Sinirli ve gergin olmak

labobster monsters

Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2025
72
179
8
27
Arkadaşlar benim stabil bir hayatım var. İşime gidip geliyorum, görünürde sorun yok gibi ancak yakın zamanda 3 senelik erkek arkadaşımdan ayrıldım ve doğduğumdan beri aramızda hiçbir sorun çıkmayan kız kardeşimle aramız bozuldu. Bunların da etkisiyle gergin ve stresli biri oldum. Gün içinde hep stresliyim, 24 saat içerisinde rahat hissettiğim anlar sayılıdır. Kendimi bu dünyada yapayalnız hissediyorum. Ayrıca hep içimde kötü bir şey olacakmış gibi bir his var, bu anksiyete mi bilmiyorum. Boğulacakmış gibi hissediyorum ve çok bunalıyorum. Beynimin kimyası bozulmuş gibi sanki, sürekli olumsuz düşünüyorum. Kısacası ben psikiyatriye mi randevu almalıyım yoksa psikoloğa mı? Eski rahat halime döneceğime dair inancımı kaybettim resmen, o kadar uzak geliyor. Aynı durumdayken tedavi görüp düzelen oldu mu. İçsel huzurumu kaybettim

Son düzenleme:
Ben bir ara sizin anlattığınızdan da kötüydüm, 1 ilaçlar bayağı toparladım. Yani düzelirsiniz. Psikolog psikiyatri bilmiyorum Yanlış yönlendirmek istemem ama önce psikoloğa görünürdüm ben. Orda çözülebilirse psikiyatriye gitmezdim hiç

İmkan varsa elbette gidin ama yaşadığınız şeylerden sonra hissettiklerini çok normal bunu takıntı haline getirmeyin hayatiniz hep stabil olduğu için en ufak dalgalanmaya böyle olmuşsunuz biraz da dalgalara alistirin kendinizi

Arkadaşlar benim stabil bir hayatım var. İşime gidip geliyorum, görünürde sorun yok gibi ancak yakın zamanda 3 senelik erkek arkadaşımdan ayrıldım ve doğduğumdan beri aramızda hiçbir sorun çıkmayan kız kardeşimle aramız bozuldu. Bunların da etkisiyle gergin ve stresli biri oldum. Gün içinde hep stresliyim, 24 saat içerisinde rahat hissettiğim anlar sayılıdır. Kendimi bu dünyada yapayalnız hissediyorum. Ayrıca hep içimde kötü bir şey olacakmış gibi bir his var, bu anksiyete mi bilmiyorum. Boğulacakmış gibi hissediyorum ve çok bunalıyorum. Beynimin kimyası bozulmuş gibi sanki, sürekli olumsuz düşünüyorum. Kısacası ben psikiyatriye mi randevu almalıyım yoksa psikoloğa mı? Eski rahat halime döneceğime dair inancımı kaybettim resmen, o kadar uzak geliyor. Aynı durumdayken tedavi görüp düzelen oldu mu
Güzel bir klinik psikoloğuna git bence. İçinde ki herşeyi anlat,konuş.
Kuş gibi hafifleyeceksin.

Buaraya yazarsin belki konu sahibesi.

Kardesle aranizin acilma sebebi nedir, duzeltmek istemez misin?

Kendisi memur olarak başka bir şehre atandı ve evden gideceği kesinleştikten sonra içinde biriktirdiği her şeyi döktü. Ben abla gibi değil onun kardeşi gibiymişim, hiçbir faydam dokunmuyormuş vs.
Ben hep dışarda çalıştım o ise evdeydi, mutfağa da meraklı olduğundan yemekleri her zaman o yaptı. Ev işlerini bölüşsek de bu böyle oldu. Sonra alerjik rinitimi söyledi, bu ara burnum akıyormuş ve rahatsız oluyormuş çekmek zorunda mıyız vs dedi. Çoğunlukla incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler ama atandığımda yardım için bile evime gelme dediği için ciddi yerlere gitti, ben de gelmem dedim ve kapandı konu öyle.

Hayat her zaman aynı ritimde ilerlemiyor kendınızı kötü günleri de atlatacağınıza emin olarak temkinliyim , psikologla görüşebilirsiniz . Hayat akıp gidiyor iş ev ev iş dışında kendınıze vakit ayırın .
Kardeşinizin evıne bi hediye gonderın yada iş yerine yeni atandı demişsiniz , adım atın ablasını kırdığında bile onu çok sevdiğini hissetsin . İnşAllah oda size adım atar .

Arkadaşlar benim stabil bir hayatım var. İşime gidip geliyorum, görünürde sorun yok gibi ancak yakın zamanda 3 senelik erkek arkadaşımdan ayrıldım ve doğduğumdan beri aramızda hiçbir sorun çıkmayan kız kardeşimle aramız bozuldu. Bunların da etkisiyle gergin ve stresli biri oldum. Gün içinde hep stresliyim, 24 saat içerisinde rahat hissettiğim anlar sayılıdır. Kendimi bu dünyada yapayalnız hissediyorum. Ayrıca hep içimde kötü bir şey olacakmış gibi bir his var, bu anksiyete mi bilmiyorum. Boğulacakmış gibi hissediyorum ve çok bunalıyorum. Beynimin kimyası bozulmuş gibi sanki, sürekli olumsuz düşünüyorum. Kısacası ben psikiyatriye mi randevu almalıyım yoksa psikoloğa mı? Eski rahat halime döneceğime dair inancımı kaybettim resmen, o kadar uzak geliyor. Aynı durumdayken tedavi görüp düzelen oldu mu. İçsel huzurumu kaybettim
Psikiyatra gitmeniz gerekiyor gibi geldi bana. Psikiyatr ilaç ile tedavi eder, psikolog konuşarak.

Back
X