- 6 Kasım 2014
- 6.012
- 16.246
- 248
Evet aslinda ben de bunun icin annesine boyle bir sey demeyi dusunuyorum ne kadar anlar orasini bilemem gidip esime karin bizi istemiyor bile diyebilir yani her sey olabilir. Ve gercektende oyle bu bir kac gunluk tatile gidebilmek icin kac aydir para biriktirip en uygununu sectik ve donunce diger maasa kadar mutfak masrafini filan iyice sıkıp yetistirmeye calisiriz diye dusunurken bu cikti ortaya. Benim sinirlendigim zaten esim annesini davet ediyor annesi keyfine gore davetsiz de geliyor halanin israri neden. Bir de bastirarak diyor ki " Gelecekler tabi ben cok israr ediyorum sizden cok cagirdim tabi gelecekler " diye bastirarak konusuyor.
Evet çok haklısınız ama ben sizin yeriniz de olsam direk bu şekilde söylemem kayınvalide me eşime sohbet arasında halasının yanlış oldğunu söylerim. Nacizane fikrim gelmeyin de demeyin. Bu seferlik büyüklük siz de kalsın...
Eşine önce durumu izah etmelisin, güzel dille anlamıyorsa sert dille.
Bana bu şekilde emrivaki yaptıklarında, eşimi bir gün yalnız bıraktım ailesi ve akrabaları ile.
Buyur sen yemeklerini yapıp servislerini yap, zira bana değil sana sordular dedim.
Çok afedersin, şey gibi kaldı ortada.
O gün bu gün gıkını çıkartmıyor...
Sen de böyle yap eşine olmadı, ama senin eşinin ailesi evi sahiplenip kendi eviymiş gibi tef çalarsa onu bilemem.
Zamanla oturuyor birşeyler ama dediğim gibi, kötü olacaksan baştan ol.
Eşinle değil! Eşine vıdı vıdı yapmadan el altından yapacaksın bunları, sonra ters tepmesin.
Aradaki o dengeyi sağlamak zor, ama akıllı her kadın kalkar altından, biraz uyanık olmak lazım o kadar :)
Eşinizin annesine farklı bir hassasiyeti varsa konuşmanızı çok daha yumuşak şekilde yapabilirsiniz. Böylece bu durum en azından kavgaya neden olmaz.Ya da eşinizle anlaşın,eşiniz arasın.
Ama ben olsam halaya karşı susamam. Madem çok ısrar etti,kendi evinde ağırlasın.Gelecekler tabi lafını kimse kendi evi dışında bir yer için kullanamaz. Evet kayınvalideniz eşinizin annesi gelir evinize elbette ama bunun zamanı da sıklığı da sizin insiyatifinizde.
Bakın zaten paranız da kısıtlıymış. Bu yüzden kimse kimseye çat kapı gitmemeli zaten çünkü ikinci bir bardak çayı bile var mı bilemeyiz. Resmen sizi zor durumda bırakmak bu.
Aynen oyle bana gelecegiz deseler ben kabul etmeyecek degilimki cok bayildigim soylenemez ama red etmezdim buyrun derdim ama benim evim degil gibi sacma sapan davranmasina sinirlendim ben. O an halaya onu desem esim ailem gelecek tabi diyebilirdi ki bu emrivakide rahatsiz oldugumu soyleyince bile bana esim " halam yabanciyi cagirmamiski demekki kendi evi gibi goruyor " dedi yani ben de bu yuzden annesini arayip muhabbet edip bunu araya skstirmayi dusunuyorum o zaman halasi cagirsa da gelmez belki. Ya da inada bindirip giciklik olsun diye toplanip gelebilirler. Veya esime karin bizi istemiyor bana boyle dedi diyebilir.
Aynen biraz uyaniklik lazim sanirim ben saf gibi hissettiklerimi direkt esime soylerim ama alttan yapmak gerekiyor sanirim. Yalniz benim kv oyle alinipta gitmeyeyim yapmaz esime magduru oynar beni suclu cikarir yine biz tartisiriz :) ama bu telefonu acmayi dusunuyorum. Amacim gelmemesi degil benim de soz hakkim oldugunu anlamalari.
Ay sizin eşiniz de bir alem ama. Halanızın yaptığı şeyi hoş görüyor. Ben benim evime gelen misafirin çok ama çok rahat etmesini isterim hep ama kimse benim evimi kendi evi gibi göremez. Ne demekmiş kendi evi gibi görüyor
O zaman kayınvalidene o fırsatı vermeyeceksin.
Sen direkt muhattap olacaksın, eşine yakınmasına ve eşin ile konuyu çözmesine müsade etmeyeceksin.
Maduru oynayamayacak şekilde davranacaksın, tatlı tatlı ama sinsi sinsi :)
Ne fenayım bugün ben.
Bana ne oldu bu ara ben de bilmiyorum.
Halasi cok konuskan agzina geleni sakinmayan bir insan yegenine de ölup bitiyor askim birtanem vs. ona samimi davrandigi icin o da demekki bizi samimi goruyor diyor. Ben de ona dedimki ya benim annemde benden habersiz cagirsa ona da neden haber vermedin diye soylerdim dedim ama esim halasini iyi niyetli buldugundan bizim gibi bakamiyor ya da kendi ailesi diye rahatsiz olmuyor bilmiyorum
Valla ben eşimin bile benim adıma birilerini davet etmesini istemiyorum . İlk başlarda annesi ile telefonda konuşurken (kendisi bürosunda çalışıyor olurdu , ben evde ) git istersen , x ‘de evde derdi benim için . Zil çalardı bi bakardım karışımda kayınvalidem ... eşime ayrı sinir olurdum bana haber vermeden nasıl davet eder ? Belki canım istemiyor , belki yalnız kalmak istiyorum ? Öte yandan kayınvalideme sinir olurdum , nasıl oğlunun lafına bakarak , bana sormadan gelirdi diye . Bu bi iki kere oldu. Sonra eşime çok rahatsız olduğumu söyledim , ‘eğer anneni çok özlüyorsan ya sen evdeyken çağır akşama kadar otur konuş , ya da bürona. Ama benim adıma bir daha asla karar verme , eğer bir kere daha yaparsan ve annen gelirse gördüğüm an çantamı alıp aaa anne keşke arasaydın , böyle birşey olduğunda oğlunu değil beni ara bak planım var ben de çıkıyordum ‘ derim dedim . (Ki yapacağımı da biliyor ) o oldu ... bir daha hiç yapmadı . Sizin durum daha betermiş . Bence arayıp söyleyin ya da eşiniz söylesin ama kesinlikle sessiz kalmayın . Yani aklı başında insanların da başkasının lafıyla misafirliğe gideceğine ihtimal vermiyorum .
Ne değişik insanlar var. Halayla da kayınvalideyle de sert olmayan bir dille ama kararlı bir şekilde bizim programımız şu şu tarihte müsait. O zaman gelebilirsiniz ama sizin dediğiniz tarihte uygun değilim. Bundan sonra da böyle karışıklıklar olmaması adına benim evime geleceğiniz zaman sadece bana sorun lütfen diye uyarın bence. Çizginizi çizmiş olur, arayı bozmadan hadlerini bildirmiş olursunuz. Zira böyle insanlarla polemiğe de girilmez. Bir olunmaz, çirkefe bağlarlar.
aynı şey benim başıma geldi canım biz eşimle yurtdışı tatiline gidecektik kayınvalidem o tarihlerde gelmek istedi arayıp o tarihte tatile gidicez sen bu ay gel hem ben daha iyi izin alırım yoksa izin alamam işten dedim. kadın bana tamam dedi ama gelmedi üstüne tatile gitmeden 1 hafta önce arayıp ben geliyim dedi bende keyfin bilir ne zaman istiyosan ben seni çağırmıştım artık dicek bişeyim yok dedim. sonra eşimi aramış eşin bana "biz tatile gidersek gidelim sen gel yinede kalırsın bizde" diyemedi gelmiyorum demiş. eşimle aylardır bunun için kavga gürültü huzurumu bozdu kadın. sakın siz devreye girmeyin eşiniz söylesin durduk yere huzur kaçırmayı ki benimde ilk tatilimdi ve kayınvalidem düğünümde kavga gürültü çıkardığı için mesafeliydik. sırf yurtdışı tatiline gidiyoruz diye hazmedemedi tatilden 1 hafta önce bizi boşanma noktasına getirdi. sakın kimsenin gazına gelip aramayın. eşiniz söylesin.
hala sizin evi otel sanmis, kendini de resepsiyonist ilan etmis,
ola ki gene onun dedigi gibi olursa yatma benden yeme icme senden hala, ayri gayrimiz mi var!!?? de, ne tepki verecek cok merak ediyorum
benim esimin ailesi de boyle bi cesit manyak
evlendim bi iki ay oldu, ciktilar geldiler biz sizde kalcaz diye, benim ust komsum demis ki aaaaa oglunun evine hic gelip kalmiyolar. kv nin eltisi de benle ayni apartmandaydi, o da yetiştirmiş mi kv ye, oglum gel bizi al iki uc gun sizde kalcaz dediler, geldiler de her istediklerinde dediginiz gibi cat kapi biz kalmaya geldik diye, ki ayni sehirdeyiz aramiz 20 dk
sizi cok iyi anlıyorum allah yardımcınz olsun, benim esimin gozunu açıp kendisinin aile kurdugunu anlamasi bi kac yil surdu, ona göre ne var ki tabi gelcekler, herkes iyi niyetli, herkes bizi cok seviyo
Öyle alıştırmışlardır eşinizi ama sizin ayrı bir yuva olduğunuzu sizin yuvanızın kararlarının da sadece ikinize ait olduğunu bilmesi ve benimsemesi lazım. Bu "iyi niyet" olayına ayrı bir hassasiyetim var. Niyet önemli tamam da,sonucu beni rahatsız ediyorsa ne olacak? Bazen çok samimiyete duyulan vefa da insana zarar veriyor. Çok samimiyet sınırları al aşağı ediyor.
Benim bu konularda ders almam lazim biraz yoksa dusundugumu soyleyip sinirden bir de agliyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?