Şişmanım çok şişmanım

Seninki demirden değil, basit karbonhidrat ve şekerden. İnsülin partisii düzenleniyor içerde, kan şekerin bir yükseliyor, bir düşüyor, bir yükseliyor...sürekli aç histemesen tuhaf olur zaten

sürekli açım işte ve hep çantam çikolata,şekerleme vs dolu oluyor midem kazınsa hemen onları yiyorum. demir eksikliğinden başka bir şey de çıkmadı ki.

konu bana dönmesin yani konu sahibine ayıp olur ama yok gayet de yiyorum hepsini. istemiyorum aslında ama baya baya yiyorum
Ama ölürsün bak ben senin iyiliğini düşünüyorum yazık gençsin belli de Allah korusun bunun sonu yok. Ben hayatta bir hamburgeri bitirdiğimi bilmiyorum. Kendine zarar hepsi de zararlı yazık. 3 tane patlamış mısır nedir? Kolayı da bırak bi kere. Çikolata dondurma oyyy ben bunları yesem şimdiye sela’m okunurdu.

Hayırlı olsun.
sağlıkla kucağınıza alın.
konu sahibi herşey önce beyinde başlıyor ve bitiyor.
kendinize baktikca
" battı balık yan gider" derseniz olmaz.
bir yerde dur demeniz ve durmanız lazım.
tabiki bir kaç haftada mucizeler beklemeyin.ama pes etmeyin.
kilo sorunlarının çoğunun vücut tam vermeye adapte olacağı dönem aman nasılsa veremiyorum diye yenildiginden olduğunu düşünüyorum.
destek alın spor yapın.sağlıklı beslenin.
beslenme alışkanlığımız çok fazla hazır gıda abur cubursa ilk is onların yerine sebze meyve koyarak başlayın.kısa sürede farki göreceksiniz.
kolaylıklar diliyorum.

babamın falan da dikkatini çekti yani doktora gidip geldim ama bir tek demir eksikliği çıktı bilmiyorum nereye kadar gidecek kendimi frenleyemiyorum işte. teşekkürler düşündüğünüz için

Çalışıyor musunuz? Mesela otobüsle vs gidiyorsanız erken inip yürüyün. Eve yürüyün. Sürekli yürüyün.
Otobüs yok çalıştığım yere arkadaşlarla buluşup gidiyoruz. Hep aynı yerde buluşuyoruz. Benim kapımın önünde. Ama akşamları yürüyebilirim

sürekli açım işte ve hep çantam çikolata,şekerleme vs dolu oluyor midem kazınsa hemen onları yiyorum. demir eksikliğinden başka bir şey de çıkmadı ki.
İşte sürekli şeker çikolata yediğin için gerçek anlamda beslenip doyamıyorsun. O yüzden hep aç hissediyorsun.

Altında fiziksel bir sebep yerine psikolojik bir sebep olduğunu düşündürttü bana. Aşırı yeme bozukluğu (binge eating disorder) olabilir gibi, bir ruh sağlığı uzmanına da görünsen bence iyi olur.

Tamam işte seninde miladın olsun bugün. Hadi başlayalım.
Su an buyuk bi pastane simidiyle bir tabak kahvaltiligi gomdum. Sabah tost la yarim simit daha yemistim. Makarna pizza falan pisirmeyi dusunuyorum. Arkadas yukarda popcorn demis hemen misir patlatqcagim. Verdigim verecegim kilolarin intikamini aliyorum resmen. 3. Takimla guzel kilo vermistim. Yazin bi tatil iznine ciktim bi daha donemedim

Çiğ brokoliyi ya da karnabaharı nasıl yiyorsunuz ya bana çok yavan geliyor. Buharda azıcık haşlayıp cuppadak buzlu suya atıp öyle yiyorum. :/
Ay yok ben de çiğ karnabahar yemiyorum, aslında hiç denemedim. Çiğ karnabahardan kısır falan yapıldığını görmüştüm onu denemek istiyorum ama.
Çiğ brokoli de bence yavan değil ya, yavan gelse de nar ekşisi onu tatlandırıyor. Mısır falan da eklenebilir aslında.
Ben buharda pişmiş brokoliyle anlaşamıyorum, ancak yoğurda bulamam gerek

Aktardan 5 TL lik çiçek unu alın.yer yemekten yarım saat önce bir yemek kaşığı yoğurt karıştırıp yiyin.yatmadan öncede yoğurt zencefil zerdeçal tarçın uclusunu yiyin.diyet yapmaya gerek yok.1 aya verirsiniz eminim.

Ya canım çıldırdın mı? Açlık gidermek için tatlı yenir mi? Kan şekerin yükseliyor, geri düşüyor, o yüzden aç gibi hissediyorsun işte...halbuki aç falan değilsin. Şekerli içecekler direk intihar zaten. Cola'nın adını bile anmak istemezdim.

Basit karbonhidrat için de aynı, makarna, pilav, ekmek gibi... bunlar bir an tok hissetirir, sonra yeniden acıkırsın.

Sağlıklı atıştırmalara yönel. Bak ben 2-3 hurma 2 ceviz yesem 8 de 12 ye kadar tok tutuyor.

Benim de demirim yerlerde...ama senin olayın çok şeker tüketme kaynaklı.

Çantanda badem, leblebi gibi şeyler bulundurabilirsin

Çok teşekkür ederim

Ben şunu farkettim. İçeriğinde glikoz şurubu olan hazır ürünler iştah mekanizmasını bozuyor. Çikolata, ucu bir arada, hazır tatlılar vs. İlk başta buna dikkat ederek bile baya kilo verirsiniz. Normal şekerden bahsetmiyorum. Sıfır şeker uygulaması bana göre yanlış. Vücudun şekere de ihtiyacı var. Çikolatalarda bisküvilerde alırken dikkat edip içeriğinde normal şeker olanlarını alın arada bir abur cubur yemek için. Önce buna dikkat edin sonrası gelir bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…