az onceki yorumumda yazdım.
dilerseniz okuyun.
onlara sormama gerek yok cunku kendimi zaten o gruba dahil olarak goruyorum.
ustelik yorumunuzda da kisisel olarak oyle bir hassasiyet goremiyorum...
konu hakaretse bununla ilgili bir yaptırım uygulayın, dinle degil.
en azından simdiye kadar bildigimiz kadınlar kulubu oyle bir yerdi.
Hic kimse kendini inancsiz tanimlamaz. Ne der? "Ben dinlere inanmiyorum" ya da "Ben Allaha inanmiyorum". Inanmamak inancsizlik degildir, eger birseye inanmiyorsaniz o zaman o seyin olmadigina INANIYORSUNUZDUR. bu bu insanlara durumuna gore deist veya ateist veya agnostik veya satanist, artik neye inaniyorsa o denir. Inanclarindan bahsederken de Ateist inancina gore, deist inancina gore,,, vesaire vesaire denir.. Sonucta onlar da insanlarin farkli farkli inanclari yani..
Kazen nerden cikartiyorsun inancsizlik ve inanclilik kavramlarini, ikidir de tekrarliyorsun. Inancsizlik diye bir kavram yoktur... Herkes bir seye inanir, birseyin varligina ya da yokluguna... ama inanir. Inanc insanin dogasinda olan bir seydir, asla biri oyle dedi diye de yok olmaz, yok da sayilamaz.
Inanc Islamin tekelinde degildir, hic bir dinin de tekelinde degildir. Velev ki bir insan Allaha dahi inanmasa o da onun Allahin olmadigina "inandigina" isarettir, kendince sebepleri de vardir, ayni Allaha inanan kisiler gibi.
Burada Islamda takilip kalan sensin, ben inancsizlar diye adlandirdirgin kitle ustune yogunlastim ateistlerden deistlerden vurgu yapiyorum, sen hala bana Islam diyorsun. Neyse, aramizda iletisim sorunu var galiba, bosver..
ve biliyorumki benim düşüncelerim,benim taraf olmam. sitenin başını ağrıtıyor. ama bir kez adminlerden sen taraf olma denmedi. özgürlük bu olmalı bence
ben dinlere inanmıyorum cumlesi kendini zaten din felsefesinin dahil oldugu konulardan yalıtmak olur ki bu da inancsızlıgını ilan etmektir.
sorun o da degil,
hicbir sekilde temellendiremeyecek olsa dahi biri kendisini marslı olarak tanımlıyorsa kime ne mesela?
sizin gozunuzde somut gerceklik farklı olsun, bilimsel olarak da farklı olabilir.
varsın o da oyle kabul etsin kendini. bundan kendisi rahatsızlık duymuyorsa biz neden duyalım?
durum, birilerinin varlıgına inandıgı bir konuda karsısındaki kisiye bunu dayatmasıyla digerinin yoklugunu soylerken onun kisisel hayatındaki kabullere saygı gostermemesi ile aynı mantıkta.
Konuyu nasıl dine bağladınız yani dini açıdan ceza vermeye bağladınız anlayamadım. Sizin girdiğiniz o gruba her hangi bir söz söylendiğinde bu sitede işlem yapıldı mı yapılmadı mı ? Ben bunu soruyorum.
Altını yeniden çiziyorum hangi inanaç yapısına sahip olursanız olun değerlerinize burada söz söyletmem. İster ate olun ister yahudi..
Hangi inanca sahip olduğunuzu dahi bilmiyorum ama burada size kötü söz mü söylendi ?
İnançsızlığa saygı beklerken, inananlara saygısızlık yapmayın. Nefret söylemleri yapmayın !
Ateist, deist veya agnostik diye ayırmak zor geldi.
İnançlara bu kadar da terbiyesizlik yapılmaz. İnançları burada size malzeme edemem !
Özgürlük bu değil, bunun adı terbiyesizlik !
Aylar sonra siyaset bölümünde yorum yaptım ama yeter artık. Müslümanlık ile bu kafa kesenleri aynı kafaya koyan cahillere söylüyorum. İnançsızlığınıza saygı beklerken, inanlara saygısızlık yapmayın...
Edep çok değil biraz edep...
Ilk yorumumda nedense virgulden sonrasini atlamissin, Hic bir dinin de tekelinde degildir demisim de mi?Islamda takili kalmissin iste... Bosver, dedim ya, aramizda iletisim problemi var.Bu ilk yorumun ben daha herhangi bir dinden bahsetmedim bile !
İlk yorumda gördüğün gibi ilk sen İslam dedin ben değil. Bu sebeple kimin neye takıldığını iyi bakmalısın.
normalde anlaşamıyoruz ki burada anlaşalım ... bence de boşver
Ben de dinlere inanmiyorum, ama Allaha inaniyorum, ne olacak simdi?Ben inancsiz miyim yane... Kafamin icinde koskocaaa bir bosluk mu var? Ya da gonlumde?Nedir inanc? Nedir iman? Ille de Allahla aramda bir araci olmasi mi?
açtıgınız konunun icerigindeki inanc din degil mi? ben mi yanlıs anladım?
insanların yasadıgı ve yasattıgı degerler butunu degil midir din?
bu cumlelerinizden dolayı rahatsız oldum,
cunku inancsız olarak adlandırdıgınız ve sonraki mesajınızda acıkladıgınız grupları zan altında bırakıyorsunuz su an.
nasıl ki her inanclı kisi saygılı degil ise sizin ozgurluk yok dediginiz gruba dahil olan herkes de aynı degil.
eger bir genelleme yapıyorsanız ve site yonetimi olarak bu uyarıda bulunuyorsanız gayet de uzerime alınmam dogal...
insanların hakaret ozgurlugu bence de olmamalıdır, kişilik haklarına saldırı yasal olarak da suctur.
keza deger yargıları da bunun icine dahil edilebilir.
bunun inancla baglantısını kuran zaten siz kendinizsiniz.
Bu mesajı yazmıştım diğer konuda. Bu mesajımda İnanç kelimesine takılmışsınız ama bakın çoğul kullanmışım. Yani Müslümanda olabilirsin Hristiyan da veya başka bir dinden de. Hatta inanmıyorum bile diyebilirsin. Hiç bir dine inanmıyorum diyerek te insanların inandıkalrına laf söyleyemezsin.
Burada nerede ayrım yapmışım ? Bakın çoğul kelimelerim "İnançlar" Artık neye inanıyorsanız.
Bu konuda İslam'a dil uzatıldı tepkimi verdim.
Bana müsade
Arastirmacilarla, uzmanlarla isim olmaz, dine bir girdin mi icinden cikamazsin. bu benim sahsi gorusum. Ben kendi icime bakiyorum, kendi aklim, mantigim, kalbim, vicdanim bana yeter. Anatomi okudum, bir insan vucudu, beyni, kalbi, damarlari, dnasi nasil calisir, hayatta kalmak icin nasil mucadele eder, nasil cogalir, bir dogum bile ne mucizelerin biraraya gelmesi sonucu gerceklesir, bunlari okumak bile bana yetti zaten. Insan vucudunun nasil mucizevi bir sekilde calistigini goren bir insan asla Allahin varligini inkar edemez zaten. Ama icinde mantik olmayan hic birseyi onun istedigine de ayni zamanda ikna olamaz, o oyle bir duzen kurmus ki boyle bir zekayi ve marifeti insanin akli almaz. O yuzden benim inancim bana, sizinkiler size..siz kendinizi nasıl tanımlıyorsanız kabul edecegim bicimi odur.
benim nesnel ve/veya oznel verilerle bunun altına doldurmam sizin hayatınızda herhangi bir seyi degistirmeyecek muhtemelen.
eger oyle ise bana da gerek yok, bununla ilgili arastırma yapan uzmanları okuyup kendi degerlendirmenizi de yapabilirsiniz.
kafanızın icinde bir bosluk var demedim, demem.
aracı konusuna hic girmedim zaten, kaldı ki baska goruslerce kutsal sayılan bir kavramı da basitlestirmem.
fakat kendisini inancsız olarak tanımlayan biri icin siz boyle dusunuyorsanız veya illa dolu diye diretiyorsanız o zaman sozlu mudahale hakkı dogar.
konu eger saygı gostermekse kimseye zararı olmadıkca herkese eşit bir saygıdan bahsediyorum.
Son mesajımı okuyun lütfen ... Silinen konuda ki mesajımı ekledim.
Ayrıca değer diyince aklınıza ahlaki değerler de gelmeli.
neyse hoşçakalın ...
konuyu bilmiyorsun athene. orada insanların görmek istemedikleri bir resim kondu. inançlarına ters. hatta ben alıntı yaptım hoş değil dedim bu resim.diger konuyla ilgili hicbir seyden haberim yok.
cunku siyaset bölümünde cogu kisinin kendisine saygı beklerken kendisinden olmadıgını dusundugu herkese saldırma egiliminde olmaları nedeniyle cok takip etmiyorum, mumkun oldugunca yazmamaya ozen gosteriyorum.
konuyu akışta gordum,
ve icerigi okudugumda site yonetimince inanclı, inancsız ayrımı yapılıp genel olarak tanımlanan gruptaki insanları zan altında bırakmasından rahatsızlık duydum.
bunun benim hangi gruba dahil oldugumla bile alakası yok aslında.
herhangi bir dini degere saygısızlık varsa, alay etme vb bir durum ise konu zaten din bile degil, insanların uslubunu bilip bilmemesi cercevesinde degerlendirilmesi gerektigini dusunuyorum.
bu konudaki yorumlarımı baştan sona okursanız daha net anlayacagınızı dusunuyorum.
şu haliyle yaptıgınız tam da tepki vermek.
oysa bir tepki varsa etkisi olur.
siz yeni bir kuvvet olarak farklı bir açı açıyorsunuz, aldıgınız elestiriler de etkisi oluyor.
kuru kuruya ne diyorsunuz ozgurluk kısıtlanamaz demiyorum, keza herhangi bir deger hakareti ozgurluk olarak da tanımlamıyorum.
gayet dogru bir yerden eleştiriyorum, ancak nedenini anlamadıgım bir bicimde siz de anlamayı reddediyor gibi yanıt veriyorsunuz.
Arastirmacilarla, uzmanlarla isim olmaz, dine bir girdin mi icinden cikamazsin. bu benim sahsi gorusum. Ben kendi icime bakiyorum, kendi aklim, mantigim, kalbim, vicdanim bana yeter. Anatomi okudum, bir insan vucudu, beyni, kalbi, damarlari, dnasi nasil calisir, hayatta kalmak icin nasil mucadele eder, nasil cogalir, bir dogum bile ne mucizelerin biraraya gelmesi sonucu gerceklesir, bunlari okumak bile bana yetti zaten. Insan vucudunun nasil mucizevi bir sekilde calistigini goren bir insan asla Allahin varligini inkar edemez zaten. Ama icinde mantik olmayan hic birseyi onun istedigine de ayni zamanda ikna olamaz, o oyle bir duzen kurmus ki boyle bir zekayi ve marifeti insanin akli almaz. O yuzden benim inancim bana, sizinkiler size..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?