Iyi geceler hanimlar. Benim derdim sistit. esimle iliskiye girdikten sonra sistit oluyorum..Nerdeyse iki uc haftada bir..sirf bu yuzden iliskiye girmek istemiyorum napicam ben yaa benim gibi olan varmi aranizda? Ne yapmam lazimmm lutfen yardim edin...
Iyi geceler hanimlar. Benim derdim sistit. esimle iliskiye girdikten sonra sistit oluyorum..Nerdeyse iki uc haftada bir..sirf bu yuzden iliskiye girmek istemiyorum napicam ben yaa benim gibi olan varmi aranizda? Ne yapmam lazimmm lutfen yardim edin...
Öncelikle şikayet yoğun olduğunda idrar kültürü vermelisiniz ve sonucuna göre tedaviniz düzenlenmeli. Bol su içmek ve sık tuvalete gitmek gerekli. Genital temizlik önemli. Önden arkaya doğru silme işi yapılmalı. İlişki öncesi ve sonrası idrar yapmak gerekli. Ayrıca.yabanmersini.ve C vitamini .kullanmak iyi gelir..hergun 1 corba kasigi dolusu, "Cranberry" yemisinden, en az 15 gun yiyinki, vajen agizinda yararli bakteriler olusana kadar IYE olmasin.. VE, bol su icin.gecmis olsun...
Herkese cevabi icin tesekkur ederim.. Dediginizin hepsini yapiyorum ztn.. Iliskiden once ve sonra idrara cikma genital bolge ph ina uygun temizleme urunu kullaniyorum temiz ic camasiri esimde ayni sekil dikkat ediyor.. En son sistit oldugumda ilerledi ve idrarim kanli oldu hastaneye gittik hemen serum taktirdim idrar ve kan tahlili yaptirdim doktor usutmussun dedi herhangi bi mikrop enfeksiyon falan cikmadi ayaklarini corapsiz gezme falan dedi dediginiz gibi bol su iciyorum ama niye oluyor anlamiyorum.. Hea en son internetten arastirdim eger iliskide yeterli kayganlik olmasa tahris oluyor o yuzden oluyor diye bazen bende kuruluk oluyor ondanmi oluyor acaba.. Ve genelde kuruluk oldugunda sistit oluyorum galiba..
İdrar yolları enfeksiyonu sorunu yaşayan pek çok kadın var. Eşinizle ilişki sonrası çıkması da çok normal. Hatta 'balayı sistiti' denilen bir sistit cinsi bile var. Bir doktora gidin. Size kullanımı çok basit bir ilaç verecek. Üç gün içinde ortalama rahatladığınızı göreceksiniz. Fakat iş burada bitmeyecek. Sürekli eşinizin ve kendinizin temizliğe önem vermesi gerekiyor. Özellikle müslüman ülkelerde çok daha yaygın çünkü bizde taharet denilen bir kavram var. Tuvaletten sonra illa taharet yapmak istiyorsanız önce tuvalet kağıdı kullanın. Temizliği önden arkaya doğru yapın. Daha sonra taharet yapın ve taharet sırasında suyun vajinanıza gelmemesine özen gösterin. İç çamaşırlarınızı iyi temizleyin ve mutlaka ütüleyip giyin. Mümkünse gün içinde de çamaşır değiştirin. Günlük ped kullanmayın onun yerine kağıt havlu ya da tuvalet kağıdı kullanmayı deneyin. Cinsel organlarınızı asla nemli bırakmayın. Banyo sırasında cinsel organlarınızı asla sabunla yıkamayın. Sadece su yeterli. Eğer psikolojik olarak kendinizi temiz hissetmiyorsanız vajina için özel jellerden kullanın. Zaten doktorunuz size gerekli açıklamayı yapacaktır. Sistit gerçekten bela bir hastalık, hele kronik hale gelirse. Ama biraz dikkatle kurtulmak mümkün. Ben kurtuldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?