• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sitede özgürlük yok !

konuyu bilmiyorsun athene. orada insanların görmek istemedikleri bir resim kondu. inançlarına ters. hatta ben alıntı yaptım hoş değil dedim bu resim.
bir arkadaş özelden alıntıdaki o resmi silermisin yazdı. o kadar kötü olmuş. kazende bunun üzerine açtı konuyu

anladım ama konuyu bilip bilmemem yanlıs buldugum seyi elestirmemem icin yeterli bir sebep degil ki oky,
bir yanlısı yanlıs ile duzeltmeye calısmak da bir o kadar sorun bence.
bence de cok cirkin olmus!
ancak yanlıs bir tavır varsa ya buna dair bir yaptırım uygulanır ya da daha özenli bir dil secilerek uyarı yapılır.
ben müslümanları site yonetimi savunmasın demiyorum,
fakat bir zan altında bırakma durumu varsa ve rahatsızlık duyduysam bunu dile getirmem de son derece dogal.

Kazen bey dini konu acmak yasak:KK66:
Kendi koydugunuz kurali unuttunuz sanirim:KK39:
:KK53: Yok, aslinda burada din konusabiliriz, ama haber linki olmayan konu acmak yasak. simdi Mune gelip konuyu kapatacak, Kazeni de banlicak:KK53:

Ben bu konuda hassasım gibi bir cümle kurmadım. İnsanların özel değerleri vardır bunları kendini bilmezlere malzeme etmem dedim.

Nefret söylemleri veya şöyle çizilse daha iyi olurdu gibi yaklaşımların kabul edilir tarafı yoktur.

Şayet inançlara, insnaların değerlerine saygısızlık edilecekse tabi ki üyeliğinizi iptal edip gidebilirsiniz.

Ben insanların inançlarına ya da değerlerine hakaret edilebileceğini söylemedim, üyeliğimi iptal edebileceğimi söylemeniz yapıcı bir yaklaşım olmamış.

Buraya da yazayım hassas değerler konusu subjektif bir konu. Misal bir ateist ya da deist için Kuran insan ürünü bir kitaptır, Hz Muhammed de dürüst bir insan değildir. Zaten aksine inansa müslüman olur değil mi? Bunu herhangi bir hakaret içermeden ifade ettiği zaman "Bizim hassas değerlerimize laf uzatamazsınız siz kimsiniz de Kuran'a insan ürünü diyorsunuz, Hz Muhammed'e yalancı diyorsunuz" diyen birileri çıkıyor. O zaman sorarım size aksi görüştekiler kendilerini nasıl ifade edecek?

İnananlar bekliyor ki "Evet Allah vardır Hz Muhammed de çok iyi bir insandır ancak ben kendi sorunlarımdan ve boşluklarımdan ötürü inanmıyorum" ateistler bu çerçevede yorumlar yapsın. Diğer türlü her ifadeyi hassas değerlere dil uzatma olarak algılıyorlar. Dinde hassas olmayan, kutsal olmayan konu yok neredeyse.

Anlattığım sebeplerle hassas değerler tarifini tam olarak çizemeyiz. Herhangi bir yaptırım uygularken baz alınması gereken şey mesajların küfür, hakaret, nefret söylemi gibi şeyler içerip içermediği olmalıdır, objektif bir değerlendirme adına.

:KK53: Yok, aslinda burada din konusabiliriz, ama haber linki olmayan konu acmak yasak. simdi Mune gelip konuyu kapatacak, Kazeni de banlicak:KK53:
Dimi yaaa kesin banlanir:KK45:

O kapatilan konu da nerdeymis yaw
ben kacirmisim yine her zamanki gibi:KK48:

sitede editörüm. ve deistim. eğer sitede böyle bir ayrım olsa beni editör yapmazlardı arkadaşlar.
bu zamana kadar bunu açık açık söylememe ,hatta bu konularda fikrimi belirtmeme bir şey denmedi.
açık açık yazabildim. sen yazma denmedi.en güzel örnek benim bu konuda

Okypete sen deistsin editör olamazsın denecek kadar büyük bir ayrım yapıldığını zaten düşünmüyorum. Ancak az önceki konunun sert bir mesajla kapatılması konuya yorum yazan karşıt görüşteki herkes müslümanlara ya da inananlara hakaret etmiş, küçük düşürmüş gibi bir izlenim yarattı. Objektiflik adına bence böyle olmamalıydı.

başlığa hiç takılmayın ,aslında özgürlük var,ama o özgürlük başkasının özgürlüğüne müdahele ettiği an yok demek istenmiş,
inanın özgürlük olmasa ben burada editör sıfatıyla olmazdım.

Sizinle hic bir problemim yok ama kendinizi ornek gosterdiginiz icin sizi alintiladim..
Sitenin belirli kurallari var ama bazi insanlara o kurallar yok gibi..
Konular asla silinmez, polemige giren banlanir fln..
Bazi uyelere bu kurallar islemiyor valla cunku bdv de geyikciler girla ve hic bir sey olmuyor onlara zaten hakaret diz boyu, sonracima konusu ortadan kaldirilan uyelerde biliyorum ne yazik ki..
Guzel bir ornek olabilirsiniz iste sitede ayrimcilik yok olsaydi ben editor olmazdim diyorsunuz ama..
Haa okypete hanim editor mu iyi o zaman demek ki hakikaten kayirma yokmus diyemiyor insan..
Zira kendi gozlerimle gorduklerim var.

Sizinle hic bir problemim yok ama kendinizi ornek gosterdiginiz icin sizi alintiladim..
Bazi uyelere bu kurallar islemiyor valla cunku bdv de geyikciler girla ve hic bir sey olmuyor onlara zaten hakaret diz boyu, sonracima konusu ortadan kaldirilan uyelerde biliyorum ne yazik ki..
Guzel bir ornek olabilirsiniz iste sitede ayrimcilik yok olsaydi ben editor olmazdim diyorsunuz ama..
Haa okypete hanim editor mu iyi o zaman demek ki hakikaten kayirma yokmus diyemiyor insan..
editörken sanırım 3 kere ban yedim. 2si munedan biri kazenden. ben kesinlikle eşitlikçi yaklaşıldığını düşünüyorum.
geyikmi var kibleyin,hakaretmi var kibleyin. gereken yapılır

İnançlıları Müslüman kategorisine nerede koydum onu sordum ama sen konuyu farklı yere çekiyorsun...

İnsanlara inancını sormak ayıptır bunu benden iyi biliyor olman lazım. Veya inandıkları hakkında yorum yapmak ta ayıptır.

anlattığım bu anlamamakta direniyorsunuz...
maalesef en büyük sıkıntı da bu:KK53:Türkçe'mizin Geniş anlam yelpazesinden olsa gerek:KK12:

Bir anlık ciddi konudan geyik yapmaktan bizzat ceza aldım 1 günlüktü hatta,bu konuda Mune hiç affetmiyor diyebilirim.
2-3 mesajdan ceza aldım yani..

Bir anlık ciddi konudan geyik yapmaktan bizzat ceza aldım 1 günlüktü hatta,bu konuda Mune hiç affetmiyor diyebilirim.
2-3 mesajdan ceza aldım yani..

ya en son kazen banladı. bdvde geyik almış yürümüş.
konu sahibinin bir kelimesini, yanlış anlamışlar yorum yapanlar. . konuya yazdım tercüman geldi hanım.aslında şunu demek istemiş dedim.
ahada gittim.baktım bir tünel ışığa doğru gidiyorum:))
. orada herkes geyikten gitmiş.
tek mesajla beşiktaş durumu oldum yani. :)
kısaca geyiğe af yok :)

ya en son kazen banladı. bdvde geyik almış yürümüş.
konu sahibinin bir kelimesini, yanlış anlamışlar yorum yapanlar. . konuya yazdım tercüman geldi hanım.aslında şunu demek istemiş dedim.
ahada gittim.baktım bir tünel ışığa doğru gidiyorum. orada herkes gitmiş. tek mesajla beşiktaş durumu oldum yani. :)
kısaca geyiğe af yok :)

Hep o yanlış anlamanın suçu bunlar,cidden bir anda kendimizi o tünelin başında görüyoruz:))

kk nın en büyük sorunu başlık ve içeriği saptırmak nedense..burada yapılan bir terbiyesizliğe genel açıklama yapılırken konu nedense tüm inanç ve inançsızlıkların felsefesine dönmüş...varlığı sorgulayan devasa bir platform yok mu ki isteyenler orda oynasa.zira burada tarafsız olmayı becerebilen yok,şu ifadekar yeteneklerle ortaya bir sürü harika yazar çıkabilirdi.:KK53:

kk nın en büyük sorunu başlık ve içeriği saptırmak nedense..burada yapılan bir terbiyesizliğe genel açıklama yapılırken konu nedense tüm inanç ve inançsızlıkların felsefesine dönmüş...varlığı sorgulayan devasa bir platform yok mu ki isteyenler orda oynasa.zira burada tarafsız olmayı becerebilen yok,şu ifadekar yeteneklerle ortaya bir sürü harika yazar çıkabilirdi.:KK53:
Niye tarafsiz olmayi becerebilmek zorundayiz ki? Herkes aslinda once kendine taraftir. 5 parmagin besi bir mi ki tarafsiz olalim?

Niye tarafsiz olmayi becerebilmek zorundayiz ki? Herkes aslinda once kendine taraftir. 5 parmagin besi bir mi ki tarafsiz olalim?
o zaman kimse adaletin yokluğundan dem vuramaz,herkes kendince tarafsız olmayı becerebilsin ki olmayan şeylerin yokluğundan şikayet etmesin değil mi?

o zaman kimse adaletin yokluğundan dem vuramaz,herkes kendince tarafsız olmayı becerebilsin ki olmayan şeylerin yokluğundan şikayet etmesin değil mi?
Biz burada yargici oynamiyoruz, herkes kendi fikrini savunmak icin yaziyor. Adalet mercii degil burasi, tartisma ortami, forum.

Back
X