var. Orda yaşıyor kalbi atıyor. Sonra dışarı çıkıyor. Kucağına alıyorsun. Karnında bir boşluk. Öyle mucizevi ki. Rabbimin hikmeti işte. Ama kendini çok inanılmaz hissediyor sun. Ben defalarca bebimmi bebimmi diye sordum. Narkoz un etkisi ile. Hemşire en son benim olmadığı kesin artık emzir istersen dedi. O memeyi ilk tutuşu sanki yıllardır emiyor gibi ağzıyla yakalayıp kavraması. Sonra üstünü çıkarıp baktım. Aaa ayağı var parmağı var tırnağı var diye şaşırdım. Nasıl oldu ya karnımın içinde. Hala oğluma baktıkça öyle hissederim. Doğduğu zaman çok çirkin di. Şimdi o resimlere bakınca bu çocuk nasıl böyle değişti diye şaşırıyorum. Ya osurdu diye evde sevinç çığlığı atıyor insan :) :)Aynen...ayni seyleri hissediyorum...
Hala orda bir bebek oldugunu tam idrak edemiyorum...
yani nasil desem sanki benden bagimsiz hep orda kalicacakmis gibio yuzden kucagima aldigimda merak ediyorum kendimi :)
Zaten hamilelik başlı başına inanılmaz karnını içinde bir canlı var. Orda yaşıyor kalbi atıyor. Sonra dışarı çıkıyor. Kucağına alıyorsun. Karnında bir boşluk. Öyle mucizevi ki. Rabbimin hikmeti işte. Ama kendini çok inanılmaz hissediyor sun. Ben defalarca bebimmi bebimmi diye sordum. Narkoz un etkisi ile. Hemşire en son benim olmadığı kesin artık emzir istersen dedi. O memeyi ilk tutuşu sanki yıllardır emiyor gibi ağzıyla yakalayıp kavraması. Sonra üstünü çıkarıp baktım. Aaa ayağı var parmağı var tırnağı var diye şaşırdım. Nasıl oldu ya karnımın içinde. Hala oğluma baktıkça öyle hissederim. Doğduğu zaman çok çirkin di. Şimdi o resimlere bakınca bu çocuk nasıl böyle değişti diye şaşırıyorum. Ya osurdu diye evde sevinç çığlığı atıyor insan :) :)
Yok o korkum hiç olmadı. Hatta oğlum banyo yaparken çok ağlıyordu. 1. Haftadan sonra hep kucagımda duşa soktum o yüzden.cok hos anlattin ♡
peki hic korkmadin mi o kucucuk bedeninden? Sahsen incitirim diye de cok tirsiyorum dusununce...
ama once
Hayirlisyla dogumu atlatsam....ben normal istiyorum...
Epidural normal dogum da dusunuyorum ama bakalim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?