Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kız kardeşim boşandı. Eski eşi bana karşı dünya iyisiydi. Yıllarca ablan seni sevmiyor diye doldurmuş aramız çok kötüydü bende kardeşimde suç bulurdum. Diyeceğim o ki aileye karşı iyi olması evlilik içinde iyi olmasını nötrlemez. Önce sana iyi olacak ki sende ailene karşı o kişiyi savunabilesin. Aileme iyi olmuş ama bana eziyet çektirmiş neye yarar.Aileme karşı çok efendi, saygılı. Babamda bu yüzden çok seviyor, içkisi yok kumarı yok daha ne istiyorsun diyor
Çok yoruyor yaBunu niye yapıyorsunuz her konuda?
Cevaplarınız da yapay zeka zaten.
Herkes robot gibi konu açıp, cevap vermek zorunda değil.
Eskidendi o evlilikler. Babanız yaşasın o zaman eşinizle. Mantığa bak!Aileme karşı çok efendi, saygılı. Babamda bu yüzden çok seviyor, içkisi yok kumarı yok daha ne istiyorsun diyor
wow yapay zekayı en iyi kullanan insan, kimse beceremezdi ne kadar güzel düsünmüssün harikaAşağıda metni düzelttim ve yalnızca senin anlattığını netleştirdim.
---
Merhaba herkese,
Eşimle 10 yıllık evliyiz. Severek evlendik ama sevgiliyken de çok tartışırdık.
Üniversiteyi kazandığımda okumamı istemedi. Küstü, aylarca konuşmadı. Gönlünü alarak okumaya gittim. Amcamların yanında kaldım ve ona sürekli rapor veriyordum:
“İndim, bindim, geldim…”
Sosyal hayatım neredeyse sıfırdı.
Arkadaşlarımla dışarı çıkmamı, gezmemi istemezdi.
---
Okul bitti, hemen geldiler istemeye.
Babasının 3 dairesi vardı. Biri ailesinin oturduğu apartmanda, diğer ikisi 5 dakikalık mesafedeydi.
Ben ailesiyle aynı binada oturmak istemedim ama babasının rahatsızlığını gerekçe göstererek duygu sömürüsü yaptı. Babam da “Otursunlar, ne olacak sanki?” dedi. Sevdiğim için kabul ettim.
İstemeye geldiklerinde annesi bir sürü vaat verdi:
“Gelinime ev alacağım, araba alacağım, telefon alacağım…”
Ama bir bindallı bile almadılar.
---
2016’da bindallı kiralamaya gittik.
500 TL’ye “çok pahalı” dediler.
Sonunda yengemin komşusunun akrabasının bindallısını giydim.
Babam alışverişe giderken bile tembihlerdi:
“Bir şey aldırma, masrafa sokma.”
Düğün gecesi tüm takılarımı aldılar.
Ne kadar takı takıldı, ne vardı bilmiyorum.
Babası bankada kendi adına kasa açtırdı, takıları oraya koydular.
---
Balayından geldikten sonra kayınvalidem:
“Bu balayı diye seslenmedim ama bir sonraki tatile ben de geleceğim,” dedi.
Bir gün bana:
“Misafirin mi vardı?” dedi.
“Yok,” dedim.
“Salonun ışığı yanıyordu.”
“Nereden gördün?” dedim.
“Karşı binanın camından yansımasını gördüm,” dedi.
O zaman 22 yaşındaydım, saftım, susup oturuyordum.
---
Eşimin haftada sadece bir gün izni vardı.
Babası ehliyetsiz ve arabasız olduğu için her yere birlikte giderdik.
Bazen günde iki düğün gezdiğimizi bilirim.
Bir gün dayılarına gidecektik. Masada bir havlu vardı.
“İşlemesi çok güzelmiş,” dedim.
Annesi:
“Bunu senin annen yapmalıydı ama ben yaptım,” dedi.
Annem en baştan demişti:
“Bohça yapmayalım, sadece aile içinde kalsın.”
Ama annem bohça yapmadı diye bana laf sokuldu.
---
İlk market alışverişimizde yağ, salça alıyordum.
Eşim:
“Ne yapıyorsun?” dedi.
“Yemeklik alıyorum,” dedim.
“Niye alıyorsun? Biz yemekleri annemlerde yiyeceğiz,” dedi.
Şok oldum ama yine sustum.
O işten gelmeden önce aşağı iner, annesiyle birlikte onu beklerdim.
Yemekleri genelde annesi yapardı. Ben yardım ederdim.
Misafir gelince kendi evimizde oturamazdık, onlara giderdik.
Evdeyken de bir elinde kumanda, bir elinde telefon olurdu.
İlgi istediğimde:
“Sen sürekli sevilmek istiyorsun,” derdi.
---
Birkaç ay sonra takılarla arsa almak istedi.
Sonra arsayı babamın üstüne yapalım dedi. Kabul etmedim.
Kendi üstüne yaptı.
Takılardan bana hiçbir şey kalmadı.
---
Arkadaşlarımla görüşmek isterdim.
“Dışarı çıkma, eve gelsinler,” derdi.
Haftada bir annemlere giderdim.
“Ne çok gidiyorsun,” derdi.
Yatılı kalmama asla izin vermezdi.
---
Evlendikten 2 yıl sonra babam sayesinde işe girdim.
“Maaşına dokunma, biriksin. Sana harçlık veririm,” dedi.
Kabul ettim ama nakit para çabuk bitiyordu.
Arabasını sattı. Babamın arabasını aldık.
55.000 TL idi.
Kendi hesabımdan 35.000 TL verdim, yine kendi üstüne yaptı.
---
Evde sadece mutfak dolabı vardı.
Ben çalışmaya başladıktan sonra parke, pimapen, cam balkon yaptırdık.
Ama evde sorun bitmedi.
5 kere mutfak borusu patladı.
Taşınalım dedim, istemedi.
---
Sosyal hayat yoktu.
Yemek, gezme, tatil…
5 yıl tatile gitmediğimiz oldu.
---
4 yıl sonra çocuğumuz oldu.
Babası çocuğa kendi babasının adını koymak istedi. Kabul etmedim.
Ezanı eşimin okumasını istedim, babası okudu.
Çocuk olunca aramızdaki mesafe daha da arttı.
3 aylıkken işe döndüm.
Uykusuzluk, süt sağma, mobbing…
Yöneticilerin usulsüzlüklerini şikâyet ettim.
Eşim yanımda olmadı.
Şimdi dava var, yeni yönetim sözleşme yaptı, maaşımı iyileştirdi.
---
Eşimden görmediğim sevgiyi oğlumdan görmeye başladım.
Koşulsuz sevgi…
Beni kıskanmaya başladı.
O zaman ilgi göstermeye başladı.
Bir gün bana:
“Sen sürekli sevilmek istiyorsun,” dediği için,
Ben de ona aynı cümleyi kurdum.
---
Sigara içtiğimi biliyordu.
Bırak dedim, bırakamadım.
Bir gün söyledim, sinirlendi.
Duvar yumrukladı, eşyalar fırlattı.
“Çocuğu ne yapacağımızı konuşalım,” dedi.
Bir gün sakız yüzünden:
“Sokak karısı gibi sakız çiğniyorsun,” dedi.
Kendi soyadımı kullanmak istedim, laf etti.
Ablasının da kendi soyadını kullandığını gördüm.
Söyledim.
“Keşke benim soyadımı hiç almasaydın,” dedi.
---
Çocuktan sonra kendi paramı harcamaya başladım.
Masraflar, okul, kreş…
Her sene kurban parasını benden alır.
Robot süpürge, kahve makinesi…
Hep “sen öde” dedi.
Ailesine hediye alırım.
Altınları babasının kasasına koyarız.
Ben artık kendi altın hesabımda biriktiriyorum.
---
Otomatik vites araba istedim.
Bahaneler bitmedi.
Hevesim kırıldı, vazgeçtim.
---
“Seni seviyorum,” diyor ama hissettirmiyor.
3 kez biyopsi oldum.
Hiçbirinde yanımda olmadı.
Annesini hastanede saatlerce bekledi.
Benim yanımda olmadı.
---
Geçenlerde sigara paketi buldu.
Küstü.
Ben yaklaşınca uzaklaştı.
“Boşanalım,” dedim.
Eşyaları topladım.
Sonra sarıldı, barıştık.
---
Okul parasını isteyince:
“Senin paran yok mu?” dedi.
Altın meselesi yüzünden yine tartıştık.
---
Sanki artık çok yorulmuşum gibi…
Gerçekten çok yoruldum.
Siz olsanız ne yapardınız?
Sizin yaptığınızı okuyanın olduğunu düşünüyorum musunuz gercekten?Konu sahibi bu kadar yazmış emeği boşa gitsin istemedim.
Cevaplarıysa yapay zekayla verdiğim iddiası doğru değil
Binde bir olmuştur hatta bir kere linç yemiştim lince verdiğim cevaplara bile yapay zeka denmişti oysa ki çok makale okuduğum günlerde terim ağırlıklı günlük hayattada konuşurum.
Ayrıca hayat gözlemleme ve hata yapma konusunda ciddi mesai harcıyorum. Yapay zeka sanacak kadar yorumlarım iyiyse gururum okşanır
wow yapay zekayı en iyi kullanan insan, kimse beceremezdi ne kadar güzel düsünmüssün harika
Yapay zeka fazla kullandığınız için imaları da anlamıyorsunuz, konu yorumlarını da.Teşekkür ederim konu sahibinin emeği boşa gitsin istemedim.
Çoğu siteye eklenti geldi. Şikayet var'a bile geldi.
"İmla kuralları ekle, Paragraflara ayır, emojiyle destekle ve yorum katma" şeklinde bir ai eklentisi fikri ilerde buraya gelir diye düşünüyorum
evet düğün takılarımla kendi üstüne aldığı arsa var. benim kendi hesabımda var ve babasının kasasında biriktirdiğimiz altınlar var. Geçen boşanalım dedim diye kendi hesabımdaki altınları istiyor diye düşünüyorum.Sizin elinizde ne var şimdi, boşasanız işiniz var ev yok arsa var anladığım kadarıyla, boşansanız çocuğunuzla yeni bir düzen kurabilecek maddi gücünüz var gibi.
Bu şartlar altında babaya gidip ya ben boşansam mı diye danışmanın manası nedir?
10 yıl kocanızın himayesinden bıkmadınız mı ki ,bir on yılda hayatınızın iplerini babanızın eline vereceksiniz.
işin tuhafı çocukla zor katlanmaya başladım. çünkü çocuk üzerinde de otorite kurmaya çalışıyor. misafirlikte herkesin içinde azarladı çocuğu. O kadar uyardım seni milletin içinde azarlama çocukta olsa onunda bi gururu var demiştim. Çocuk yetiştirme konusunda da anlaşamıyoruz.boşanacağını düşünmüyorum. sevgiliyken göstermiş kendini o zaman ayrılmaya cesaret edemeyen şimdi çocukla Biraz zor boşanır.
ilginç olansa okumana izin vermeyecek kadar kıskanç mı muhafazakar mı her neyse ama çalışıp para getirince tatlı gelmiş kazandığını isterken gocunmamış.![]()
Tamam ona mahkeme karar verir diyeceksiniz.evet düğün takılarımla kendi üstüne aldığı arsa var. benim kendi hesabımda var ve babasının kasasında biriktirdiğimiz altınlar var. Geçen boşanalım dedim diye kendi hesabımdaki altınları istiyor diye düşünüyorum.
Babam evlenirken kendi ettim kendim buldum deme bana demişti.
Evet maalesef çoğu şeye ben göz yumdum. Ama annem, ananem, babannem çevremde bu şekilde gördüğüm için sanırım hep sustum. Boşanmada ben suçlu olmak istemediğim, sorun yaratan ben olmamak için sustum. İkimizinde ortak akrabaları var, duyulursa ne derler konusu var. Bir de çevremizze göre o kadar iyi insanlar ki öve öve bitiremiyorlar. İnsanların gözünde ben kötüyüm imajı olacak.Okurken nefesim daraldı, sinir oldum. Okumanızı, arkadaşlarınızla görüşmenizi, ailenizde yatıya kalmanızı istememiş,kendi maaşınızla birikim yapıp bir şeyler harcamanız gözüne batmış. Bir de bu soyadımı taşımak zorundasın diye düşünen erkeklere aşırı uyuz oluyorum. Her kadının evlense de kendi soyadını kullanma hakkı vardır. Bütün bunlara siz müsaade etmişsiniz. Aynı evde yemek yiyeceğiz yemeklik malzeme almana gerek yok dediği yerde fırtınalar koparmanız gerekiyordu. Taviz tavizi doğurmuş. Ben yıllar önce 22 yaşındayken eski eş beni de "annemin sağlık sorunları var bir süre ona destek olalım sonra ayrı eve çıkarız " diye kandırdı,benim de inanasım varmış. Çok sürmeden boşandım kurtuldum. Boşanın,kendiniz ve çocuğunuz için mücadele edin.
Aileniz bile anlamış bu adamın leş olduğunu, size okuma yasağı koyduğunda sizinde anlamanız gerekirdi ama erkekkkkk!!!! evlenecem evlenecem vermezlerse kaçacam tadında hayatı yaşadığınız için pek umrunuzda olmamış.Şimdi sorayım gururu,onuru,özgürlüğü, ayaklar altına alıp bu adamla evlendiğinize deydi mi????evet düğün takılarımla kendi üstüne aldığı arsa var. benim kendi hesabımda var ve babasının kasasında biriktirdiğimiz altınlar var. Geçen boşanalım dedim diye kendi hesabımdaki altınları istiyor diye düşünüyorum.
Babam evlenirken kendi ettim kendim buldum deme bana demişti.
İşte anne baba o kadar önemli ki. Bende de suç var ama en azından ailem deseydi bizim bir tane kızımız var bizim çok değerli, sana emanet ediyoruz, yada bi göz korkusu. Şimdi eşim ailemi gördü, onu ne kadar sevdiklerini gördü, babam tavrını baştan koysaydı en azından çekinirdi.2 kızım var büyük konuşmak istemiyorum ama okumak için sevgililerinden izin aldıklarını duysam vay emeğime yazıklar olsun der ortalığı ayağa kaldırırım. Hasbinallah yahu![]()