sinirlerim tavan yaptı

cnnsysl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
282
3
96
42
Denizli
merhaba arkadaşlar benim moralim çok bozuk bi misafirlige gittiginizde size hal hatır sorulmazsa sizinle ilgilenilmezse niye geldin der gibi sohet edilmezse sizin bozulmaz mı acaba dün akşam eltimlerdeydik ne hal hatır sordu ne konuştu bi görseniz sinirlerim tavana zıpladı
bide eşimle benim onlara yaptıklarımıza karşın bizi afedersin ... yerine koyduu
ayy walla o kadar sinirliyim ki bide köyde oturuyor kırk yılda bi gideriz evine aramızda da hiç bi sorun yokk beni adamyerine koymayana nasıl davranırsınız çok merak ediyorumm

Eşim bana bu konuda çok kızar ama ben kalkar giderim. Lafta sokarım .
Bir dahada gitmem.
Haber vermeden mi gittiniz siz ?

çok ayıp..
biz annelerimizden misafirperverliği öğrendik.. küs olunsa bile, kapına kadar geleni tanrı misafiri sayıp,değer vermeyi öğrendik... nerede yetişmiş acaba senin bu eltin?
ben olsam gitmem bir daha.. bana gelince aynısını yapar mıyım, hayır, yapamam..bana yakışmaz...
ama bir daha da ona kolay kolay gitmem mecbur kalmadıkca...

Bozulurum tabi insan bozulmazmı ziyarete gitmişsiniz sonuçta.
Eltiniz ayıp etmiş ne olursa olsun evine gelen misafire bu şekilde davranılmaz.
Ama muhtemelen sağdan soldan duyduğu bazı şeylere alınganlık göstermiştir ve aklınca
size bu şekilde tepki gösterdiğini düşünmüştür.
Yani ona göre vardır elinde sağlam! bir sebebi:))
Ben nasıl davranırıma gelirsek benim bir hatama yoksa ,kendimden eminsem
karşımdakine aynı onun bana davrandığı gibi davranırım , yok sayar ,görmezden gelirim:))
Ama yüz göz olmam...
Yalnız evime geldiyse bu kadar kötü davranamam açıkcası.Eğer iyi niyetle bana ziyarete gelmişse
misafir olduğu için evimde daha yumuşak davranır ,asgari ve ölçülü ilgi ve ikramımı yapar geçerim:))

Bir daha gitmeyin olsun bitsin. Bizde düşmanın olsa evine gelmişse o bile hoşnut etmeye çalışılır. Çok büyük terbiyesizlik.

hep mi öyleydi gittiğinizde yoksa sadece o günmü öyle yaptı,belki canı sıkkındır ister istemez dışa yansıtmıştır

Ne sıkıntısı varmış sordunuz mu. Sadece size mi tripliydi, yoksa herkese mi.
Hoş ne olursa olsun evine misafir gitmişsiniz.

Eşim bana bu konuda çok kızar ama ben kalkar giderim. Lafta sokarım .
Bir dahada gitmem.
Haber vermeden mi gittiniz siz ?

haberi vardı canım ama habersizde olsan akrabayız sonuçta demi evet eşimde çok kızıyor bana ama benimhasasiyetletim var bana hiç ikramda bulunmasın ama güler yüzlü olsun yeter bi insan

evet canım bende artık gitmeyi düşünmüyorum zaten bu eltim köyde oturuyor ne zaman bi işleri çıksa başları sıkışsa biz koşarız hertürlü maddi manevi yani bizim onlara yaptıklarımıza bakıyorum onların bana yaptıklarına çok üzülüyorum
hak edececek ne yaptım diye beni yaga batırsa bala batırsa ne kıymeti kaldı

Konunuzda haklısınız da, ikide bir ellinizin köyde oturduğunu niye vurguluyorsunuz, onu anlamadım

evet canım çok haklısn katılıyorum bi sebebi olduguna gelince inan ne zaman başları sıkışsa biz koşarız kızı haftasonları dersaneye gidiyor biz ödedik parasını eger kötü bi elti olsam ne işine gücüne koşarım nede maddi yönden destek olur hediyeler alırım ama artık bitti kendi sonun kendi hazırladı agrıma gidende zaten ortada bişey yokken bana tavır alması oldu

diger elti gibi uzak duracaksın el üsütnde tutulacaksın öbürü hiç bi işlerine karışmaz ama bi görseniz herkesten kıymetlii

öfff ya sinirlerim çok bozuk

arayıp sorsamklasık laf yoook bişey sana öyle gelmiştir diyecek diye aramadım arasam mı ki acaba çünkü hiç beklemdgim bi davranışla karşılatım çok ta üzüldüm

madem öyle diger eltiyle neden samimiydin desen
kıskandı olur bu seferde
bilemedim şimdi

Eltinizle aranızda hiç problem yok, herşey günlük gülistanlıkken, evine gidiyorsunuz ama size nasılsın diye sormuyor. :44:
Nedense bana çok normal gelmiyor böyle şeyler. Muhakkak o size bir konuda kızmış veya kırılmıştır. Ne olursa olsun, evine gelen misafire yaptığı ayıptır. İşin o kısmı ayrı, tartışılamaz ama akli dengesi yerindeyse hiç kimse sorunlu olmadığı bir insana da öle davranmaz.

Konunuzda haklısınız da, ikide bir ellinizin köyde oturduğunu niye vurguluyorsunuz, onu anlamadım

Anlıyorum... Eğer gerçekten aranızda bir sorun yoksa çok ayıp etmiş, hoş aranızda sorun olsa bile insan evine gelen misafire öyle davranmamalı.
Aranızdaki samimiyet derecesine göre arayıp nedenini sorabilirsiniz. Yada hiç uğraşmayıp siz de ona göre tavrınızı belirlersiniz.
Ama maalesef şu bir gerçek, bazı insanlar nedense kendilerine soğuk davranan insanlara daha kıymet verme eğilimindeler, buna çok şahit oldum...

Bundan sonra gitme
Lafı da soksaydın iyi olurdu,hayırdır hoşgeldin beşgeldin yok mu diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…