Sinirlenmekte haksız mıyım?

Shut Up_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2017
1.500
2.172
53
Merhabalar, esimin ailesiyle ilgili sorunlarim var dugunde yapmadiklari cirkeflik birakmadiklari icin icim tamamen sogudu mecburiyetten bazen iletisim kuruyorum.

Farkli sehirde oturuyoruz. Esimin halasi da bizimle ayni sehirde. Sorun su ki halasi bize sormadan ailesini bizim eve davet etmis (davete gerek duymadan annesinin baska sehirden cat kapi geldigi bile oluyor habersiz yani davet bekleyen biri degil) ve israr etmis illa gelip oglunun evinde kalin hepiniz bayramdan sonra diye. Biz ise bayramdan sonra tatile gidecegiz (ilk tatilimiz) halasi bize bunlari deyince cok sinirlendim tabi ona bir sey demedim. Esim zaten annesine tatil meselesini soylemis bu defa da tatilden sonra gelecekler sanirim.

Benim asil sinirlendigim su ki bizim musait olup olmadigimizi sormadan halasinin kv, gorumce, cocuklar vs. benden habersiz bize cagirmasi. Kendi evine davet etse sorun etmem gelip oglunun evinde durun demis...

Ben kv arayip " x anne bayramdan sonra musait degiliz x hala bize sormadan cagirmis ama gelmek istersen bayramda gel " demeyi düsunuyorum amacim ise halanin lafiyla degil bizimle konusup bize gore gelmesini saglamak. Benim sinirlendigim halasinin kendi kafasina gore bizim adimiza kararlar almasi emrivaki yapmasi...

Siz olsaniz ne yapardiniz ?

Böyle direkt emrivaki yapan insanlar çok değişik oluyorlar.
Siz müsait değiliz deseniz bile duymamazlıktan gelip dibinizde bitebilirler.
Tek bir çaresi var o da müsait olmadığınızı söylemek, yine de gelirlerse “müsait değiliz demiştim” deyip kapıyı yüzlerine çarpmak.

Cok degisik bir aile mesela carsiya birlikte cikiyorlar pat diye annemlere gidip aksama kalmak istiyorlar oyle tipler.

Ve aklima soyle bir sey de geldi ben boyle dedim diye inada bindirip giciklik olsun diye de gelebilirler oyle potansiyelleri var ama genelde magduru oynuyorlar.

E hep mağduru oynuyorlarsa en azından bir nedenleri olsun değil mi?
Yani dediğinize göre hep ağlayıp sızlanıyorlarsa bu defa harbiden geldiklerinde içeri sokmayın en azından ağlamak için sebepleri olsun.

E oglanin evi onun evi zaten .Kendi evinde misafirden rahatsız olacagına orada dagilmışmı nolmus umrunda olmayacak .Anahtar ondaysa siz tatildeyken evinizde olacaklar bunu bilin .
Buyrun gelin deyin anahtarı son anda giderken verin .Yanlıs anahtar verin kv deye .
Tüh tüh ne aksilik .

Yok artık
Biz bayramdan sonra müsait değiliz,tatile çıkıyoruz. Bize gelmek istiyorsanız halamı değil beni arayarak müsait miyiz diye sorabilirsiniz. Ben müsait olduğumuzda sizi davet edeceğim diyebilirsiniz belki.

Dumur oldum. Sizin ağırlayacağınız misafire nasıl hala karar veriyor? Belki başka misafiriniz var?Belki eşinizle sizin sıkışık bir zamanınız ve misafir ağırlayacak paranız yok? Belki işleriniz çok yoğun. Ona da benim evime benden habersiz nasıl misafir çağırdınız diye sormalısınız.

Bence bir hal çaresine bakın yoksa bunu alışkanlık edinecekler gibi görünüyor.

bence direkt hala ile konuşun bizim evimize bize sormadan nasıl misafir çağırıyorsunuz diye.

O an esimin gozune baktim bir sey demedim ama kvye soylersem hemen halaya da soyleyecegi kesin birbirlerine surekli laf yetistiriyorlar kvnin bizim sehir subesi yani

Yok anahtari kimseye birakmayiz biz yokken gelirler mi hic kim hizmet edecek :)

Halaya karşı susmak yerine ona ayarı vermeliydiniz bence. Sizin evinize kimin gelip gelmeyeceği onu hiç ilgilendirmez susarsanız bugün bir yarın iki derken daha fazlasına karışmaya hak görecektir kendine.

Ben hala ile konuşmaya çalışırım. Sizde böyle ama ben öyle görmedim şeklinde. Belki anlayış gösterir..

Evet aslinda ben de bunun icin annesine boyle bir sey demeyi dusunuyorum ne kadar anlar orasini bilemem gidip esime karin bizi istemiyor bile diyebilir yani her sey olabilir. Ve gercektende oyle bu bir kac gunluk tatile gidebilmek icin kac aydir para biriktirip en uygununu sectik ve donunce diger maasa kadar mutfak masrafini filan iyice sıkıp yetistirmeye calisiriz diye dusunurken bu cikti ortaya. Benim sinirlendigim zaten esim annesini davet ediyor annesi keyfine gore davetsiz de geliyor halanin israri neden. Bir de bastirarak diyor ki " Gelecekler tabi ben cok israr ediyorum sizden cok cagirdim tabi gelecekler " diye bastirarak konusuyor.

Ben olsam halaya neler derdim varyaaaa

Evet bu ailede boyle bir emrivaki durumlari var hic arayip sorulmaz mesela kadin pat diye otogardan aradigi oldu ya biz geldik diye dusunun. Oglunu aramis oglu tlf bakmamis beni hic aramadi bile halayi arayip biz geliyoruz oglum acmadi tlf demis. Sonra da yolda halayi arayip biz ogluma geciyoruz sen de ordan gel demis. Aksam yemeginden sonra hala gitmek isteyince sen de burda yat diye tutturdu bir de kv.

Ben olsam hatır içinmiş gibi halayı arardım.
Laf arasında, konu birden aklıma gelmişçesine:
Derdim ki "ya bize gelmeyi planlamışsınız ve misafir çağırmışsınız ama biz müsait değiliz. Evin hanımı olarak bana sormanı tercih ederdim... Lütfen bana danışmadan kararlar almayın olur mu? Evin düzenini ben sağladığım için, malum, müsaitliği bana sormanız daha münasıp olurdu" derdim.

Gelecek tepkiye de kulak tıkar, başka tepki vermeden. Teşekkür eder, iki hatır hoş sohbet eder kapatırdım telefonu.
İster kızsın, ister bozulsun, balık baştan kokar.
Bugün sen tepkini yerinde vermezsen, aman hır çıkacak diye çekinirsen, bu böyle sürer gider.
Bırak hır da çıkacaksa baştan çıksın, bir kere olur, geçer gider zamanla.
Ama seni de en başında anlar, bi daha aynı konu ile muhattap etmezler.

İnsanlar direkt olmalı bence.
Sana danışmadan arkadan saman altından su yürüteceklerine, az samimi olsunlar da seni arayıp rıza alsınlar.
Sana evinin kadını gibi davransınlar, eminim sende o zaman müsaitlik yaratacak zemin bulursun.
Ama böyle insan yerine konmayınca, insan çileden çıkıyor.

Bana da ilk evlendiğim yıllarda eşim üzerinden yapmaya çalıştılar.
İlk zamanlarda "höd" dedim, kötü oldum, ama iyi oldu.
Şimdi yapamıyorlar, aynı şeye cesaret edemiyorlar.
Geri adım atmayınca, anladılar her istediklerini kabullendiremeyeceklerini.

Aynen oyle bana gelecegiz deseler ben kabul etmeyecek degilimki cok bayildigim soylenemez ama red etmezdim buyrun derdim ama benim evim degil gibi sacma sapan davranmasina sinirlendim ben. O an halaya onu desem esim ailem gelecek tabi diyebilirdi ki bu emrivakide rahatsiz oldugumu soyleyince bile bana esim " halam yabanciyi cagirmamiski demekki kendi evi gibi goruyor " dedi yani ben de bu yuzden annesini arayip muhabbet edip bunu araya skstirmayi dusunuyorum o zaman halasi cagirsa da gelmez belki. Ya da inada bindirip giciklik olsun diye toplanip gelebilirler. Veya esime karin bizi istemiyor bana boyle dedi diyebilir.

Ben olsam o akşam eve gitmez, arkadaşlarım ile organizasyon yapardım hemen son dakika.
Aradığında da, hay Allah biz evde değiliz ama, biz gelene kadar siz bir yerlerde bekleyin bi zahmet, derdim.
Eşime de "bana uymazsan seni boşarım şu dakika!" diye tehdid ederdim.

Çünkü bunu bu şekilde yapanlar bunu hak ediyor, kimse kusura bakmasın!
Bu kadar emrivaki durumlar beni resmen çileden çıkartıyor!

Evet çok haklısınız ama ben sizin yeriniz de olsam direk bu şekilde söylemem kayınvalide me eşime sohbet arasında halasının yanlış oldğunu söylerim. Nacizane fikrim gelmeyin de demeyin. Bu seferlik büyüklük siz de kalsın...

Eşine önce durumu izah etmelisin, güzel dille anlamıyorsa sert dille.
Bana bu şekilde emrivaki yaptıklarında, eşimi bir gün yalnız bıraktım ailesi ve akrabaları ile.
Buyur sen yemeklerini yapıp servislerini yap, zira bana değil sana sordular dedim.
Çok afedersin, şey gibi kaldı ortada.

O gün bu gün gıkını çıkartmıyor...

Sen de böyle yap eşine olmadı, ama senin eşinin ailesi evi sahiplenip kendi eviymiş gibi tef çalarsa onu bilemem.
Zamanla oturuyor birşeyler ama dediğim gibi, kötü olacaksan baştan ol.
Eşinle değil! Eşine vıdı vıdı yapmadan el altından yapacaksın bunları, sonra ters tepmesin.
Aradaki o dengeyi sağlamak zor, ama akıllı her kadın kalkar altından, biraz uyanık olmak lazım o kadar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…