Yıldım inanın. Günlük beş saate yakın yol çekiyorum bir de bu umarız insanlar tüm ayarlarımı bozuyor. Tahammülümü yitirdim.Valla odun cok memlekette. Ve duzelecegini sanmiyorum bu okuzlerin. Dogrusu medeniyettir ama nerdeee. Sinir oldum gene aksam aksam millete.
Üşüyor yavrucağızlar çirkef güvenlikler içeri girenleri sopayla kovalıyorYıldırım Beyazıt mı? Gel, sarılalım...
Çirkef olun. İki sene okudum Çubukta. Hakkımı asla yedirmedim. Önüme geçmeye çalışan herkesle kavga ettim. Kimsenin de sırasına geçmedim.
Alternatif olarak şunu deneyebilirsiniz, Ego Cepte uygulamasını indirin, oradan bakın otobüs kaçta geliyor gidiyor diye, ona göre girin sıraya.
Köpüşlere benden selam. :)
Birbirinin önüne geçenler bi de üniversite öğrencisi ...Merhabalar, Ankara’da bir okulda okumaktayım. Merkeze çok uzak. Okulun çevresinde yurt-ev olanağı yok ve ulaşım sadece belediye otobüsleriyle sağlanıyor diyebilirim. Umarım çaresizliğimiz gözünüzde canlanmıştır az biraz. Bir de bunun üzerine tuz biber olan ‘otobüse binme’ sırasını hiçe sayan saygısız öğrenciler var. Şöyle açıklayayım dersimiz diğer fakültedekilerle aynı anda bittiğinde yaklaşık dördüncü otobüse falan binebiliyoruz. Otobüs de 15 dakikada bir geliyor. Ortalama 45-60 dk otobüs beklediğimiz oluyor. Tabii beklemeyenelere bakacak olursak ‘arkadaşlarımız var onun yanına geçelim’ nidalarıyla hoop önümüzdeler, ‘benim arkadaşım yer tuttu sırada banağğ’ hoop yine önümüzdeler. Uyar, kendi kendine söylen hiçbir şey değişmiyor. Hatta bir seferinde ‘bu kadar insanın hakkına giriyorsunuz’ dediğimde ‘sanki kendisi melek’ falan diye söylendiklerini işittiğim oldu. Şaşırdığımsa hiç tepki göstermeyen insanlar. Hakkımız mı gasp ediliyor, biz bu ayazda boşuna mı geldik enayi gibi bekliyoruz umurlarında değil sanki. Azınlık uyarınca da ilginç surat ifadeleri, ilginç söylemler. Nasıl önlem almalıyız bu duruma? Ben ve arkadaş grubum mu abartıyoruz bu olayı? Doğrusu nedir?
Merkezi bir yere gidebilmek için 150-200 lira vermemiz gerekir haftada beş gün ders var o tutarı karşılamamız mümkün değil.Birbirinin önüne geçenler bi de üniversite öğrencisi ...
Peh ... Yazık ülkeme ...
Okumuş cahiller ...
Konu sahibi kolaylıklar diliyorum ,
3-5 arkadaş birleşin taksi tutun diyorum ..
Üşüyor yavrucağızlar çirkef güvenlikler içeri girenleri sopayla kovalıyor
Bir de sırada sigara tüttüren canlılar var ki... Ne siz sorun ne ben söyleyeyim. İçsem daha az hasar görürüm galiba.O dağdan inmeler güzellikten anlamaz , gerekirse onların anlayacağı dilden konuşun ve çirkefleşin.Terbiyesizlik ve medeniyetsizliğin karışımından oluşan insanlar.Valla biri sıramı alırsa metroda özellikle son zamanlarda türedi bu tipler eskiden yoktu Ankara için konuşuyorum hoop falan diye uyarıyorum.Ayıp falan diyip önlerine geçiyorum eski yerime.Çok ezik oldukları için cevap vermeden eski sıralarına geçiyorlar.Siz de bastırın bence.Yoksa anlamaz o dağlılar.
Sınıfta tek kişinin bile arabası yok nasıl bir fakirsek :d Devlet bu arazileri satın almış değerlendirmek için okulu oraya kondurmuş diye duyduk biz. Gerçekten yıldık. Bir de devam zorunluluğu var. Bölüm istediğim bir bölümdü başladıktan sonra daha bir sevdim.Ne istiyorlar anlamıyorum ki. Hem köpekler, hem öğrenciler için bir eziyet. Hayatta kalma sınavı resmen! İki sene hem ruhsal hem bedensel olarak savaş verdim. Zor oldu ama bitti. Bizim zamanımızda kaloriferler vs. yanmıyordu. İnşaatın, tozun toprağın içine gittik. Bir arkadaşımıza acil mudahele edilmesi gerekiyordu, revir yoktu, kaybettik... Daha neler neler. Rezillikler anlatmakla bitmez. Sözde Ankara'nın göbeğinde (??!) Yeni nesil devlet üniversitesi derler... Kolaylıklar sizinle olsun. Bölümünüz istediğiniz bir bölüm değilse tekrar hazırlanın, ya da ne bileyim merkezi yatay geçiş araştırın.
Ek olarak araba kullanan bir arkadaşınız varsa benzine ortak olup onunla gelip gidebilirsiniz. Bir yazın duyuru sayfalarına belki birileri çıkar.
Valla bu gibi türlerle çata çat söyleyerek baş ediyorum ben.Eskiden ben de kibarlıkla uyarırdım , kibarlıktan anlamıyorlar hatta kibar davrandıkça sizi ezik görüp cevap verenler bile olmuştur düşünün haksız olduğu halde.Ben artık çata çat söylüyorum , deli deliyi görünce değneğini saklar misali susuyorlar deli bu heralde diye.Artık fazla binmiyorum toplu taşımaya da eskiden daha çok binerdim ve bu yöntemi uygulayınca işe yaramıştı.Kibarlık sökmüyor öyle yerlerde.Hele kul hakkı falan hiç girme bence çünkü zaten öyle şeylere dikkat eden tipler olsa sıraya kaynak yapmazlar.Bir de sırada sigara tüttüren canlılar var ki... Ne siz sorun ne ben söyleyeyim. İçsem daha az hasar görürüm galiba.
Nolmuş yani geçtiysek diyor niye bu kadar büyütüyorsun diyor. E güzel kardeşim herkes geçsin o zaman ya. Biz enayiyiz, malız bekleyelim. Onuncuya falan bineriz. Napalım sizin işiniz görülsün dememizi bekliyorlar galiba. Tek okuyan onlar biz keyfine gidiyoruz çünkü. Kul hakkı olayına gelecek olursak. Ben oturabilmek için uyanıp sabahın bir körü evden çıkıyorum önüme ve bunca insanın önüne geçtiniz hak bu diyorum. Otobüste arkamdan sanki kendi melek diyor. Nalaka olduğunu da anlayamadım da hâlâ...Valla bu gibi türlerle çata çat söyleyerek baş ediyorum ben.Eskiden ben de kibarlıkla uyarırdım , kibarlıktan anlamıyorlar hatta kibar davrandıkça sizi ezik görüp cevap verenler bile olmuştur düşünün haksız olduğu halde.Ben artık çata çat söylüyorum , deli deliyi görünce değneğini saklar misali susuyorlar deli bu heralde diye.Artık fazla binmiyorum toplu taşımaya da eskiden daha çok binerdim ve bu yöntemi uygulayınca işe yaramıştı.Kibarlık sökmüyor öyle yerlerde.Hele kul hakkı falan hiç girme bence çünkü zaten öyle şeylere dikkat eden tipler olsa sıraya kaynak yapmazlar.
Gerizekalı işte.Sen sinir olacağına sen onları sinir et.Kul hakkına girmek yaptıkları doğru da onlarda bunu anlayacak kafa nerde? Bu türler son zamanlarda çok arttı.Eskiden Ankara'da hiç olmazdı böyle şeyler.Sıkma canını.Nolmuş yani geçtiysek diyor niye bu kadar büyütüyorsun diyor. E güzel kardeşim herkes geçsin o zaman ya. Biz enayiyiz, malız bekleyelim. Onuncuya falan bineriz. Napalım sizin işiniz görülsün dememizi bekliyorlar galiba. Tek okuyan onlar biz keyfine gidiyoruz çünkü. Kul hakkı olayına gelecek olursak. Ben oturabilmek için uyanıp sabahın bir körü evden çıkıyorum önüme ve bunca insanın önüne geçtiniz hak bu diyorum. Otobüste arkamdan sanki kendi melek diyor. Nalaka olduğunu da anlayamadım da hâlâ...
Merhabalar, Ankara’da bir okulda okumaktayım. Merkeze çok uzak. Okulun çevresinde yurt-ev olanağı yok ve ulaşım sadece belediye otobüsleriyle sağlanıyor diyebilirim. Umarım çaresizliğimiz gözünüzde canlanmıştır az biraz. Bir de bunun üzerine tuz biber olan ‘otobüse binme’ sırasını hiçe sayan saygısız öğrenciler var. Şöyle açıklayayım dersimiz diğer fakültedekilerle aynı anda bittiğinde yaklaşık dördüncü otobüse falan binebiliyoruz. Otobüs de 15 dakikada bir geliyor. Ortalama 45-60 dk otobüs beklediğimiz oluyor. Tabii beklemeyenelere bakacak olursak ‘arkadaşlarımız var onun yanına geçelim’ nidalarıyla hoop önümüzdeler, ‘benim arkadaşım yer tuttu sırada banağğ’ hoop yine önümüzdeler. Uyar, kendi kendine söylen hiçbir şey değişmiyor. Hatta bir seferinde ‘bu kadar insanın hakkına giriyorsunuz’ dediğimde ‘sanki kendisi melek’ falan diye söylendiklerini işittiğim oldu. Şaşırdığımsa hiç tepki göstermeyen insanlar. Hakkımız mı gasp ediliyor, biz bu ayazda boşuna mı geldik enayi gibi bekliyoruz umurlarında değil sanki. Azınlık uyarınca da ilginç surat ifadeleri, ilginç söylemler. Nasıl önlem almalıyız bu duruma? Ben ve arkadaş grubum mu abartıyoruz bu olayı? Doğrusu nedir?
Köylü olduklarını nereden çıkardınızuyarın yine aynı tepkiyi alırsanız "ben taksi paranı vereyim sen okula gitmeden köyüne dön önce sıraya girmeyi öğren sonra üniversitede derse girersin" diyin. o şok onlara uzun süre yeter.
Çubukta köy çok öyle olabilirler benceKöylü olduklarını nereden çıkardınız
Yinede köylüleri küçük görmesimi lazımÇubukta köy çok öyle olabilirler bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?