• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirlerim,Kocam,Kırgınlıgım

Bence eltinin doğumuna bebek görmeye gitmemekle çok ayıp etmişsin. Eşin de mi yeğenini görmedi daha?Haklıyken haksız duruma düşmüşsün canım.Bir de sen kayınvalideye o anda yerinde cevap veremediğin için bunlar içinde kalıp birikiyor sonra da eşine patlıyorsun. Mesela o anda benim ailem de sizin gibi anne baba elbette bayramın birinci günü onlara da gideceğiz diye cevap vermen gerekirdi. Sorun susmandan kaynaklanıyor. O sana cevap verirse terbiyesiz derse de evi terkedip gidersin kendi kaybetmiş olur eşin de herşeyi görmüş olur.Susma hakkını ara yoksa tepene çıkarlar.

Son düzenleme:
bence siz ideal gelin olmak istiyorsunuz ama karşılık görememiş,eltinizle k.valideniz tarzı bir bağ kurulmadığı için

huzursuzsunuz...sürekli size sorular sorduran durum bundan kaynaklı olabilir..

size tavsiyem asla ve asla "senin annen" diye başlayan cümleler kurmamanız..

eşinize sürekli böyle konuşursanız,elbetteki adamcağız savunmaya geçecektir..

durduk yere k.validenizi eşinize savundurup duruyor,hem k.validenizle hem eşinizle aranızda uçurumlar oluşturuyorsunuz..

boşanma sözü neyseki kağıt üstünde geçmiş,sakın ha bir daha denemeyin veya sözlü dile getirmeyin..

yuvanız hiçbirşeyden haberi olmayan k.valide ve eltiniz yüzünden niye çatırdasın ki?

haa ben boşanırım katlanamam bunlara gözüm karadır diyorsanız,sizi tutamayız...

ama belliki seviyor,değer veriyorsunuz eşinize...zaten buyüzden titizleniyorsunuz..

belkide bunca yıllık evliliğinize rağmen hala k.validenize yabancısınız..oda size..

belki biraz kendinizi tanıtmanız gerek...mesela k.validenizin sizi beklemediği bir anda
eşinizle habersiz gidin...yemek yiyin çay için;)

eşin sışarı çıksın sen k.validenle otur havadan sudan konuş...

eltinle anlaşabiliyorsa seninlede anlaşır...sende onun gelinisin unutma:)

ve son olarak eşine eğer annesiyle ilgili birşey söylemek istiyorsan hep pozitif olsun:)

çat kapı gittiğimizde nasılda sevindi kadıncağız de mesela:)

arada pazardan çorap,eşarp tarzı çam sakızı çoban armağanı şeylerde hediye et..
hatta eltine de al..
kendime alırken sizede almak istedim de;) parada hafif şeyler bazen paranın satın alamayacağı mesajları verebilir:)

çok güzel örnekler vermişssiniz eltim dışındaki herşeye takrar başlayabilirim ama kayınvalidem bildiğiniz öyle gidip oturup konuşulacak biri değil. o genelde oğlunun ona tek gelmesini ister.

Bence eltinin doğumuna bebek görmeye gitmemekle çok ayıp etmişsin. Eşin de mi yeğenini görmedi daha?Haklıyken haksız duruma düşmüşsün canım.Bir de sen kayınvalideye o anda yerinde cevap veremediğin için bunlar içinde kalıp birikiyor sonra da eşine patlıyorsun. Mesela o anda benim ailem de sizin gibi anne baba elbette bayramın birinci günü onlara da gideceğiz diye cevap vermen gerekirdi. Sorun susmandan kaynaklanıyor. O sana cevap verirse terbiyesiz derse de evi terkedip gidersin kendi kaybetmiş olur eşin de herşeyi görmüş olur.Susma hakkını ara yoksa tepene çıkarlar.

Eltime gitmemekle ayıp ettiğimi düşünmüyorum o beni evine kabul etmemekle ne kadar ayıp ettiyse inan ben ona daha az ayıp etmişimdir. Eşim hastaneye giderek tebriklerini iletti kardeşine.Yani yeğenini görmüş oldu.
Evet eskiden cevap veriyordum ama şimdi vermiyorum ikisindede hoş olmayan şeylerle karşılaşıyorum bu seferde. sonrada sutum dıye ortalığı ayağa kaldırıyorum. Bu konuda haklısın .

Son düzenleme:
canım hiçte bile öyle bişey istemez..bak emin ol..evlerinde gelinlerini görmeyi çok istiyorlardır...
biraz adım at..hiçbirşey kaybetmezsin...ama sonradan eşinede ben şöyle yaptım böyle yaptım bana neden böyle davranıyorlar falan deme.

senin adımlarını eşinde farkedecektir..seni gerektiğinde savunması için şans ver adamcağıza..
habire k.valideden bahsedersen sana haklı bile olsan hak vermeyecektir...

zeki bir kadınsın sen:)bence istersen herkesin gönlünü feth edebilirsin:)

çok güzel örnekler vermişssiniz eltim dışındaki herşeye takrar başlayabilirim ama kayınvalidem bildiğiniz öyle gidip oturup konuşulacak biri değil. o genelde oğlunun ona tek gelmesini ister.

canım hiçte bile öyle bişey istemez..bak emin ol..evlerinde gelinlerini görmeyi çok istiyorlardır...
biraz adım at..hiçbirşey kaybetmezsin...ama sonradan eşinede ben şöyle yaptım böyle yaptım bana neden böyle davranıyorlar falan deme.

senin adımlarını eşinde farkedecektir..seni gerektiğinde savunması için şans ver adamcağıza..
habire k.valideden bahsedersen sana haklı bile olsan hak vermeyecektir...

zeki bir kadınsın sen:)bence istersen herkesin gönlünü feth edebilirsin:)

tmam güzel söylüyorsun bi melek gibi kullağıma iyilik yap iyilik bulursun diyorsun ama çokk zor arkadaşımmm. gücüme gidiyor aranamamk sorulmamak elimden geleni yapmaya çalışacağım ama inan çookk zor .

Sen bu kadar değersiz misin arkadasım?once kendıne deger vermeyı ogreneceksın!Kadın olarak hazmedemıyorum bu tarz olayları,dusuncelerı,,,ÖNCELIKLE bırak kayınvalıdenle eltin cok ıyı anlassınlar,sen kocanı sevıyor ve sevılıyor musun,gerısını salla gıtsın,onemseme,kendını degerlı kıl,bunlar ıcın kendını uzme.sen kayınvalıdenle ya da eltınle evlenmedın !!!!! Benım eltim eşimin teyzekızı yanı abısı kuzenıyle evlenmıs,,,herneyse kayınvalıdemle aynı evde yasıyorlar,ben her zaman derım kı sız cok ıyı anlasın,cunku ben hem yabancı hemde ayrı yasıyorum sızden,kayınvalıdem benım yanımda eltımı bana kotuler(koyden gelmıs oldugu,,modern olmadıgı ıcın) sımdı dusun kı ben bu kayınvalıdeyı nasıl sevebılırım,kardesının kızına bunu yapan... neyse,demek ıstedıgım sen kendı hayatına bak ve kımsenın senın hayatına mudahele etmesıne fırsat ve ızın verme.Akıllı davran sakın esıne aılelesını kotuleme ama mesafenı cok ıyı bı sekılde koru sınırlarını koy,benı soguk bulurlar msla hayır soguk degıl mesafelıyım cunku agzının payını alıyo ınsan karsısındakınden vefa bekledıgınde,uzulmemek ıcın mesafenı koru,onları o kadar onemseme kı senı uzemesınler.Hersey senın elınde bunu unutma,sen ızın verdıgın kadar uzebılır ınsanlar senı..Eşıne gelınce senı yalancı durumuna dusurmekle cok ayıp etmıs bence bu konuyu oturup konusmalısınız kı bu yaptıgıyla senı ezıp gecmıs,,,hıc olmazsa annesıyle gorustugunde sana bılgı verseydı...

bence siz ideal gelin olmak istiyorsunuz ama karşılık görememiş,eltinizle k.valideniz tarzı bir bağ kurulmadığı için

huzursuzsunuz...sürekli size sorular sorduran durum bundan kaynaklı olabilir..

size tavsiyem asla ve asla "senin annen" diye başlayan cümleler kurmamanız..

eşinize sürekli böyle konuşursanız,elbetteki adamcağız savunmaya geçecektir..

durduk yere k.validenizi eşinize savundurup duruyor,hem k.validenizle hem eşinizle aranızda uçurumlar oluşturuyorsunuz..

boşanma sözü neyseki kağıt üstünde geçmiş,sakın ha bir daha denemeyin veya sözlü dile getirmeyin..

yuvanız hiçbirşeyden haberi olmayan k.valide ve eltiniz yüzünden niye çatırdasın ki?

haa ben boşanırım katlanamam bunlara gözüm karadır diyorsanız,sizi tutamayız...

ama belliki seviyor,değer veriyorsunuz eşinize...zaten buyüzden titizleniyorsunuz..

belkide bunca yıllık evliliğinize rağmen hala k.validenize yabancısınız..oda size..

belki biraz kendinizi tanıtmanız gerek...mesela k.validenizin sizi beklemediği bir anda
eşinizle habersiz gidin...yemek yiyin çay için;)

eşin sışarı çıksın sen k.validenle otur havadan sudan konuş...

eltinle anlaşabiliyorsa seninlede anlaşır...sende onun gelinisin unutma:)

ve son olarak eşine eğer annesiyle ilgili birşey söylemek istiyorsan hep pozitif olsun:)

çat kapı gittiğimizde nasılda sevindi kadıncağız de mesela:)

arada pazardan çorap,eşarp tarzı çam sakızı çoban armağanı şeylerde hediye et..
hatta eltine de al..
kendime alırken sizede almak istedim de;) parada hafif şeyler bazen paranın satın alamayacağı mesajları verebilir:)

Sız kayınvalıde ıle degıl esınızle evlısınız,,,bayanlar kendınıze gelın,,,kendınızı onemseyım,herkes herkesle anlasmak zorunda degıl,,bazı ınsanlar vardır kı onlara yaklasmaya calısmakla sadece kendınızı uzer,sacma sapan mevzularla ugrasır durursunuz boyle!!!

preeklemsi kedimiz seviyorum ve tabiiki değerliyim ama o kadar keskin bir biçimde naparlarsa yapsınler deyip davranamıyorum maalesef. keşke öyle olabilseydim kesin daha mutlu ve huzurlu olurdum . Diyeceksinki öyle olmadın bunuda gördün hala niye ve neyin peşindesin.
seninde söylediklerin mantıklı belki sınır çizmek ve sınırları göstermek daha iyi olur. kayınvalidem evliliğimin ilk senesi mesafeyi koydum diye beni telefona alıp nolur gel oğlumu göreyim senide özledim diyordu. blki çivi çiviyi söker mantığı daha akıllıca . bu sene hepsini deneyeceğim sanırım

marsta yaşam var galiba;)arkadaşlar elbetteki eşimizle evliyiz ama eşimizin ailesinide yokmuş gibi davranamayız..

bazen insan eşinin ailesi tarafından merak edilip sorulmak istiyor..eğerki sorulmuyorsa karşı tarafa belki biraz daha yakınlık göstermek lazım diye düşünüyorum...yada bunları yapmak istemiyorsak enazından k.validelerimiz hakkındaki sorularımızı eşimize sormamalıyız...cevaplar eşimizde değil çünkü..oda cevap verme içgüdüsüyle annesini savunuyor..
kimsenin huzurumuzu kaçırmasına gerek kalmadan bu işi en iyi biz yapıyoruz:52:

saolun arkadaşlar iyice kafamı karıştırıp çorba ettiniz beni .
dolunay hadi iyi davrandık diyelim (ki daha öncede zaten iyi davranıyordum , özel günlerini hiç unutmamda kaçırmam da) hala aynı şekilde davranıyorsa sen ne yapardın

eltim saolsun nısanı yaptıktan sonra soguklugunu gosterdı.esım yurtdısına cıktı 7 ay. kımse aramadı annemlerde kaldım. bende kırıldıgımı soyledım kımsenın umurunda olmadı. aramak ıstemedık dedıler konuyu kapattıolar. cocukları oldu. hamıleyken hayırlı olsun dedım ondan sonra yıne aramadılar bende dogumuna gıtmedım. eltımle olay boyle. onu gectım artık gormedıgım konusmadıgım bırı. ama koskaca kadının boyle yapması benı gerıyor.

kayınjvalıdenız gece esınıze uyudun mu dıye mesaj mı atıyor bu kadarına da pes dogrusu:19:

kayınjvalıdenız gece esınıze uyudun mu dıye mesaj mı atıyor bu kadarına da pes dogrusu:19:

Şunu baştan söyleyeyim evet kayınvalidemin dönemleri vardır. Bir tutturur hiç evi aramaz sadece gündezleri eşimle konuşur.
Sonra dönemi değişir geceleri mesaj çeker.
sonra bir dönemi daha kapatıp diğerini açar akşamlari eşimi arar hadi görüşürüz oğluşum der kapatır.
Yani değişik değişik şeyleri var. Birine alıştım derken başka bir huy çıkartıyor.
Eşimle gideriz oturmaya oturur sohbet ederiz . Öyle soru sorulunca cevap veren yerimden kalkmayan biride değilim. Kapıdan çıkarken oğlum gene gel. Eşin müsait değilse atla sen gel der. Ya benim eşim benden daha çok çalışıyor ben 6 da işten çıkıyorum adamcağız 10 da eve geliyor. Bende kızıyorum . eskiden ben ayakkabımı giyinirken kapıda o eşimi odada tutar fısır fısır bişeyler konuşurdu allahtan o devri kapattık.
Hani git konuş diyen arkadaşlar onun için çok zor diyorum .

Ben gururlu bir insanım bana ben evlerine gittiğimde kapıda eşime eşin gelemezse sen gel oğlum, müsait olduğunda gel deyip banada saol geldiğin için hadi güle güle derse bende samimi olamıyorum. ama bu kadını nasıl dizginbleyeceğimide bilmiyorum. Bana bu konuda fikirleriniz lazım.

Son düzenleme:
Valla arkadaşım senin kayınvalide de bir ayrı ilginçmiş, kimi geline eziyet eder, seninkide seni yok sayıyor, o zaman sende mesafeli olacaksın, Çok şükür benim k.valide ile bugüne kadar hiç sorunum olmadı ama Ramazan Bayramındaki bazı davranışları ile içimde birşeyler kırıldı. Her ne kadar ona olan sorumluluklarımı aksatmasamda Kurban Bayramına kadar gitmemeye karar verdim. Bence en güzeli aradaki saygıyı bozmadan mesafe koyabilmek.

Valla arkadaşım senin kayınvalide de bir ayrı ilginçmiş, kimi geline eziyet eder, seninkide seni yok sayıyor, o zaman sende mesafeli olacaksın, Çok şükür benim k.valide ile bugüne kadar hiç sorunum olmadı ama Ramazan Bayramındaki bazı davranışları ile içimde birşeyler kırıldı. Her ne kadar ona olan sorumluluklarımı aksatmasamda Kurban Bayramına kadar gitmemeye karar verdim. Bence en güzeli aradaki saygıyı bozmadan mesafe koyabilmek.

bende kesinlikle kurbana kadar ne gidip ne aramayı düşünüyorum. hele ki bayramda kahvaltıya çağıracaklar bizi ama gitmeyeceğim. bayramın 2. günü gideceğim.
ben bana yapılanla eşimden hıncımı çıkartıyorum. onlarada tepki verişyorum adamıda yiyorum

bende kesinlikle kurbana kadar ne gidip ne aramayı düşünüyorum. hele ki bayramda kahvaltıya çağıracaklar bizi ama gitmeyeceğim. bayramın 2. günü gideceğim.
ben bana yapılanla eşimden hıncımı çıkartıyorum. onlarada tepki verişyorum adamıda yiyorum

İlk gün gitmiyormuşsunuz ki zaten ,ben evli değilim ama gidilecekse ilk gün eşimin ailesinde olmayı tercih ederim ,gelinimiz ilk gün ailesinde kalsa hiç hoş karşılamam ,eşiniz annemlere gidicez demiş kıyameti koparmışsınız neden gizli görüşmesin kadın oğluyla demekki sizden çekiniyor ,her zaman müsait değlim diyorsunuz ki oda oğlum sen gel eşin müsait değilse diyor gibi geldi bana,ayrıca hiçbir istenildiği gibi olmayabilir ,burda kayınvalidem hergün arıyor diyede konular açılıyor ,yani şimdi arasınlar mı aramasınlar mı afalladım ,insanları değiştiremezsiniz siz evliliğinize uyum sağlamaya çalışın ,annenizden neden eşinizin olmadığını sakladığınızı bir türlü anlayamadım sizi oraya çağırmasından dolayı mı ,eğer böylese anne evimde kalmak istiyorum dersiniz olur biter ..

Şunu baştan söyleyeyim evet kayınvalidemin dönemleri vardır. Bir tutturur hiç evi aramaz sadece gündezleri eşimle konuşur.
Sonra dönemi değişir geceleri mesaj çeker.
sonra bir dönemi daha kapatıp diğerini açar akşamlari eşimi arar hadi görüşürüz oğluşum der kapatır.
Yani değişik değişik şeyleri var. Birine alıştım derken başka bir huy çıkartıyor.
Eşimle gideriz oturmaya oturur sohbet ederiz . Öyle soru sorulunca cevap veren yerimden kalkmayan biride değilim. Kapıdan çıkarken oğlum gene gel. Eşin müsait değilse atla sen gel der. Ya benim eşim benden daha çok çalışıyor ben 6 da işten çıkıyorum adamcağız 10 da eve geliyor. Bende kızıyorum . eskiden ben ayakkabımı giyinirken kapıda o eşimi odada tutar fısır fısır bişeyler konuşurdu allahtan o devri kapattık.
Hani git konuş diyen arkadaşlar onun için çok zor diyorum .

böylesını de hıc duymadım ne demek mesaj atmak her aksam aramak evlendırmeseymıs o zaman oglunu saklasaymıs koynunda boyle sacmalık mı olur canım sende bırsey soyledıgınde cevabını verkı senden cekınsın :45:

İlk gün gitmiyormuşsunuz ki zaten ,ben evli değilim ama gidilecekse ilk gün eşimin ailesinde olmayı tercih ederim ,gelinimiz ilk gün ailesinde kalsa hiç hoş karşılamam ,eşiniz annemlere gidicez demiş kıyameti koparmışsınız neden gizli görüşmesin kadın oğluyla demekki sizden çekiniyor ,her zaman müsait değlim diyorsunuz ki oda oğlum sen gel eşin müsait değilse diyor gibi geldi bana,ayrıca hiçbir istenildiği gibi olmayabilir ,burda kayınvalidem hergün arıyor diyede konular açılıyor ,yani şimdi arasınlar mı aramasınlar mı afalladım ,insanları değiştiremezsiniz siz evliliğinize uyum sağlamaya çalışın ,annenizden neden eşinizin olmadığını sakladığınızı bir türlü anlayamadım sizi oraya çağırmasından dolayı mı ,eğer böylese anne evimde kalmak istiyorum dersiniz olur biter ..

yanlış anlamışssınız sanırım biz hep bayramlarda ilk gün gideriz asla ama asla aynı şehirde olupta 2. gün gidilmesi taraftarı değilim.
kayınbabam bayram seyran edemeden içer evim annemlere uzak. eşim sabah bayram namazına yalnız gitmesin diye annemlere gideriz ilk, çünkü eşimle kardeşim namaza gider bizde annemle hem babamam hem dedeme hem dayılarıma yasin okur erkekler namazdan çıkana kadarda kahvaltıyı yaparız.kahvaltıyı yapıncada bir kahve içer sonrada kayınvalidemlere geçeriz. orada binbir türlü laf,soğukluk,ima duyuncada ben niye buraya kadar geliyorum der sinirlerinirim hepsi bu.
yoksa kendi aileme gidiyor onalara zaten gitmiyor değilim. ramzan bayramında kayınpederim ettiği laf yüzünden kurban bayramında 1. gün gitmeyeceğim o zaman diyorum

böylesını de hıc duymadım ne demek mesaj atmak her aksam aramak evlendırmeseymıs o zaman oglunu saklasaymıs koynunda boyle sacmalık mı olur canım sende bırsey soyledıgınde cevabını verkı senden cekınsın :45:

hahaha söylemiyormuyum söylüyorum . ama eşim mudahale etmeyince zor. ben istediğim kadar söyleyip kavga edeyim gelen mesajın ardından arayan oğluysa kadını kim durdurabilir.

Back
X