sinirlerim çok bozuk paylaşmak istedim :(

fundaaaaaa

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2011
207
0
296
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

dün akşamdan beri sinirlerim çok bozuk, size konuyu en başından anlatıyım akıl vern lütfen.
3 aylık yeni evli bir çiftiz, evimizdeki eşyaları alırken her evlenecek çift gibi kendi zevkimizce herşeyimizin çok güzel olmasını istedik, yapım gereğide değişik ve kimsede görülmemiş şeyleri kullanmayı severim, bunun için eşyalarımızı seçerkende aynı özenle seçtik, çok aradık, çok yorulduk, gerktiği yerlerde bazı şeyler için kolları sıvadık kendimiz müdahale ettik, kayınvalidemin apartmanından evimizi de aldık çok şükür, aldığımız daire giriş katıydı ve kayınvalidem kendi isteği ile aldığımız eve taşındı, bizde onun oturduğu eve taşındık, bazı dokunuşlarla sanki evi baştan yaptık görenler inanamadı bu ev o evmi şimdi falan dediler. Tüm eşyalarımızı bütçemiz yettiğince aldık, tv ünitesi salonun çehresini belirdeği için çok farklı olsun göz alıcı olsun istedik, bunun için çok gezdik, çok aradık kendi zevkimize uygun bir ünite bulamadık, ben işyerimde boş zamanlarımda istediğim üniteyi kendim çizdim sonunda ve mobilyacımıza giderek bir hevesle yaptırdık, velhassıl güzel de oldu. Herkes çok beğendi,buraya kadar herşey çok güzel.
Sinirlemi bozan olay ;şimdi 8 yıllık evli olan eltimler de bizim tv ünitemizin aynısını yaptıracaklarmış ve köşe koltuğumun aynısını almışlar, dün akşam eltimdeydik bu haberi aldığımda sinirden lokmalar boğazıma dizildi, ne diyeceğimi ne yapacağımı bilemedim, ben daha 3 aylık evliyim heveesle dizdiğim salonumdan eşyalarımdan soğudum, insan bukadar düşüncesiz olabilir mi allah aşkına yeryüzünde başka tv ünitesi kalmamış gibi, kızlar gerçekten okadar sinirliyimki, eltimin düşüncesizlikleri daha 3. Ayda bıktırdı beni, evlerimize gelip gidenler aynı insanlar, ikimizin salonu da aynı, eşyalar aynı, bir kadın bunu nasıl kabul eder allah aşkına, ben kendime yediremem başkasında gördüğüm şeyin aynısını evime yaptırmayı heleki eltiyiz yani, azımı açıp tek kelime söyleyemedim, moralimin bozukluğuyla kaldım dün akşam, yolda eşime püskürdüm nasıl olur böyle şey başka tv ünitesimi kalmadı diye, en çok moralimi bozanda eşimin yorumları oldu, ona göre gayet normalmiş, nevar canım kadın onu beğenmiş yaptırmak istiyo diyo ve yorumları ile çok kırdı kalbimi, en azından o anlasaydı, erkek tabi umrunda olmadı, sinirlerim çok buzuk arkadaşlar, sizin tavrınız ne olurdu?

Aynı sekilde bende sızın gibi dusunuyorum.Aynı esyalar anlasılan eltınız sızı kıskanıyor genelde olan bir sey bu.

neden bu kadar üzülüyorsun ...hayat o kadar kısa ki...ne güzel işte ne kadar zevkli olduğunu beğenildiğini düşünerek mutlu olmaya çalış....tamam seni anlıyorum çok uğraştın, fikir senindi ama kendinede eşinede eziyet etme ....eltinle konuş renklerini farklı yaptırmasını tavsiye et yada farklı objelerle süslediğinde zaten farklı görünecektir...

Arkadaşlar merhaba,

dün akşamdan beri sinirlerim çok bozuk, size konuyu en başından anlatıyım akıl vern lütfen.
3 aylık yeni evli bir çiftiz, evimizdeki eşyaları alırken her evlenecek çift gibi kendi zevkimizce herşeyimizin çok güzel olmasını istedik, yapım gereğide değişik ve kimsede görülmemiş şeyleri kullanmayı severim, bunun için eşyalarımızı seçerkende aynı özenle seçtik, çok aradık, çok yorulduk, gerktiği yerlerde bazı şeyler için kolları sıvadık kendimiz müdahale ettik, kayınvalidemin apartmanından evimizi de aldık çok şükür, aldığımız daire giriş katıydı ve kayınvalidem kendi isteği ile aldığımız eve taşındı, bizde onun oturduğu eve taşındık, bazı dokunuşlarla sanki evi baştan yaptık görenler inanamadı bu ev o evmi şimdi falan dediler. Tüm eşyalarımızı bütçemiz yettiğince aldık, tv ünitesi salonun çehresini belirdeği için çok farklı olsun göz alıcı olsun istedik, bunun için çok gezdik, çok aradık kendi zevkimize uygun bir ünite bulamadık, ben işyerimde boş zamanlarımda istediğim üniteyi kendim çizdim sonunda ve mobilyacımıza giderek bir hevesle yaptırdık, velhassıl güzel de oldu. Herkes çok beğendi,buraya kadar herşey çok güzel.
Sinirlemi bozan olay ;şimdi 8 yıllık evli olan eltimler de bizim tv ünitemizin aynısını yaptıracaklarmış ve köşe koltuğumun aynısını almışlar, dün akşam eltimdeydik bu haberi aldığımda sinirden lokmalar boğazıma dizildi, ne diyeceğimi ne yapacağımı bilemedim, ben daha 3 aylık evliyim heveesle dizdiğim salonumdan eşyalarımdan soğudum, insan bukadar düşüncesiz olabilir mi allah aşkına yeryüzünde başka tv ünitesi kalmamış gibi, kızlar gerçekten okadar sinirliyimki, eltimin düşüncesizlikleri daha 3. Ayda bıktırdı beni, evlerimize gelip gidenler aynı insanlar, ikimizin salonu da aynı, eşyalar aynı, bir kadın bunu nasıl kabul eder allah aşkına, ben kendime yediremem başkasında gördüğüm şeyin aynısını evime yaptırmayı heleki eltiyiz yani, azımı açıp tek kelime söyleyemedim, moralimin bozukluğuyla kaldım dün akşam, yolda eşime püskürdüm nasıl olur böyle şey başka tv ünitesimi kalmadı diye, en çok moralimi bozanda eşimin yorumları oldu, ona göre gayet normalmiş, nevar canım kadın onu beğenmiş yaptırmak istiyo diyo ve yorumları ile çok kırdı kalbimi, en azından o anlasaydı, erkek tabi umrunda olmadı, sinirlerim çok buzuk arkadaşlar, sizin tavrınız ne olurdu?

Bence sinirlenmekte çok haklısın aynı durumda olsaydım bende tepki verirdim,komşum bile bendekinin aynısını yaptırsa kızarım ki siz eltisiniz.tamam tv ünitesi yaptırabilir ama aynısı olmasın bence konuş rahatsızlığını söyle...

canım eltine açık açık anlat lütfen... başkalarıyla aynı eşyaları kullanmak istemediqini bunun içinde farklı bişey yaptırdıqını güzelce anlat...birsürü model var onlardan birini seç de...ben aynı eşyaları kimseyle aynı kullanmak istemiyorum de...güzelce izah et..eşinede yansıtma..

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba,

canım kendisine anlatsan belki utanır yapmaz benim eltimde aynısı .hata temizlik yapsam halılarımı dışarı atsam hemen oda aynısını yapar neden böyle yaptıgını sordum eltim dediki eşim dedi o ne yaparsa sende yap artık yapıcak bişe yok .derin dondurucu almıştım çekmeceleri her tarafını resimli kagıtlarla süsledim saf eltim desenli aramış bulamamış sanmışki desenler önceden var duyunca çok gülmüştüm

eltin senin kadar yaratıcı değil demek ki,ancak taklit edebiliyor:9: gerçekten hoş bir durum değil ama ben eltine de şaşırdım.beğenebilir,özenebilir ama aynısını istemek de biraz görgüsüzlük değil mi?

sinirlerin bozulmasında haklısın senın yerinde kim olsa sinirlenirdi herkes ilk sende gördü zaten zevkli birisin ki eltin kısaknıyo seni herkesin tepkiside aynı olucak belliki kıskanmış aynılarını oda yaptırıyo diye boş ver sen madem çizebiliyosun bbu tarz şeyleri bi tanede onun için çiz bak eşyalırımız aynı olmasın hoş olmaz tarzında bişeyler söylersn ben senın için bi ünite çizdim beğenirsen bunu yaptır falan dersin

Sasirdim kaldim:)))
Eltin acik acik seni kiskaniyor. Rabbim sabir versin.
Aslinda senin yapman gereken, aynisini yaptiracagini soylediginde, olur mu oyle sey, beni niye taklit ediyorsun diyip, bozacaktin onu.
Hem icinde birsey kalmamis olurdu, hemde suan sen sinirlerini bozmayacak. o sinirinden caltayacak olurdu:)
Acik acik konu eltinle. Rahatsizligini da dile getir.
Bende asla istemem. Gectim esyayi, en ufak ignem ayni olsun istemem.

hayırlı olsun canım yapacak hiç bişi yok bununla yaşamayı öğreneceksin açık açık konuş ama bir iki gün değişir öbür gün gene aynı olur ya eltini eve almayacaksın ki bu mümklün değil ya da bu durumu kabullenip oturacaksın çünkü bende de böyle bir kayınvalide var konumu okumak istersen bakabilirsin baya komik oluyor bu tipler inan ben gülüyorum artık zaten herkes de dalga geçiyor bu tiplerle:1:

Sasirdim kaldim:)))
Eltin acik acik seni kiskaniyor. Rabbim sabir versin.
Aslinda senin yapman gereken, aynisini yaptiracagini soylediginde, olur mu oyle sey, beni niye taklit ediyorsun diyip, bozacaktin onu.
Hem icinde birsey kalmamis olurdu, hemde suan sen sinirlerini bozmayacak. o sinirinden caltayacak olurdu:)
Acik acik konu eltinle. Rahatsizligini da dile getir.
Bende asla istemem. Gectim esyayi, en ufak ignem ayni olsun istemem.

ay canım aynen yaa zaten hayatım boyunca bu sorunu yaşadım ben, bir arkadaşım ya da yakınım yeni aldığım kıyafetin aynısını alsa çok severek aldığım kıyafetimi giyemez oluyorum, ya da bunun gibi bir sürü şey, bazı insanlar ne garip, ben aynısı o aldı diye kullanamazken o ben de olduğunu bile bile alıyor.:) neyse canım burada paylaşmak insanı biraz olsun rahatlatıyor gerçekten daha sakinim şimdi. :)

hayırlı olsun canım yapacak hiç bişi yok bununla yaşamayı öğreneceksin açık açık konuş ama bir iki gün değişir öbür gün gene aynı olur ya eltini eve almayacaksın ki bu mümklün değil ya da bu durumu kabullenip oturacaksın çünkü bende de böyle bir kayınvalide var konumu okumak istersen bakabilirsin baya komik oluyor bu tipler inan ben gülüyorum artık zaten herkes de dalga geçiyor bu tiplerle:1:

ya canım sen güldürdün beni şimdi, komik oldukları konusunda haklısın gerçekten, fikirsiz diyorum ben bunlara, başkalarının fikri ve zevki ile yaşayan insanlar, kötü de olsa kendi zevkin olsun değil mi?

taklıtler asıllarını yasatır:1:zevkıne hayran bır eltın var demek

Arkadaş ile aynı fikirde olmakla beraber, bende sinirden kudururdum senin yerinde olsam..
Fakat senin yapman gereken şey, bunu sakinlikle karşılaman.
Zamanında kendi fikri olup birşey yapamamış, başkalarının fikirlerinden yararlanmaya çalışıyor.
Zaten elti eltinin ne öldüğünü ne güldüğünü istermiş, çok fazla takma kafana derim.
Bırak aynı olsuni kapınız bacanız ayrı zaten, hem insanlar fark etmeyecek mi sanıyorsun bu durumu?
Kınanan eltin olacak, zamanla o da bıkar senin fikirlerini çalmaktan, ama sen ne kadar tepki gösterirsen üzerine o kadar tepki çekersin...

Eşine gelince, o da haklı kendince. Erkekler bu kadar ince düşünmez ki.
Bizim için evin düzeni çok önemliyken, onlar için ha kahverengi olmuş, ha beyaz ha ceviz rengi, hiç birşey önemli değil ki...
Böyle bir yorum yapması normal, sen ona püskürmeye devam edersen, eşin o kadar ince düşünmediği için bu sefer seni kıskanç biri olarak görmeye başlar.
:34:

Yapmayin lütfen! Su yalan dünyanin, gecici mallarina, isiltilarina bu derece kafayi takip mahvetmevin hayatinizi, en güzel günlerini mahvetmeyin.
O almasa baskasi alir sizde olan biseyi, yani hayatiniz boyunca özel mobilya ürettirip, özel kiyafet diktirip, özel esya ürettiremezsiniz ki.
Birgün Allah izin ederde yasiniz kemale ererse bütün bu dünya mallarindan gönlünüz gecer ama kavga, gürültü, can SIKINTISI ile gecen bu günlerinizi geri getiremezsiniz.

Son düzenleme:
İnsanlar hayatta ne dertlerle uğraşıyor, daha bir iki ay önce kadıncağızın teki üşüyüp ağlayan bebeklerini soğukta saç kurutma makinesiyle ısıtmaya çalışırken dayanamadı intihar etti. Ve senin derdin de tv ünitenin eltininkiyle aynı olacak olması. Ne diyeyim Allah daha büyük dert göstermesin.

Arkadaşlar merhaba,

Bu kadar sinir bozacak, eşe patlayacak ne var Allah aşkına? Özenilen, kıskanılan sizsiniz, taklit ediyosan o utansın o cekinsin :S

Eltin demek ki senin zevkini beğenmiş..Bence çok abartıyorsun...O kadar kafaya takılacak bir şey göremedim ben..Yerinde olsam bu duruma sıkılmaz,aksine mutlu olurdum..

Allah başka dert vermesin......

Arkadaş ile aynı fikirde olmakla beraber, bende sinirden kudururdum senin yerinde olsam..
Fakat senin yapman gereken şey, bunu sakinlikle karşılaman.
Zamanında kendi fikri olup birşey yapamamış, başkalarının fikirlerinden yararlanmaya çalışıyor.
Zaten elti eltinin ne öldüğünü ne güldüğünü istermiş, çok fazla takma kafana derim.
Bırak aynı olsuni kapınız bacanız ayrı zaten, hem insanlar fark etmeyecek mi sanıyorsun bu durumu?
Kınanan eltin olacak, zamanla o da bıkar senin fikirlerini çalmaktan, ama sen ne kadar tepki gösterirsen üzerine o kadar tepki çekersin...

Eşine gelince, o da haklı kendince. Erkekler bu kadar ince düşünmez ki.
Bizim için evin düzeni çok önemliyken, onlar için ha kahverengi olmuş, ha beyaz ha ceviz rengi, hiç birşey önemli değil ki...
Böyle bir yorum yapması normal, sen ona püskürmeye devam edersen, eşin o kadar ince düşünmediği için bu sefer seni kıskanç biri olarak görmeye başlar.
:34:

canım yorumun için teşekkürler, okadar haklısın ki, yılların deneyimi sanırım..ama beni üzen olay eşimin tepkime olan duyarsızlığı, benim ona püskürmem ona olan kızgınlığımdan değil bu konu da zaten onun hiçbir suçu yok, ne yapabilir ki? sadece şunu demesini beklerdim, benim sinirlendiğimi gördüğünde en azından sakinleştirmek adına haklısın aşkım hoş bir durum değil ama yapacak bir şey yok desin, bu beni sakinleştirmeye ve iyi düşünmeme yeterdi, bu erkeklerin bazen hiç kafası çalışmıyor.

Back
X