Sırrı söylemeli miyim?

Hiç anlamam şöyle çok özel şeyleri sır diye anlatmaları .Ne yalan söyleyeyim duramazdım söylemeden ben böyle şeyleri saklayamam mesela .biri bana sana çok önemli bişey söyleyeceğim dese ; çok hayati bişeyse söyleme hiç derim, sırtıma böyle vicdani şeyler almak istemem .

Ben asla söylemem. Ya sırrı başında almayacaktiniz, aldıysanız da susacaktiniz. Ben sevmiyorum başkasının bana güvenerek verdiği sırrı herhangi geçerli ya da geçersiz bahane ile birine söylemeyi. Dedikodu denen şeyi de çok az yaparım. Onun için arkadaş bulmam daha zor mesela fark ediyorum.

Söylememelisin. Gerek görüyorlar ise kendileri söylesinler.

Açıkçası böylesi özel konuları birileri benle paylaşsın istemem ve rahatsız olurum.Unutmam gerektiğini düşünürüm.Bana ne yani.O yüzden size de tavsiyem unutun gitsin ne gereksiz bir yük.Hem size neden söylemis olabilir ki böylesi özel bir bilgiyi güvenmek kelimesi bunu açıklama da yetersiz kalır.Sizi niye bunun icine çekmiş ki kız kardeś ben bunu da anlamlandıramadım.

Keşke size hiç söylemeseymiş. Kendisinin açıklamayacağı koca bir yükün altına sokmuş sizi. Ama size güvenip söylenmiş bir şeyi açıklamayı aklınızdan bile geçirmemeliydiniz. Eşinizin tepkisi ters olacak belli ki o yüzden ona söylemiyorlar. Söylerseniz aileyi parçalayacaksiniz. Ha aile parçalanirsa sizin aile de bozulur benden söylemesi.

yemin kefareti var ama sakın bir şekilde ettiğin yemine mecbur kalmadigin sürece bozmak iyi değil diye biliyorum ben çok öfkeli bir animda sinirle yemin ettim sonra sinirim geçince üzüldün tabi üç gün oruç tuttum kefaret için tabi para da oluyor miktarı nette yazıyordu sanırım bence söyleme eğer ki ortaya çıkarsa büyük yemin ettirdi dersin eşine sonuçta sürekli yemin edip bozmak işlerin tera gitmesine sebep olur derler iyi değil yani

Bi annenin oğlundan, kardeşin de abisinden saklamak zorunda olduğu, söyleyemediği bir gerçekten bahsediyorsunuz. Eş bile olsanız mevzu o kadar önemli ve iyi saklanmış ki bunu söylemek sizin üzerinize vazife bile değil.

Görümceniz kendi yükünün bir kısmını size aktarıp rahatlamak istemiş olabilir. Bu çok insani bir durum. Size düşen bu sırrı saklamak.

Eşiniz bunu bir gün öğrenecekse bile bunu anlatacak kişi siz olmayın. Belli ki öğrendiğinde vereceği tepkiden endişeleri var.
Kaldı ki bu sırrı illa biri söyleyecekse o kişi de anne. Hesap verecek, niye yıllarca sakladığını anlatacak kişi o çünkü. En azından hayattayken öyle. Sonra kim isterse söylesin.

Bana göre durduk yere huzur kaçırmanın, bir annenin sırrını açığa çıkarmanın alemi yok.

Bizim memleket ataerkil diye büyümüş bu olay. Kardeş "karındaş" demektir. Yani kardeş kavramı için asıl önemli olan şey kimin doğurduğu, kimin büyüttüğüdür. Kimin döllediği değil. Bu yüzden bu kadar abartıp vicdan yapmanıza da gerek yok.

Tekrar söylüyorum. Onlar zaten öz kardeşler. Anlatmayın. Hem gerek yok, hem size düşmez.

Asla söyleme asla...
Iki kişinin bildiği sır değildir
Ve sadece bilen sen değilsindir
Bırak zamana...

büyük yemin ettim söylememek için
Ama eşimde kendisinden birşey saklamama çok kızıyor..
‘Kız kardeşi öz değil’ siz olsanız söyler miydiniz
Öğrenince bu sefer neden sakladın diyecek
Söylesem, benim söylemem yanlış diye düşünüyorum ve susuyorum

5-6 yıldır bilip şimdi söylemek istemenizin tahmini nedenleri vardır;

a) artık görümcenizi sevmiyosunuz sizi kızdırdı
b) eşiniz görümcenizi çok seviyor kıskanıyorsunuz
c) hayatınız sıkıcılaştı heyecana ihtiyaç duyuyorsunuz
d)eşinizin ailesiyle bağlarını koparmaya çalışıyosunuz
e)eşiniz ailesine maddi yardım ediyorsa engellemeye çalışıyorsunuz

bunlardan biri ya da birkaçı...

ben ne yapardım böyle bir durumda; Allah korusun asla ama asla söylemezdim görümcemle kanlı bıçaklı olsak da sırrını söylemeyi aklımdan bile geçirmezdim çünkü söylemek bana resmen çok büyük boyutta bir kötülükmüş gibi geliyor, sır sahibine aittir ne zaman ve kime anlatacağı sadece kendisini bağlar. Görümceme yemin ettirirdim eğer abin bir şekilde bunu duyarsa ben kesinlikle bilmiyordum, bana asla anlatmadığını söyleyeceksin diye.
Birileri bana sırrını verirse duyarım ve unuturum, aramız bozuk ayrılsak da demem ki kimseye söyleyeyim.

Hem yemin etmissin ama solesem mi diyosun? Iste siz gibiler sayesinde kimsenin yeminine guvenmiyoruz artik. Ya yemin etme ya da soleme.

Kaldiki yemini birsk o kisi sana guvenmis anlatmis.. ha kocan bise saklamana kizar dimi? Eminim kocandan baska hic birsey saklamiyosundur:))

Sizin kendi aile sırrınız da olsa söyler miydiniz.hiç mi bisey saklamazsınız elinizden.başka bir konu olsa saklamayın derdim.ama bu konuda sizden duymasın.ha öz ha üvey.abi kardes olarak görüyorlar onlar birbirini.hiç bilmesine gerek yok.

Kaç sene saklamışsın şimdi niye söyleyesin?

Ben olsam daha o dakika ötmüştüm. Çünkü madem kardeşinin öğrenmesini istemiyor kardeşinin karısına da söylemeyecekti

Back
X