Sistit'le basim belada...:(( lutfen bi bakin..

trinity__

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
1.177
70
358
İstanbul
Iyi geceler hanimlar. Benim derdim sistit. esimle iliskiye girdikten sonra sistit oluyorum..Nerdeyse iki uc haftada bir..sirf bu yuzden iliskiye girmek istemiyorum napicam ben yaa benim gibi olan varmi aranizda? Ne yapmam lazimmm lutfen yardim edin...

ilişkiden hemen sonra 5-10 dk içerisinde idrarını yapmaya çalışmalısın. büyük ölçüde azaltıyor diye duymuştum

onun ıcın ılac ıcıp bıtırıpn sıstıs ıcın ve her gun gunde ıkı kere ada cayı ıcın

Öncelikle şikayet yoğun olduğunda idrar kültürü vermelisiniz ve sonucuna göre tedaviniz düzenlenmeli. Bol su içmek ve sık tuvalete gitmek gerekli. Genital temizlik önemli. Önden arkaya doğru silme işi yapılmalı. İlişki öncesi ve sonrası idrar yapmak gerekli. Ayrıca.yabanmersini.ve C vitamini .kullanmak iyi gelir..hergun 1 corba kasigi dolusu, "Cranberry" yemisinden, en az 15 gun yiyinki, vajen agizinda yararli bakteriler olusana kadar IYE olmasin.. VE, bol su icin.gecmis olsun...

Ayrıca Eşinizin de Doktora gidip gerekli tahlilleri yaptirmasinda fayda var...

Ömrümün bir dönemi bu sistit belasıyla gecmişti. Tuvaletlerde ağladığımı ve bir ara gecti diye susuzluktan öldüğüm icin ictigim suyun ayaga kalkmamla altıma yaptığımı biliyorum

Eşiniz sanırım temizliğini tam olarak yapmıyor ki siz de mikrop kapıyorsunuz.

Güzelce tetkiklerinizi yaptırın ikiniz de, purinol diye bir zımbırtı var eczanelerde suya katılıp iciliyor ondan icin

Sadece sen degil esinde temizligine cok dikkat etmeli iliskiden once alinan bir dus faydali olacaktir. Bol su tuketmeli ve ic camsirlarini utulemelisin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Birde genital temizlik yaparken yararli bakteriler oldurulup flora bozulmamali bu bolge icin ozel temizleme urunleri var

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sistit denen belayı yıllardır çeken biri olarak aynı sorunları hatta daha fazlasını yaşadığımı söyleyebilirim.
İdrar yollarınızda enfeksiyon mevcut. Eşinizin temiz olup olmaması ile ilgisi yok. Sadece ilişki bunu tetikliyor.
Eşinizden önce yoktu da yeni başladı ise bir şey diyemem.
Ben de bekarlığımdan beri vardı fakat nedense doktora gitmemiştim. Kullandığım bir kutu ilaç ve bol su büyük ölçüde azalmasına yardımcı oldu. Tabi hala seninki gibi arada uğruyor.
Tek çaresi ilerlemiş ise antibiyotik, yeni başlamış ise bol bol su.
Hamile değilseniz ve tiksinmezseniz maydanoz suyu tavsiye ederim. Büyük ölçüde faydası oluyor.
Geçmiş olsun.

Tek kullanımlık antibiyotikler,purinol ve pyoleceptil bu belanın düşmanı ,ve tabi temizlik şart ,eşinizde sorun olabilir ,bir hastalık taşıyor olabilir,bir süre prez.kullanmayı deneyin .

bol su için 3 lt
ilişki sonrası hemen gidip bir damla da olsa idrarınızı yapın.
günde bir kez elma sirkesi ile genital bölgenizi silin. hatta azcık vajen ağzını da değdirin pamuğu.
eşinizle beraber idrar kültürü yaptırın.
asla idrarınızı tutmayın.
geceleri mutlaka wc ye uyanın. ve hemen su içip yatın.
gilaburu suyu için.
gebelik düşünmüyorsanız kiraz sapı, kekik çayı için.

Canim seni anliyorum dr bosver hemen eczaneye git idrar yollari antiseptigi al omrumun yarisi bu bela ile gecti
cok sukur caresini buldum.

Herkese cevabi icin tesekkur ederim.. Dediginizin hepsini yapiyorum ztn.. Iliskiden once ve sonra idrara cikma genital bolge ph ina uygun temizleme urunu kullaniyorum temiz ic camasiri esimde ayni sekil dikkat ediyor.. En son sistit oldugumda ilerledi ve idrarim kanli oldu hastaneye gittik hemen serum taktirdim idrar ve kan tahlili yaptirdim doktor usutmussun dedi herhangi bi mikrop enfeksiyon falan cikmadi ayaklarini corapsiz gezme falan dedi dediginiz gibi bol su iciyorum ama niye oluyor anlamiyorum.. Hea en son internetten arastirdim eger iliskide yeterli kayganlik olmasa tahris oluyor o yuzden oluyor diye bazen bende kuruluk oluyor ondanmi oluyor acaba.. Ve genelde kuruluk oldugunda sistit oluyorum galiba..

Ilacta kullandim arkadaslar antibiyotik cipro purinol monurol artik ne varsa... Bebek emziriyorum o yuzden ilac icmek istemiyorum ama elimde degil cok kotu oluyorum yoksa... Dedigim gibi genelde iliskide kuruluk oldugunda sistit oluyorum internette de bununla ilgili seyler okudum acaba ondan mi ya...

etkiler tabiki. ben de bir ara jel kullandım.
ben çok çektim idrar yolundan.
o zaman sana gilaburu suyu öneririm. hamileyim şu an buna rağmen de içebiliyorum sertbest yani.
böyle bir mucize bitki olamaz. ben bunun sayesinde iyiyim bir de sirkeyle silme işini dene. sirke o bölgedeki yararlı bakterileri öldürmeden zararlıları öldürüyor. hiçbir şeyin yoksa bile haftada bir kez yap.
idrar yolu enf kurtulduğun halde hep önlem alman gereken bir rahatsızlıktır.
inan 2 yıldır sürekli sana yazdıklarımı uygulayarak yaşıyorum. 3lt su iç 2 filan değil.

İdrar yolları enfeksiyonu sorunu yaşayan pek çok kadın var. Eşinizle ilişki sonrası çıkması da çok normal. Hatta 'balayı sistiti' denilen bir sistit cinsi bile var. Bir doktora gidin. Size kullanımı çok basit bir ilaç verecek. Üç gün içinde ortalama rahatladığınızı göreceksiniz. Fakat iş burada bitmeyecek. Sürekli eşinizin ve kendinizin temizliğe önem vermesi gerekiyor. Özellikle müslüman ülkelerde çok daha yaygın çünkü bizde taharet denilen bir kavram var. Tuvaletten sonra illa taharet yapmak istiyorsanız önce tuvalet kağıdı kullanın. Temizliği önden arkaya doğru yapın. Daha sonra taharet yapın ve taharet sırasında suyun vajinanıza gelmemesine özen gösterin. İç çamaşırlarınızı iyi temizleyin ve mutlaka ütüleyip giyin. Mümkünse gün içinde de çamaşır değiştirin. Günlük ped kullanmayın onun yerine kağıt havlu ya da tuvalet kağıdı kullanmayı deneyin. Cinsel organlarınızı asla nemli bırakmayın. Banyo sırasında cinsel organlarınızı asla sabunla yıkamayın. Sadece su yeterli. Eğer psikolojik olarak kendinizi temiz hissetmiyorsanız vajina için özel jellerden kullanın. Zaten doktorunuz size gerekli açıklamayı yapacaktır. Sistit gerçekten bela bir hastalık, hele kronik hale gelirse. Ama biraz dikkatle kurtulmak mümkün. Ben kurtuldum.

evet yazmayı unuttum iç çamaşırlarımı ben de ütülüyorum 2 yıldır. hem de buhar vere vere. eşimin çamaşırlarını da ütülüyorum. çok faydasını gördüm.

ArkadaslAr sagolun yorumlariniz icin dediklerinizi aynen yapiyorumm yapmadiklarimida yapicam insallah bundan sonra ama dedigim gibi iliski sirasinda yeterli kayganlik olmadiginda daha cok basima geliyor jel kullanmaliyim sanirim.. Cok kotu bi hastalik agrisindan nasil agladigimi bi ben bilirim.. Allahm kimseye vermesin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…