sinirlerim çok bozuk paylaşmak istedim :(

Yalnız kuzenim dediğim kişiylede kuzen çocuklarıyız aslında ve çevremiz misafirlerimiz farklı facede falan görüyo ortak tanıdıklar benzerliği benim mobilyamda koltuklarla takım olduğu ve koltuklarım daha süslü olduğu için o beni taklit etti sanıyolar halbuki taklit değil biz eşyaları ondan 1 ay sonra aldık ben ne beğendiysem onu alınca bende daha güzel bişe bulamayınca içime sineni aldım boşveerr:)

ben sinir oldum yaa bu ne biçim insan gerçi eltilrin çoğu böylede ben olsam bende gıcık olurdum hatta değiştirmek için çaba sarf ederdim..

benimde alttaki komşum beni çok taklit ediyor..seneler önce doqalgaz yeni çıktıqında en az 2 sene sonra yaptırabilirm demişti...ben bir sonraki ay proje için mühendisleri getirdiqimde deliye döndü..ve hemen gitti doqalgazını döşetti hemde benden önce :9: bir sonraki sene evime kartonpiyer yaptırıyorum ustalar var evde...tak tuk sesleri duymaya başlayınca soluqu bizde aldı..sena ne yaptırıyorsun sesler geliyor dedi ve içeri daldı....baktı kartonpiyer yapılıyor..hemen ustalara metrekaresini kaça yapıyosunuz bende hemen yaptırıcam dedi...sanırım 2.5 tl civarıydı..neyse şimdi olaya bakın...ertesi gün komşun civardaki kartonpiyercileri gezmeye başlamış fiyat almak için...ve dükkanın birine girmiş...metrekare fiyatını sormuş..adamda 2.5 tl demiş..komşumda demişki benim üst komşum 2 tlye yaptırıyor siz pahalı söylüyorsunuz...adamda demişki ''abla senin üst komşuya kartonpiyer yapan biziz... dün komşuna gelip bize sordun ya... 2.5 dedik'' demiş :60::60::60::60::60: kadın bana geldiqinde kartonpiyere bakmaktan ustaya hiç dikkat etmemiş :60::60: fiyatı düşürmek için 2.5luk fiyatı 2 demiş ama adam onu tanımış dün geldin ya demiş :60::60::60:ve birde bunu bana komşum anlattı böyle böyle oldu diyee :60::60::60::60: dünde gelmiş benim mutfaqın aynısından yaptırmak istiyormuş..enine boyuna inceledi...bende konu sahibi arkadaş gibi mutfaqımın çizimini kendim yapıp verdim..her gelen çok beqenir...hatta mimara falanmı çizdirdiniz modeli diye sorarlar....sıra mutfaqa geldi anlıcanız...konu sahibi arkadaşım..daha iyi günlerin emin ol..sıra mutfaqada gelicek :60::60::60::60:

Son düzenleme:
bu arada senin tv üniteni çok merak ettim canım..resmini koyarsan çok memnun olucam....benim tv ünitem var bu arada... aklına yanlış bişey gelmesin :23::23:

Ben şimdiye dek kimsenin evine kıyafetine özenip aynısını yaptırmadım,almadım..Ama beğenirsem ,bana bir fikir verirse düşünebilirim de belki bir gün..Belli de olmaz :)..Benim de evimi,kılık kıyafetimi,takımı,eşyalarımı beğenen olursa alabilir,yaptırabilir..Hiç mi hiç rahatsız olmam..Bu topiği okuyunca kendimi tuhaf hissettim..Şimdiye dek bu tarz şeyleri hiç kompleks yapmadım kendime..O yüzden empati kuramıyorum sanırım..Hayatta kafamı takıp üzülmeyeceğim şeyler..Aksine ne kadar zevkliymişim ki aynısını isteyenler var diye düşünürüm..Onare olurum...Belki de tasarımcı olduğum için rahatsız olmuyorumdur...:27:
Ne kadar farklı algılıyoruz hayatı........

Son düzenleyen: Moderatör:
benim gorumcem de aynı evlılık hazırlıklarında ben ne aldımsa aynısını aldı benleyken alamadıysa benden sonra gıttı aldı
hatta bı mazada bı boleroyu almadıılar bana ben aldım kendı paramla (keten bolero 12 tlmıydı ne) cıktık mazadan 10 gun sonra aynını sırtında gördüm sırtı kopasıcanın. ne alsam aynını alır söylemıyorum dıye üzerimdeyken sırtımdan etıketıne bakıyo manyamış karı bende artık tüm aldıklarımın etıketını cıkarıyorum.. her yerde pişti oluyoruz yaa. acık acıkta söyledim ama anlamıyo yapıyo takılarımın biile aynından aldırdı. bahanesıde "ben cok sevmıştım sen alırken" düşünün ya ayakkabıdan tut elbıse kıyafet çanta şu bu herşey aynı allahtan pek cimri kıyımsızda pahalı bıse alsam o alamıyo bende artık onda buldum çareyı napım gerçi onunda tarzına yakınını bulup alıyo.
söyleme boşuna gıcık old.biliyo bilerek daha çok yapıyo sogudunsa 3-5 yıl kullan durumun varsa değiştir

bu arada senin tv üniteni çok merak ettim canım..resmini koyarsan çok memnun olucam....benim tv ünitem var bu arada... aklına yanlış bişey gelmesin :23::23:

Beni yanlış anlayabilirsin çok merak ettim tv üniteni..:3:Yeni ev aldım.Daha tv ünitelerine bakmadım,sıra ona gelemedi.
Ara ara netten bakıyorum,kendim aklımdan birşeyler oluşturmaya çalışıyorum.Aslında yaptırsam mı alsam mı ona
karar veremedim daha.Görmek isterdim doğrusu.

uyuz olun diye yapmıyorlardır bence kişilik meselesi kıskanıyorlar çatlıyorlar.Daha güzelini almak yerini aynısını alıyorlar. Başkasında ne görse illa aynısından isteyen insan tiplemeleri de var. Sorun tv ünitesi değil, onların kıskançlıkları. Tabiki hayalen de olsa çizdiği öyle ahım şahım birşey değildir. Sonuçta bütçesine uygun fakat hoş bir tasarım yapmıştır. Çok sıradan birşey de yapsaydı eminim gene aynısını yaptıracaklardı. Huyları bu sonuçta beğensinler beğenmesinler illa başkasında var da bende neden aynısından yok. Kendileri için bir ızdırap bence kendi zevkini yaşamak yerine elalemin zevkiyle hayat geçiriyorlar.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

dün akşamdan beri sinirlerim çok bozuk, size konuyu en başından anlatıyım akıl vern lütfen.
3 aylık yeni evli bir çiftiz, evimizdeki eşyaları alırken her evlenecek çift gibi kendi zevkimizce herşeyimizin çok güzel olmasını istedik, yapım gereğide değişik ve kimsede görülmemiş şeyleri kullanmayı severim, bunun için eşyalarımızı seçerkende aynı özenle seçtik, çok aradık, çok yorulduk, gerktiği yerlerde bazı şeyler için kolları sıvadık kendimiz müdahale ettik, kayınvalidemin apartmanından evimizi de aldık çok şükür, aldığımız daire giriş katıydı ve kayınvalidem kendi isteği ile aldığımız eve taşındı, bizde onun oturduğu eve taşındık, bazı dokunuşlarla sanki evi baştan yaptık görenler inanamadı bu ev o evmi şimdi falan dediler. Tüm eşyalarımızı bütçemiz yettiğince aldık, tv ünitesi salonun çehresini belirdeği için çok farklı olsun göz alıcı olsun istedik, bunun için çok gezdik, çok aradık kendi zevkimize uygun bir ünite bulamadık, ben işyerimde boş zamanlarımda istediğim üniteyi kendim çizdim sonunda ve mobilyacımıza giderek bir hevesle yaptırdık, velhassıl güzel de oldu. Herkes çok beğendi,buraya kadar herşey çok güzel.
Sinirlemi bozan olay ;şimdi 8 yıllık evli olan eltimler de bizim tv ünitemizin aynısını yaptıracaklarmış ve köşe koltuğumun aynısını almışlar, dün akşam eltimdeydik bu haberi aldığımda sinirden lokmalar boğazıma dizildi, ne diyeceğimi ne yapacağımı bilemedim, ben daha 3 aylık evliyim heveesle dizdiğim salonumdan eşyalarımdan soğudum, insan bukadar düşüncesiz olabilir mi allah aşkına yeryüzünde başka tv ünitesi kalmamış gibi, kızlar gerçekten okadar sinirliyimki, eltimin düşüncesizlikleri daha 3. Ayda bıktırdı beni, evlerimize gelip gidenler aynı insanlar, ikimizin salonu da aynı, eşyalar aynı, bir kadın bunu nasıl kabul eder allah aşkına, ben kendime yediremem başkasında gördüğüm şeyin aynısını evime yaptırmayı heleki eltiyiz yani, azımı açıp tek kelime söyleyemedim, moralimin bozukluğuyla kaldım dün akşam, yolda eşime püskürdüm nasıl olur böyle şey başka tv ünitesimi kalmadı diye, en çok moralimi bozanda eşimin yorumları oldu, ona göre gayet normalmiş, nevar canım kadın onu beğenmiş yaptırmak istiyo diyo ve yorumları ile çok kırdı kalbimi, en azından o anlasaydı, erkek tabi umrunda olmadı, sinirlerim çok buzuk arkadaşlar, sizin tavrınız ne olurdu?

kendinizi bu denli boş konularla yıpratarak yazı ediyorsunuz o bedeninize beyninize.hayat o kadar kısaki böyle ufak ufak taktıgımız gerek saçma sapan gerek önemli konular neyse birikip birikip ilerliyen yıllarda ya bi kalp sorunu ya bi sinir sorunu yada x bi sorun olarak pörtlüyorlar.
bırakın alsınlarrrr bu yüzden insan severek döşedigi evden sogurmu yazık valla.
bi arkadaş ne güzel yazmış taklitler asıllarını yaşatır diyeee :))

canım ozaman sana şöyleeee bir hikaye anlatayım.....
bizde hepsini özel tasarım yaptırdık özel olsun diye :1: yatak odasından tutta salon salondan tutta küçük oda küçük odadan tutta girişteki aynaya kadar...
nemi oldu :1:
görümcem ewlendi yatak odamız aynı...
girişteki aynamız aynı...
bizim küçük odamızdaki koltuk takımı onun salonunda...
yemek masası salsalyelerimiz aynı...
barlık için özel yaptırdığımız büfe aynı...
şimdide ewimize özel olsun diye aldığımız ve sadece görüntüsü için 400 lira verdiğimiz saatimizi ew hediyesi olarak istiyolar aynısından :1:
eşyaları aynı yerden aldılar koskoca maskodan...
şimdide kız kardeşim ewlencek oda a dan z ye aynı alcakmış aynı yerden....
ewimin bir özelliği kalmadı canım benim nazarımda eşyalarım bilindik oldu onlara oturmaya gidince hiç yabancılık çekmiycem bundan eminim...
benim eşimde tv ünitesini kendi çizdi görümcemlerin ewi müsait olmadığı için birazda tuzlu olduğu için onu alamadılar...
ama kızkardeşi aynısını istiyor....
hatta görümcemin yatak odası geldiğinde bize gelip fotolarını çekip adamlara gösterip onlarınkinin çekmecesi böle siz bana farklı yapmışsınız diye düzelttirmişti....
bizim ew örnek daire oldu çıktı:1:

eltinle konuş onu ben çizdim benim zevkim sen de nasıl bişey istediğini söyle sana da çizelim ikimizinki de orjinal olsun de arkadaşça belki o zaman kabul eder

Okuduklarım bana normal geldi, sizi kızdırmış; doğaldır herkesin bakış açısı farklı.

Bende eşiniz gibi düşünüyorum.

Burada ki yanlışınız, bu kadar sinirlenmenize rağmen eltinizle konuşacağınıza hiç suçu olmayan eşinize sizin deyiminizle püskürmeniz.

Elinize ne geçti ki ? Aldığınız cevapla kalbi kırılan yine siz olmuşsunuz.

Eltinize açık açık ''XX ben yapı gereği aynı şeyleri kullanmaktan hoşlanmayan biriyim, t.v ünitesi konusu bu yüzden benim hoşuma gitmedi '' şeklinde konuşabilirsiniz.

İnsanlar açık sözlü olmalı, isteklerini kırmadan aktarabilmeli ve hep konunun esas sahibiyle konuşmalıdır.

ay canım aynen yaa zaten hayatım boyunca bu sorunu yaşadım ben, bir arkadaşım ya da yakınım yeni aldığım kıyafetin aynısını alsa çok severek aldığım kıyafetimi giyemez oluyorum, ya da bunun gibi bir sürü şey, bazı insanlar ne garip, ben aynısı o aldı diye kullanamazken o ben de olduğunu bile bile alıyor.:) neyse canım burada paylaşmak insanı biraz olsun rahatlatıyor gerçekten daha sakinim şimdi. :)

cnm seni çok iyi anlıyorum..malesefki böyle takıntılar bendede vardır kıyafetlerimde bile farklı şeyler tercih ederim aynı olan hiç bir şeyi sevmiyorum belki saçma ama huy işte yapacak bir şey yok :) bende ewlendiğim zaman eltim aynısını bana yaptı 13 senelik eşyalarını ben ewlenip ev döşeyince değiştirmek geldi aklına herşey aynı marka aynı model perdelere kadar herşey aynı tek fark renklerdi ALLAH tan..ama zamanla umursamıyorsun çünki yapacak bir şey yok..o her şeyi benle aynı yapmaya çalıştıkça gülüyordum artık insan alışıyor bir süre sonra..eşinin yorumuna gelincede erkekler için hiç önemli değildir böyle şeyler bence canını sıkma boş yere..

canım ozaman sana şöyleeee bir hikaye anlatayım.....
bizde hepsini özel tasarım yaptırdık özel olsun diye :1: yatak odasından tutta salon salondan tutta küçük oda küçük odadan tutta girişteki aynaya kadar..
nemi oldu :1:
görümcem ewlendi yatak odamız aynı...
girişteki aynamız aynı...
bizim küçük odamızdaki koltuk takımı onun salonunda...
yemek masası salsalyelerimiz aynı...
barlık için özel yaptırdığımız büfe aynı...
şimdide ewimize özel olsun diye aldığımız ve sadece görüntüsü için 400 lira verdiğimiz saatimizi ew hediyesi olarak istiyolar aynısından :1:
eşyaları aynı yerden aldılar koskoca maskodan...
şimdide kız kardeşim ewlencek oda a dan z ye aynı alcakmış aynı yerden....
ewimin bir özelliği kalmadı canım benim nazarımda eşyalarım bilindik oldu onlara oturmaya gidince hiç yabancılık çekmiycem bundan eminim...
benim eşimde tv ünitesini kendi çizdi görümcemlerin ewi müsait olmadığı için birazda tuzlu olduğu için onu alamadılar...
ama kızkardeşi aynısını istiyor....
hatta görümcemin yatak odası geldiğinde bize gelip fotolarını çekip adamlara gösterip onlarınkinin çekmecesi böle siz bana farklı yapmışsınız diye düzelttirmişti....
bizim ew örnek daire oldu çıktı:1:

ay buna çok güldüm yok artık dedim yani :))

bunda ne var eltin seninkileri beğenmeiş oda almış bencil olma yaaa ne kadar bencil insan var

bunun bencillikle ne alakası var canım. buradaki ince noktayı anlayamadığınıza göre siz de düşüncesizce hareket edip insanları zor durumda bırakanlardansınız demek. benden size tavsiye bu yapınızı değiştirin, bu tür insanlar çevresindekiler tarafından sevilmezler, ayıplanır , kınanır ve gülünç duruma düşerler, herkesin kendine ait bir tarzı fikri olmalıdır, bunun asalaklıktan farkı yoktur :1: anlatabiliyor muyum :34:

Back
X