- Konu Sahibi pearlshine
Herkese selamlar , Antep ve çevresinden kötü yemek çıkma ihtimali yok sanırım , en duyulmamış , en az bilinen tarifleri bile lezzet bombası
benim tarifim de onlardan biri , Antep ve Antakya taraflarında bilinen, hem mantı gibi yemeği hem de çorbası yapılan çok güzel bir tarif , ben size mantı şeklinde olanı hazırladım , deneyeceklere afiyet olsun 
Hamur için;

Hamur için;
- 150 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı kadar un
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1,5 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- Yağda kızdırılmış toz biber, nane
- Öncelikle hamur için 2 su bardağı unu yoğurma kabına alalım.
- Üzerine kıymayı, rendelenmiş soğanı,yumurtayı, tuzunu ve karabiberini ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Kalan bir bardak unu da kontrollü olarak ekleyip mantı hamuru gibi orta sertlikte bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 5 bezeye ayırıp serçe parmak kalınlığında şeritler hazırlayalım. Bu işlemi yaparken diğer bezelerin üzerini örtelim ki kurumasın.
- Şeritleri hazırladıktan sonra nohut büyüklüğünde olacak şekilde resimlerdeki gibi keselim. Dikkat ne kadar küçük kesersek o kadar hamur hamur olmaz

- Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra kestiğimiz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp 200 derece fırında pişiriyoruz 10 dk. Tutup kurutalım.
- Tencereye sıvı yağı alıp kızdıralım.
- Üzerine kestiğimiz mantıları koyup rengi biraz kızarana kadar kavuralım.
- Salçasını, tuzunu ve nanesini ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine sıcak suyunu ekleyip orta ateşte pişirelim.
- Pişen mantımızı servis tabağına alıp üzerine ister sarımsaklı ister sade yoğurt ekleyip istediğimiz baharatlardan serpip servis edelim.
Son düzenleyen: Moderatör: