Merhaba,Hangi doktordasınız ,vitamin olarak ne kullanıyosunuzHayır ben izmirde bir merkezdeyim, prednol günde bir dendi transfere kadar devam sonrasını ben de bilmiyorum belirli bir süre daha kullanılıyor sanırım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba,Hangi doktordasınız ,vitamin olarak ne kullanıyosunuzHayır ben izmirde bir merkezdeyim, prednol günde bir dendi transfere kadar devam sonrasını ben de bilmiyorum belirli bir süre daha kullanılıyor sanırım
Özel sağlık tayım Emre bey doktorum, ocean mummy, devit 3 kullanıyorumMerhaba,Hangi doktordasınız ,vitamin olarak ne kullanıyosunuz
TesekkürlerÖzel sağlık tayım Emre bey doktorum, ocean mummy, devit 3 kullanıyorum
Ne kadar olumsuz konusuyormus Gonul hanim col sasirdim onunla hic denk gelmedik hic isinamamistim acikcasi. Benim ilki yillar once Beril hocam simdide Sevinc Hoca takip edip transfer etti ikiside pozitif sukurler olsunMerhaba. Ben ilk tedavimi Yücel bey ile ikinci tedavimi de gönül hanım ile oldum. Belki ilk görüşme ve tedavi Yücel bey de olduğu için onunla devam etmek istiyorum 3. İçin açıkçası. İkinci transferimi olmadım henüz ama gönül hanım çok olumsuz konuştu tutsa bile düşük ihtimali var vs dedi kalitesi düşik embriyonun. Mesela tedavi süresince rezerv iyi normal denmişti ama gönül hanım rezervin düşük dedi toplanan yumurta sayın az dedi kandaki değerim 1 in altında ama Yücel bey kan değil ultrason görüntüsü önemli ve sizin de ultrason yaşınızla orantılı demişti. Ki araştırdığım kadarıyla da gerçekten kan değil ultrasonda sayılan folikül önemli diye biliyorum. Yine gönül hanıma ilk tedavimde 6 ikincide 7 yumurtam toplandığı için rezervimin az olduğunu söyledi bende ama sayılan 10 du dediğimde ama cevap vermiyorlar ilaca demek ki boşlar gibisine getirdi ki bence Buda doğru değil sonuçta ilaçla büyütülüyor. Yani aynı merkez olsa hile doktorlar da görüş farklılığı var kiminle başlayacaksanız da sürece hep onunla devam edin. Ben muhtemelen 3. Ye başlayacağım be Yücel bey dışında doktor istemeyeceğim. İlk tedavimle ikincide farklı ilaçlar kullanıldı ama ona zaten tek doktor Katar vermiyor kurul veriyor o yüzden ilaç dozajından ziyade doktorun yaklaşımı önemli bu merkezde diye düşünüyorum
Prednol 4 gun kullanilmasi icin verilmisti transfere kadar sonra birakmistim şişli memorial benim merkezimHayır ben izmirde bir merkezdeyim, prednol günde bir dendi transfere kadar devam sonrasını ben de bilmiyorum belirli bir süre daha kullanılıyor sanırım
Mrb ben eskilerdenim, yaklasik 5 sene once tedaviye baslamistim. Bende de iki gende mutasyon vardi, mthfr ve pai. Genellikle onemsiz olarak goruluyor bunlar, Faktör 5 onemli mesela. Memorial kan sulandiricya gerek yok demisti, ben yine de isimi saglama almak icin baska doktorlara danisip hem igne hem coraspinle gecirdim gebeligi. Bilmem ne kadar gerekliydi, o sirada cok iyi besleniyordum zatenMerhaba, Şişli Memorial de transfer olanlar, kan sulandırıcı kullandırıldı mı size? Bununla ilgili yaklaşımları nasıl oldu? Coraspirin ve Oksapar, Heparin türü iğnelerden bahsediyorum. Özellikle pıhtılaşma sorunu olanlara nasıl bir protokol uygulandı acaba?
Teşekkür ediyorum cevabınız için. Benim de mthfr c677t homozigot ve pai heterezigot, şişli memorial'de iki doktor sadece metilfolat yeterli dedi. Bulunduğum şehirdeki kadın doğumcum sonucumu değerlendirirken,geçmiş bir kalp atışı durması düşüğü ve bir de düzensiz HCG sebebiyle gelişmeyen bir embriyo düşüğü sebebiyle iğne önerdi. Şişli Memorial, sonuç pozitif olursa kalp atışından sonra takip etmiyor, dışarıdaki hekimler de önerirse nasıl yapmak lazım diye bir düşündüm, siz de tam buna parmak bastınız. Kanama riski ne olur bilemiyorum, doktor kontrolünde sulandırıcı kullananlardan görüş beklemiştimMrb ben eskilerdenim, yaklasik 5 sene once tedaviye baslamistim. Bende de iki gende mutasyon vardi, mthfr ve pai. Genellikle onemsiz olarak goruluyor bunlar, Faktör 5 onemli mesela. Memorial kan sulandiricya gerek yok demisti, ben yine de isimi saglama almak icin baska doktorlara danisip hem igne hem coraspinle gecirdim gebeligi. Bilmem ne kadar gerekliydi, o sirada cok iyi besleniyordum zatenzararini gormedim, artisi ne oldu bilemem. Artisi olan onemli seyler, folik asiti aktif formda metilfolat ile birlikte b12nin aktif formu metilkobalamin ile birlikte kullanmak, hem hazirlanirken hem de gebelik esnasinda, bir de kaliteli bir omega 3 takviyesi.
Merhaba 1-2 embriyonuz varsa genetiğe göndermenizi tavsiye etmiyorum dr da bana gerek yok transfer edelim ikisini de demişti ama maalesef olumlu olmadı. Genetiğe de gönderdem muhtemelen olumlu gelmeyecekti vermiş olduğum genetik parasıyla kalacaktımİ
41 yaşındayım aynı sürecteyim 1 ya da 2 embriyom genetiğe gidecek gibi iki tane gidemeyecek onları dondursam mı acaba siz ne yaptınız
Merhaba ben de size benzer bir durum yaşıyorum, 4 embriyodan 2 sağlıklı geldi pgt den. Değerim çok yavaş artıyor, bugün ise hafif bir düşme eğilimi başlamış. Kimyasal olabilir dediler. Geride bir tane pgtli kaldı. Size son transferden önce ekstra bir şey yapıldı mı?Herkese merhaba. Burada bebek sahibi olabilmek için emek veren herkese yardımcı olacağını düşündüğüm tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
Geçtiğimiz sene ilk tüp bebek tedavimi şişli memorial’da gerçekleştirdik. Şuan 22 haftalık hamileyim. İlk transferim kimyasal ile sonuçlanmıştı. Psikolojik olarak etkilendiğim için 5 ay ara verip, ikinci transferime karar verdik çok şükür ki olumlu sonuçlandı. Toplamda 11 yumurtam toplanmıştı. 5 embriyom 5. Güne ulaştı ve pgt yaptırmıştık. ( tedavi öncesi folik asit hariç hiç bir takviye vitamin kullanmadım ) 5 embriyodan 2 tanesi sağlıklı geldi ve son kalan pgt’li embriyom şuan benimle birlikte![]()
Tavsiyeme gelecek olursak…
Transfer tarihinden 3 ay önce, acvision Maxijuno markalı vitaminini kullanmaya başladım. Açıkçası bunu transfer için değil, normal yolla belki hamile kalabilirim diye kullanmak istemiştim. Markanın yorumları çok iyiydi ve denemek istedim. Eşimde erkek versiyonunu kullandı. Normal yolla hamile kalamadım belki ama 2. Transferim olumlu sonuçlandı. Buna ek olarak, 2. Transferime sayılı günler kala ultrason muayenemi Dr. Lale hoca yapmıştı. İçtiğim vitaminlerin etkisi olup olmadığını merak ettiğim için, o ay kaç yumurta ürettiğimi sordum. Tam 17 yumurtam oluşmuştu. Yani tam 6 yumurta daha fazla! Bilseydim, tüp bebek tedavisinden önce bu vitamine başlardım. Kesinlikle yumurta sayısında ve kalitesinde etkili olduğunuda bu şekilde görmüş olduk. Lale hocada etkili olabildiğinden bahsetmişti. Ancak neden bu bilgiyi en başından paylaşmadılar hala anlamıyorum. Tedaviden bir kaç ay önce kullanmaya başlamanın yüzde yüz olumlu etkisi olduğunu düşünüyorum. Ben kendisine bu soruyu sorduğumda, bu tarz multi vitaminlerin çok pahalı olduğunu, bu sebeple herkese tavsiye etmediklerini, genellikle düşük amh’ı olanlara tavsiye ettiklerini söyledi. Bence yanlış bir düşünce. Sayıdan çok yumurta kalitesinin önemli olduğunu düşünüyorum ben.
Özetle, tedavi yada transfer öncesi bu vitamini kullanmamızı şiddetle tavsiye ediyorum. Eşinizle birlikte kullanmanız daha faydalı olacaktır. Benim eşim bir ay maxigo kullandı diğer aylarda da proxeed plus kullandı.
Umarım bu süreci kolaylıkla atlatır, güzel haberler alırsınız. Ne kadar emek verdiğinizi, ne kadar göz yaşı döktüğünüzü çok iyi biliyorumherkese sevgiler
![]()