• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirlerim bozuldu artık

Ben bu hamileliğimde spiralle hamile kalanlardanım...
Ve ne kayma ne oynama var , sadece şükrediyorum bebeğim çok küçükken hamile kalmamışım diye. Üç yaş fark olacak aralarında. Doktorum doğumdan sonra hap ile devam etmemi önerdi benim. Çift koruma düşünüyorum bende sizin gibi aklım oynuyor ya yeniden hamile kalırsam diye. Bu benim üçüncü çünkü :KK66:

İşte spiral le hamile kalanı çok duydum. Benim de ikinci bebeğim planlamadan oldu. Sizin daha zor tabii. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. İşte olmadan bir hal çaresine bakmak lazım

Benim regl zaten çok uzun sürüyor bir de onu taktırırsam hiç bitmez. Bana en güvenilir hap geliyor nedense
Hapi saati birak dk bile sasmadan icin diyolar..hapla prezervatifte kullanabilirsin. Ilk uc gun yogundu benim sonra azalirdi.,ama spiralle kan gormk istemiorum artik bunaldm bi yandan.. dediim gibi dahada bitmiyor.. doktor bi kac ay ver kendine dedi.. ama iki ay daha bole devam etsem olcem sanki. Bilen bilneyen Herkes yuzun sararmis solmus diyo

Ya affedersiniz ama ne bileyim arada içimde kalmışlığı oldu. Ondan sonra korktum açıkçası. Kusura bakmayın açıkça yazmak istemezdim ama bir tek bende mi oluyor bu anlamıyorum. Gözüm korktu yani
Icinde kalmasi sundan oluyomus:) sertken cikacak esin icinden.. sertlik gectikten sonra cikarirsan icinde kalabilir evet. Cogu kisi condom kullanmayi bilebilmioz bence

Sağlık ocağı aile planlanması girip detaylı bilgi edinebilirsin.
Ben 3 aylık iğne oluyorum. Kızım 1 yaşını doldurunca aylık iğne olmayı planlıyorum.
Bebeğim 2 yaşını doldurunca yeniden bebek düşünüyorum. Eğer bebek düşünmese idim spial taktırmayi düşünürdüm.
3 aylık iğne yaptırdıktan sonra 1 yıla yakın süre regl olamadım. Sonra doktora gidip söktürücü kullandım.
Ben o iğneleri uzun süre kullanmamanızı tavsiye ederim.
Daha başka şeyler de var ama fazla özele inmek istemedim.

Bu dönemde kullanabilecek haplar varmış diye duydum ama tabii doktora danışacağım
Emzirirken hiç bir ilaç kullanılmaz sadece zorunlu durumlarda bazı ilaçların diğer muadillerine göre daha az zararı olduğu için kullanılmasına göz yumulabilir o da sürekli olmamak kaydıyla. Spiral taktırmak gibi kesin, zararsız, doğurganlığı kalıcı olarak engellemeyen ve zahmetsiz bir yöntem varken hap, iğne gibi yollara baş vurup bebeginiz hormon yüklemek çok bencilce.

Emzirirken hiç bir ilaç kullanılmaz sadece zorunlu durumlarda bazı ilaçların diğer muadillerine göre daha az zararı olduğu için kullanılmasına göz yumulabilir o da sürekli olmamak kaydıyla. Spiral taktırmak gibi kesin, zararsız, doğurganlığı kalıcı olarak engellemeyen ve zahmetsiz bir yöntem varken hap, iğne gibi yollara baş vurup bebeginiz hormon yüklemek çok bencilce.

Haklısınız. Fakat spiral ile hamile kalan sayısı çok fazla. En azından benim gördüğüm duyduğum bu yönde. Hap daha güvenilir geliyor. Bir de o kadar korkuyorum ki hap kullanmayı göze almıştım. Ama sanırım vazgeçeceğim

Bence emzirirken hap kullanmayın spiral kullanın. Eğer gerçekten hamile kalmak istemiyorsanız tek bi yöntem kullanmayın doktorum bana öyle söyledi. Kondom kullansanız yırtılır vs. Hap kullansanız unutursunuz ishal olursunuz antibiyotik kullanırsınız yine boşuna hap içmiş olursunux. Sadece spirallede kalan çok tanıdığım var kaydığı için bu yüzden iki korunma yöntemini beraber kullanmanızı tavsiye ederim. Ve hap herkeste aynı etkiler yapmıyor 6 ay kullanıp bir kaç ay bırakıp tekrar kullanıyorum hapı doktorum öyle söyledi bana ve hiçbir yan etkisini görmedim

Valla spiral diyeceğim de bu günlerde korunduğu halde hamile kaldığını söyleyenlerin tamamı spiralle kalmış. Hatta yakın çevremde en az 5 kişi tanıyorum. Acaba eskisi kadar hormon mu koymuyorlar içine.

Valla spiral diyeceğim de bu günlerde korunduğu halde hamile kaldığını söyleyenlerin tamamı spiralle kalmış. Hatta yakın çevremde en az 5 kişi tanıyorum. Acaba eskisi kadar hormon mu koymuyorlar içine.
Bakir spiralde ztn hormon yok. Hormonlu olanda gebe kalma ihtimali yoktur bence.

:KK47:
Herkes bütün yöntemleri söylemiş.. :halay:bence hem kondom hem geri çekilme biraz komik ve zor ama çok korkuyosan mantıklı
Valla insanı bu bile rahatlatmıyor. Bizde böyle yapıyorduk ama ben bi kaç belirti yaşayınca hamileyim sandım regl oldum yetmedi komşumuz 3 aydır regl olup hamile olduğunu söyledi psikolojimiz bozulmuştu duyunca :110: hap kondom, sprial kondom hatta hap kondom geri çekilme yapılmalı bence benim içim anca öyle rahatladı :rapci:

Merhabalar arkadaşlar. Çok kafaya taktığım bir durum var. 2 kızım var. Ya korunmama rağmen hamile kalırsam diye her ay regl olana kadar burnumdan geliyor. Kondom ile korunuyoruz. Fakat ben neden bilmiyorum güvenemiyorum rahat hissedemiyorum. Küçük kızım 10 aylık. Hala emziriyorum.

Doğum kontrol hapı kullanmak istiyorum. Şu an için kendimi en iyi hissedeceğim yöntem bu. Emzirdiği halde hap kullanan var mı? Bir de hap kullandığı halde hamile kalan? Biliyorum her koruma yöneteminde risk vardır ama sanırım daha somut örnekler duymak istiyorum. Hiç kullanmadığım için yan etkileri de bilemiyorum. Kullananlardan bilgisi olanlardan yardım istiyorum. Bu doğrultuda da doktora gideceğim. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Ben emzirirken kullanmıştım belli bir aydan sonra Dr izin veriyor zaten bir zararını görmedim. Düzenli hap kullanıp hamile kalan da görmedim. Sadece koruyucu etki oluşana kadar kondoma devam et.

Hap kullanacaksan onun yerine hormonlu spiral taktir. Hem adet olmazsin hemde cift koruma bence. Gecen ay spiral taktrmstm ben bakir olandan persembe gunu cikarttrcam geri.cunku asiri kanama yapti bende.. birde adetimin bugun 11. Gunu dahada bitecegi yok. Halsiz dustum bi yerde kan kaybindan bayilck gibi oluyorum. Cift koruma hep iyidir doye dusunuyorum bende... ama nasil? Prezervatife guvenimde yok artik. O kdr cok kisi yazdiki burda korunurken hamile kaldim diye..insanin gozu korkmuyo degil
Sırf bu adet gününü uzatması ve daha fazla sancı yapması yüzünden sağlık ocağından geri döndüm zaten 7 gün adet oluyorum çok ta sancılı geçiyor

Back
X