Sinirlerim çok bozuldu..

Mektup iyi fikir. Madem karşıdaki kırılır mı diye bir düşüncesi yok.
Ayaküstü görüşseniz bile bir söz söyler içinize oturur bakarsınız. Moral bozukluğu olabilir.

Bencede ben gitmeden bir mektup yazayim iyice icimde ne varsa aktarayim:kedi:
Benim huyumdur ben kimseyle kavga edemem,cazgirlasamam ama en son damarima basti,kadinin bagirmaktan sesi kisilmis,simdi düsünüyorumda okadar bagiracak ne vardi ortadaCADIARZU.
Demekki kaynananin Türkü yabancisi farketmiyor,okumus akilli falan sanirdim ama demekki okuyupta cahil olan,cikari icin kavga eden kisilerde varmis..
Zaten bir laf sokacagi kesin,kücük oglu geldi dün gece sarildi lütfen ama o iste morali bozuk,ilac almaya basladi,sen ona ilgi göstermiyormussun ona kizmis,küllen yalan günde en az 2 kere yanindayim,kahve vs beraber iciyoruz,daha ne yapayim koynuma alip uyutayimmi dedim:):

Kizlar dün oturdum 4 sayfa mektup yazdim..
Gece kücük oglu geldi ona verdim,dedim annene ver okusun sen acma..
Neyse bu mektubu almis vermis,okumus falan ben duyuyorum sesleri,benim banyonun camindan sesi cok net geliyor...
Öfkelendi bastan,ben ne yaptim vs lafla söylüyor ve en sonunda gelmesin istemiyorum dedi kaynima....Oda ama anne kiz hakli bak sen ne diye sürekli kiziyorsunki falan dedi ve ara simdi gelsin oturup konusun dedi...Kaynana bastan naz yapti ve baktim telefon caliyor,annem seni cagiriyor dedi gel lütfen...
Gittim yüz yüze hic gelmedik,akli sira bana laf sokacak ya,6 gündür özür dilemeye gelecektim senden,kusura bakma gelemedin dedi,bende gerek yok istemem zaten dedim,sonra basladi lafa,sen hep kurmussun kafanda yazmissin iste bilmem ne falan..
Niye dedim yalanmi?gecen kalkipta bunlari demedinmi,ne dese begenirsiniz?
Hayir demedim dedi ve inkar etti,agzim acik kaldi,dedim esimde biliyor onun yaninda söyledin,yok canim ben öyle bisey demedim dedi...Anlayacaginiz 1 saatlik konusma sacma sapan laflarla geldi gecti,Sonra kalkiyorum dedim ve eve geldim...
Sabah yine kayin pederim geldi,bana pasta almis,bir kahve ictik baba ile,adam yasli 75 yasinda falan ve bana bu sabah kizim sakin ol,sen kendini onunla bir etme diyor..Tamam baba merak etme,ben diyecegimi dedim artik yapacak birsey yok dedim ..Yani ona 100 sayfa mektupta yazsam anlamiyor,anlamayacakta.mafoldumben..ay ne agliyacagimki bensositososito
Kendi bilir en azindan bundan sonra yerini haddini bilir..

Kizlar ben yarin gidiyorumzemuszemus
Sonuca gelirsek,dün kaynana beni yemege cagirdi,hani mektup etkili geldi sanirim ama yaptiklarini inkar etmisti gerci...Karnim ac degil dedim bu sefer kücük kaynim tekrar aradi beni,ya lütfen gelsene degince kiramadim onu indim...
Masaya bakinca inanamadim,benim en sevdigim yemekleri yapmis...Yemem falan dedim ,azda olsa ye dedi,bende bir kac parca yedim kalktim..Genclik döneminde olan komik olaylari anlatti,güldü kahka atti,kahvemizi ictik ve ben eve geldim....
Bunun alami ne ?pismanmi oldu yoksa yagcilikmi yapiyor bende anlamadim..Ben bu yasta o laflari unutamazken,o o yasta nasil unuttu kavgayi anlamadim...Neyse ben 2 bucuk ay kadar yokum,en azindan aklima takilmaz,elimden geleni yaptim...Birde kocam icinde fazla uzatmak istemedim cünkü o arada kalacak,huzursuz olacak...

1bucuk ay sonra okumuş okursun ınşaallah.)
mektup guzel fıkırdı..
bende yazardım yıllar once eşime...
pışmanlık olmuş sanırım tebrık ederım..
huzurla yaşarsınız aılecek ınşaallah..

1bucuk ay sonra okumuş okursun ınşaallah.)
mektup guzel fıkırdı..
bende yazardım yıllar once eşime...
pışmanlık olmuş sanırım tebrık ederım..
huzurla yaşarsınız aılecek ınşaallah..

Malesef mektupta ise yaramadi cünkü onu anlayacak kapasitete degilmis benim kaynanam..Söylenen edilen laflarin hepsi inkar edildi ve suclu cikarilmaya calisildim..
Suan esimlede aram cok iyi sayilmaz ve ayrilma noktasina geldik..Bu olaylar 1 bucuk ay zaman zarfinda gelisti...Esimde arada kaldi onada hak verdim ki oda bana hak verdi.Senin mutsuz olmana tahammülüm yok diyor,nerde mutlu olacaksan ben herseye hazirim diyor....Bilemiyorum bakalim sonumuz ne olur....Kaynana zaten sanirim böyle olsun istedi ve esimle sürekli tartisir olduk...Esimin tek sucu o kadinin oglu olmasi galiba...Ben hala annemlerle beraberim 1 ay daha kalacagim ve düsünecegiz ne yapabiliriz diye...

Malesef mektupta ise yaramadi cünkü onu anlayacak kapasitete degilmis benim kaynanam..Söylenen edilen laflarin hepsi inkar edildi ve suclu cikarilmaya calisildim..
Suan esimlede aram cok iyi sayilmaz ve ayrilma noktasina geldik..Bu olaylar 1 bucuk ay zaman zarfinda gelisti...Esimde arada kaldi onada hak verdim ki oda bana hak verdi.Senin mutsuz olmana tahammülüm yok diyor,nerde mutlu olacaksan ben herseye hazirim diyor....Bilemiyorum bakalim sonumuz ne olur....Kaynana zaten sanirim böyle olsun istedi ve esimle sürekli tartisir olduk...Esimin tek sucu o kadinin oglu olmasi galiba...Ben hala annemlerle beraberim 1 ay daha kalacagim ve düsünecegiz ne yapabiliriz diye...

Canım Allah yardımcın olsun...Sana acizane bir tavsiye...Ne olursa olsun eşinle aranıza hiçbirşeyin girmesine izin verme.Zaten anladığım kadarıyla hem eşin,kaynın hem de kbaban kvalidenin haksız olduğunu biliyor.Davranışlarıla haklıyken haksız duruma düşme.Gerekirse kbaban seni anlayacaksa onunla konuş...Yazık etmeyin kendinize:olmaz:

aynı kavgayı bende yaptım kayınvaidemle.geçen yıldı heralde..bunlar niye böyle biliyomusun oğullarını kıskanıyolar tamammı.yediremiyolar kendilerine.istiyolarki herşeyi söyleyelim.herşeyden haberleri olsun..o kırılmasın diye böyle yaparsan sonrada kıçları kalkıyo havaya aynı şeyi sürekli bekliyolar.önüne geçemezsin yani.benim kayınpederim öldüğü için daha bi manyaklaştı kaynanam.hep ilgi hep ilgi bekliyor.eltim bastı valla tekmeyi yeter dedi.ne arıyo ne soruyo şimdi.geçen yılki kavgamda bende senin söylediklerine benzer şeyler söylemiştim..ben şimdi kaynanama yüz vermiyorum ama eşim çok yüz veriyor ondan böyle.bence hiç barışmaya gitme.eşin destekçinmi bilmiyorum.ama benim eşim bukadar ana kuzusu olmasaydı ben hiç gitmezdim.kırıldığını anlasın.oğlu evli barklı adam artık.kendi yuvası kendi düzeni var.bunu idrak etsin kafası.sen şimdi gidersen bak nasıl pişman oldu dediklerine diye düşünür..gitme..aynısını bende yaşadığım için sinir oldum bak şimdi.

iki gün sonra evime dönüyorum asıl dananın kuyrugu ozaman kopacak..
Haberlerini alıyorum,gelsin konusacagım demiş valide hanım....
İnanın hic iyi degilim,iyi baslayan hersey kötüye gitti:(:(
Allah yardımcımız olsun artık..Söylenen sözlerin hepsini inkar etti daha ne yapayım ben ...

kaynanayı boşverin de eşinizle aranızın bozulmasına üzüldüm ben.. niye izin verdiniz buna.. neden eşiniz arkanızdayken birdenbire karşınıza geçti..

Dilerim eşinizle sorunlarınız halledersiniz. Kaynananızı mutlu edecek bir son bulmaz sizi.

adı kaynana olsun ırkı dini hiç önemli değil demekki
kaynar kazana atmalıı kaydirigubbakcemile3

kaynanayı boşverin de eşinizle aranızın bozulmasına üzüldüm ben.. niye izin verdiniz buna.. neden eşiniz arkanızdayken birdenbire karşınıza geçti..

Eşim bir tek benim karsımda değil..oda bıktı olan olaylardan,hergün aynı laflardan ve kavgalardan oda yıldı...Daha düne kadar arkamdaydı ki inanıyorum sonuna kadar arkamda olacak sadece seni mutlu edemedim,nerde mutlu oluyor isen onu seç diyor.
Bulunduumuz evden uzakta bir yer istesem şuan olmaz diyeceginide cok iyi biliyorum.
Bu kadın hepimızin piskolojisini bozdu tamamen...Evladını ondan ayırmışım gibi bir surete bürünüyor ki aksine eşimi hep ailesine yönlendiren bendim..

gelin-kaynana sorunu Türklere özgü sanıyordum.demekki her ülkede aynıymış :bbo: kaynana kaynanalığını mezarda bile yapar demekki sositososito

gelin-kaynana sorunu Türklere özgü sanıyordum.demekki her ülkede aynıymış :bbo: kaynana kaynanalığını mezarda bile yapar demekki sositososito

Kız evladı olmayan kaynanalar gelinlerine daha katı oluyorlar..Çünkü evlendiklerinde oğulllarından ayrılacaklarını sanıyorlar..

ya oğluna bağırır bu kadınlar ama gelinine bağıramaz. benim kaynanam bana bi kere bağırdı ve o gün bugündür yüzümü göremiyor. köpekler gibi pişman ama yapmayacaktı. sen de boşver yüz verme bırak hatasını anlasın. oğluyla ne halt yiyosa yesin ama sana bişey yapmaya hakkı yok.

ben olsam konuşmazdım, madem bagırma cüretini gösterdi, sonuçlarına katlansın. bir daha bağırmadan önce düşünmeyı ögrenır belkı.

ya üstüme vazife değil,yanlış anlamayında ben kayınvaldenizin tabii olduğu milleti çok merak ettim..sakıncası yoksa öğrenmek isterim....italyan mı? arap mı? ispanyol mu?? hani derler ya akdeniz ülkeleri aşağı yukarı aynı karakteristik özellikleri taşırlar diye ...yada yunan,rum,ermeni olabilirmi?? çünkü bu milletlerlede uzun yıllar bir arada yaşamışız dolayısı ile aslında birçok geleneklerimiz,huylarımız,yemeklerimiz,müziklerimiz vs birbirine çok benziyor...sonuçta soğuk bir slav ırkından veya rahatına düşkün geniş bir avrupalıdan böyle bir kayınvalde çıkabileceğine inanasım gelmiyor...heleki oturupta gelinle altın tartışması yapması akıl almıyor...aynı şekilde kayınpederinizin "benim sana bakmak,korumak,kollamak görevim" demeside bu ırklardan bekliyebileceğim bir davranış değil....sakıncası varsa söylemeyebilirsiniz tabii...merakımı mazur görün lütfen sevgiler

ya üstüme vazife değil,yanlış anlamayında ben kayınvaldenizin tabii olduğu milleti çok merak ettim..sakıncası yoksa öğrenmek isterim....italyan mı? arap mı? ispanyol mu?? hani derler ya akdeniz ülkeleri aşağı yukarı aynı karakteristik özellikleri taşırlar diye ...yada yunan,rum,ermeni olabilirmi?? çünkü bu milletlerlede uzun yıllar bir arada yaşamışız dolayısı ile aslında birçok geleneklerimiz,huylarımız,yemeklerimiz,müziklerimiz vs birbirine çok benziyor...sonuçta soğuk bir slav ırkından veya rahatına düşkün geniş bir avrupalıdan böyle bir kayınvalde çıkabileceğine inanasım gelmiyor...heleki oturupta gelinle altın tartışması yapması akıl almıyor...aynı şekilde kayınpederinizin "benim sana bakmak,korumak,kollamak görevim" demeside bu ırklardan bekliyebileceğim bir davranış değil....sakıncası varsa söylemeye
bilirsiniz tabii...merakımı mazur görün lütfen sevgiler

Eşimin ailesi,kökenleri Alman ve İtalyan karışımı..İtalyan kadınlar sandıgınız kadar sessiz degiller..Türklere benzer cok yanları var...Yalnıs anlasılmasın kötü benzerlik olarak algılamayın...Kayın pederimin hic kızı olmadıgı için ve hayatı boyunca kız cocugunun hayalini kurdugu için ve ilk olarak benim onlara gelin gitmem onda kız evlat etkisini yaratmamdan düşkünlüğü kaynaklı...Hasta ve yaşlı cok candan ve içten bir baba,öz babam gibi,dert ortagım o benim....Kaynanamlarda altın merakı vardır,onun anneside böyle..Valla ben ırklarını tam olarak bilemiyorum bildiğim İtalyan oldukları..

Eşimin ailesi,kökenleri Alman ve İtalyan karışımı..İtalyan kadınlar sandıgınız kadar sessiz degiller..Türklere benzer cok yanları var...Yalnıs anlasılmasın kötü benzerlik olarak algılamayın...Kayın pederimin hic kızı olmadıgı için ve hayatı boyunca kız cocugunun hayalini kurdugu için ve ilk olarak benim onlara gelin gitmem onda kız evlat etkisini yaratmamdan düşkünlüğü kaynaklı...Hasta ve yaşlı cok candan ve içten bir baba,öz babam gibi,dert ortagım o benim....Kaynanamlarda altın merakı vardır,onun anneside böyle..Valla ben ırklarını tam olarak bilemiyorum bildiğim İtalyan oldukları..

italyan mı? arap mı? ispanyol mu?? hani derler ya akdeniz ülkeleri aşağı yukarı aynı karakteristik özellikleri taşırlar diye

hımm evet demekki tahminimde yanılmamışımvereliniortak yukarda da belirttiğim gibi akdeniz ırklarının karakteristik özellikleri ve yaşam gelenekleri,ananeleri birbirlerine çok paralel benzerlikler gösteriyor....sengözlerimebaksanab açıkcası size o mesajı yazarken aklımdaka olan büyük ihtimalle italyan kökenli bir aile oldukları yönünde idi....italyanların hiçte sessiz bir millet olmadıklarını iyi biliyorum...onlarda tüm çoşkularını,sevinçlerini,öfkelerini vs biz Türk ler kadar yoğun ve abartılı yaşıyorlar...hatta onlarda evde,aile içinde anne karekteri bizlerden bile daha baskın ve dominant....aynı şekilde bu kayınpederinizin sıcakkanlı ve sevgi dolu olmasınıda açıklamış oluyor....zaten bir evde kadın (anne) baskın konumda ise, o evin babasıda genelde çok mülayim ve sıcakkanlı bir karakter oluyoryerimseniben ben buna ilahi dende diyorum...düşünsenize babada en az anne kadar baskın bir karakter olsa o evde kan gövdeyi götürür :1ninca:

Allah yardımcınız olsun ...çok zor bir durum....eşinizle ortak bir platformda buluşabildiniz mi peki? son okuduğum mesajlarınızda artık bunların eşinizle olan ilişkinizede olumsuz yansıdığı yönünde idi...evinize döndünüz sanırım...inşallah problemlerinizi çözebilirsiniz....sevgiyle ve umutla kalın..kaydirigubbakcemile5

Back
X