• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinsi arkadaş

marshhmalloww

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2014
68
12
8
29
Merhaba kızlar benim sorunum artık beni her düşünüşümde çok sinirlenirmeye başladı. Ben üniversiteye 2.sınıfa geçtim,ilk hazırlık senemde 2 farklı arkadaş grubum vardı. İlk grubum okula gidip geldiğim insanlar ve bu insanlar arasında bir kız arkadaşım var buna X diyelim, çok yakın değildik onla çünkü kendisi inanılmaz egoist, kendini beğenmiş, agresif bir insan ve hiç arkadaşı yoktu kimse sevmezdi, diğer grubumda da bir kız arkadaşım var bu da Y olsun herkesin çok sevdiği erkeklerin bile en yakın arkadaş olarak gördüğü bir kız. Fakat geçen sene bu bahsettiğim iki kız çok yakın arkadaş oldu benim sayemde ve şuan benden çok öte bir arkadaşlıkları var ama X bunu benimle yarış haline getirdi ve kendini Y'ye çok farklı tanıtıyor. Ve şimdi her görüşüp ettiğimizde sürekli Y ile olan arkadaşlığından, Y sayesinde sınıftaki diğer insanlarla kurduğu arkadaşlıklardan bahsediyor ama biliyorum ki o insanların çoğu X'in arkasından dalga geçiyor. Y ise hala onun farkında değil, herşeyde onu savunuyor çünkü X'in gerçek yüzünü görmüyor. X böyle gelip bana hava atmaya çalıştıkça benim arkadaşlarımla ya da birşeyler kanıtlamaya çalıştıkça çok çok sinirleniyorum. X ile arama mesafe koyacağım bu kesin. Sizce X bana Y ve diğer insanlarla alakalı birşeyler kanıtlamaya çalıştığında ne yapmalıyım? Çünkü gerçekten okul dışı arkadaşlıklarım çok daha güçlü ve bu insanlarla sadece okul için arkadaşlık kurdum,onun dışında arayıp sorduğum insanlar değil. Ve kendimi nasıl rahatlatabilirim? Çünkü konuştuklarımızı vs. her düşündüğümde inanılmaz sinirleniyorum. Okul açılınca da X ile Y'nin arkadaşlığına katlanmak istemiyorum, normalde asla insanların ilişkilerini kıskanmam zaten o ikisini ben yakın yaptım. Sadece X'in bunu benimle bir yarış haline getirmesi inanılmaz sinirlendiriyor.

Hiçbirşey yapma bence, muhattap olarak bile alma.
Bazı insanlar böyledir, birşeyleri kanıtlama çabasındadır ve kendi gerçek yüzlerini kimseye göstermezler. Ancak öyle bir zaman gelir ki yüzünü herkes görür ve farkına varır.
Bırak boşver onunla aynı seviyesizliğe girmeye gerek yok, okul dönemleri böyledir maalesef geçmesini bekleyeceksin.

Merak etme kimin neoldugunu herkez görür birgun belliki X arktas hava atmayi cok seviyor zaten akrasif biri demissiniz ne beklenirki zaten siz ona bulasmayin bosverin takmiyo gibi durun belliki proplemli kiz simdiki zmaanda kizlar bi acagip olmus zaten erkekler gibi takilip grup kurmak guc sahibi olma derdine düşmüşler siz boyle proplemli arkatslardan uzak dur boyleleri insani tahrik eder sonra birsey olmamis gibi durur Y arkatasiniza gelince oda zamanla anlicaktir ne oldugunu, eger mantikli düzgün bir kizsa anlicaktir,herkesin kendi dogrulari vardir o yuzden kendi hallerine birak

Ama en azından bir kere olsun Y'nin birşeyleri görmesini istiyorum, Y göremese bile X en azından böyle şeylere gerek olmadığını çünkü okul arkadaşlarımı çok umursamadığımı anlasın çünkü gerçekten okul dışında hiç biriyle görüşmüyorum. Kendisinin ise okulda bile arkadaşı yoktu en başında biz hariç, şimdi kendini herkesle yakın sanıyor ve bunu kanıtlamaya çalışıyor. Tek arkadaşları okuldakiler. Benimse ihtiyacım yok böyle şeyler yapmaya, birileriyle arkadaşlık yarıştırmaya ve hoşlanmam da. 20 yaşına gelmişiz ne gerek var çocuk muyuz sanki?

Bu arada tanışmadan önce Y, X'ten nefret ederdi sürekli dalga geçerdi. Şu an kendini yakın olarak tanıtmaya çalıştığı insanlar da ondan nefret eder durmadan dalga geçerdi.

ee sizde arkadaşlarınızı kullanıyorsunuz o zaman okulda yanlız kalmamak için üniversite dostluğu asla bitmez eğer gerçek bir dost olursanız....

Böyle çabuk sıkı fıkı olan insanların ilişkisi ne kadar hızlı başlarsa o kadar da hızlı bitiyor. Anlattığına göre arada gerçek bir dostluk yok. Bir süre sonra ikisinden biri bitirir bu arkadaşlığı. Boşver kendine yeni arkadaş grubu kur.

ee sizde arkadaşlarınızı kullanıyorsunuz o zaman okulda yanlız kalmamak için üniversite dostluğu asla bitmez eğer gerçek bir dost olursanız....

Sizin gibi düşünmüyorum ben lise arkadaşlarımla okul değiştirmeme rağmen hiç kopmadım çok şükür onlar yanımda o yüzden bu insanlara çok ihtiyaç duymuyorum. Ayrıca yerimde olsanız anlarsınız gerçek bir dost olamaz hiç biri. Olabilseler inanın ön yargılı bir insan değilim ben de şu zamana kadar olurdum.

Böyle çabuk sıkı fıkı olan insanların ilişkisi ne kadar hızlı başlarsa o kadar da hızlı bitiyor. Anlattığına göre arada gerçek bir dostluk yok. Bir süre sonra ikisinden biri bitirir bu arkadaşlığı. Boşver kendine yeni arkadaş grubu kur.

Hiç bitirecekler gibi durmuyor malesef geçen kıştan beri gitgide daha yakın oldular tersine her gün beraberler

Eger okuldaki arkdaslari pek umursamadigini yansitmak istiyosan okuldayken elinde hep telefon olsun.
Birisi sorar sa surya gidelimmi diye " kusura bakma baska arkdaslarla anlastik" felan de.

Bu arada tanışmadan önce Y, X'ten nefret ederdi sürekli dalga geçerdi. Şu an kendini yakın olarak tanıtmaya çalıştığı insanlar da ondan nefret eder durmadan dalga geçerdi.

Başta önyargılı yaklaşmışlar tanıdıkça ısınmışlar demek ki cerencim. Zamanla insanların fikirleri değişebilir, uzaklıklar yakınlıklar artabilir. Rahatsız olunacak birşey yok bunda.

Bende aynı böyle bir şey yaşıyorum .Gerçek yüzünü suan tek ben biliyorum. Herkesin arkasından yorum yapar yüzyüze gelince canım balım gülüm koluna girer omzuna yatar insanların. ..Ev arkadaşları ile sorun yaşadı. İyi gözüme çabalarında... Benim is arkadaşlarıma sırnasip benim yakın arkadaşlarımla daha samimi yakın oldu daha ilk görüşte ..Ben daha konuşmam çim cim li o hemen böyle konuşur küçük hesapları için. işte böyle insanlar var birşeyleri örtbas etmek için ....Hani kız ev değiştirdi diyor ki sanki onunla ev ark olmak istediğimden mi diyor...sadece az kira az ev masrafı için diyor maaşlı şahıs. .... aynı şekilde sidik yarıştirir benle yağmur yağdı yüzüm guzellesti desem o da bana kar yağdı bende guzellestim der.... anlattığın gibi sahte yüzüne biliyorum kopmak istiyorum ama benim is yerimdeki yakın arkadaşlarımla kanki olmaya çalışıyor. Çok zor tahammül ediyorum Ama bende 2 yıl görevim dolana kadar sabredecegim ya da temennim işallah çıkarci ve insanları maddi kar amaçlı dostlukla alakası olmayan yüzünü görürler .

Başta önyargılı yaklaşmışlar tanıdıkça ısınmışlar demek ki cerencim. Zamanla insanların fikirleri değişebilir, uzaklıklar yakınlıklar artabilir. Rahatsız olunacak birşey yok bunda.

Çok doğru söylüyorsunuz haklısınız zaten beni ilgilendiren bir olay da değil aslında bu. Normal zamanda da inanın kafaya takmam. Ancak karşımdaki kişi bunu bana kanıtlamaya çalışırcasına konuşup hareketler tavırlar sergileyince inanın tepkisiz kalamıyorsunuz.

Eger okuldaki arkdaslari pek umursamadigini yansitmak istiyosan okuldayken elinde hep telefon olsun.
Birisi sorar sa surya gidelimmi diye " kusura bakma baska arkdaslarla anlastik" felan de.

Hep böyle yapıyorum ama bu kasıtlı yaptığım için değil gerçekten öyle oluyor genelde. Ama X'e Y'yi ya da diğerleriyle olan arkadaşlığının beni ilgilendirmediğini zaten çok umursamadığımı göstermem lazım bir şekilde

Merhaba kızlar benim sorunum artık beni her düşünüşümde çok sinirlenirmeye başladı. Ben üniversiteye 2.sınıfa geçtim,ilk hazırlık senemde 2 farklı arkadaş grubum vardı. İlk grubum okula gidip geldiğim insanlar ve bu insanlar arasında bir kız arkadaşım var buna X diyelim, çok yakın değildik onla çünkü kendisi inanılmaz egoist, kendini beğenmiş, agresif bir insan ve hiç arkadaşı yoktu kimse sevmezdi, diğer grubumda da bir kız arkadaşım var bu da Y olsun herkesin çok sevdiği erkeklerin bile en yakın arkadaş olarak gördüğü bir kız. Fakat geçen sene bu bahsettiğim iki kız çok yakın arkadaş oldu benim sayemde ve şuan benden çok öte bir arkadaşlıkları var ama X bunu benimle yarış haline getirdi ve kendini Y'ye çok farklı tanıtıyor. Ve şimdi her görüşüp ettiğimizde sürekli Y ile olan arkadaşlığından, Y sayesinde sınıftaki diğer insanlarla kurduğu arkadaşlıklardan bahsediyor ama biliyorum ki o insanların çoğu X'in arkasından dalga geçiyor. Y ise hala onun farkında değil, herşeyde onu savunuyor çünkü X'in gerçek yüzünü görmüyor. X böyle gelip bana hava atmaya çalıştıkça benim arkadaşlarımla ya da birşeyler kanıtlamaya çalıştıkça çok çok sinirleniyorum. X ile arama mesafe koyacağım bu kesin. Sizce X bana Y ve diğer insanlarla alakalı birşeyler kanıtlamaya çalıştığında ne yapmalıyım? Çünkü gerçekten okul dışı arkadaşlıklarım çok daha güçlü ve bu insanlarla sadece okul için arkadaşlık kurdum,onun dışında arayıp sorduğum insanlar değil. Ve kendimi nasıl rahatlatabilirim? Çünkü konuştuklarımızı vs. her düşündüğümde inanılmaz sinirleniyorum. Okul açılınca da X ile Y'nin arkadaşlığına katlanmak istemiyorum, normalde asla insanların ilişkilerini kıskanmam zaten o ikisini ben yakın yaptım. Sadece X'in bunu benimle bir yarış haline getirmesi inanılmaz sinirlendiriyor.

Ne yaparsan yp suclu olacaksın.. Böyle bır durumda yapacagın bırsey yok.. Tepkısız kalmalısın... Bahsettıgın gıbı bırıyse cok uzun sure rol yapamaz gercek yuzu bahsettıgın gıbıyse zaten kendılıgınden bozulur arkadaslıkları.. Yersız kıskanclık yapmadıgınızı dusunursek uzaktan izleyın bnce

Aynisi basimda vardi arkadasligimi bitirdim
Sonrada obur kizla kusup beni.le barismaya calisti.

Ne yaparsan yp suclu olacaksın.. Böyle bır durumda yapacagın bırsey yok.. Tepkısız kalmalısın... Bahsettıgın gıbı bırıyse cok uzun sure rol yapamaz gercek yuzu bahsettıgın gıbıyse zaten kendılıgınden bozulur arkadaslıkları.. Yersız kıskanclık yapmadıgınızı dusunursek uzaktan izleyın bnce

Evet ama böyle de her gün benim sinirim bozuluyor sürekli "ben onlara senden daha yakınım" tarzında hareketler yapılıyor

Aynisi basimda vardi arkadasligimi bitirdim
Sonrada obur kizla kusup beni.le barismaya calisti.

Arkadaşlığımı bitirirsem kıskanç insan olarak gözükeceğim benim asıl göstermek istediğim şey zaten yaptığı şeyin gereksiz olduğu ve umrumda olmadığı. O böyle konuşarak benim sinirimi bozuyor sadece.

Evet ama böyle de her gün benim sinirim bozuluyor sürekli "ben onlara senden daha yakınım" tarzında hareketler yapılıyor

Sızde boyle bır algı oluşmuş zaten... Gormeyın yahu zor bılıyorum sınır oluyorsunuz .. Ama bn kesınlıkle abartılı bı tepkınız oldugu kanatındeyım

Back
X