• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarışma Şiş Börek Mantısı - Gaziantep Mutfağı

Herkese selamlar , Antep ve çevresinden kötü yemek çıkma ihtimali yok sanırım , en duyulmamış , en az bilinen tarifleri bile lezzet bombası ☺️ benim tarifim de onlardan biri , Antep ve Antakya taraflarında bilinen, hem mantı gibi yemeği hem de çorbası yapılan çok güzel bir tarif , ben size mantı şeklinde olanı hazırladım , deneyeceklere afiyet olsun 🥰
Eki Görüntüle 3687308
Hamur için;
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı kadar un
Mantı için;
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1,5 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı sıcak su
Servis için;
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Yağda kızdırılmış toz biber, nane
Geçelim tarifimize 😊
  • Öncelikle hamur için 2 su bardağı unu yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine kıymayı, rendelenmiş soğanı,yumurtayı, tuzunu ve karabiberini ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  • Kalan bir bardak unu da kontrollü olarak ekleyip mantı hamuru gibi orta sertlikte bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru 5 bezeye ayırıp serçe parmak kalınlığında şeritler hazırlayalım. Bu işlemi yaparken diğer bezelerin üzerini örtelim ki kurumasın.
  • Şeritleri hazırladıktan sonra nohut büyüklüğünde olacak şekilde resimlerdeki gibi keselim. Dikkat ne kadar küçük kesersek o kadar hamur hamur olmaz😊
  • Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra kestiğimiz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp 200 derece fırında pişiriyoruz 10 dk. Tutup kurutalım.
Eki Görüntüle 3687302 Eki Görüntüle 3687301
  • Tencereye sıvı yağı alıp kızdıralım.
  • Üzerine kestiğimiz mantıları koyup rengi biraz kızarana kadar kavuralım.
  • Salçasını, tuzunu ve nanesini ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine sıcak suyunu ekleyip orta ateşte pişirelim.
  • Eki Görüntüle 3687300
  • Pişen mantımızı servis tabağına alıp üzerine ister sarımsaklı ister sade yoğurt ekleyip istediğimiz baharatlardan serpip servis edelim.
Eki Görüntüle 3687310
Eki Görüntüle 3687311
Eki Görüntüle 3687312
Eki Görüntüle 3687313
Eki Görüntüle 3687315
Eki Görüntüle 3687310
Elinize sağlık çok güzel olmuş.basarilar diliyorum 💜

Ellerine sağlık canım bol şanss 🥰

Back
X