sıradışı bir konu

yanlış okumadınız ama eksik okudunuz:49:
Ben de zaten sizin dediğiniz ihtimali de göz önünde bulundurarak "ya da karın haşema giyecek kadar giyimine dikkat eden bir bayan" diye devam ettirmiştim lafımı, bir daha dikkatlice bakarsanız görebilirsiniz.
Demek istediğim de şuydu, ister senin ister eşinin isteğiyle olsun neticede hanımın dikkat ediyor, hanımın bu kadar dikkatliyse sen de onu görerek dikkatli olma konusunda gerekirse bir adım daha önde olmasın(bunu yazan bayanın eşine hitaben)

tamam şimdi tam olarak anladım:49:

konuyu açan arkadaştan özür dileyerek başlıyorum ve kendi konusu açısından bi sıkıntı olmaması için cevap yazmıcam lütfen kimsede yazmasın.Beni anlayan arkadaşlara çok teşekkür ederim demek istediğim aynen onunda dediği gibi teşhircilikdi.Daha sonraki mesele benim kendi tercihim haşema giymem yani eşimin isteği değil kaldıki açık desede açılıp bikini giyemem zaten.Aslında burda eşimi çokda suçlayamıyorum ben bile bayanken bi anda gözüm kayıyorsa erkeğinde frenlemesi biraz zor ki Allah tan kendide zaten bu konuda çok dikkatli yani.Eşimde farkında zaten bi bakışın bile olmaması gerektiğinin.
Birde mümkün olduğunca sakin bi yerlere gidiyoruz rahatsız olmamak için yani ege tafarlarında yada akdenize hiç gitmedik ama sakin yerlerdede çok haşemalı yok.Sadece muhafazakar aileler için özel oteller tatil köyleri var gelin görünki ordada fiyatlar çok yüksek.
Neyse konuyu fazla meşgul etmeden bitiriyorum son yorumumu açıklık başka teşhircilik başka.

İşte korktuğum başıma geldi:(Amacım kimseyi kısa giyiyo diye yargılamak değil böyle düşünenlerde özür dilerim sizleri kırmak istemedim.
Ben normalde kısa giymeyip sırf tavlamak için giyinenlere yada bir erkeğin karşısına geçip eteği dizlerden yavaşça yukarı sıvayıp mini yapanlara yada sırf göğüs çatalı gözüksün diye önünde eğilmiş gibi yapanlara.
Bakın beni yanlış anladınız etrafımdada var kısa giyinenler ama uslüpluca giyince bişey olmuyor demek istediğim bu.

konuyu sonuna kadar okudum, cevap vermeyeceğim demişsiniz ama yazmadan duramayacağım. ilk olarak anlatmak istediğinizi anlatamamışınız sonra teşhircilik olarak sonlandırmışsınız. konuyla da alakalı olarak sormak istiyorum, neden teşhircilik denince akla; mini etek ya da askılı badi giyen bayanlar geliyor? yanlış anlaşılmasın benim annem de kapalıdır ama öyle kapalı kadınlar-kızlar var ki benim açık halimle giymeyeceğim şeyler giyiyorlar ya da benim düğüne giderken bile yapamayacağım şekilde gündüz makyajı yapıyorlar. bu da teşhircilik değilmidir?

bu olayın özünde de dikkat çekme, ilgi toplama olduğu aşikar. yani ego tatmini.

ben aldatan kadınların da aynı amacı olduğunu düşünüyorum. eğer kadın evli ve kocasını aldatıyor ise; ben hala güzelim, seksiyim vs' yim ki kocamdan başka erkeklerin dikkatini çekebiliyorum gibi. eğer kadın evli bir erkekle ilişki içindeyse; ben o kadar güzelim, seksiyim vs' yim ki adam benim için karısının yüzüne bakmıyor gibi.

kısacası, bence olay hep ego tatmini hep eksiklikleri dışarıdan kapatma durumu. insanlar eksikliklerini, tamamlanamayan gelişimsel yönlerini doyum yaşayarak, haz yaşayarak kapatmaya çalışıyorlar.

birde o eksiklikleri kendilerinde aramazlar. bu yüzden, ''neden aldattın?'' sorusuna verilen cevaplar hep aynıdır.

istisnalar yokmudur, olabilir tabi...

Üniversitedeyken çok sevdiğim bir arkadaşımın evli bir adamla birlikte olduğunu öğrenmiştim. Bunu da bana ev arkadaşım anlatmıştı.

Niye dedim yapmış böyle birşeyi. Adam çok iyi, çok şefkatli davranıyormuş buna. Bekar erkeklerden böyle birşey hiç görmemiş göremezmiş. Çok ilgiliymiş her derdini dinler çare bulmaya çalışırmış. Bunlar onun salakça vicdani susturmaları. Adam karısına iş gezisi deyip beraber tatillere giderlermiş ,buna hep kıyafetler, ayakkabılar, takılar, hediiyeler alırmış. Sonra kızın ailesi öğrenmiş kızı hemen aldılar götürdüler. Okuduğum yer küçük bir yerdi adam da tanınmış olunca karısı da öğrendi tabi ve tabiki boşanmadılar. Bununla gezdi eğlendi sonra evine döndü.

Son düzenleme:
Evli olupda aldatan erkekler genelde evli olduklarini saklayarak bu ise girisirler.
Onun icin sucu erkeklerde bulmak lazim, kadin ne yapsin?
Hic bir zaman megilli olmayan bir erkegi hangi kadin kandirabilirki? Isterse dötünü acsin, yine bakmaz...
Ama hafif erkekse hersey yapar, bunuda zaten evli olduklari hanimlarida biliyorlardir, sürpriz degildir diye düsünüyorum.
Ama kattiyen karsi tarafi kötülemekle erkekleri aklamayin.

konuyu açan arkadaştan özür dileyerek başlıyorum ve kendi konusu açısından bi sıkıntı olmaması için cevap yazmıcam lütfen kimsede yazmasın.Beni anlayan arkadaşlara çok teşekkür ederim demek istediğim aynen onunda dediği gibi teşhircilikdi.Daha sonraki mesele benim kendi tercihim haşema giymem yani eşimin isteği değil kaldıki açık desede açılıp bikini giyemem zaten.Aslında burda eşimi çokda suçlayamıyorum ben bile bayanken bi anda gözüm kayıyorsa erkeğinde frenlemesi biraz zor ki Allah tan kendide zaten bu konuda çok dikkatli yani.Eşimde farkında zaten bi bakışın bile olmaması gerektiğinin.
Birde mümkün olduğunca sakin bi yerlere gidiyoruz rahatsız olmamak için yani ege tafarlarında yada akdenize hiç gitmedik ama sakin yerlerdede çok haşemalı yok.Sadece muhafazakar aileler için özel oteller tatil köyleri var gelin görünki ordada fiyatlar çok yüksek.
Neyse konuyu fazla meşgul etmeden bitiriyorum son yorumumu açıklık başka teşhircilik başka.

özre gerek yok canım konu içinde konular açılıyor bazen konuşulur tartışılır gayet normal ben senin ne demek istediğini anladım ve diğer yorumlarrı da okudum kendimce şöyle özetlemek istiyorum teşhircilik kapalı kıyafetlerle de açık kıyafetlerle de yapılabilir ama burada asya'nın vurguladığı nokta açık kıyafetleri giyen bazı kadınların bunu erkek tavlamak için yapması ve her açık giyen bayana yönelik bir ithamı yok anladığım kadarıyla.

yapılan yorumları hemen kendi üzerimize alınmak yerine o kişinin yazdıklarından genel çerçevede sonuçlar çıkarmak daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum...

birgün kafede arkadaşlarla otururken bir bayan karşı masaya oturdu mini eteği vardı seçimler ve tercihler beni ilgilendirmiyor kıyafet konusunda

vurgulamak istediğim noktayı gözden kaçırmadan dikkatli oluyun lütfen anlatacaklarımı; sonra oturdu sandalyesine birşeyler sipariş etti tam da benim

karşımdaki masadalar ve iç çamaşırını yan masadaki erkeklere göstermek için yapmadığı maymunluk ,basitlik kalmadı kızcağızın.. malumunuz ki bir anda

odak noktası oldu, eğilip birşey arıyor gibi mi yapmadı, bacaklarını açıp erkekler gibi yayılıp oturmadığı mı kaldı, her figürü pozisyonu denedi amacı neydi

derseniz TEŞHİRCİLİK derim ve asyanın da kast ettiği husus da tam olarak bu kalktım o kafeden çünkü ortam sohbet edilecek bir yerden çıkıvermişti.Garsonlar bayanı da kafeden çıkarıyorlardı ben kalkarken galiba bir hareketlilik oldu orada..velhasıl kelam erkeklerin kadını bir meta olarak görüp görmemesi kadınların niyetlerine bağlı...
......

Son düzenleme:
Üniversitedeyken çok sevdiğim bir arkadaşımın evli bir adamla birlikte olduğunu öğrenmiştim. Bunu da bana ev arkadaşım anlatmıştı.

Niye dedim yapmış böyle birşeyi. Adam çok iyi, çok şefkatli davranıyormuş buna. Bekar erkeklerden böyle birşey hiç görmemiş göremezmiş. Çok ilgiliymiş her derdini dinler çare bulmaya çalışırmış. Bunlar onun salakça vicdani susturmaları. Adam karısına iş gezisi deyip beraber tatillere giderlermiş ,buna hep kıyafetler, ayakkabılar, takılar, hediiyeler alırmış. Sonra kızın ailesi öğrenmiş kızı hemen aldılar götürdüler. Okuduğum yer küçük bir yerdi adam da tanınmış olunca karısı da öğrendi tabi ve tabiki boşanmadılar. Bununla gezdi eğlendi sonra evine döndü.

boşanma konusu da ülkemizde bir muamma zaten mutsuz bir evliliği vardır ya da aldatılıp gururu incinmiştir ama boşanmak kolay değildir ya eşini hala seviyordur bir şans daha vermek ister ya kadının ailesi karşı çıkar ,ya kimsesi yoktur sığınacak ,o erkeğe katlanmak zorundadır ,çocuklarını düşünür ya da bunları kadın olduğu için yaşadığını ve normal bir süreç olduğunu düşünür..Kadın olmak gerçekten zor bu ülkede...

hep savunduğum bir husus var kendine özgüveni olan kadın hayata daha güçlü bakar,daha metanetlidir,şu öğrenilmiş çaresizlik psikolijisinden kurtulalım lütfen.Kararınız ne olursa olsun bir kadın herşeyin üstesinden gelebilecek donanımdadır...

Son düzenleme:
evlilikte namus tek bi tanedir..
Bunu iki taraftan hangisi kirletirse kirletsin farkeder mi?

aslında hepimiz aynı şeyi konuşuyoruz .ama toplumda öyle bir önyargı oluşmuş ki deli olmamak elde değil.-erkek yaparsa elinin kiridir kadın yaparsa ...... Artık gerisini siz söyleyin.

konu dikkatimi çekti ve bende birşeyler yazmak istedim 2008 yılıydı bu face olayları filan yeni türemişti benim netle alakam olmadığı gibi böle bişeyden haberim bile yoktu kuzenim söyledi kuzenim hesap açtı zaten ingilizce kullanmayı bile bilmiyorum bi gun bi msj geldi sen işte şu okulda şöle saçlı gamzeli kızmısın diye evtte sen kimsin dedim işte biz seninle aynı okuldaydık bi arkadaşımla birlikte senin gülen gözlerini görünce mutlu olurduk hani yanlış anlama çok değişmişsin seni görünce emin olmak istedim laf attım vs. muhabbete girdi aradan çok uzun seneler geçti (7 sene kadar) kesin evlenmişsindir dedi bana yok evli değilim sen dedim bende evlenmedim dedi!!!!!!! konuşmaya başladık birbirimizi ekledik seviyeli ve saygılıydı sonra telefon numaramı istedi seni yakından tanımak istiyorum deyip duygusal bi bağ oluştu aramızda lakin konuşurken canım diye hitap etse bana iğreti gelir hösss derdim alınırdı hep temkinliydim gel zaman git zaman ayrı şehirlerde olduğumuz için ancak arama ve msj oluyordu fakat aşırı bi şekilde yani gece 2.5ta bile bende oda rahatlıkla aradığımda ulaşabiliyordum.hatta benim gece telefon kapatma alışkanlığım vardır telefonum kapalı olunca bana kızmaya beni kıskanmaya beni sahiplenmeye başladı bi dur dedim bizim aramızda bişey yok daha çok yeni tanışmamız ben sana ümit vermedim bu konuda dedim üzüldü kırıldı neyse aradan 2.5 ay geçti ve bi bağ oluştu aramızda resmen birbirimizin sesini duymadan geçirdiğimiz bi gün yoktu mesajlaşmadığımız bi an yoktu bi bayram gecesi bana bi şarkı dinletti bu şarkı bizi anlatıyo birlikte olmak istiyo ama korkuyoda iyi ki hayatımdasın kuzu seni kırmaktan üzmekten çok korkuyorum diye ertesi gun kayıp bul bulabilirsem 1 hafta geçti telefonu kapalı merakımdan ölücem açık yakaladığımda çalıyo çalıyo açan yok msj atıyorum cvp yok gene kapanıyo sonra bi gun bi msj abim kaza geçirdi şuan yazcak durumda değil delircem neyse bayram tatili bitti ilk iş gunu bi yabancı numara aradı beni ben bilmem neyin eşiyim eşimin telefonunda sizin msjlarınızı yakaladım aranızda ne var dünyam başıma yıkıldı bilmiyodum inan ki dedim ama nasıl titriyorum ben akşam arıcam yüzleştircem dedi benim o kkkkkkkkkkkkkkkkle konuşcak bişeyim yok biz aynı okuldaydık o beni buldu ve daha ilk gun o sordu ben sordum özellikle evli olmadığını söyledi dedim ben nasıl guvencem şimdi ona dedi kadın güvenme o kkkkkkkkkkkkkkkke allah belasını verdim dedim kapattım telefonu aradan 2 saat geçti geçmedi faceme msj canım telefonun kapalı ben sana ualaşamadım kaza geçirdim işte seni arayamadım özür dilerim kkkkkkkkkkkkkkkk hala yalan söylüyo senin allah belanı versin dedim az önce beni karın aradı herşeyi anlattı sen hala daha bana yalan söylüyosun dedim yani ne kaza var ortada ne bişe yakalanmış bu salak msj atan kardeşide değil kendisi beni hala daha ayakta uyutmaya kararlı.. yani yukardada anlattığım gibi sorunca söylemedin hadi evli olduğunu yaa evli bir adam gece 2.5-3 te arayıp sabaha kadar ararmı benim şüpheleneceğim hiç birşey olmadı.1 hafta sonra özür diledi hakkını helal et dedi 2.5 ay görüşme sürecimizde bana kız eski kız arkadaşını anlatmıştı buna kazık atmış buda gitmiş görücü usulu bulduğu bi kızla evlenmiş belki mutlu olurum savrulmalarımdan kurtarır beni diye evlendiği kızda yapamamış bunu beni bulduğunda daha 2 aylık evliymiş pislik mutsuzumda bilmem nede.. ne hakkımı helal ettim ne bişe pisliğinde boğulsun benim yaşadığım travmayı ve güvensizliği düşünün eminim burda böyle bir sürü hikaye vardır ama kimse anlatmaya yanaşmaz yani 2.kadın olan kadında vardır kocası aldatan kadında ama sanmıyorum kimse anlatmaz...

Eger bir kadin teshirci ise bunun acigida yapar kapalisida.
Onun icin lütfen konuyu buraya getirmeden tartissak?

kızlar bi bayan arkadaşım eşini aldatıyor bunu hem nişanlılık döneminde yaptı hemde evliyken hem de henüz 14 aylık evli
hem de hiç bir sebebi yok.kendisi içki içer sigara içer kocası ikisinide yapmaz üstelik onada yapma demez .
kocası seviyor evine bakıyor bir dediğini iki etmiyor.
kendisine sordum ya bunu kocan yapsaydı:öldürürüm onu dedi.
üstelik pişman değil yaptığına.iyi oldu eşimin ne kadar mükemmel olduğunu bir kez daha iyi anladım diyor.
pek memnun kalmamış arkadaş:) töbe töbe.eşini çok seviyor ama niye yapıyor anlamıyorum.eşi gerçekten kendisinden kültürlü,
2 yabancı dil biliyor işi iyi bebekler gibi ilgileniyor insan daha ne ister ki...
insanları anlamak gerçekten zor...

Ben kocalarını fiziksel değil ama duygusal olarak aldatmış kadınlar tanıyorum. Bazıları kendi anlattı, bazılarını tesadüfen buldum. Belki sadece duygusal aldatmamışlardır belki bana anlattıkları o kadardı. Yalnız bu kadınların ortak özelliği, çok mazbut aile yaşamlarının olması, eşleriyle mutluluk tabloları çizmeleri, 45 - 65 yaş aralığında olmaları. Uzaktan kimisi gayet dindar, gayet kendi halinde... Bu olayları öğrendikçe hayata bakışım değişti, artık ne duyarsam duyayım şaşırmıyorum. Sorabildiğim birine sordum. Neden? Cevap yok! Hiç bir açıklaması yok! Ben de bilmiyorum ne yaptığımı...

Eger bir kadin teshirci ise bunun acigida yapar kapalisida.
Onun icin lütfen konuyu buraya getirmeden tartissak?

çoğumuzun fikri de o yönde zaten ayrıca ,konu farklı yerlere de gelebilir yani herşey konuşulabilir, tartışılabilir ,herkes olaya istediği yönden bakarak izah eder, başka açılardan yorumlar fikirlerimize yenilik katar...

hep aynı mecradan baksaydık izafi fikirler değil hep umumi düşünceleri dillendiriyor olurduk..herkes rahatça istediğini yazsın, konuşsun demokrasi bu minvalde yaşar..

Back
X