Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

295 dolara yapılan sadece karyotip analizi oluyormuş. Yani down, turner gibi hastalıklara bakılıyor. Tek gen hastalıkları baya masraflı. 1500 euro gibi bir şeydi. Sonra embriyolar taranirken ekstra yine çıkıyor bir şeyler sanırım.
Çok fazla fiyatlar 🤦‍♀️ Peki eşimle taşıyıcılığımız var mı diye nereden öğrenebiliriz? Bilgisi olan var mı?

Çok fazla fiyatlar 🤦‍♀️ Peki eşimle taşıyıcılığımız var mı diye nereden öğrenebiliriz? Bilgisi olan var mı?
Bu testi sadece Genetik Bölümü yapıyor ...
Bağlı bulunduğunuz ilin devlet veya fakülte hastanesi varsa oraya başvurun ,yanlız süreç benim bulunduğum il için 1 ayı kapsamıştı. Karyotip (sitogenetik) Test diye geçiyor . Kromozom Analizi bi nevi ..

Yanlız bunu her hastaya yapmıyorlar . Düşük ve kayıplarınız varsa aile bireylerinde problem varsa yapıyorlar .
Gerçi doktora şu cümleyi kurarsanız istek yapar "... yıl evliyim , ailemde örn; erkek veya kız kardeşimin çocuğu olmuyor genetik problem var demişler , o yüzden bizde test vermek istiyoruz. "

Taşıyıcılık olsa da olmasa da kayıpların çok olduğu veya gebeliğin herşeye rağmen oluşmadığı sürede Tüp Bebek tedavisinde isteyin derim. Oluşturulan embriyoya da bu test uygulanıyor ve ona göre transferi sağlanıyor.

Testin adını doğru mu buldum emin değilim. Taşıyıcılık testi yapan hastaneler bunlarmış. Aklınızda bulunsun kızlar 🌸

Eklentiler

• Screenshot_20210420_152858_com.android.chrome.webp
    Screenshot_20210420_152858_com.android.chrome.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 65
Testin adını doğru mu buldum emin değilim. Taşıyıcılık testi yapan hastaneler bunlarmış. Aklınızda bulunsun kızlar 🌸
Sma icin dogrudur, budur. Sizde ailede Sma gecmisi var mi? Bakalim yoksa yapiyorlar mi cok merak ediyorum, insallah yaparlar, icin rahatlar bir kuskun varsa 🙌

Genetik tasiyicilik veya sahip oldugunuz hastaliklari bilmiyor ve arastirmak istiyorsaniz da WES(whole exom sequencing) testi yaptirmaniz gerekiyor.

Kızlar merhaba, PGT ile embriyoda SMA olup olmadığı anlaşılıyor mu?
Sma icin pgt setup gerekir, o da aralik ayinda 2500 dolardi, guncel fiyati ne oldu bilemiyorum.. ama elinizdeki genetik incelemeye uygun tum embriyolari inceliyolar bu fiyat dahilinde. Sonra ngs de yaptirmak istiyosaniz o da embriyo basi 295 dolar

Sma icin dogrudur, budur. Sizde ailede Sma gecmisi var mi? Bakalim yoksa yapiyorlar mi cok merak ediyorum, insallah yaparlar, icin rahatlar bir kuskun varsa 🙌

Genetik tasiyicilik veya sahip oldugunuz hastaliklari bilmiyor ve arastirmak istiyorsaniz da WES(whole exom sequencing) testi yaptirmaniz gerekiyor.
Aile geçmişimizde yok ama yine de baktırmak istiyorum. Sosyal medyada çocukları gördükçe içim parçalanıyor. Allah hepsinin yardımcısı olsun🙏

O halde WES yaptırmalıyım, doğru mu?

Sma icin pgt setup gerekir, o da aralik ayinda 2500 dolardi, guncel fiyati ne oldu bilemiyorum.. ama elinizdeki genetik incelemeye uygun tum embriyolari inceliyolar bu fiyat dahilinde. Sonra ngs de yaptirmak istiyosaniz o da embriyo basi 295 dolar
O fiyatlar bizim bütçeyi aşıyor maalesef 🙁

Aile geçmişimizde yok ama yine de baktırmak istiyorum. Sosyal medyada çocukları gördükçe içim parçalanıyor. Allah hepsinin yardımcısı olsun🙏

O halde WES yaptırmalıyım, doğru mu?
Hayır bu şekilde düşünmeyin , üstelik WES çok ileri bi tanı tahlili ... Kromozom Analizini bile her doktor şüphe etmeden yapmıyor . Güzel düşünün ayrıca , hemen kötüye yormayın lütfen :KK200:

Hayır bu şekilde düşünmeyin , üstelik WES çok ileri bi tanı tahlili ... Kromozom Analizini bile her doktor şüphe etmeden yapmıyor . Güzel düşünün ayrıca , hemen kötüye yormayın lütfen :KK200:
Pek tabii ☺️ Teşekkür ederim 🌸

Metalwoman Metalwoman D dengtev C Civcivle01 M Mucize yolunda R rededa pastelmom pastelmom N Nurtanesi89

Arkadaşlar telefondan çok zor olduğu için bu mesajımı görüp de tecrübesi olanlardan bilgi desteği talep ediyorum ☺️
Yaklaşık 2 aydır araştırmalarım sonucu Tüp Bebek tedavisi için Memorial konusunda karar kıldım . Fakat şehir dışından gideceğim için bu konuda süreçle ilgili biraz eksik durumdayım . Mesajlaşmaların çoğunu olabildiğince takip ediyorum lakin bu mesajım benim gibi bilgi almak isteyenlere de görüş olsun istiyorum . Hepiniz az çok tedavinizin süresiyle ilgili bilgiye sahipsiniz.
Sorum 2 adet ..

1 - Gittiğinizde konaklamanız nerelerde oldu ? (Akraba olmadığı için şansımız malesef yok ,bizim gibi olanlar varsa bilgi verebilir.)
2- Toplam süreciniz ? (Bunu geniş kapsamlı anlatırsanız memnun olurum )

Süreçle ilgili benim genel olarak tahmin ettiğim şudur ; (aksi tedavi gerektirme veya bekletme olmadan) keza yanlışsam da düzeltin lütfen ..

Uzaktan gelen kişi olarak planlama yaparsam eğer;
a) ilk görüşme etabı ..Yol yorgunluğundan dolayı 1 gece konaklama,zaten karar verdiğimiz için adetten 1/2 gün önceden orda olucam.İlaçları tedarik edip şehrime dönücem .
b) Hormon tedavisi,iğne vs gerekli olan 10-12 günlük süreç ..Bağlı bulunduğum ilde de aynı zamanda hormonların yumurtalıklara etki etme durumunu gözlemlemek için sıkı dr takibi ..
c) Adet takvimine bağlı randevu alıp tekrar İstanbul yolculuğu Yumurta Toplama etabı....Ortalama 1 hafta ,embriyo oluşumunun 5. güne takibi ,olumlu durum karşısında problemlı olduğumuz için genetiğe gönderme kararı ve eve dönüş ..
d) Ortalama 20 günün sonunda Allah'ın izniyle olumlu sonuç almamız durumunda transfer aşaması ve yol yorgunluğu ve transfer sonrası dinlenme için ortalama 1 veya 2 gün..Sonrası da 9 /10 günlük kilit noktayı beklemek..

Bu mesajımı gören ve tecrübe sahibi olanlar görüşlerini paylaşırsa çok memnun olurum kardeşlerim .. Sevgiler🍀

Oncelikle hayirli olsun :) ben sehir ici oldugu icin sorun olmadi ama memorialin bildigim kadariyla misafirhanesi var boyle durumlarda o imkani kullanabilirsin. Benim ilaca 20 martta basladim 1 nisanda opum oldu hormon ilaclari icinde toplu sekilde almamistik doktorlar hep gelen mesajlara gore almami soylediler bazen 2 gunde bir bazen gun asiri cagirdilar sonlara dogru daha sık yumurta takibim oldu hormon ignesi kullandigimin 4. Gunu yumurtalarimin catlamamasi icinde bi igne verdi 5 de yumurta buyutme 7 de de yumurta catlamamasi icin ignemi vuruluyordum. cgdm5525 cgdm5525

Oncelikle hayirli olsun :) ben sehir ici oldugu icin sorun olmadi ama memorialin bildigim kadariyla misafirhanesi var boyle durumlarda o imkani kullanabilirsin. Benim ilaca 20 martta basladim 1 nisanda opum oldu hormon ilaclari icinde toplu sekilde almamistik doktorlar hep gelen mesajlara gore almami soylediler bazen 2 gunde bir bazen gun asiri cagirdilar sonlara dogru daha sık yumurta takibim oldu hormon ignesi kullandigimin 4. Gunu yumurtalarimin catlamamasi icinde bi igne verdi 5 de yumurta buyutme 7 de de yumurta catlamamasi icin ignemi vuruluyordum.
Yani ;
-12 günlük hormon tedaviniz oldu ,bu süreçte yumurta takibiniz için hastane de devam edildi öyle mi ?

Yani ;
-12 günlük hormon tedaviniz oldu ,bu süreçte yumurta takibiniz için hastane de devam edildi öyle mi ?
Evet aynen oyle herkesde farklilik gosterebilir ilaclar, tedavu sureci vsvs. Ama hastahane konusunda ben cok memnun kaldim ilaclarin kullaniminda opu isleminde oncesi sonrasinda falan ilgililerdi.

Evet aynen oyle herkesde farklilik gosterebilir ilaclar, tedavu sureci vsvs. Ama hastahane konusunda ben cok memnun kaldim ilaclarin kullaniminda opu isleminde oncesi sonrasinda falan ilgililerdi.
Desenize uzaktan giden birinin ilk görüşme dahil yaklaşık 1-15 gün orda bulunması gerekiyor ...

Desenize uzaktan giden birinin ilk görüşme dahil yaklaşık 1-15 gün orda bulunması gerekiyor ...
Yani benim ilk gorusmemden 2 ay sonra basladik cnku bnm prolaktin sorunum vardi hatta mikro adenomum oldugunu ben memorial sayesinde ogrendim inceliyorlar adetlerin duzenliyse seninle ilgili bir sorun yoksa adetinde hemen baslatirlar tedavine:)

Metalwoman Metalwoman D dengtev C Civcivle01 M Mucize yolunda R rededa pastelmom pastelmom N Nurtanesi89

Arkadaşlar telefondan çok zor olduğu için bu mesajımı görüp de tecrübesi olanlardan bilgi desteği talep ediyorum ☺️
Yaklaşık 2 aydır araştırmalarım sonucu Tüp Bebek tedavisi için Memorial konusunda karar kıldım . Fakat şehir dışından gideceğim için bu konuda süreçle ilgili biraz eksik durumdayım . Mesajlaşmaların çoğunu olabildiğince takip ediyorum lakin bu mesajım benim gibi bilgi almak isteyenlere de görüş olsun istiyorum . Hepiniz az çok tedavinizin süresiyle ilgili bilgiye sahipsiniz.
Sorum 2 adet ..

1 - Gittiğinizde konaklamanız nerelerde oldu ? (Akraba olmadığı için şansımız malesef yok ,bizim gibi olanlar varsa bilgi verebilir.)
2- Toplam süreciniz ? (Bunu geniş kapsamlı anlatırsanız memnun olurum )

Süreçle ilgili benim genel olarak tahmin ettiğim şudur ; (aksi tedavi gerektirme veya bekletme olmadan) keza yanlışsam da düzeltin lütfen ..

Uzaktan gelen kişi olarak planlama yaparsam eğer;
a) ilk görüşme etabı ..Yol yorgunluğundan dolayı 1 gece konaklama,zaten karar verdiğimiz için adetten 1/2 gün önceden orda olucam.İlaçları tedarik edip şehrime dönücem .
b) Hormon tedavisi,iğne vs gerekli olan 10-12 günlük süreç ..Bağlı bulunduğum ilde de aynı zamanda hormonların yumurtalıklara etki etme durumunu gözlemlemek için sıkı dr takibi ..
c) Adet takvimine bağlı randevu alıp tekrar İstanbul yolculuğu Yumurta Toplama etabı....Ortalama 1 hafta ,embriyo oluşumunun 5. güne takibi ,olumlu durum karşısında problemlı olduğumuz için genetiğe gönderme kararı ve eve dönüş ..
d) Ortalama 20 günün sonunda Allah'ın izniyle olumlu sonuç almamız durumunda transfer aşaması ve yol yorgunluğu ve transfer sonrası dinlenme için ortalama 1 veya 2 gün..Sonrası da 9 /10 günlük kilit noktayı beklemek..

Bu mesajımı gören ve tecrübe sahibi olanlar görüşlerini paylaşırsa çok memnun olurum kardeşlerim .. Sevgiler🍀
Öncelikle hayırlı olsun inşaallah . Rabbim utandırmasın. Ben şişlide yaşadığım için konaklama konusunda bilgim yok . 🙈

22 aralık 2020 de tedaviye başladım. 8 şubatta yumurta toplama işlemim oldu. 23 nisanda da transfer yapilacak.

Yumurta toplama öncesi 1 hafta hergun hastaneye gittik. Yumurta takibi yapıldı.

Transfer öncesi de yine 1 hafta hergun hastaneye gittim. Yine yumurta takibi ve kan değerlerine bakıldı. 😊

Back
X