Sinirli olmak

bitki çaylarına verdiğim parayı biriktirseydim şimdiye ev alırdım
rahatlatır melisa iç sakinleştirir adaçayına geç..

Canim sagol tebessüm ettirdin bana.

hayat ölümlüyse arkadasinda dedigi gibi Allaha siginmaliyiz.aaah ah iman yolum eskiden daha acikti,keske hep sonsuza dek acik kalsaydi,ama henüz gec degil.

Muhakkak ama Allah bize bu bedeni/ruhu verirken onu nasıl iyileştirceğimizi de bildirmiş.
Bol bol dua etseniz yada sürekli içinizden tespih çekseniz hani ne bileyim bunlar size pozitif enerji vermez mi ki?
Bunları şu açıdan diyorum.
Kendi adıma Allahc.c ile aram yakınlaşınca bakıyorum dertlerim ufalmış küçücük kalmış.
Ama aksi olduğunda içimde ki fırtına durulmuyor.

Cok dogru,Allaha siginmak cogu seyi daha tahamül etmemize yardimci oluyor.dua etmeliyim daha fazla evet,baska arkadaslara burada bunu söylüyorum ama kendim malesef az yuguluyorum.

benim bir arkadaşım da senin gibiiydi... televizyonlar mı parçalamadı kapılar mı kırmadı neler neler....
en sonunda sinirle borcamı kırdı ve ölüyordu az kalsın damara denk geliyordu...
6 ay kadar psikolğa gitti ilaç falan içmedi terapi gördü düzeldi tavsiye ederim...

Evet canim bende tv kirdim,kac cep telefoinu vs. Allahima siginip piskologa gitmeliyim.

Çünkü başkasına söylemek daha kolay geliyor.
Hepimiz öyleyiz yalnız değilsiniz.
Allah riyakarlıktan korusun bizleri.
Sizde biran önce mânen rahata erersiniz inşAllah.
Ruhsal bunalım çok zor.
Bende dönem dönem geçiriyorum.
Ama dertlerimize şükretmek lazım.
Allah beterinden korusun.

Çünkü başkasına söylemek daha kolay geliyor.
Hepimiz öyleyiz yalnız değilsiniz.
Allah riyakarlıktan korusun bizleri.
Sizde biran önce mânen rahata erersiniz inşAllah.
Ruhsal bunalım çok zor.
Bende dönem dönem geçiriyorum.
Ama dertlerimize şükretmek lazım.
Allah beterinden korusun.

Amin canim,Allah razi olsun Dileginiz icin.

cok ihtiyacim var.yanlis yoldayim biliyorum ama esim henüz iste ve ben 1 sisie Sarap i bitirdim nerdeyse ve ben kötü biri degilim dinliyorum toygar isiklidan,bu bilgiyide niye veriyorsam.belkide kendimi sahiden kötü biri olmayarak göstermek istiyorum.

Valla benzer sorun bende de var, bazen çok çok sinirli oluyorum... O dediğiniz kırma, dökmeleri yapıyorum. 6 ayda bir bu kadar sinirleniyorum diye doktora gitmeyi düşünmüyorum, düşünmedim çünkü mizacım böyle, biliyorum, ailemde benzer insanlar var...

Ama kendimi kontrol etmeye çalışıyorum, bu aralar çok çok rahatım, kendimi çiçeklere, bitkilere verdim... O çok rahatlatıcı bir hobi mesela, şu an canım bir şeye sıkılsa gider toprakla uğraşırım... Bir de sinirlendiğim şeyi olabildiğince hemen o gün, o an konuşmamaya, düşünmemeye çalışıyorum. Belli bir süre geçince insan daha başka görüyor meseleyi, sakinleşmiş de oluyor.

Bir de böyle sinir anlarından sonra özür dileye dileye, utana sıkıla öğrenmek durumunda kalıyorsunuz kendinizi kontrol etmeyi... Bol bol özür dileyin yani, utanç iyi bir hocadır :ssz:

Yani ne diyeyim ki:(
İçki şişesine eli dahi değmemiş biri olarak şuan karşımda içen birine ne diyebilirim ki hem haddim de değil:(
üzülüyorum pırıl pırıl insanların çareyi tatsız tuzsuz bir sıvıda aramalarına.
Şöyle düşünsek size bu dertleri veren şuan sizi gözlemiyor mu?
Allah bekliyor kullarının sınavla başa çıkıp şükürle kendisine yönelmesini.
Çekinerek soruyorum ama
bir şişe şarap yerine bir rekat namaz daha iyi gelmez mi size?

Geçmişten gelme diyorsunuz ya affedin kendinizi ben şöyle anladım geçmişte yaşadıklarınızın sizin suçunuz olduğunu düşünüyorsunuz o yüzden de öfkeleniyorsunuz eğer başkalarının suçuysa onları da affedin. Kendinize bu kadar yüklenmeyin hayatta her şey insanlar için ne yaşadıysanız yaşayın değişmeyecek, tamam geçmişiniz zormuş ama bugünleriniz de yarınlarınız da geçmiş olacak daha da ağırlaştırıyorsunuz yükünüzü artık affedin geçmişin suçlularını.

bizde öyleyiz nişanlımla sinirlenince agzımıza geleni söyleriz kırma dökme yok ama canımızı yakmak için uğrasıyoruz ne yazık k,i :(

Arkadaslar kusuruma bakmayin,toplu cevap yaziyorum ama,

evet zamaninda yaptigim kendi yanlislarimin yol actigi seyler,ve yakinacagima daha dogrusu gecmiste kalacagima simdiye gelmeliyim,yoksa hayatimi hendi kendime zehir edecegim,bir piskologa gidecegim,esimle gerek yok cünkü benden kaynaklaniyor 100 de 80"i hatalarin,sakin kalamamanin büyük tartismalarda.

ve evet icki hic ama hic cözüm degil :50:

pismanimda zaten,ama keske önceden beynimi kullanabilsem sonradan pisman olacagima.

Back
X