Şişman Dünyada Bir Uzaylı

iyi bi haberim var..kizlar genelde bu konularda annelere cekiyor :-)

Ay inşallah :rolleyes: Annem bildiğin inek gibiydi. Kardeşimi sütten keserken bile aylarca akmaya devam etti.

Benim hala gorusmekte oldugum bir anneler grubum var, aramizda uzun boyuna ragmen 55 kiloyla doguma girip 2 sene dolu dolu emziren de oldu, 90-100 kilo olup hic sutu gelmeyen de.
Ben kiloyla sutun alakali oldugunu dusunmuyorum, beslenmeyle de sutun kalitesi artiyor miktari degil, sutu arttiran sey bol sivi tuketimi. Kendi adima kizim 1 yasindan sonra diyete basladigimda sutumun arttigini soyleyebilirim hem bol yesillik yedigim hem de bol su ictigim icin. Dolayisiyla kiloyu takmadan saglikli beslenmeye dogumdan sonra da bol sivi tuketmeye ve en onemlisi pozitif olmaya, benim sutum olacak mesajini vucudunuza gondermeye bakin.

Doğru diyorsunuz. Bundan sonra daha pozitif olmaya çalışacağım.

Yarar canım. Bebek susuz doğduğu için buruş buruş doğan bebek gördüm, ben de ilk hamileliğimde bir şet yiyemiyordum dişlerim döküldü ama bebek sağlamdı:) yani onlar bizden de olsa beslenecek yet buluyorlar.

Bir de aynı haftalarda hamileyiz şu anda, ben de hiç kg almadım ama son iki ay alırım gibime geliyor. 30. Haftaya kadar almayıp sonra 9-10 kg alan var..

Aslında hiç almadım derken bebeğin kilosu, amniyo sıvısı, plasentası, büyüyen rahim ağırlığı vs. hesaba katılınca vermiş bile oluyoruz.

Ay inşallah :rolleyes: Annem bildiğin inek gibiydi. Kardeşimi sütten keserken bile aylarca akmaya devam etti.

Doğru diyorsunuz. Bundan sonra daha pozitif olmaya çalışacağım.

Kisisel soylemiyorum ama bazi arkadaslar cok takiyor, sartlandiriyorlar kendilerini, bizim grupta daha doguma aylar varken ya sutum olmazsa diye mama markalarini biberonlari arastiran, dogum cantasina her seyden once bunlari koyanlar vardi, ve cidden hicbiri mama takviyesiz emziremedi.
Aman esiden mama mi varmis, doguranin sutu gelir diyen ve bu soylemleri yuzunden eski kafalilikla suclananlar da cidden soyledikleri gibi sorunsuz emzirdiler.
O yuzden ben ozellikle bu sut konusunda olumlu kosullanmanin direk etkisine cok inaniyorum, doktorun tavrini hic begenmedim, gercekten zayiflarin sütü daha az olsaydi da bunu hastasina bu sekilde söyleyip moral bozmasi cok anlamsiz.

Süt konusunda stresten uzak kalmaya çalış.
Benim kuzenim de aynı senin gibi 44 ile hamile kaldı, boyu 165 ten biraz fazla olması lazım. Doğuma gittiğinde kaç kiloydu bilmiyorum ama "çok daha iyi olmuş yanakların biraz dolmuş" diyorduk sadece, en fazla 10 kg almıştır. O da iştansızdı. Sütü gayet iyiydi bebeğini 10 aylığa kadar emzirdi şimdi 5 yaşında.
Sen alman gereken besinleri aldığına emin ol gerisi için fazla zorlama kendini. Zaten gebeliğin son 2 ayında alınıyor kilo en çok.

İştahsızlık sorunum had safhada. Kendimi bildim bileli iştahsızım zaten. Hamilelikten önce kullandığım bir ilaç vardı onu kullandığım sürece iştahım çok iyiydi. Arada 50 kiloyu bile görüyordum. Hamile kalınca bıraktım mecburen.

Boy 1.50. 45 kg. ile hamile kaldım, ilk aylarda 41'e düştüm ve şuan anca 45 kiloya ulaştım. Bebeğimin gelişimi iyi ama doktor son üç ayda kilo almazsan bebek gelişmez, hem doğunca vücudunda yağ olmayacağı için sütün olmaz diyor. Kendimi zorlasam da olmuyor. İştah öyle zorlayarak gelecek birşey değil.

Şimdi sorum şu: Kilo almaktan geçtim artık bıktım uğraşmayacağım. Sizin veya çevrenizde zayıf hamile kalıp, kilo almadan doğurup, sütü güzel gelen var mıdır? Zayıf olduğu halde bebeği güzel kiloyla doğan çok insan var, ona ikna oldum ama sütümün gelmemesinden çok korkuyorum.

Her gün ceviz, incir kurusu vs. yiyorum zorlayarak. Yine her gün Decavit, balık yağı hapı, demir hapı kullanıyorum.

Yalnız bir ricam var. Falanca şeyi yersen alırsın demeyin. Yeterince yenen her yemek kilo aldırır. Benim sorunum fazla yiyememek. İştah açıcı şeyler de önermeyin, zira iştah açtığı bilinen yiyecekleri yiyince yanında başka birşey yiyemediğim için yine bir etkisi yok. İştahlı birinin karşımda yemek yemesini seyrederek iştahımı açmayı tavsiye etmek gibi ilginçliklere de hiç girmeyelim. Zira geçen hafta çok yemekten mide fesadı geçiren kocamı acile yetiştirmek zorunda kaldım.

İşte böyle. Çevremdeki insanların %90'ı kilo vermek için uğraşıyorken ben nelerle uğraşıyorum. Neyse buna şükür...
Canım aslında normalsin boyuna göre benim Boyda 1.62 40 kilo ile hamile kalmıştım 6 aya kadar kimse inanamazdı gebeliğime sonra bş aldım tam aldım 60 ile doğuma girdim 5. gün kontrolde de 50 ye düşmüştüm gayette iyi emzirdim ama sonra çok başka seylerden emziremedim kızımda 2.750 doğdu şimdi ikinci geliyor dört aylık dün tartıldım 53 kiloyum bunda iştahım felan çok iyi şükür inşallah bi sıkıntı olmaz sanmıyorum sağlıkla gelir insallah

bence siz kilo almak istemiyorsunuz ...? doktor onerdiyse zorla yıyın yapacak bişi yok ben kusacagımı bilsemde yerdim bebeğim için...

Kisisel soylemiyorum ama bazi arkadaslar cok takiyor, sartlandiriyorlar kendilerini, bizim grupta daha doguma aylar varken ya sutum olmazsa diye mama markalarini biberonlari arastiran, dogum cantasina her seyden once bunlari koyanlar vardi, ve cidden hicbiri mama takviyesiz emziremedi.
Aman esiden mama mi varmis, doguranin sutu gelir diyen ve bu soylemleri yuzunden eski kafalilikla suclananlar da cidden soyledikleri gibi sorunsuz emzirdiler.
O yuzden ben ozellikle bu sut konusunda olumlu kosullanmanin direk etkisine cok inaniyorum, doktorun tavrini hic begenmedim, gercekten zayiflarin sütü daha az olsaydi da bunu hastasina bu sekilde söyleyip moral bozmasi cok anlamsiz.

Ben aslında öyle çok takmıyorum. Zaten biberon alışveriş listemde bile yok. Mama kullanma ihtimalimi düşünmedim bile, ilk altı ay sadece anne sütü, sonra evde kendimiz ne yersek azar azar inşallah. Moralimi yüksek tutmaya çalışacağım bakalım.

ben catlak konusunda demistim canim. ama ins. sutunde bol olur.

Niye belki o da çeker ne biliyoruz :D

Süt konusunda stresten uzak kalmaya çalış.
Benim kuzenim de aynı senin gibi 44 ile hamile kaldı, boyu 165 ten biraz fazla olması lazım. Doğuma gittiğinde kaç kiloydu bilmiyorum ama "çok daha iyi olmuş yanakların biraz dolmuş" diyorduk sadece, en fazla 10 kg almıştır. O da iştansızdı. Sütü gayet iyiydi bebeğini 10 aylığa kadar emzirdi şimdi 5 yaşında.
Sen alman gereken besinleri aldığına emin ol gerisi için fazla zorlama kendini. Zaten gebeliğin son 2 ayında alınıyor kilo en çok.

Elimden geleni yaptığıma inanıyorum işte. Son iki ay alırım inşallah.

Canım aslında normalsin boyuna göre benim Boyda 1.62 40 kilo ile hamile kalmıştım 6 aya kadar kimse inanamazdı gebeliğime sonra bş aldım tam aldım 60 ile doğuma girdim 5. gün kontrolde de 50 ye düşmüştüm gayette iyi emzirdim ama sonra çok başka seylerden emziremedim kızımda 2.750 doğdu şimdi ikinci geliyor dört aylık dün tartıldım 53 kiloyum bunda iştahım felan çok iyi şükür inşallah bi sıkıntı olmaz sanmıyorum sağlıkla gelir insallah

Amin çok sağol.

bence siz kilo almak istemiyorsunuz ...? doktor onerdiyse zorla yıyın yapacak bişi yok ben kusacagımı bilsemde yerdim bebeğim için...

Aferin sana. Ben o kadar ulvi bir anne olamıyorum maalesef. Ve evet kilo almak istemediğim için bu konu öncesinde bir sürü kilo almakla ilgili konu açtım.

valla kilo almak vermekten zor diyor uzmanlar...dogrudur herhalde. sen icini ferah tut canim..sunu dusun..ben 25 kilo aldim cocugum dogdu 3 kilo..bi arkadas aldi 12 kilo onun cocugu dogdu 3500 yani orantili degil asla..ilerki zamanda alirsin ins.

Benim durumda tam tersi, nasıl yapsamda iştahım gitse diye bakıyorum.
Sıkma canını öyle yada böyle büyüyecek bebeler ;)

Her bedenin ihtiyacı olan cal miktarı farklı, eğer fizyolojik bir sorun yaratmıyorsa, düşük şeker, tansiyon, görme bozukluğu, denge kaybı vs gibi rahat ol. İhtiyacını alıyorsun. Dolayısıyla süt de üretebilirsin :))))
Doktorun bebek az kilo alır derken istatistiksel olarak haklı, fakat süt konusunda
bence başka bir doktorla daha konuş,
sanırım seninki bu konuda nuhnebiden kalmış.

Merak etme, geldi, gelmedi, oldu, olmadı stresine girmediğin sürece, memeler akıllıdır, bebeğin ihtiyacı olan sütü üretir. Süt üretiminin kalitesinin, vücutta daha önce depolanmış yağlar ile alakası yok diye biliyorum.

İstersen Tomris Cesuroğlu'nun emzirme notlarını ve diğer yazılarını bir google'la

İştahsızlık sorunum had safhada. Kendimi bildim bileli iştahsızım zaten. Hamilelikten önce kullandığım bir ilaç vardı onu kullandığım sürece iştahım çok iyiydi. Arada 50 kiloyu bile görüyordum. Hamile kalınca bıraktım mecburen.

Boy 1.50. 45 kg. ile hamile kaldım, ilk aylarda 41'e düştüm ve şuan anca 45 kiloya ulaştım. Bebeğimin gelişimi iyi ama doktor son üç ayda kilo almazsan bebek gelişmez, hem doğunca vücudunda yağ olmayacağı için sütün olmaz diyor. Kendimi zorlasam da olmuyor. İştah öyle zorlayarak gelecek birşey değil.

Şimdi sorum şu: Kilo almaktan geçtim artık bıktım uğraşmayacağım. Sizin veya çevrenizde zayıf hamile kalıp, kilo almadan doğurup, sütü güzel gelen var mıdır? Zayıf olduğu halde bebeği güzel kiloyla doğan çok insan var, ona ikna oldum ama sütümün gelmemesinden çok korkuyorum.

Her gün ceviz, incir kurusu vs. yiyorum zorlayarak. Yine her gün Decavit, balık yağı hapı, demir hapı kullanıyorum.

Yalnız bir ricam var. Falanca şeyi yersen alırsın demeyin. Yeterince yenen her yemek kilo aldırır. Benim sorunum fazla yiyememek. İştah açıcı şeyler de önermeyin, zira iştah açtığı bilinen yiyecekleri yiyince yanında başka birşey yiyemediğim için yine bir etkisi yok. İştahlı birinin karşımda yemek yemesini seyrederek iştahımı açmayı tavsiye etmek gibi ilginçliklere de hiç girmeyelim. Zira geçen hafta çok yemekten mide fesadı geçiren kocamı acile yetiştirmek zorunda kaldım.

İşte böyle. Çevremdeki insanların %90'ı kilo vermek için uğraşıyorken ben nelerle uğraşıyorum. Neyse buna şükür...
Bende5sütle vücut yağ orani2bağlantısına inanıyorum 86 kilodan emzirerek diyet yapmadan2 yılda59 kiloya inmemi de buna bağlıyorum. Su çocukların kullandığı iştah açıcı balık yağını kullansan belki işe yarar bir doktora sorsan

valla kilo almak vermekten zor diyor uzmanlar...dogrudur herhalde. sen icini ferah tut canim..sunu dusun..ben 25 kilo aldim cocugum dogdu 3 kilo..bi arkadas aldi 12 kilo onun cocugu dogdu 3500 yani orantili degil asla..ilerki zamanda alirsin ins.

Aynen olmayan birşeyi bulmak olan birşeyi kaybetmekten daha zor.

Benim durumda tam tersi, nasıl yapsamda iştahım gitse diye bakıyorum.
Sıkma canını öyle yada böyle büyüyecek bebeler :KK66:

Her bedenin ihtiyacı olan cal miktarı farklı, eğer fizyolojik bir sorun yaratmıyorsa, düşük şeker, tansiyon, görme bozukluğu, denge kaybı vs gibi rahat ol. İhtiyacını alıyorsun. Dolayısıyla süt de üretebilirsin :))))
Doktorun bebek az kilo alır derken istatistiksel olarak haklı, fakat süt konusunda
bence başka bir doktorla daha konuş,
sanırım seninki bu konuda nuhnebiden kalmış.

Merak etme, geldi, gelmedi, oldu, olmadı stresine girmediğin sürece, memeler akıllıdır, bebeğin ihtiyacı olan sütü üretir. Süt üretiminin kalitesinin, vücutta daha önce depolanmış yağlar ile alakası yok diye biliyorum.

İstersen Tomris Cesuroğlu'nun emzirme notlarını ve diğer yazılarını bir google'la

Biraz inceledim de güzel şeyler yazmış. Hepsini okurum ben.

Bende5sütle vücut yağ orani2bağlantısına inanıyorum 86 kilodan emzirerek diyet yapmadan2 yılda59 kiloya inmemi de buna bağlıyorum. Su çocukların kullandığı iştah açıcı balık yağını kullansan belki işe yarar bir doktora sorsan

Kullanıyorum zaten.

ben de ilk 4 ay kilo almamış hatta bazı sıkıntılarımdan dolayı vermiştim bile ama son aylarda zaten alıosun, yani sen diil özellikle bebeğin kilo alımında bi artış oluo. çok zayıf olup doğumdan ip gibi çıkıp da sütü çeşme gibi gelenler bile oluo yani kiloyla alakalı bi durum diil bu süt işi ama yemekle biraz alakalı tabi çünkü fark ediosun bazı şeyleri yediğinde göğüslerin taş gbi oluo süt akıo. çok fazla yemiosan bile bebişin de beslenebilmesi için faydalı olacak bişeyler yemek için zorlamalısın bence, ki onu da yapıosundur die düşünüorum. ama zayıfım süt olmaz die düşünme sakın, sağlıcakla alırsın umarım kuzunu kucağına

Biraz inceledim de güzel şeyler yazmış. Hepsini okurum ben.
Aynen annem emzirme danışmanı, eğitim verirken ondan bazen ondan alıntıladığı şeyler olurdu.

Bir de decavit kullanıyorum demişsin şimdi gördüm. Sana da ishal yapıyor mu?
Ben kullanırken kilo vermiştim. Şimdi imom kullanıyorum, iştahım açıldı. Ama benim b. boğazım sebepli mi yoksa imom dan mı orasını bilemem :)

Evet kardeşimin eşi sizinle aynı kilolarda doğum yaptı. Doğumdan sonra dahada zayıfladı. 45 kilo filan sanırım. Sütü benden fazla.ben emzirirken mamaya geçtim sütüm yetmedi.kilom fazla ondan.o hala bol bol emziriyor.çocuklar arasında 4 ay var ama bizimki ondan daha zayıf hatta.anne sütüneden olabilir. İri bir çocuk oldu yeğenim.

Kirk kiloyla hamile kaldim. Yirmi iki kilo aldim. Brbegim dort kilo on gram elli bes cm dogdu. Butun kilolarim dogumumun onbesinci gunu gitti. Onu ye bunu ye demiyorum zamanla aliyosun zaten. Bebegim sekiz bucuk aylik suan halen sutum var hatta bi lere bi gogsum balon gibi sisti acile gittim bosalttrmsk icin o derece. Sen cocugunu sık sık emzirirsen sutun olur.

Kendi arkadaşım çok zayıftı,hiç kiloda almadı hamileliğinde.
Maşallah çocuğu doğdu nur topu gibi halada emziriyor,diğer yandan başka arkadaşım fazlaca kilo aldı ama çocuğu çok zayıf. Önemli olan bebeğin sağlığı,inşallah sizinde öyle olur. Üzülmeyin
Bu arada rezene çayı süt yapıyor :)

Canım valla ben de alamıyorum ne yaparsam yapayım. Bunu yaşamayan asla ama asla anlayamaz. Ay ne var kilo almaya derler, benim fazlalıkları vereyim derler. Gına geldi artık.. Ben de 12 gün önce bademcik ameliyatı oldum. Yemek yiyemedim ilk 10 gün, sıvı beslendim. 3 günde 2 kilo vermişim, sonra bakmadım bile moralim o kadar bozuldu ki.. Zaten kilo alamıyorum bir de üstüne verdim o kadar.. Ağlıyorum bu aralar aklıma geldikçe.. Hala yemek yiyemiyorum can acisindan, ne yapacağım bilmiyorum.

Gofret kız kardeşimde baya süt yapmıştı, üzerinede su..(sade, çikolata kaplı değil)
Birde muzlu ekmek.. Güzel kg yapar.. Muzun kendisi kilo yapsada muz ile yoğurulan tarifi var, deneyebilirsiniz o bişey yapmaz, her karbonhidratı orantılı kullandıktan sonra..

Benim ogretmenim senin gibiydi.Hatta diyetisyenle beraber yurutuyordu hamileligini.Ufacikmis karni hatta.Cok memnun halinden.Iyiki gitmisim falan diyordu.Sende eger diyetisyene gidip vucuduna gerekli besinleri aldiktan sonra kilonu kafana takma

Back
X