Sitede özgürlük yok !

.dönekler kim ki. bir saatten sonra kafa basmıyorda. birde sarışınsan:)

Bir zamanlar burada düşünce olarak çok çok zıt olduğum biri vardı
her konuda çok güzel tartışırdik asla seviyesizlik olmazdı taa ki Çarşaflı olduğumu öğrenene kadar
aslında ben onu hala seviyorum
adı lazım değil baş harfi S

ahada bir bilmece daha . derkennnn.
ana buldumm evrekaaaaa:)

Ay ne teyzesi ayol? Daha universiteden mezun olali 3-4 sene olmus cicegi burnunda hemsireyim, cok ayip...

ayol mayol geç ... Hacı teyze,
Üniversiteyi 20 senede bitirdiysen benim sorunum değil ! Benimle yaşıt kızın yok mu senin ? Var

o zaman dünya ahiret teyzemsin ....

Bendede biri vardi hatta gercek hayatta yeni tanismistik 3 dort hafta gorusmustuk taki… .. Oldugumu bilene kadar inanirmisiniz cok uzuldum…
Din, dil, irk insanin giyinisi ne farkederki iste meryemd farkediyormus…
Ogrenmis olduk bizde deneyim kazandik.

Dinde reform olmaz niye olmaz söyleyeyim mi? O zaman o dinin Allah kelamı değil insan söylemi olduğu iddiaları kesinlik kazanır, misal Kuran zaten birçok farklı inançlarda kabul görmez, sebebi de İsa peygamber ve Musa peygamber mucizeler verilmiş peygamberler olduğundan birçok inançta itibarları vardır, biri beşikte konuşmaya başlamış, şifacıılık zamanlarında dünyaya gelmiş şifa dağıtan olmuş, diğeri büyü ve sihrin zamanında peygamber olmuş asasıyla mucizelere imza atmış, her ne kadar İsa peygamber bazı yahudiler tarafından dışlansa da hiçbir peygamber bizim peygamberimiz kadar dışlanmamıştır çünkü ona kitap dışında mucize sayılacak bir meziyet verilmemiştir.

Kuran ise çoğunlukla peygamberin yazdığı hatta uzaylıların yazdığı bir kitap iddiasına maruz kalmıştır, şimdi ben kalkıp Kuran'dan 5 ayeti çıkarsam işte bak biz söylemiştik, Kuran Allah kelamı değildir denecektir, oysa Allah kitabında ne diyorsa o'dur. Ha bu o'dur senin ordan 2 ayet, şurdan 3 ayet olarak eklediğin gibi de anlaşılamaz, olaylar yaşananlar giriş gelişme sonuç olarak ele alınır ve Kuran okuduğun iki tane ayetten de oluşmaz, bir topikte yazdım bilmem okudun mu?
Bir sure vardır ki demir elementinden bahseder, bir sure arının dnasından, bir başkası ceninin anne karnında oluşmaya başlayan ve bugün tıpta da kabul edilen duyusal organların gelişme sırasından, yani aynı zamanda bilime de ışık tutar ama müslümanlar dahil herkes 3-5 ayetine kitli kalır.
Hz. kısmına da açıklık getireyim, Hz. çoğunlukla Sayın manasıyla zikredilir, diğer anlamıyla değil.

Şiddete gelirsek hatırladığım kadarıyle sünnet senin için şiddetti, hatta destekleyenleri şiddete eğilimli addetmiştin ama tokat disiplin için diyorsun. Oysa her ikisi de şiddet desen çelişkin olmaz ama şiddette çelişkilisin.
İyilik kavramında topyekün yanlış, çocuk anne karnından itibaren söylenenleri duymaya, doğum sonrası belli bir aydan itibarende söylenenleri algılamaya başlar, bir çocuğa tokat atmadan da disiplin altına alabilirsin.

Mune abla, siz 10 dk ortadan kayboluyorsunuz koskocaman bir yaziyla cikiyorsunuz ama mervecik 2 dk gecmiyor koskocaman bir yaziyla cikiyor bence bir yerden alintilama yapiyor olmasin..

ayol mayol geç ... Hacı teyze,
Üniversiteyi 20 senede bitirdiysen benim sorunum değil ! Benimle yaşıt kızın yok mu senin ? Var

o zaman dünya ahiret teyzemsin ....
Allah Allah.. Hayir efendim.. Benim kizim daha genc... Hemi de okula 40 yasimdan sonra devam ettim ondan oyle oldu bi kerem... aaa..

Mune abla, siz 10 dk ortadan kayboluyorsunuz koskocaman bir yaziyla cikiyorsunuz ama mervecik 2 dk gecmiyor koskocaman bir yaziyla cikiyor bence bir yerden alintilama yapiyor olmasin..
Yok sanmam, ben 10 dakika yok oluyorum çünkü kibler oluyor, başka topiklere de bakmam lazım ama mervecik yalnızca bu topiği yakip ediyordur, anında yazıyı yakalayıp yoeum yapıyordur.

Kaç kere uyarmıştım oysa, kadınlara abla diyebilirsiniz ama teyze aslaaa

Ah saraylim ah.

Sana teyze, teyze teyze dediler,
döndün baktın resme sana dediler,
daha dün herkese teyze diyordun…

KK kadinlari olarak teyzeyi kabul etmiyoruz. Icimizden gelen dis sese kulak verip
Kendini
Iyi
Bak kazen diyoruzzzzz

Bende herşey şeffaf teyze deme demiştim kaç kere, bacı okey, abla okey ama teyze ı-ıh.

Dinde reform sadece ayet ekleyip çıkarmakla olmaz. En basitinden hadisler bile dinde reform sayılabilir. Önüne gelen hadis uydurmuştur belki de? Belki hepsi uydurma? Eger bu dogruysa, dinde reform çoktaaan olmuş demektir. ki ayet ekleme çıkarma işlemlerinden hadislerde de bahsedilir. Kimi der ayetler eksik... kimi der şu ayetelr/şu sure sonradan eklenmiştir... Var yani böyle hadisler ve bilgiler, hem de islami kaynaklardan.

Dinde reform yorumlamayla da gerçekleşir. Aynı cümleyi başka yerinden yakalarsın ve o kısma vurgu yapıp genelin zihnindeki algıyı degiştirirsin. Hem lafı geçmişken söyliyim; Kuran'daki tahrif de aslında bu anlamdadır... ''ayetlerin anlamını egip büktüler'' denir. Ayet eklediler çıkardılar gibi bir şey yazmaz. Yani aslında İncil ve Tevrat degiştirildi denmez Kuran'da, anlamları kaydırıldı ve sonradan (hadis gibi) eklentilerle genelin zihninde görüş degiştirildi diye anlatılır.

Hz. kelimesi sana göre saygı, ama sadece Kuran diyenlere göre bir hakarettir, bundan haberin var mı? Biri çıkar der ki ''peygamberi zikrederken hz. demeyin, bu Allah'a hakarettir'' diyebilir. Dayanakları da mevcut üstelik. Hz.Muhammed demenin ise hiçbir dayanagı yok.

Evet sünnet şiddettir çünkü geri dönülemez bi sakatlama vardır ortada. Zararlıdır ya da degildir ya da zararı hiç fark edilmiyordur... Önemli olan bu degil. Önemli olan bunun ritüele dönüşmesidir. Cerrahi bi gereklilik yoksa, diger sebepler gereksizdir. Kurban etmektir.

Çocuga hafif bi tokattan bir şey olmaz. Ama eger iş çelişki ise, herkes çelişkili bulunabilir. Mesela ben şiddeti fiziksel ve sözel olarak ayırmam. Sen hafif tokadı zararlı şiddetten sayarsın, ben de gelir ''çocuga asla kızma'' derim. ''çocuk bir şey isterse her istedigin yap, yapmayacaksan psikolojik şiddettir. madem çocugun her istedigini yapmayacaksın niye dogurdun?'' diyebilirim. Çocugunu iyice şımartanlar bunu diyebilir mesela...

Kaç kere uyarmıştım oysa, kadınlara abla diyebilirsiniz ama teyze aslaaa

Ve onları kuru, taze, sırık gibi fasulye çeşitlerine ayırmak zinhar ve zinhar yasak olmalı

Fransızca konuşanları kibleyebilir miyim müdürüm, anlamadım şimdi birbirlerine ne dediler..Çatlıycam.

Ama mervecik oldu mu şimdi? Az evvelki yazından Hz. kelimesi eklenmeyince kızılıyor dedin şimdiyse Hz. lafını hakaret kabul edenler olabilir diyorsun, kimse kalkıpta Hz. kelimesine takılı kalmaz.
Bak bir ama daha geliyor, diyorsun ki Kuran'da Tevrat ve İncil için eğip büktüler denir, Kuran ayetlerininde eklenip çıkarıldığı söylenir bazı hadislerde diyorsun, hangisi?

Ayrıca şimdi bak senin olaylara dalış ve farkındalık yaratma şeklinden yola çıkarak yazalım, şimdi biz hadislere el atalım desek, Kuran'daki bazı ayetlerinde çıkarılması lazım derler, onları çıkarsak müslümanların kalıplaşmış, kemikleşmiş düşünce yapısınında değişmesi lazım derler, hadi onu da hallettik peygamberlerine de el atmak lazım derler, istedikçe isterler, bunun sonu yok.

He ayrıca Kuran'ı okuyan biri kafasını hiçbir şekilde bulandırmadan okursa orda yazanları da net anlar, yani sorun hiçbir dinin kendisinde değil, onu uygulamaya çalışanlar inandıklarını bütün halde irdelemez aradan bazı şeyleri çeker almaya yeltenirse sorun yaşanıyor.

Çocuğa kızmakta çare değildir, bu seferde karşılıklı inatlaşma olur, en temizi onun doğduğundan itibaren birey olduğunu kabul edip konuşarak anlaşmaktır, en azından kendine ve çevresine zarar vermemesi için ve karakterine etki etmeden konuştuğunda herşeyi anlar ve şımarık olmaz, çocuklar senin şekillendirdiğin kalıba soktuğun karakterle değil, kendi karakterlerini ve doğrularını tecrübe ederek oluşturmalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…