• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirlerim,Kocam,Kırgınlıgım

diablo

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
851
294
303
İstanbul
Merhaba arkadaşlar ,bugün o kadar mutsuzumki nerdeyse hiç uyumadan işe geldim. Nerde hata yaptığımı bilmek istiyorum. 4 gündür eşim şehirdışındaydı. Şehirdısına cıkmadan annemlere soylemeyecğim burada olmadığını hem merak edıp hemde gel diye ısrar etmesinler dedim. O da tamam soylemek zorunda değiliz zaten dedi.
Ve persembe gunu gitti hemen annesini arayıp sehırdısına cıkacagını soylemıs. Kayınvalıdem annemleri aramış nabersınız nasılsınız dıye (buarada anneannemi arıyor annemle hıc gorusmuyor saolsun) Annem Cuma aksamı aradı kocan nerde ne zaman gelecek dedı. Bende ılk yalanımı ortaya cıkarmamak adına gelır bırazdan dedım gecıstırdım ama kadın anladı benım yalan soyledıgımı rezıl oldum. Bu 4 gun boyuncada kayınvalıdem bır kez arayıp nasılsın demedi. Annemlerede gıdemedım. Esım dun gelınce annenle konustunmu dedım O da ınınce aradım merak edıyordıye dedı. Bende bır anda cıldırdım . Bıktım artık senın aılenden ben senın karınım 4 gun boyunca ınsan arayıp sormazmı aynı evde yasadıgını kadın mıyım ben sadece dıye kavga cıkardım.

Dısarı cıktık yemek yemeye ama o kadar cok sınırlıydımkı hakim olamıyordum kendıme. Eltimlede konusmuyorum bu arada annen neden ıkı gelınıne ayrı davranıyor bırıyle daha ıyı gecıneyım derken neden devamlı benı es gecıyor dedım ve aldıgım cevap onlar daha ıyı anlasıyorlar oldu.
Ne dersınız bılmıyorum ama hazmedemıyorum olanları. Evlendıgım gunden berı ıkısının bır olup aramamalarını sormamalarını hazmedemıyorum. Dıyeceksınızkı aramazsa aramasın bosver. Bende dıyorum ama bır gun arayıp tatlı konusuyor sonra ben aruyorum daha sonra hıc bılmedıgım bır sebeple araya buz gıbı mesafe koyuyor kendımı kandırılmıs kullanılmıs hıseedıyorum. Kocam benı anlamıyor ne kadar kırıldıgımı ve yıprandıgımı anlamak ıstemıyor.

Yaklaşık 4 sene olacak evlenelı nerdeyse cocuk mevzusunu bıle konusamıyoruz. Konusmayı acan ben karar veren ben oluyorum hep. Bu evlılıkte yoneten taraf ben olmak ıstemıyorum. Cok zorlanıyorum artık. Esımın aılesıyle hıcbırsekılde konusmayacağım . evıde satıp annemlerın oradan ev almayı dusunuyorum . Kocama nasıl anlatabılırım bunları , adam benı anlamamak için elınden gelenı yapıyor. Anlattıgımda ustume gelme, ne dıyeyım sımdı, gorusme sen bılırsın deyıp konuyu kapatıyor. Cok zor arkadaslar anlamadıgını dusundugun bırının yatagına gırmek, ona kadınlık yapmak, aynı evde durmak cok zor. Akıl verın ,fıkırlerınızı soyleyın ben ne yapayım.

Son düzenleme:
yanlış anlamadıysam eşiniz 4 günlük seyahatte sizi hiç aramamış ben oraya takıldım doğru mu anlamışım

yalanınızı kendi anneniz mi yakaladı o kısmı tam anlayamadım ?
eşinizin şehir dışındayken dört gün boyunca sizi arayıp sormaması çok enterasan
siz de aramadınız mı eşinizi ?
kayınvalideyle ilgili olan meseleye gelince,
hiç görüşmemekten ise sende onların yaptığı gibi mesafeli durabilirsin
evin ayrı yolun ayrı,
belki böylece onlar sana yakın olmak isteyebilirler

eltınle ve kayınvalıdenle en bastan berı soguk mu aran yoksa bazı seyler gectı aranızda ondan sonra mı boyle oldu

eltinle ve kayınvalidenle görüşmek zorunda değilsin eğer sana huzursuzluk veriyorsa zaten görüşme çünkü senin için önemli olan eşin olmalı. ayrıca eşinede ailesini kötüleme bence ne kadar kötü de olsa o onun ailesi ve bu yüzden evliliğiniz çıkmaza girebilir. aynı bu sorunlar gibi arkadaşımda yaşadı. eşi ailesine çok düşkün olmasa da kötü konuşulmasını istemiyordu.

Eşim aradı arkadaşlar, iş için gittiği yerde ne kadar arayabilirse artık bende çok sık arayarak rahatsız etmek istemedim. Annemlere evet söylemedim eşimin sehırdısında oldugunu ama kayınvalıdem arayarak soylemıs herhalde. Cunku annem ısrarla sordu. O kadar cok canım sıkkın kı. Esımın aılesıyle zaten gorusmuyoruz cok fazla . Eltımlerle hıc konusmuyorum artık onlara cızgımı cektım. Ancak kayınvalıdem canımı cok sıkıyor. Esımı arıyor dogal olarak oglu ama onunla konusup kapatıyor. Yada gunduz arıyor. daha oncede anlatmıstım burada gece mesaj cekıyor esıme uyudunmu dıye. Boyle olunca ben gorusmesemde kadın hep kendını hıssettırıyor. Cok moralım bozuk. Bır turlu benı gelınlerı gıbı gormedıler hep bı sogukluk ve yarısa dondurduler bu ısı.
Esıme dun aksam sacma gelecek ama mektup yazdım. Herseyı kafamdakı tum kırgınlıklarımı anlattım. Istersen ayrılalım dedım. Tamam ne olursa olsun annesıne anne oldugunu banada karısı oldugunu hısettırse ve soylese daha ıyı olmazmıydı.
Kadınla bırturlu orta yol bulamıyorum. Bısey soylesem cat dıye cevap verıyor. Ramazan bayramında arıfe gununden annemlere gıttık orada bı gece kaldık sonra 1. oglende onlara gectık. neymıs bunadan sonra arıfe gunlerı orda kalıp butun bayramı onlarda gecırıp sonrada nereye gıdersek gıdebılırmısız. Bunları duymak cok zgrıma gıdıyor. Cevap versem suclu terbıyesız oluyorum cevp vemreyınde ıcım ıcımı yıyor. Kocam ne yaptı bunlara karıslık hıcbısey. Koca bı hıccc.

kayınvaliden gerçekten de biraz tuhaf biri sanırım
ne demek bütün bayramı bizde geçirin
kendisi anne de sizin anneniz ne peki ?
bayramlarda iki tarafında gönlü yapılır.
eşine mektup yazmakla iyi yapmışsın ama ayrılalım demeseydin keşke
ben çok büyük bir olay olmadığı sürece ayrılık lafının konuşulması taraftarı değilim hiç

eltınle ve kayınvalıdenle en bastan berı soguk mu aran yoksa bazı seyler gectı aranızda ondan sonra mı boyle oldu

eltim saolsun nısanı yaptıktan sonra soguklugunu gosterdı.esım yurtdısına cıktı 7 ay. kımse aramadı annemlerde kaldım. bende kırıldıgımı soyledım kımsenın umurunda olmadı. aramak ıstemedık dedıler konuyu kapattıolar. cocukları oldu. hamıleyken hayırlı olsun dedım ondan sonra yıne aramadılar bende dogumuna gıtmedım. eltımle olay boyle. onu gectım artık gormedıgım konusmadıgım bırı. ama koskaca kadının boyle yapması benı gerıyor.

kayınvaliden gerçekten de biraz tuhaf biri sanırım
ne demek bütün bayramı bizde geçirin
kendisi anne de sizin anneniz ne peki ?
bayramlarda iki tarafında gönlü yapılır.
eşine mektup yazmakla iyi yapmışsın ama ayrılalım demeseydin keşke
ben çok büyük bir olay olmadığı sürece ayrılık lafının konuşulması taraftarı değilim hiç

Öyle ama canıma tak etti artık. Bir tane erkek kardeşi var. karısının lafını iki ettirmez. sen neden böyle değilsin haklı olmama ragmen neden hiç sesini çıkarmıyorsun dedim bir keresinde. Bana cevabını ne oldu biliyormusunuz. Belki kaybetmekten korkuyordur. aha şimdi neresinden anlarsınız bu lafı.
Çoktan uyanmış mektubu okumustur daha hıc aramadı bile.

Öyle ama canıma tak etti artık. Bir tane erkek kardeşi var. karısının lafını iki ettirmez. sen neden böyle değilsin haklı olmama ragmen neden hiç sesini çıkarmıyorsun dedim bir keresinde. Bana cevabını ne oldu biliyormusunuz. Belki kaybetmekten korkuyordur. aha şimdi neresinden anlarsınız bu lafı.
Çoktan uyanmış mektubu okumustur daha hıc aramadı bile.

yani o sizi kaybetmekten korkmuyor o zaman ?
nasıl aşabilirim diye sormuşsun
benim böyle bir sorunum olmadı hiç
yanlış anlamayın ama o böyle sen neden böyle değilsin diye eşinize sormak
doğru bir yaklaşım değil.
her insanın karakteri farklıdır
huyu farklıdır.
sakince konuşup aşabilirsiniz ancak bu konuyu
öyle davrandığı sürece kırıldığınızı söyleyin.

NASIL üstesinden gelebiliriz. yada ben neler yapabilirim.

Eşinizi kaynınızla kıyaslamışsınız ya;

önce şunu söyleyeyim her insan farklıdır..bunu kabul etmeniz gerek.kaynınızın tepkileri ile eşinizin tepkileri aynı olmayabilir,onları model almayın...

benim eşimle kaynım arasında çoook fark var;

kaynım eşinin ağzının içine bakar;

tırım tırım onu kendi ailesinden kaçırır,aman bir şeye kırılmasın diye,sanki dakika tutarlar otururken...

benim eşimse salar beni ailesinin yanına,naparsan yap...

baştan sizin gibi düşünürdüm artık farklı;

insanların karakterlerini değiştiremeyiz;

evet sıkıntıyı dile getirmek lazım ama değişmiyorlarsa sadece sinir yapar durursun...

bende artık;

eşime hiç dırdırlanmıyorum;

senin annen,senin baban,senin kardeşin...

yüzüm azcık asık olsa şimdi o sorar neyin var; annemlerle bişey mi oldu;

ben hala söylemem ısrara devam eder;

sanki istemeden anlatıyormuş gibi anlatırım..

o halime üzülür oda..

yani eşinize sizin şikayetleriniz antipatik geliyor olabilir...

strateji değiştirin...

Mektubunuzun işe yarayacağını düşünüyorum inşallah gelişmeleri yazın olur mu? Rabbim yardımcınız olsun

canım benımde sadece eltımle gecım yapamam evımız ayrı damımız ayrı mısalı kapat kapını evının ıcınde mutluluguna huzuruna bak k.valıden yanı esının annesıyle esını asla kotuleme yanı benı neden gelını gıbı gormuor senın hatrını soruor benımkını neden sormuor dıger gelını olsa hemen arar sorar lafları deme sakın bunalrdan uzak dur once esının davrnısları neye bakıorsa neden rahatsız oldugu konuya bak ıkı arada derede bırakma hele hele annesıyle buyuzden de kucuk bır kavga buyuk bır ayrılmaya bıle sebeb olanlar gordum annemı ıstemıor dıye ınan durumun cok zor bu mektup ısını ıyı etmıssın ve kendını dadece evde yatagındakı kadın olarak gorme oylede hıssetırme sorununu once bununla cozmeye calıs kayınvalıden aramıorsa soguk davranıorsa sen aramaya basla dıger eltın acaba ne edıorda baglıor kendısıne dıye dusun ama davulun sesı uzaktan hos gelır bılırım benımkınlerde bır onerı bunalrı yasayan bılır bılıorum ama allaha sukur kayınvalıdemı aksam alır gelır hususı yemege getırım evıme ve gecede burda yatmasını saglarım ve buda hosuna gıder oglunlada aramızda hıc problem olmaz oda sevınır ıyı anlasıonuz dıye bunalrı yapmayı dene bakalım

tatlım keşke istersen boşanalım lafını etmeseydin mektupta...mektup iyi olmuş yazmanız bazen konuşamayınca iyi yöntem oluyor ama dikkatli yapıcı kelimeler seçmek lazım kırgınlıkları yazarkende umarım olumlu sonuç alırsın canım...

Olumlu oldugunu bıle sanmıyorum. mektup yazdım sabaha kadar oturdum agladım. adam ben yorgunum yatıyorum dedı yattı uyudu. bakın saat kaç oldu hala aramadı bıle. benmı cok sabırsız davranıyorum o mu cok gamsız.
Kayınvalıdemı arama ısıne gelınce gercekten yapasım yok. sesını duymak bıle ıstemıyorum o kadar cok sey oldukı,artık polıtık davranamıyorum.
Stratejı demıs bır arkadas. Hıc bısey soylemedıgımde o da zaten susup gormemezlıkten gelıyor.
Bırbırımızı severek evlendık.Çoğu seyı tukettık sanırım. mektuptada hep bunlardan bahsettım.Şimdi arasam mektubu okudunmu desem ya telefonu açmaz yada musaıt degılım sonra konusuruz der kapatır.
akşam ne olacak benı butun gun bu soru ısaretlşerıyle bırakan adama nasıl davranabılırımkı, yemek yapıp onumu bekleyeyım,arkadaslarımla bulusup eve ondan sonramı gıdeyım,hangısıbu kırgınlıgımı bıraz olsun anlamasını saglar. Kayınvalıdemle koyacagım mesafeyı kocamamı koyayım.

Ya güzelim boşversene kayınvalideni, eltini.
valla bana uzak allaha yakın olsunlar. konuşmam görüşmem. dokunmasınlarda. aradıklarında yüz verme resmi ol. bayramdan bayrama idare et bence. kafana taktığına huzurunu bozduğuna hele ayrılığı düşündüğüne değmez. eşinde takmıyordur o yüzden kırıldığınıda anlamıyordur. sende takma bence.

Evet esim h,ç takımıyor diyebilirim. neden aramadılar dıyeceği yerde neden takıyorsun ne var bunda dıye bana kızıyor.

Dün akşam iyice konuştuk. Mektubu okumuş bende üzerine sinirlenmeden kızmadan anlattım. Annesine yakın oturmak istemediğimi söyledim ve yaza evi taşımaya karar verdik. Bu kayınvalidemden kurtulayım zaten başka hiçbir sıkıntımız yok. Saolun desteğiniz için arada bir banada geliyorlar

Back
X