Sinirlerim Bozuldu Ya...

BenmasMavi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
4.941
3
0
İstanbul
Kızlar ben aslında kayınvalidemle anlaşan biriyimdir yani önceleri sorunlarımız olsa da bu aralar aramız fena değildi...

Yenge hanım konusunu az çok bilirsiniz okuduğunuz kadarıyla.

Şimdi kayınvalidem yengeyle aramı düzeltmem konusunda baya ısrarlı .Öğlen beni aradı bu isteğini yineledi.

İdare et sonuçta eşinin yengesidir amcasıdır vs gibi laflar etti mafoldumben

Ben de onca ettiği laflara karşın evine oturmaya gitmeyeceğimi gidersem yüzsüzlük yapmış olacağımı benim gurur konusunda oldukça hassas olduğumu söyledim ,anlamadı hala ısrar etti.

Şimdi bizim bina aile binası gibi bişi kızlar .En alt katta ben,üstümde yengenin gelini,onun üstünde kaynımın kiracı bekleyen boş dairesi ,en üstte de yenge hanım oturuyor.

Kaynımın dairesine alçı yapılıyor ve 3 gündür ustalar var.

Ben ve eşim ustaya kaynımın dairesinde yemek vermeyi düşünüyorduk fakat kayınpederim ve kayınvalidem ustaya ayıp olacağını (!) söylediler ve evde vermem gerektiğini izah ettiler bu benim ve eşimin pek hoşuna gitmedi neyse kabul ettik okey dedik.

Ben ustaya yemek hazırlıyordum kayınvalidem aradı dedi ne yemek yapıyorsun patates yemeği dedim içine et yada kıyma koy dedi .

Ya belki evimde et yok belki koyacak durumum yok hem ben mecburmuyum elin ustasına et yedirmeye canım,aaa :umursamaz:

Neyse ben kıyma koydum biraz yemeğe ustalar geldi eve antreye masa attım orda verdim yemeği halıyı da akıllılık yapıp kaldırmıştım Allah tan .Çünkü ustaların sağında solunda alçı kırıntıları heryere döküldü tabi ben uyuz oldum bu duruma .Bugün yukarı çıkardım yemeklerini valla kim ne derse desin umrumda değil.Haksız mı yım sizce kızlar Çok üzgünüm çoook

Kaynımın evi boyanacak bir de.Kayınpederim demiş ki derya alsın renk kataloğunu yengesine çıksın yengesiyle geliniyle beraber karar versinler şimdi çıkmazsa ayıp olur kendi kafalarına göre yaptırdılar bize sormadılar demesinler demiş.

Kaynım demiş zaten şu renkler olsun diye daha onlara sormaya ne gerek var dedim.Kaynanam ayıp olur vs hala uzatıyo ben de ben çıkmam yukarı anne kaynımın seçtiği renkleri ustaya gösteririm o kadar dedim .Neyse trip attı kapadık.

Ben çıktım yukarı ustaya dedim şu renkleri istiyor kaynım adam tamam dedi.

Ya kızlar nedir bu saçmalık ya mantıklı geldi mi size şimdi birşey söyleyin

K.pederi çok sevdim..süper amca..Hulusi Kentmen gibi..:1rolleyes:
Bu söylediğim önceki konunda, seni yengelere karşı savunduğu içindi..

Ama katalog alıp yukarıya çıkman çok gereksiz..yemeği de evinde vermek zorunda değilsin..
K.validen sorarsa..ağda yapıyordum evde yemek veremedim dersin pısıp kalırlar..

düşündüklerinde haklısın..doğruyu yapıyorsun..serin davran yengelere..

Son düzenleme:
Kaynanan gerçekten mantıksız ve gereksiz şeyler istemiş...
Benim kaynanam da öyle istediklerinde hiçbir mantık yok...
Takma kafana gitsin...

sen kaynının ustasına yemek vermek zorunda deilsinki üstelik bide evinde yani hem kayınvalidene ne o nekarışıyor yok yemeğe kıyma koy yok evinde yemek ver aynı apartmanda oturuyorsun diyede eşinin yengesiyle konuşmak zorunda deilsin ne yapmak istiyosan onu yap kayınvalidenide takma çok saçma bence söyledikleri herşeyi onlar biliyolarya illa ki karışacaklar bence hiç önemseme

sen kaynının ustasına yemek vermek zorunda deilsinki üstelik bide evinde yani hem kayınvalidene ne o nekarışıyor yok yemeğe kıyma koy yok evinde yemek ver aynı apartmanda oturuyorsun diyede eşinin yengesiyle konuşmak zorunda deilsin ne yapmak istiyosan onu yap kayınvalidenide takma çok saçma bence söyledikleri herşeyi onlar biliyolarya illa ki karışacaklar bence hiç önemseme

zaten şuan oldukça serinim olmam gerektiği gibi ...
ama kayınvalidem ve kayınpederimin onca lafa karşın hala benim onlara gidip gelmem konusunda neden bu kadar ısrarcı olduklarını anlamıyorum doğrusu...
neymiş insan insana muhtaçmış tamam doğru olabilir.
onlarda araba var bizde yok şimdi bize birşey olsa onlardan yardım isticekmişiz de sanki ticari taksi denen şey yok ya ondan :umursamaz:

evet zorunda değilim ama hadi verdim şuan olduğu gibi kayınvalidemin tutup da yok evde ver yemeği ustaya ayıp olur demesi yersiz ,
sonuçta bu ev benim evim elin işçisini eve almaya mecbur mu yum canım ben.
Bir de diyorlar ki işçiler eve geldiği zaman evde yalnız durma amcanı çağır ayıp olmasın çağırmadı demesinler...
Ben aman o ne demesin bu ne demesin diye davranırsam şu hayatta yanmışım demektir yanmış...

Kaynanan gerçekten mantıksız ve gereksiz şeyler istemiş...
Benim kaynanam da öyle istediklerinde hiçbir mantık yok...
Takma kafana gitsin...

evet canım çok mantıksız
kaynımın istediği renkler belli olmasına rağmen yukarı çıkıp onların fikrini almam gerekirmiş ayıp olurmuş
sabah sabah nasıl sinirimi bozdu ya
hala düşünüdükçe geriliyorum

neden kaynının ustalarına sen yemek veriosun bide evinde zaten eşin evde yokken ustalara evde yemek vermeni isteyerek saçmalamış kayınvaliden
yemege et koy dediginde et yok anne getirsende koysam deseydin

Ya çoğu kişi işçilere yemek vermiyor bile çay yapıyor yanına Allah ne verdiyse tepsiye koyup çıkarıyor.
Benim yemek yapmam lazımmış.

İlk günlerinden kalan yemekleri ikinci gün de vermek istedim kayınvalidem ayıp olur sakın ha olmaz şimdi değişik yap dedi sinirden içim içimi yedi.

Yemek yaptığım yetmiyomuş gibi bir de hergün değişik yapmam gerekiyomuş yoksa elin adamına ayıp olurmuş bir de tanımam etmem adamları tanısam gam yemicem .

Ben de mi sorun onlarda mı anlamıyorum ya

kayınvaliden de çok şeye karışmış
anne kusura bakma evde eşim yokken yabancı erkeklere evde yemek veremem diyecektin
neden söylemiyorsun ki hiçbir şey diyemez kalırdı
üstelik eşin de söylemeliydi bunu annesine
eşin nasıl izin verdi ona şaşırdım doğrusu

Zorla güzellik olmaz, sen nasıl hissediyorsan öyle davran, gitmek istemiyorsan gitme bence. Herşeye başkalarının karar vermesi gerekmiyor, biz de bazı şeyleri düşünebiliyoruz sonuçta.

Bir iyilik yapıyorsun, o iyiliğinde cıvığını çıkarmalarına gerek yok, sen zaten ne yapman gerekiyorsa yapmışsın, o öyle olsun bu böle olsun demeleri saçma.

Bazı şeylere karışmamaları gerektiğini ince bir dille anlatmak lazım karşı tarafa o zaman.

bencede kayınvalidenin hiçbir isteği mantıklı değil
eşinede söyle bütün bunları o konuşsun ailesiyle
ayrıca neden senin yengeyle samimi olmanı istiyorlar anlamadım.küslük yapma tamam ama samimi olmak zorunda değilsin ki.bunu sen anlatamıyorsan bırak eşin anlatsın anne babasına

valla bunlar hep senin pasifligin canim

kaynananla 24 saat telde görüsmek zorundamisin ya da telefonlarina cikmak zorundamisin

ya da onun dedigi yeemegi yapip cikartmak zorundamisin tutup ustalara bugun ne yediniz mi dicek ?

dese bile bu onun ayibi cok biliyosa yapip kendisi getirsin ne kadar ayip ,bu kadar ailenize karistirtmayin herkesi

kaynanadır yapar işleri güçleri gelinleri çocuk gibi yönetmek başka dertleri yok hayat

amaçları bu ,

onlar herşeyi bilir sende çeneni kapayıp köle gibi olduğun sürece güllük güllistanlık geçinirisniz
:bbo:kafamçokkarıştı:umursamaz:

ne alaka yahu...neden yemegi evinde verdin ki? orada yesinler iste....ben anlamiyorum bu insanlari, burunlarini sokmasalar olmuyor sanki!

Sen çalışsan, kim verecek ustalara yemek?..oldu bi de aşçılık yap..
Olmadı koşa koşa yengelere çık ..gereksiz münasebetlerde bulun..renk kartelası götür renk seçtir..

Yengenin bi tarafları kalkmasın da kimin kalksın..

sacmalamıs kayınvalıden benımkı gıbı ben desınlere ıs yapmayı sevmem sen en ıyısını yapmıssın bosver yapmak zorunda degılsın her dedıklerını

Bana kalırsa sizde de hafif cadı gelinlik var. :jeyyar:
Evet yenge konusunda haklısın. Kırılmışsın ve affetmek yada affetmemek, özür dilemek yada dilememek senin tercihin olmalı. Kimse karışmamalı.

Ama şu ustaya yemek verme olayında hatalısın. Yani hata derken bana göre zaten yapılması gereken şeyler zoruna gitmiş.
Adam alçı ustası e haliyle üzerinden yere çiçek yaprakları dökülecek değil. Yerdeki halıyı kaldırman yine bana göre büyük saygısızlık adama. Ne olacak yani halıya dökülse bir insanı incitmeye değer mi ki. Süpürürsün geçer. Geçmedi diyelim yenisine sağlık. Hadi yine de halın çok değerli en azından yer örtüsü sermen uygun olurdu.
İkincisi adama yemek yaparken mecburmuyum elin ustasının yemeğine et koymaya vs demişsin. Elin ustası ama insan sonuçta değil mi. Hemde senin evinde yemek yiecek bir misafir. Kayınvaliden koy demesi yanlış ama demekki kadın senin bu düşüncelerini biliyor ki uyarmış.
Bir evde usta çalışırken ustayı geç temizlikçi bile geldiğinde bizde misafir hizmeti görür. Sizde uygulama değişik demekki. Parasını alıyor evet birde emek var işin içinde.

İnsan ilişkileri konusunda bence zayıflıklarınız var. Küçükmsemek hoş değil.

üzgünüm ama size katılmıyorum
arkadas mecbur degıl boyle bır seye
hele evınde kocası yokken tanımadıgı erkegın evde ne ısı varmıs...
yanlıs mı anladım bılmıyorum ama zaten ev arkadasın da degıl kaynının evı
neden o ılgılensın
neden emırvakılerle karsılassın kı
bılemıyorum
bana cok ters boyle seyler...

kayınvalıdenı de esını de kınıyorum
keske tepkını koysaydın arkadasım
esın ne demeye ve nasıl ızın verıyor yabancı bı adama evde yemek vermene anlamıs degılım
evet ılgelırsın hatta yemek de yaparsın ama ne olacak cıkarır yukarı bıkarıkırsın yesınler orda
saçmalık

Evet yemeği evinde vermek zorunda değil orada hemfikir ama vermek durumunda kaldıysa ona göre muhamele etmesi gerekli diye düşünüyorum.
Evinde vermek istemiyorsa söylemesi lazım dı yukarı çıkarıcam yemeği diye.
Kaynının evinin badanası yani eşinin kardeşi. İlgilenmesi gayet normal bence. Kayınvalide yaşlı. yengenin gelini alakasız, yenge olmaz e kim kalıyor...
Kaldıki sevaptır herşeyden öte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…