• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirliyim Sinirlisin Sinirli (Kimseyi umursamayan biri mi yoksa ruh hastası mı?)

Başlığa bakıp kimi çekiştirecek acaba diyebilirsiniz. Kendimden bahsedeceğim. Kv ne zaman gelse her şeye müdahale ettiği için sinirlerim bozuluyor. Lohusa döneminde kanlı bıçaklı ayrılmıştık ve sinirim hala geçmedi. Lohusa kafasi basit seyler bana battı belki! Belki sınır olmakta gerçekten haklıydım bilmiyordu. Olmuş bitmiş demek istiyorum fakat olmuyor. Kadın aa dese laf söylüyorum. Kadında öyle bir sabir var ki cevap vermiyor. O hamlesini 9 aylık kızıma yüksek sesle " söyle olacak benim kızım babaannesi gb olacak" vs şeklinde yapiyor:)) Ben daha çok delleniyorum tabi. Benim yaptığım yemeği beğenmez " ben varken yemekleri ben yapacağım" der. Sen bilirsin derim. O benim yemekleri yemediği için su an bende ac geziyorum, onun yemeklerini yemiyorum. Işın kötüsü emziriyorum çocuğa yazık oluyor. 2 gb kek yedim onunla duruyorum. Makarna yapacağım dedim. Ben kızı uyuturken o yapmis. Yemedim. 10 gundur boyleyim. Allah razi olsun diyorum fakat icimden. O ne yapiyor da sinir oluyorum girmeden benim gb bir insanı gözünüzde canlandırın. Halkında ne düşünüyorsunuz?
( Ben pek normal olmadığımı düşünüyorum.)
Guncelleme: Nisanlilikta gelinlik bakarken de çok sınır etmişti pek aldırmamıştım. Bu lohusada yaşananlar niçin bu kadar derin izler birakiyor acaba? Kendi anneme de cok kizdim ona da tavirliyim. 2 günlük bebeginle beni kv ile bıraktı düğüne gitti daha da gelmedi. Kv gidiyor diye aradim. Esim anneni cagir dedi. Iyi iyi yalniz kalin biraz dedi yine gelmedi. Esim cok yoruldu o sira:KK43:( doğumdan sonra anne dedim o eşimi çağırdı. Tuvalete banyoya eşim götürdü beni.
Anlıyorum sizi
Ben de istemem kayınvalidem yardım etsin
Hamileyken veya başka zor durumlar da tamam ama...
Kendimi yetersiz hissederim
Çoğu kişi ne var bunda gelsin yemeğimi işimi yapsın memnun olurum demiş
Ama işte bu kişiden kişiye değişir
Ben de çok becerikli biri olsam
Arada kayınvalidem ben zor durumdayken yardım etse ben de bayılırım sevinçten isterim de
Ama ben on parmağında on marifet biri olmadığımdan, yardım etmesini istemem
Kendimi yetersiz hissederim

Seni anlayabiliyorum. Benzer şeyler yaşamışız. Benim kv de yemek konusunda takıntılı. Malesef ben de öyleyim. Lohusalıkta süt sağıyodum sürekli. Sütüm artsın diye de pek iş yapmıyodum. Canımın istediği veya süt artırdığını düşündüğüm bi yemek yapmak istesem tamam sen onu yap ben de şunu yapıcam diyodu. Ben de. E sen istediğini yap o zaman iki kişi yemek yapmayalım diyodum. Yemekleri genelde o yapıyodu. Ama mübarek hep kendi sevdiği yemekleri sevdiği şekilde yaptı. 6 ay beraber baktık çocuklara. Çok zor geçti benim için. Kendi evinde istediğin yemeği pişirememek gerçekten çok acı.

Ben seni garipsemedim.
Sevmediğin bir insanla aynı çatı altında yaşamak zorunda kaldığın için böylesin.

Sebepler önemli değil. Kayınvalideni sevmiyorsun. Sevmek zorunda da değilsin.
Gün içinde içimden geçenlere tercüman olmuşsun. Tayin isteyecekmişiz de aynı evde yaşayacakmışsın hayallerini kuruyor!!! Bu devirde iki zıt insan... Allahım bu durumda bırakmasın inşallah. Geçen gün o kadar sinirlendim ki ( telefonda herkese biz ilgilenmiyormuşuz o ilgilendiği için çocuğun sesi çıkmaya başlamış, oyunlar öğrenmiş, ayakta durmayı yürümeyi bile o gelince ogrenmis diye anlatiyordu) bakıcının yanında eşim eğer memlekete yerleşelim derse boşanırım dedim..

Ne ayip ya..
Kadin size yemek yapiyor siz gece gizli gizli oturup kahvaltilik yiyorsunuz.
Surekli lafi gedigine koyma derdindesiniz.
Lohusaligi unutamiyormussunuz..
Yani anlattiginiz seyler o kadar incir cekirdegini doldurmayan sacma sapan seyler ki..
Ben iki dogum yaptim.
Kayinvalidem ilk dogumum da kopegim hasta diyerek 2 gun kaldi gitti, annem babamla misafir gibi 40 imiz ciktiktan 10 gunlugune geldi.
Ikinci doguma kv gelmedi bile, annem yine misafir gibi bikac gunlugune babamla geldi gitti.
Napayim oldureyim mi insanlari? Kin tutup ne gececek elime?
Azcik kendinize durtun bi oglunuz olsa ve gelin size ayni sizin kvye davrandiginiz gibi davransa..
Koskoca kadin.
Esinizi yetistirmis, oyuzden bile saygiyi hakeder.
Kadin cuzzamli sanki yaptigi yemege el surmuyosunuz, ne ayip ya..
Yardim olsun diye mutfaga girer kadin.
Altiustu idare edeceginiz 10 gun.
Insan 10 gun bin kat eli idare eder evinde siz esinizin annesine ergen tripleri atiyorsunuz.
Tek lohusa siz olmadiniz ve sizden daha beter seyler yasayanlar var.
Yanlis tutumunuzu lohusalik bidi bidisina baglamayin.

Annenize kızmışsınız siz haklisiniz onun acisi bu.cok vurdumduymaz mis annenizde.bende istemem kv mi mesela.ama en iyisi tek idare etmek.yapun yemeğimizi yeyin kimseyi çağırmanın muhtaç hissetmeyen.birsure işleri serin yada yardimci alın haftada bir madem sevmiyorunuz çağırmanın olsun bitsin.kv deler misafir olduğunu unutur hep ev sahibi ibi davranmak adettendir napcan.

Keskebenim kv ev yemeklerini yapsa nerde 77 yasinda kendine baktirir anca zamanında hiç bir şey yapmamış şimdide unutmuş annem desem uzakta ablam çalışıyor diye çocuğuna bakmaya gitti bazen çok çaresiz hissediyorum kendimi evi b.k götürüyor yapamıyorum sinirleniyorum evi temizlesemn belim çok kötü off ammada mizmizlastim yardım edenin değerini bilin

Kayınvalideniz size "senin yemeklerini beğenmiyorum " ,"sen torunuma bakamıyorsun" diyecek ve onun yaptığı yemeği yemediginiz için sorun sizde olacak öyle mi??Benzer davranışları kayınvalidem yapıyordu,restorantta bayılan bayılan yiyorsunuz ama dedim.(Benim bile yemek yemek istemeyecegim yerde kendilerinden geçerek yiyislerini gordum) Artik onlarda hicbirsey pişirmiyorum,bana geldiklerinde de dışarıdan söylüyorum.Her yaptiim yemege birsey bulan bu kisinin asure zamani insanlarin getirdigi asureyi cope dokusunu godum.Ama o kisilere kosa kosa gidip caylarini icip keklerini yedi.Artik ziyaretler 5 günü de geçmiyor.

Back
X