- 21 Eylül 2014
- 7.981
- 11.880
- 218
Saraylim daha kazenin övdüğü sayfalara gelmedi galiba alıntılar öyle gibi....
farketmez Saraylım okuduklarını anlasa da aksini yazıyor
ben alıştım ....
ahada bir bilmece daha . derkennnn.Bir zamanlar burada düşünce olarak çok çok zıt olduğum biri vardı
her konuda çok güzel tartışırdik asla seviyesizlik olmazdı taa ki Çarşaflı olduğumu öğrenene kadar
aslında ben onu hala seviyorum
adı lazım değil baş harfi S
Ay ne teyzesi ayol?yok teyze sana demedim ki : )
Ay ne teyzesi ayol?Daha universiteden mezun olali 3-4 sene olmus cicegi burnunda hemsireyim, cok ayip...
Bir zamanlar burada düşünce olarak çok çok zıt olduğum biri vardı
her konuda çok güzel tartışırdik asla seviyesizlik olmazdı taa ki Çarşaflı olduğumu öğrenene kadar
aslında ben onu hala seviyorum
adı lazım değil baş harfi S
Çark durumu yok. Algıda seçicilik seninkisi, algılamak istedigin bu çünkü. Ben bir ateist olarak ''Allah'ın kitabı'' dersem biraz saçma olmuş olur. Çünkü öyle bir şeyin varlıgına inanmıyorum. Arada bi öyle yazdım ama çogunlukla her şeye ragmen ''Allah'ın kitabı...vs'' şeklinde yazdım ki tartışma o cümleye takılı kalmasın diye. Ama aslında ateiste göre durum budur...
İnançlara ve hassasiyetlere karşı çok sert olmamalı görüşündeyim halen ve ben sert de degilim. İstedigim kelimeleri kullanamıyorum çogu zaman çünkü hassasiyetler var diye... Eger istedigim kelimelerle yazıyor olsaydım her kelimeme takılırdı insanlar. Ama ben buu istemyiorum çünkü o zaman ne yazdıgının bi önemi kalmıyor, bikaç kelimeye takılı kalıyor gözler. İnançlara hassas olmak lazım ama... ama'sı var... her kelimesi her kavramı aşırı kutsal aşırı hassas olan bir ideolojiyi eleştiriyorsan zor iş bu. Bahsettigim reform islamda henüz olmadıgı için bu keşmekeş zaten. Gık desem hassasiyete dokunuyor. Muhammed desem bile ''niye hazreti muhammed demiyorsun'' diyenler çıkıyor, ''arkadaşın mı o senin, edebini takın..'' vs. lafları... Bu mudur hassasiyet? Aynı hassasiyet sadece ''Allah'' deyince yok ama? Hassasiyet ne kadar da mantıksızlaştı birden dimi? Ona hiç hazreti falan denmyior halbuki? Denmeyince de kimse kızmıyor? Hassasiyetlerin oynaması lazım kısacası, sorunu başka yerde aramalı biraz da...
Çocuga şiddet disiplin için, aklı henüz dogruyu yanlışı tam kavrayamayan birinin gerekitignde iyiligi içindir.
İslamdaki şiddet ise disiplinden ziyade somut olmayan inançlar üzerinden baskı kurmak adınadır. Bir şeyin iyiligi için degildir, bir ideolojinin egilimi ve yaşaması yönündedir. Çocuk disiplini gibi gerektiginde çocugun iyiligine hizmet etme amacı yoktur. Amaçlar farklıdır en basitinden. Ben humanist yaklaşırım çocuga dayak konusunda, din ise teolojik. Aradaki fark çooook büyük.
Duvara vurmakla hafif tokat arasındaki farkı insanların çok büyük çogunlugu sakin kafayla düşündügünde zaten anlayacaktır.
Kaç kere uyarmıştım oysa, kadınlara abla diyebilirsiniz ama teyze aslaaaayol mayol geç ... Hacı teyze,
Üniversiteyi 20 senede bitirdiysen benim sorunum değil ! Benimle yaşıt kızın yok mu senin ? Var
o zaman dünya ahiret teyzemsin ....
Dinde reform olmaz niye olmaz söyleyeyim mi? O zaman o dinin Allah kelamı değil insan söylemi olduğu iddiaları kesinlik kazanır, misal Kuran zaten birçok farklı inançlarda kabul görmez, sebebi de İsa peygamber ve Musa peygamber mucizeler verilmiş peygamberler olduğundan birçok inançta itibarları vardır, biri beşikte konuşmaya başlamış, şifacıılık zamanlarında dünyaya gelmiş şifa dağıtan olmuş, diğeri büyü ve sihrin zamanında peygamber olmuş asasıyla mucizelere imza atmış, her ne kadar İsa peygamber bazı yahudiler tarafından dışlansa da hiçbir peygamber bizim peygamberimiz kadar dışlanmamıştır çünkü ona kitap dışında mucize sayılacak bir meziyet verilmemiştir.
Kuran ise çoğunlukla peygamberin yazdığı hatta uzaylıların yazdığı bir kitap iddiasına maruz kalmıştır, şimdi ben kalkıp Kuran'dan 5 ayeti çıkarsam işte bak biz söylemiştik, Kuran Allah kelamı değildir denecektir, oysa Allah kitabında ne diyorsa o'dur. Ha bu o'dur senin ordan 2 ayet, şurdan 3 ayet olarak eklediğin gibi de anlaşılamaz, olaylar yaşananlar giriş gelişme sonuç olarak ele alınır ve Kuran okuduğun iki tane ayetten de oluşmaz, bir topikte yazdım bilmem okudun mu?
Bir sure vardır ki demir elementinden bahseder, bir sure arının dnasından, bir başkası ceninin anne karnında oluşmaya başlayan ve bugün tıpta da kabul edilen duyusal organların gelişme sırasından, yani aynı zamanda bilime de ışık tutar ama müslümanlar dahil herkes 3-5 ayetine kitli kalır.
Hz. kısmına da açıklık getireyim, Hz. çoğunlukla Sayın manasıyla zikredilir, diğer anlamıyla değil.
Şiddete gelirsek hatırladığım kadarıyle sünnet senin için şiddetti, hatta destekleyenleri şiddete eğilimli addetmiştin ama tokat disiplin için diyorsun. Oysa her ikisi de şiddet desen çelişkin olmaz ama şiddette çelişkilisin.
İyilik kavramında topyekün yanlış, çocuk anne karnından itibaren söylenenleri duymaya, doğum sonrası belli bir aydan itibarende söylenenleri algılamaya başlar, bir çocuğa tokat atmadan da disiplin altına alabilirsin.
Allah Allah.. Hayir efendim.. Benim kizim daha genc...ayol mayol geç ... Hacı teyze,
Üniversiteyi 20 senede bitirdiysen benim sorunum değil ! Benimle yaşıt kızın yok mu senin ? Var
o zaman dünya ahiret teyzemsin ....
Yok sanmam, ben 10 dakika yok oluyorum çünkü kibler oluyor, başka topiklere de bakmam lazımMune abla, siz 10 dk ortadan kayboluyorsunuz koskocaman bir yaziyla cikiyorsunuz ama mervecik 2 dk gecmiyor koskocaman bir yaziyla cikiyor bence bir yerden alintilama yapiyor olmasin..
Kaç kere uyarmıştım oysa, kadınlara abla diyebilirsiniz ama teyze aslaaa
Bende herşey şeffaf teyze deme demiştim kaç kere, bacı okey, abla okey ama teyze ı-ıh.
Ah saraylim ah.
Sana teyze, teyze teyze dediler,
döndün baktın resme sana dediler,
daha dün herkese teyze diyordun…
KK kadinlari olarak teyzeyi kabul etmiyoruz. Icimizden gelen dis sese kulak verip
Kendini
Iyi
Bak kazen diyoruzzzzz
Dinde reform olmaz niye olmaz söyleyeyim mi? O zaman o dinin Allah kelamı değil insan söylemi olduğu iddiaları kesinlik kazanır, misal Kuran zaten birçok farklı inançlarda kabul görmez, sebebi de İsa peygamber ve Musa peygamber mucizeler verilmiş peygamberler olduğundan birçok inançta itibarları vardır, biri beşikte konuşmaya başlamış, şifacıılık zamanlarında dünyaya gelmiş şifa dağıtan olmuş, diğeri büyü ve sihrin zamanında peygamber olmuş asasıyla mucizelere imza atmış, her ne kadar İsa peygamber bazı yahudiler tarafından dışlansa da hiçbir peygamber bizim peygamberimiz kadar dışlanmamıştır çünkü ona kitap dışında mucize sayılacak bir meziyet verilmemiştir.
Kuran ise çoğunlukla peygamberin yazdığı hatta uzaylıların yazdığı bir kitap iddiasına maruz kalmıştır, şimdi ben kalkıp Kuran'dan 5 ayeti çıkarsam işte bak biz söylemiştik, Kuran Allah kelamı değildir denecektir, oysa Allah kitabında ne diyorsa o'dur. Ha bu o'dur senin ordan 2 ayet, şurdan 3 ayet olarak eklediğin gibi de anlaşılamaz, olaylar yaşananlar giriş gelişme sonuç olarak ele alınır ve Kuran okuduğun iki tane ayetten de oluşmaz, bir topikte yazdım bilmem okudun mu?
Bir sure vardır ki demir elementinden bahseder, bir sure arının dnasından, bir başkası ceninin anne karnında oluşmaya başlayan ve bugün tıpta da kabul edilen duyusal organların gelişme sırasından, yani aynı zamanda bilime de ışık tutar ama müslümanlar dahil herkes 3-5 ayetine kitli kalır.
Hz. kısmına da açıklık getireyim, Hz. çoğunlukla Sayın manasıyla zikredilir, diğer anlamıyla değil.
Şiddete gelirsek hatırladığım kadarıyle sünnet senin için şiddetti, hatta destekleyenleri şiddete eğilimli addetmiştin ama tokat disiplin için diyorsun. Oysa her ikisi de şiddet desen çelişkin olmaz ama şiddette çelişkilisin.
İyilik kavramında topyekün yanlış, çocuk anne karnından itibaren söylenenleri duymaya, doğum sonrası belli bir aydan itibarende söylenenleri algılamaya başlar, bir çocuğa tokat atmadan da disiplin altına alabilirsin.
Kaç kere uyarmıştım oysa, kadınlara abla diyebilirsiniz ama teyze aslaaa
Dinde reform sadece ayet ekleyip çıkarmakla olmaz. En basitinden hadisler bile dinde reform sayılabilir. Önüne gelen hadis uydurmuştur belki de? Belki hepsi uydurma? Eger bu dogruysa, dinde reform çoktaaan olmuş demektir. ki ayet ekleme çıkarma işlemlerinden hadislerde de bahsedilir. Kimi der ayetler eksik... kimi der şu ayetelr/şu sure sonradan eklenmiştir... Var yani böyle hadisler ve bilgiler, hem de islami kaynaklardan.
Dinde reform yorumlamayla da gerçekleşir. Aynı cümleyi başka yerinden yakalarsın ve o kısma vurgu yapıp genelin zihnindeki algıyı degiştirirsin. Hem lafı geçmişken söyliyim; Kuran'daki tahrif de aslında bu anlamdadır... ''ayetlerin anlamını egip büktüler'' denir. Ayet eklediler çıkardılar gibi bir şey yazmaz. Yani aslında İncil ve Tevrat degiştirildi denmez Kuran'da, anlamları kaydırıldı ve sonradan (hadis gibi) eklentilerle genelin zihninde görüş degiştirildi diye anlatılır.
Hz. kelimesi sana göre saygı, ama sadece Kuran diyenlere göre bir hakarettir, bundan haberin var mı? Biri çıkar der ki ''peygamberi zikrederken hz. demeyin, bu Allah'a hakarettir'' diyebilir. Dayanakları da mevcut üstelik. Hz.Muhammed demenin ise hiçbir dayanagı yok.
Evet sünnet şiddettir çünkü geri dönülemez bi sakatlama vardır ortada. Zararlıdır ya da degildir ya da zararı hiç fark edilmiyordur... Önemli olan bu degil. Önemli olan bunun ritüele dönüşmesidir. Cerrahi bi gereklilik yoksa, diger sebepler gereksizdir. Kurban etmektir.
Çocuga hafif bi tokattan bir şey olmaz. Ama eger iş çelişki ise, herkes çelişkili bulunabilir. Mesela ben şiddeti fiziksel ve sözel olarak ayırmam. Sen hafif tokadı zararlı şiddetten sayarsın, ben de gelir ''çocuga asla kızma'' derim. ''çocuk bir şey isterse her istedigin yap, yapmayacaksan psikolojik şiddettir. madem çocugun her istedigini yapmayacaksın niye dogurdun?'' diyebilirim. Çocugunu iyice şımartanlar bunu diyebilir mesela...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?