Hakaret edeni, nefret söylemlerinde bulunanları bence de cezalandırın. Ancak herkesin her konuda hassasiyeti aynı olmayabiliyor, "ben bu konuda hassasım sus" dendiği zaman susmak gerekiyorsa kimse bir şey yazamaz, dükkanı kapatıp gidelim o zaman.
Kazen nerden cikartiyorsun inancsizlik ve inanclilik kavramlarini, ikidir de tekrarliyorsun. Inancsizlik diye bir kavram yoktur... Herkes bir seye inanir, birseyin varligina ya da yokluguna... ama inanir. Inanc insanin dogasinda olan bir seydir, asla biri oyle dedi diye de yok olmaz, yok da sayilamaz.
Inanc Islamin tekelinde degildir, hic bir dinin de tekelinde degildir. Velev ki bir insan Allaha dahi inanmasa o da onun Allahin olmadigina "inandigina" isarettir, kendince sebepleri de vardir, ayni Allaha inanan kisiler gibi.
Yazdiklarini okudum. O zaman deist de, ateist de, musluman de... Bunlarin hepsi de birer inanc, kabul etsen de etmesen de...Saraylım,
İnançsız dediğim herhangi bir dine inanmayandan ibaret. Ben cümlemde inançlılar Müslümandır gibi bir cümle de yazmadım. Bence yazdıklarımı dikkatli okumalısınız.
Yazdiklarini okudum. O zaman deist de, ateist de, musluman de... Bunlarin hepsi de birer inanc, kabul etsen de etmesen de...
O zaman bazilarina da senin soyledigin laf (inancsiz) hakaret gelir, hak da veririm yani..Ateist, deist veya agnostik diye ayırmak zor geldi.
Merhaba,
Ağzına geleni yazıp, insanların inançlarına laf uzatılacak konu kapatılınca burada dikta yönetim var denecek. Oldu başka ?
Öyle değerler vardı ki sinir uçları gibi dokunursanız canınız yanar.
İnançsızlığa saygı beklerken, inananlara saygısızlık yapmayın. Nefret söylemleri yapmayın !
Öyle değerler vardır ki hassastır, buna dokunan sonuçlarına katlanır.
Bu ne aba altından sopa ne de çocuk azalama şimdi 1-2 kişi gelip sen bizi azarlıyorsun der.
Saygısızlık yapıp sitede özgürlük yok naraları hiç atmayın yeter artık.
İmzamda ki mesajı iyi okuyun ona göre davranın.
Karakterim ve tavrımı birbirine karıştırmayınız,
Karakterim: ''KİM OLDUĞUMLA'' ilgilidir !
Tavrım ise ; "SİZİN KİM OLDUĞUNUZLA" ... !
Kazen, ben laf yuvarlamayi sevmiyorum. Kafani kizdiran konu, o kapattigin konu muslumanlarla ve onlarin hassasiyeti ile ilgili bir konuydu, buradan inanclilari musluman katagorisine koymus oldugunu anlamis olabilir miyim acaba?İnançlıları Müslüman kategorisine nerede koydum onu sordum ama sen konuyu farklı yere çekiyorsun...
İnsanlara inancını sormak ayıptır bunu benden iyi biliyor olman lazım. Veya inandıkları hakkında yorum yapmak ta ayıptır.
anlattığım bu anlamamakta direniyorsunuz...
Kazen, ben laf yuvarlamayi sevmiyorum. Kafani kizdiran konu, o kapattigin konu muslumanlarla ve onlarin hassasiyeti ile ilgili bir konuydu, buradan inanclilari musluman katagorisine koymus oldugunu anlamis olabilir miyim acaba?
Velev ki benim konum bu da degil, inancsiz diye bir kesim yoktur diyorum, herkes bir sekilde bir seye inanir diyorum, insanlari "inancsiz inancli" diye ayirmak hata diyorum, zaten itiraz ettigim tek lafin da bu. Konu ne olursa olsun, bu kelimeleri kullandin, ben de yanlis diyorum, kimin neye inanip inanmadigini sorgulamiyorum, bana ne, ben sadece bu ifadede bir yanlislik var diyorum, o kadar...
aynı hassasiyeti inancsız olarak atfettiginiz muhtemelen ateist, deist ve agnostikler icin de goruyor musunuz?
herkesin degeri kendisi icin hassastır, bunda inanan-inanmayan ayrımı soz konusu olamaz.
gayet de aba altından sopa gostermek bu yaptıgınız.
insanların inanclarına bir hakaret soz konusuysa o apayrı bir konu, bunun dini gorusle bir alakası yok. karakter meselesi.
zaten kib butonu ve forum kuralları bunun icin degil mi?
bu konunuzun amacını da anlayamadım,
hakaret edenler zaten banlanmıyor muydu da ihtiyac duydunuz?
Kazen, ben laf yuvarlamayi sevmiyorum. Kafani kizdiran konu, o kapattigin konu muslumanlarla ve onlarin hassasiyeti ile ilgili bir konuydu, buradan inanclilari musluman katagorisine koymus oldugunu anlamis olabilir miyim acaba?
Velev ki benim konum bu da degil, inancsiz diye bir kesim yoktur diyorum, herkes bir sekilde bir seye inanir diyorum, insanlari "inancsiz inancli" diye ayirmak hata diyorum, zaten itiraz ettigim tek lafin da bu. Konu ne olursa olsun, bu kelimeleri kullandin, ben de yanlis diyorum, kimin neye inanip inanmadigini sorgulamiyorum, bana ne, ben sadece bu ifadede bir yanlislik var diyorum, o kadar...
Hic kimse kendini inancsiz tanimlamaz. Ne der? "Ben dinlere inanmiyorum" ya da "Ben Allaha inanmiyorum". Inanmamak inancsizlik degildir, eger birseye inanmiyorsaniz o zaman o seyin olmadigina INANIYORSUNUZDUR. bu bu insanlara durumuna gore deist veya ateist veya agnostik veya satanist, artik neye inaniyorsa o denir. Inanclarindan bahsederken de Ateist inancina gore, deist inancina gore,,, vesaire vesaire denir.. Sonucta onlar da insanlarin farkli farkli inanclari yani..size kısmen katılmakla birlikte, eger kişi kendisini inancsız olarak tanımlıyorsa "yoo aslında seninki de bir inanc" diye diretmek bence anlamsız.
bırakalım herkes, hayatını nasıl yasıyorsa yasasın.
3.kisilere zarar vermedikce kime ne?
şahsen ben bu konuyu hakaret olarak algılıyorum, hele baştan savma bir yanıt olarak atesit, deist, agnostik diye yazma usengecliginden bahsedilmesi gercekten cok çirkin.
başkası yapsa kiblerdik, keza diger dinler icin de bu gecerli.
dinlere karsı kisisel hayatında insanlar eşit mesafede duramayabilir fakat sitenin bu konudaki gorusu netse acılan konularda degil forum girisinde bilelim.Kazen
size kısmen katılmakla birlikte, eger kişi kendisini inancsız olarak tanımlıyorsa "yoo aslında seninki de bir inanc" diye diretmek bence anlamsız.
şahsen ben bu konuyu hakaret olarak algılıyorum, hele baştan savma bir yanıt olarak atesit, deist, agnostik diye yazma usengecliginden bahsedilmesi gercekten cok çirkin.
dinlere karsı kisisel hayatında insanlar eşit mesafede duramayabilir fakat sitenin bu konudaki gorusu netse acılan konularda degil forum girisinde bilelim.Kazen
size kısmen katılmakla birlikte, eger kişi kendisini inancsız olarak tanımlıyorsa "yoo aslında seninki de bir inanc" diye diretmek bence anlamsız.
ateist, deist ve agnostikler olanlara sorun bu soruyu onlara aynı hassasiyet uygulanıyor mu uygulanmıyor mu ?
Orada konu müslümanlıktı, aynı konu başka bir inanç içinde olsa aynı hassasiyeti gösterirdim.
İnançlı İnançsız konusuna gelince ısrarla inananma kriterini İslam ile ilişkilendirdiğimi sanıyorsun. Bu senin düşüncen bu sebeple lütfen benim düşüncelerimi aklındaki gibi yorumlama. Burada ne demek istiyorsun de ben anlatırım. Benim yerime düşünme lütfen ...
İnancı ne olursa olsun insanların özel değer yargılarına burada saygısızlık yaptırmam diyorum.
Umarım anlatabilmişimdir.
Burada Islamda takilip kalan sensin, ben inancsizlar diye adlandirdirgin kitle ustune yogunlastim ateistlerden deistlerden vurgu yapiyorum, sen hala bana Islam diyorsun. Neyse, aramizda iletisim sorunu var galiba, bosver..İnançlı İnançsız konusuna gelince ısrarla inananma kriterini İslam ile ilişkilendirdiğimi sanıyorsun. Bu senin düşüncen bu sebeple lütfen benim düşüncelerimi aklındaki gibi yorumlama. Burada ne demek istiyorsun de ben anlatırım. Benim yerime düşünme lütfen ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?