Şişmanım çok şişmanım

Teşekkürler

babamın falan da dikkatini çekti yani doktora gidip geldim ama bir tek demir eksikliği çıktı bilmiyorum nereye kadar gidecek kendimi frenleyemiyorum işte. teşekkürler düşündüğünüz için
Diyetisyene git sana güzel bir beslenme programı çıkarır. İlla zayıflayacak değilsin ki beslenme programıyla sağlıklı besleneceksin.

Hmm bir deneyeyim ben de o zaman madem evde brokoli var bozulacak bu gidişle. O kalın saplarını yemiyorsun di mi, onları keseyim.

Evet harikasın hep açım. Yiyorum kalkıyorum ay bir top ekmek daha mı yeseydim diyorum.
Olaya diyet diye bakma Karınca... acil eve ekmek, makarna, şekerli şeyleri almayı bırak...1 hafta sık kendini, bak göreceksin aklına bile gelmemeye başlayacak...ama sıfır unlu mamül, sıfır şeker...1 hafta.

Olaya diyet diye bakma Karınca... acil eve ekmek, makarna, şekerli şeyleri almayı bırak...1 hafta sık kendini, bak göreceksin aklına bile gelmemeye başlayacak...ama sıfır unlu mamül, sıfır şeker...1 hafta.
Anlaştık teşekkür ederim.

Nasıl oluyor öyle

Buhar aparatım var. IKEAdan almıştım 15 lira bir şeydi, sosyete pazarlarında belki 5-10 liradır. Küçük bir tencerede su kaynatıyorsunuz sonra o buhar aparatını tencerenin üstüne oturtup sebzeleri üstüne koyup kapağını kapatıyorsunuz. Suya değmeden aparat üstünden buharda haşlanıyor. Ayrı bir yerde de buzlu su yapıyorum haşladığım sebzeleri hemen o buzlu suya atıyorum, rengi canlı kalıyor. Vitamini de gitmiyormuş sanırım böyle yapınca.

Ama sıfırdan mı başlayacaksın. Aldığın kadarını vermen sıfırdan vermenden çok daha kolay canım

Vücudun şekere ihtiyacı yok...tüm yediğimiz karbonhidratlar şeker olarak parçalanıp enerjiye dönüşüyor zaten. Yani yediğin brokoli de, nohutta şeker.

Ama bunların parçalanması vakit aldığı için insulin metabolizmasını bozmuyor.

İşlenmiş şeker alırsan, o direkt kana karışıyor. Pankreas ve karaciğeri nasıl yorduğunu açıklamalı olarak herkes nette araştırabilir. Yağ yakımını da imkansız bir hale getiriyor.

Kıssacası, bildiğimiz şekliyle şeker demir, magnezyum gibi vücuda takviyesi gereken birşey asla değil.

Zaten şekerin tarihi bile ne ki. eskinden pancar, kamış işleme yoktu...yani şeker yoktu. O yüzden osmanlı mutfağı kayısı, bal gibi tatlandırıcı besinlerle dolu.

Son düzenleme:
Yarın ilk iş bulacağım o aparatı.

Birebir aynı şeyleri yaşıyoruz bu aralar içimdeki tazmanya canavari ortaya çıktı oraya buraya saldırıyor
Doymak nedir bilmiyor
Dün sabahtan akşama bir tam ekmek yedim düşün gerisini
Çözüm bulabilirsen bana da yaz ben bulamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…