Sinirlerime hakim olamıyorum !

Soydanayse

her nasip vaktine esirdir '
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2017
969
1.156
33
Hepinize günaydın, beni uyku tutmadı..
Önceden çok sakin, eline vur ekmeğini al bir tiptim. Evlendikten sonra yediğim kazıklarla birlikte maymun gözünü açtı. Her neyse. Eşim aşırı umursamaz bir insan, bilenler bilir bir türlü benimle aile olmayı beceremiyor. Her özel günümüz bir iğrenç hatırayla hatırlanıyor bizde. İl senemiz mesela, hatırlamadı üstüne birde beynim çok dolu bunu mu düşünücem diyerek kavga etti benimle. Ve nicesi hep böyle hepsi ayrı birer rezalet, düğünüydü, balayıydı, ilk aylarımızdı geriye dönüp bakınca hiç güzel bir anımız yok.
Velhasıl eşimle bunu milyon kez konuştum, telafi edilen hiç bir şey yok. Bir kaç gün önce ona çok güzel bir haber verdim haliyle hani insan bir çiçek veya kendini önemli hissettirilsin diye bekliyor. Benim kocam yine eli boş geldi ve yine bi şekilde üste çıktı..
Neyse asıl meseleye geliyorum, beni önemsemediğini düşünüyorum bu yüzden içimde aşırı bir kin var kus kus bitmiyor. En son arkadaşlarının yanında düğün meselesini açtılar düğünümüzün ne kadar saçma olduğundan felan bende içimdekileri tutamadım ve hepsini kustum, düğünün iğrenç olduğundan hatta eşimin tarafının görgüsüz olduğundan çok sinirli bir şekilde konuştum. Eşim çok mahçup oldu hiç bir şey demedi. Benim tavrım çok yanlıştı. Ama evde konuştuğumuzda bunları önemsemediği için insanların önünde onu rezil etmek istedim belki utanır diye..
Eve gelince çok pişman oldum ve bunu bir iki kez daha yapmıştım. İnsanların gözünde kim bilir nasıl bir duruma düştük. Bu durumu nasıl telafi edebilirim ?

Önce kendi yaptığı hataları telafi etsin olmaz mı? Insan da bir yere kadar sabır ediyor sonucta... Mutsuz bir evlilik var ve tek sebebi eşiniz ise, bırakın bu da ona ders olsun...

Günaydın,

Oncelikle size sunu sormak istiyorum siz flirt ederken nişanlıyken nasıldı?

Kac senelik evlisiniz? Ve ne gibi kazıklar yediniz?

Arkadaslarınızın içindeki o şekilde söylemeniz hoş olmamış kesinlikle ama demej ki çok doldugunuz için kendinize hakim olamamışsınız.

O an ki arkadaş ortamınızı söylenenleri bilemem ama bazen gerçekleri söylemek lazım ki herkes kendini mükemmel sanmasın.

Son aylarda bende bunu aşırıya kaçmadan yapmaya başladım ve onunda kafasına dank etmiş olacak ki eve gelince hiç sormadı bile neden böyle denildi falan diye. Onu aşağılamak için değil herseyin farkında olduğumu görmesi icin yaptım. Kendisinin herşeyi kusursuz sanıyodu çünkü.

Kendini suçlama bence o konuşulanlardan sonra dönsün kendine baksın hatalarını görsün biraz

Bence telafi etme. İçini boşaltmışsın iyi de olmuş. Pişmanlığa gerek yok. Belki bu sefer kayıtsız kalmaz da anlar.
Sanmıyorum ama umarım öyle olur. :(

Önce kendi yaptığı hataları telafi etsin olmaz mı? Insan da bir yere kadar sabır ediyor sonucta... Mutsuz bir evlilik var ve tek sebebi eşiniz ise, bırakın bu da ona ders olsun...

Tek taraflı değildir muhakkak hiç bir şey ama çoğunluk olarak o suçludur bunu kendisi de çok iyi bilir ama telafi etmek gibi bir gayesi yok durumda böyle olunca çıldırmamak elde değil. Benim üzüldüğüm nokta, masum olan ben iken insanların gözünde farklı bir görüntü oluşturmam.

İnsanlara kendini o şekilde göstermek yanlış olsa da siz çok haklısınız aslında.. Yani ben kendimi sizin yerinize koyunca düşünüyorum da dayanamazdım herhalde. Aranızda sevgi kalmamış, eğer biraz da olsa saygısı olsaydı eşiniz sizi bu duruma asla sokmazdı zaten. Oturup ciddi ciddi konuşsanız ya da bir aile büyüğünüzü araya sorsanız yanlış bir tavır mı olur acaba? Adınıza üzüldüm inşallah aranızdaki saygıyı yeniden kazanırsınız.

Günaydın,

Oncelikle size sunu sormak istiyorum siz flirt ederken nişanlıyken nasıldı?

Kac senelik evlisiniz? Ve ne gibi kazıklar yediniz?

Arkadaslarınızın içindeki o şekilde söylemeniz hoş olmamış kesinlikle ama demej ki çok doldugunuz için kendinize hakim olamamışsınız.

Ya aslında eşim hep çok kibar bir insandı diyemem ama ara sıra olurdu o dönemlerde. Benim sinirlendiğim yer geçmiş gitmiş deyip umursamaması, tamam geçmiş ama önümüze bakalım mutlu et telafi et diyorum benim aklıma gelmiyor sana çiçek almak diyor, e ağzımla söyledim daha nasıl gelmiyor ? Ona rağmen yine eli boş geliyor. Böyle olunca bir kadın olarak önemsenmediğinizi düşünüyorsunuz.

Tek taraflı değildir muhakkak hiç bir şey ama çoğunluk olarak o suçludur bunu kendisi de çok iyi bilir ama telafi etmek gibi bir gayesi yok durumda böyle olunca çıldırmamak elde değil. Benim üzüldüğüm nokta, masum olan ben iken insanların gözünde farklı bir görüntü oluşturmam.
Valla o ortamda ben olsaydım arkanızdan " demekki canına okumuşlar kızın" derdim. Herkesin bakış açısı farklıdır olaylara. Demekki dolmussunuz ve boşalmış her şey... esinize karşı telafi etmeyi düşünmeyin. Otursun düşünsün " ben bu kadını ne hale getirdim" diye... Kolay kolay kimse boş yere cırlamaz...

İnsanlara kendini o şekilde göstermek yanlış olsa da siz çok haklısınız aslında.. Yani ben kendimi sizin yerinize koyunca düşünüyorum da dayanamazdım herhalde. Aranızda sevgi kalmamış, eğer biraz da olsa saygısı olsaydı eşiniz sizi bu duruma asla sokmazdı zaten. Oturup ciddi ciddi konuşsanız ya da bir aile büyüğünüzü araya sorsanız yanlış bir tavır mı olur acaba? Adınıza üzüldüm inşallah aranızdaki saygıyı yeniden kazanırsınız.

Aslında sevgimiz çok olduğu için hâlâ birlikteyiz, benim ona karşı saygım ve verdiğim değer azaldı. Onunda denedik, sonuç elaleme laf olmak. Hepsi bu. Değişen bir şey yok. Çünkü eşim böyle görmüş ve bu ona oturmuş, kalıplaşmış.

Valla o ortamda ben olsaydım arkanızdan " demekki canına okumuşlar kızın" derdim. Herkesin bakış açısı farklıdır olaylara. Demekki dolmussunuz ve boşalmış her şey... esinize karşı telafi etmeyi düşünmeyin. Otursun düşünsün " ben bu kadını ne hale getirdim" diye... Kolay kolay kimse boş yere cırlamaz...

Bende böyle dediklerini umuyorum çünkü zaten beni ve eşimi biliyorlar. Son cümlemizi bir iki gün önce eşime söyledim, büyük bir kavga etmiştik onun üzerine konuşuyorduk, " ben seninle tanıştığım da nasıl bir insandım, hiç ben bu kadını ne hale getirdim diye düşünüyor musun ? " dedim, " haklısın " deyip gitti. Aslında kendini de biliyor, istediklerimin abes olmadığını da biliyor, ama yok yok yok herşey aynı.

Zamanında keşke tepkinizi koysaydınız.Şimdi sürekli basa kalkmakta iyi olmuyor.
Mesela arkadaş ortamında ki bir anınızı da artık güzel anmayacaksınız.
Artık şu geçmişi unutun ve kim size ne yaptıysa affedin.

Ve bu arada kendinizi de affettirin. Görün şu zamanlarınız ne güzel geçecek.

Zamanında keşke tepkinizi koysaydınız.Şimdi sürekli basa kalkmakta iyi olmuyor.
Mesela arkadaş ortamında ki bir anınızı da artık güzel anmayacaksınız.
Artık şu geçmişi unutun ve kim size ne yaptıysa affedin.

Ve bu arada kendinizi de affettirin. Görün şu zamanlarınız ne güzel geçecek.

Aynen benim en büyük hatam bu olabilir, zamanında iyilikle olur herşey diye hiç bir şey söylemedim hep bekledim anlaması için sanırım artık konuşmanın da bir önemi yok. Onlari affetsem, yenilerine devam edecek. Bu böyle mi gidecek ?

Bu tarz iliskilerde genelde erkege aciyorum.. Mantik olarak ayni dusundugum icin olabilir belki de.. Kendiliginden icinden gelmeyen bir insana ozel gun hatirlatmak.. Surprizler beklemek.. Hediyeler beklemek bana psikolojik siddet gibi geliyor.. Size verdigi degeri ozel gunlere ve hediyelere indirgemek ne kadar dogru? Yilin birkac gununu sirf bu (bana gore tuhaf) beklentileriniz yuzunden her iki tarafa da zehir etmek dogru mu? Kac sene daha boyle devam edecek bu? Esim sirf benim beklentim oldugu icin ruhsuz bir gul demeti getirse kendime hakaret sayarim. Icinden gelerek beni mutlu etmek amaciyla getiriyorsa dunyadaki her seyden daha degerli olur benim icin. Neden esinizde bulunmayan romantik duygulari israrla ona asilamaya calisiyorsunuz? Ozel gun bir gun suruyor ama nedense senelerce her o gune denk gelen tarihte hatirlanmasi. Hediyelerle taclandirilmasi bekleniyor. Uzgunum ama bana bu cok sacma geliyor. Birakin o ozel gun sadece o ozel tarihte kalsin. Bir kez evleniyoruz ancak her sene kutluyoruz. Eee.. Tamam zamaninda kina dugun davetliler ile. yeterince kutlanmadi mi bu ozel gun.. Artik hayata devam etsek.. Es ile tartisma cikaracak sevginin bittigini dusundurecek bir konu olmadigini dusunuyorum. Hele hele icinden gelmiyorsa hayati zehir ederek yaptirmaya calismak bana hic etik gelmiyor. Dedigim gibi psikolojik siddete girer bence...

Bu tarz iliskilerde genelde erkege aciyorum.. Mantik olarak ayni dusundugum icin olabilir belki de.. Kendiliginden icinden gelmeyen bir insana ozel gun hatirlatmak.. Surprizler beklemek.. Hediyeler beklemek bana psikolojik siddet gibi geliyor.. Size verdigi degeri ozel gunlere ve hediyelere indirgemek ne kadar dogru? Yilin birkac gununu sirf bu (bana gore tuhaf) beklentileriniz yuzunden her iki tarafa da zehir etmek dogru mu? Kac sene daha boyle devam edecek bu? Esim sirf benim beklentim oldugu icin ruhsuz bir gul demeti getirse kendime hakaret sayarim. Icinden gelerek beni mutlu etmek amaciyla getiriyorsa dunyadaki her seyden daha degerli olur benim icin. Neden esinizde bulunmayan romantik duygulari israrla ona asilamaya calisiyorsunuz? Ozel gun bir gun suruyor ama nedense senelerce her o gune denk gelen tarihte hatirlanmasi. Hediyelerle taclandirilmasi bekleniyor. Uzgunum ama bana bu cok sacma geliyor. Birakin o ozel gun sadece o ozel tarihte kalsin. Bir kez evleniyoruz ancak her sene kutluyoruz. Eee.. Tamam zamaninda kina dugun davetliler ile. yeterince kutlanmadi mi bu ozel gun.. Artik hayata devam etsek.. Es ile tartisma cikaracak sevginin bittigini dusundurecek bir konu olmadigini dusunuyorum. Hele hele icinden gelmiyorsa hayati zehir ederek yaptirmaya calismak bana hic etik gelmiyor. Dedigim gibi psikolojik siddete girer bence...

Evet bu açıdan cbakınca gayet mantıklı ve haklısınız. Ama benim tek sorunum bu değil burada ki mesele buydu. Ben bir yıllık evliyim, eşimin daha bir gün olsun bana " hadi senin için birşeyler yapalım " dediğini bilmiyorum mesela. Birlikte hiç bir aktivitemiz yok, kendisi hep çalışır. Ben kimsesini bilmediğim bir şehirde bir başımayım, mesela bu konu da bana hiç destek olmadı hep çok yalnız kaldım. Yıprana yıprana üstüne koya koya oldu bunlar. Ben özel gün kutlasın demiyorum birde ona değiniyim, tanıştığımız günü hatırlasan iyi ki varsın desen yeter dedim ben en başından benim beklentim buydu ama o bir şekilde hepsini bir rezalete çevirdi. Son olarak geçen gün verdiğim haber benim içinde onun içinde çok önemliydi hafife alınacak bir şey değildi o durum da tabi ki bir çiçek bir hoş davranış bekledim !

Aynen benim en büyük hatam bu olabilir, zamanında iyilikle olur herşey diye hiç bir şey söylemedim hep bekledim anlaması için sanırım artık konuşmanın da bir önemi yok. Onlari affetsem, yenilerine devam edecek. Bu böyle mi gidecek ?
Tabi ki de böyle gitmeyecek fakat siz şu anılarınızı çok güzel geçirecekken sinir harbi yaşıyorsunuz. Olacak iş değil geçmiş geçmiştir bir sünger çekin gitsin
Unutun unutturun huzurlu evliliğin anahtarı budur buna inanın.
Ama tabi ki yeni davranışlara müsade etmeyin tam anında kırıcı olmamak kaydıyla tepkinizi koyun.O zaman insanlar size istediğiniz gibi davranır.

Neden eşinizi sürekli birşeylerin farkında olsun diye kırıyorsunuz ortamlarda bozuyorsunuz?
Aile meseleleri aile içinde kalsın.
Düğün meselesi mi konuşuluyor. Müsade etmeyin artık o günleri konuşmak istemediğinizi .Bu günlerinizin güzel geçmesini istediğinizi söyleyin arkadaşlarınıza.

Eşiniz bu tavrınızı gördükçe size fazlasıyla bağlanır. Herşey etki tepkidir canım nereye kadar inatlaßacaksiniz.

Tabi ki de böyle gitmeyecek fakat siz şu anılarınızı çok güzel geçirecekken sinir harbi yaşıyorsunuz. Olacak iş değil geçmiş geçmiştir bir sünger çekin gitsin
Unutun unutturun huzurlu evliliğin anahtarı budur buna inanın.
Ama tabi ki yeni davranışlara müsade etmeyin tam anında kırıcı olmamak kaydıyla tepkinizi koyun.O zaman insanlar size istediğiniz gibi davranır.

Neden eşinizi sürekli birşeylerin farkında olsun diye kırıyorsunuz ortamlarda bozuyorsunuz?
Aile meseleleri aile içinde kalsın.
Düğün meselesi mi konuşuluyor. Müsade etmeyin artık o günleri konuşmak istemediğinizi .Bu günlerinizin güzel geçmesini istediğinizi söyleyin arkadaşlarınıza.

Eşiniz bu tavrınızı gördükçe size fazlasıyla bağlanır. Herşey etki tepkidir canım nereye kadar inatlaßacaksiniz.

O kadar etkileyici ve doğru geldi ki. Haklısınız insanlara rezil olarak elime hiç bir şey geçmiyor.

O kadar etkileyici ve doğru geldi ki. Haklısınız insanlara rezil olarak elime hiç bir şey geçmiyor.
Aynen hiçbirsey bu gençliğinizi, ilk yıllarınizi geri getirmez.Bırakın çiçeği böceği. Birbirinizin gözlerine bakarak mutluluğunuzu paylaşmanız, sarılmanız yeter.
Bugün pazar güzel bir kahvaltıyla güne başlamanız yeter:) devamı umarım çok güzel gelir.

Bende böyle dediklerini umuyorum çünkü zaten beni ve eşimi biliyorlar. Son cümlemizi bir iki gün önce eşime söyledim, büyük bir kavga etmiştik onun üzerine konuşuyorduk, " ben seninle tanıştığım da nasıl bir insandım, hiç ben bu kadını ne hale getirdim diye düşünüyor musun ? " dedim, " haklısın " deyip gitti. Aslında kendini de biliyor, istediklerimin abes olmadığını da biliyor, ama yok yok yok herşey aynı.
Yani kavgaların sebebini tam bilmiyorum o yüzden cok yorum yapamiyorum. Genel kavga sebepleriniz hediye sürpriz ya da yıldönümü gibi olaylar mı?

Yani kavgaların sebebini tam bilmiyorum o yüzden cok yorum yapamiyorum. Genel kavga sebepleriniz hediye sürpriz ya da yıldönümü gibi olaylar mı?

Hayır tabi ki bunlar değil, bu kadar çocuklaşacak bir insan değilim. Eşim geneli itibari ile düşümcesiz, diyorum ya mesela ben yalnızım yaşadığımız şehirde ve çok sıkılıyorum haftasonu izni felan zaten yok kendi işi olduğundan dolayı ve bana hiç gelip hadi seninle birlikte bişeyler yapalım dediği yok denecek kadar azdır. Gibi bir sürü sorun daha.

Back
X