• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sitede özgürlük yok !

Eleştirel yaklaşımlar oluyor ki, genel olarak en azından bu sitede eleştirlere mümkün olduğunca esnek olmaya çalışıyoruz, en azından üye sıfatımla ben esnek davranıyorum diyebilirim ama aşağılama hiçbir şekilde kabul edilemez, bugün bu inanç olur, siyasi bir görüş olur, kişinin karakteri olur, değer yargıları olur fark etmez, özgürlük veya ifade özgürlüğü aşağılamak, hakaret etmek değildir çünkü.
doğru nasıl davrandığınızın farkındayım,farklı düşünceleri sonuna kadar savunabiliriz birbirimizi yada fikirlerimizi dozunda eleştirebilirizde ama bazı insanlar sınırı bilmiyorlar siz takip ediyorsunuz kaçırdığınızı da biz bildiriyoruz zaten ben bu konuda sitedeki görevlileri eleştirmek şöyle dursun hak dahi veriyorum.hep hassasiyetten de bahsetmiş arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama o kelimeyi bu konularda bende kullanmıştım hala da savunurum cümlemi ben dinim konusunda çok hassasım hiçbir kötü yorum görmek istemem benim için büyük önem taşır ve bu yüzden farklı inanışlarada yorum dahi yapmam...

anladım anladım :)

ben zaten müslüman değiller demek istemiyorum karışıklık çıkmasın birde bu laf yüzünden

çok özür dilerim ama kırmızı işaretlediğim bölümü anlayamadım :p
El Kaide örgütü 11 Eylül ve Paris saldırısını üstlendi, adamlar müslümanız diyor, biz onlara yok hayır değilsiniz diyemeyiz, kalplerini yarıp bakmadık ve müslümanlıkta malum Elhamdülillah müslümanım diyen herkes müslüman kabul edilir;)
Yaptıkları doğru ya da yanlış, İslam'la bağdaşmıyor olsa dahi müslüman değilsin diyemiyoruz zira bunun kararı Allah katındadır.

El Kaide örgütü 11 Eylül ve Paris saldırısını üstlendi, adamlar müslümanız diyor, biz onlara yok hayır değilsiniz diyemeyiz, kalplerini yarıp bakmadık ve müslümanlıkta malum Elhamdülillah müslümanım diyen herkes müslüman kabul edilir:KK66:
Yaptıkları doğru ya da yanlış, İslam'la bağdaşmıyor olsa dahi müslüman değilsin diyemiyoruz zira bunun kararı Allah katındadır.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/hayat-kadini-boyle-katlettiler.787590/
bunu yapanda el kaide :(

doğru nasıl davrandığınızın farkındayım,farklı düşünceleri sonuna kadar savunabiliriz birbirimizi yada fikirlerimizi dozunda eleştirebilirizde ama bazı insanlar sınırı bilmiyorlar siz takip ediyorsunuz kaçırdığınızı da biz bildiriyoruz zaten ben bu konuda sitedeki görevlileri eleştirmek şöyle dursun hak dahi veriyorum.hep hassasiyetten de bahsetmiş arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama o kelimeyi bu konularda bende kullanmıştım hala da savunurum cümlemi ben dinim konusunda çok hassasım hiçbir kötü yorum görmek istemem benim için büyük önem taşır ve bu yüzden farklı inanışlarada yorum dahi yapmam...

Sitenin bu bölümünde o da haber kaynaklı olmak koşuluyla dini içerikli haberlerde paylaşılıyor, diğer bölümlerdeyse zaten biliyorsunuz sırf hassas bir konu olduğu için dini hiçbir konuya müsade etmiyoruz, böyle olunca da madem dini içerikli haberler paylaşılan tek bölüm burası o zaman yorumlayın ama karşınızdakini rencide de etmeyin diyoruz.

Çünkü malum bu sitede yalnızca müslümanlar yok, hıristiyanda var, yahudi de, ateistte var deistte, birde mezhepler var tabii, Alevi arkadaşlarımızda var burda, şafiiler var.

Aslında din hakikaten çok incelik isteyen bir konu, kendi inancınızı savunurken bir diğerini incitmeden yorum yapmak gerek, aynı bal kıssası gibi okumuşsunuzdur mutlaka, kimi zamanda din kıldan ince kılıçtan keskin, dengelemek şart
.

Sitenin bu bölümünde o da haber kaynaklı olmak koşuluyla dini içerikli haberlerde paylaşılıyor, diğer bölümlerdeyse zaten biliyorsunuz sırf hassas bir konu olduğu için dini hiçbir konuya müsade etmiyoruz, böyle olunca da madem dini içerikli haberler paylaşılan tek bölüm burası o zaman yorumlayın ama karşınızdakini rencide de etmeyin diyoruz.

Çünkü malum bu sitede yalnızca müslümanlar yok, hıristiyanda var, yahudi de, ateistte var deistte, birde mezhepler var tabii, Alevi arkadaşlarımızda var burda, şafiiler var.

Aslında din hakikaten çok incelik isteyen bir konu, kendi inancınızı savunurken bir diğerini incitmeden yorum yapmak gerek, aynı bal kıssası gibi okumuşsunuzdur mutlaka, kimi zamanda din kıldan ince kılıçtan keskin, dengelemek şart
.
aynen öyle efendim,bir defa daha tefsiri hatırlamama sebep olduğunuz için çok teşekkür ederim :) işte bu hassas konularda herkesin sizin gibi düşünüp sizin gibi davranmasını çok istiyorum...

Med cım papa nın acıklamasını tum hrıstiyanlıaaa mal edebilir mıyız

Demek istediğim şu meryem, müslümanların yaptıklarını islama mal edemeyiz, tamam..Ama bir şeyler yapıyorlar işte.
Değerlere dokunan herkes yargılansın, cezasını çeksin..Bunun yolu budur.
Hz Muhammedin karikatürü yüzünden onca insan öldürüldü..Katiller "Muhammedin inkamını aldııııııkkkkkkk" diye nara attılar..Var mı böyle bişey islamda? Yok..Ama bunu yapanlar müslüman..
Müslüman olduklarını nerden biliyoruz demeyelim..Adamlar biz müslümanız diyor..Allahuekber diyerek insan katlediyor..Buna bakalım ve bunun eleştirisini kendi içimizde yapalım.

Herkesin hassasiyeti kendine...Müslümanlık dışında bir inanca dil uzatıldığında (kendisi müslüman olup) tepki gösteren neredeyse yok denecek kadar az.Yani bu durumda genel hassasiyet ne yöndeyse en önemli hassasiyet de o oluyor.

aynen öyle efendim,bir defa daha tefsiri hatırlamama sebep olduğunuz için çok teşekkür ederim :) işte bu hassas konularda herkesin sizin gibi düşünüp sizin gibi davranmasını çok istiyorum...
Ve diğer bir husus, sitenin herhangi bir bölümünde site kurallarına aykırı bir yorum görürseniz lütfen yorumların hemen altında yer alan K.İ.B butonuna basıp yönetime bildirin, gözümüz kulağımız olun ki hiçbirşey gözden kaçmasın;)

Ben bu kısma müdahil olayım.
Bazı insanlara o kurallar yok derken?
Herkese uygulanıyor kurallar, konu dışı yazanlar mutlaka uyarı alır, 1. uyarıda banlanmaz ama 2. kez konu dışından uyarı almışsa sistem banlar, polemik, hakarette zaten direkt banlanma uygulanır, konusu ortadan kaldırılan üyeler diyorsunuz da eğer konu mahkemelik olmuşsa ya da özel hayatı deşifre durumu varsa yönetim o konuyu kaldırır, tümüyle silmez bakın, kaldırır ve gerektiğinde yetkili merciilerle paylaşılır. Ki bu da yasalar sebebiyledir.
Onun dışında konu silme/ kaldırma gibi işlemler olmaz.
KİB yapmadığınız sürece de biz hangi konu da kim hakaret ediyor, kim polemiğe girmiş, kim geyik yapmış bilemeyiz, milyonlarca konu ve mesajdan bahsediyoruz burda, blog değil ki burası, 500 bine yakın üye var.
Bildirim yapın...

Geyiğin dibine vuruyorum,özelden her türlü problemimde destek alıyorum.Bir gün bile terslememiştir,kırmamıştır beni.Ablam gibidir müdürüm ama sitede kantarın topuzunu kaçırdıysam saniyesinde cımbızlar.Ve biliyorum ki benim gibi onlarca üye var.Dostlukla işi karıştırmamak lazım.

Sitede özgürlük var mı yok mu ? Ona gelirsek...Ben bu bölümde çok yazdım,çizdim ama...Iııh...Saygı falan yok.Fikir özgürlüğü deyip küfredercesine yazıyor her kesimden insanlar.Seviyeli üç beş satır için sayfalarca didişme okuyorum.

evet müslümanlık dışı inançlara tepkiye müslümanlar sessiz kalır diyelim,

örneğin bana bir ateist 'in saygı duyduğu kutsalları açıklar mısınız ?

kocaman bir boşluk değil mi ?

ee inancının neyine hangi simgesine hangi yaratanına hangi peygamberine saygısızlık yapılabilir ki ?

Allah aşkına

Bir inanca ya da inançsızlığa,artık herneyse,saygısızlık olması için bir yaratana ya da kutsala gerek yok ki.Ateistlerin bizzat kendisine yapılıyor hakaret genelde.Örnek vermek gerekirse;genel olarak "Tanrıya inanmayan iyi bir insan olamaz,dini olmayanın ahlakı da olmaz,her türlü ahlaksızlık beklenir bunlardan" algısı var toplumda ki burada da kaç kere şahit oldum buna,hatta belli bir topluluktan bahsederken "ateistten beter" diyeni bile gördüm.E bu da hakarettir yani.

Bir inanca ya da inançsızlığa,artık herneyse,saygısızlık olması için bir yaratana ya da kutsala gerek yok ki.Ateistlerin bizzat kendisine yapılıyor hakaret genelde.Örnek vermek gerekirse;genel olarak "Tanrıya inanmayan iyi bir insan olamaz,dini olmayanın ahlakı da olmaz,her türlü ahlaksızlık beklenir bunlardan" algısı var toplumda ki burada da kaç kere şahit oldum buna,hatta belli bir topluluktan bahsederken "ateistten beter" diyeni bile gördüm.E bu da hakarettir yani.[/QUOTE]
.
bu sözleri bdvde çokça görüyorum

konunun başında yazdım sonra cok aktif takip edemedim.
simdi diger yorumları okudum da biri resmedilmeyle ilgili kaşınmak olarak adlandırmıs, biri benim degerlerime saygısızlık yapan herkese ben de sayarım demiş, birisi konuyu bu aileden dini egitim almamaya baglamış, biri genellemelerden sikayet ederken bu sefer baska genellemelerle devam etmiş...
kusura bakmayın tek tek alıntılayamadım, aklımda kalanları yazdım.
herkes saygıdan bahsediyor ancak tum bunlar da saygısızlıgın ilanıdır.

bir yanlısa baska bir yanlıs ile mesru zemin hazırlanamayacagı anlamak bu kadar zor mu?
birileri evet kaşındı, başkaları da gitti kaşıdılar, bu mudur?
bu tavır kimilerince insanların öldürülmesinin gerekcesi olarak sunuluyorken, nasıl kelimelere dikkat edilmez...?

hele saygıdan dem vurulurken, sikayet ettigi saygısızlıgı kendine yakıstırıp "madem oyle ben de yaparım!" tavrını hicbir yere koyamıyorum.
bir diyecegi varmıs da yerini bekliyormus gibi.
insan ne ise odur,
birinin siddet gostermesi durumunda kendini savunmaya calısmak ile onu cekip vuracagını beyan etmenin aynı sey olmadıgı açık.
kaldı ki bir yanlıs varsa bunu teorik olarak elestirir, senin yaşam alanını kısıtladıgını ve baskı altında bırakıldıgını dusunuyorsan da prostesto hakkını kullanırsın.
alışmışız kana kan, dişe diş hesaplasma kulturune, surekli bir kısır dongunun icinde buluyoruz kendimizi.

konuda daha once de yazdım, kimin neye, nasıl inandıgıyla gercekten ilgilenmiyorum.
genellemeler ve siyaset topigindeki didismelerden sıkıldıgım icin de olabildiginde girmemeye ozen gosteriyorum.
hangi gorus olursa olsun, cogu yorumda ne dogru duzgun bir teorik tartısma yapılabiliyor ne de pratik elestirisi uslubunca yapılıyor.
kimin banlanıp banlanmadıgı da muhim degil, şahsen benim icin okumak ve parcası oldugunu hissetmek bile rahatsız edici oluyor.

hangi dine inanırsa inansın -ya da yeni bir din tanımlıyor olsun- kimseye "senin dinin bunu emrediyor sus!" deme hakkını kendimde gormem. keza kendini musluman olarak tanımlayan birine de "esas din böyledir şöyledir" diye ders vermeye kalkmam.
herkesin inancı kendine, buraya yazabiliyorsa elinin altında internetten bircok kaynaga da erisebilir,
okumak isteyen okur, uygulamak isteyen uygular, dileyen yeniden yorumlar...

fakat madem konu bu kadar uzadı konuyla ilgili genel gorusumu de yazayım,
fransadaki dergiye saldırı elbette kınıyorum.
ancak bir o kadar da insanların kutsal kabul ettikleri seylerde -mizah yapılıp yapılmaması apayrı bir konu- hakaret olarak algıyacakları küfür kabul edilebilecek düşünsel ve yazınsal tasvirlerden de kacınılması gerektigini dusunuyorum.
fakat bununla mucadelenin kabul edilir bicimi bence ne karsılık olarak hakaret etmektir ne de katliam.

fakat şu da bir gercek ki dunyada ilahi dinler uzerinden en cok katledilen dine mensup olanlar da muslumanlar.
elbette fransadaki saldıraya karsı bircok ulkenin ortak bir tepki vermesi cok degerli,
ancak ozgurlestirme naraları ile insanları öldürenlere tepki gosterilmezken islami ogelerle kendi saldırılarının nedenini acıklayanlara karsı tek vucut olunmasını ikiyuzluluk olarak tanımlıyorum.
bu dusuncemin yanlıslanması icin de somut bir eylem gormem gerek, ozellikle devlet baskanlarının da katılmasını beklerim. ornegin filistin halkı icin ortak bir yuruyus duzenlenmesi gibi...

forumda gunlerdir yazılanlar tam da bununla alakalı,
basitlestirilmiş haliyle hakarete hakaret veya katliama katliam ın uyelerce saygısızlık ile denklestirilmesi.

Bir inanca ya da inançsızlığa,artık herneyse,saygısızlık olması için bir yaratana ya da kutsala gerek yok ki.Ateistlerin bizzat kendisine yapılıyor hakaret genelde.Örnek vermek gerekirse;genel olarak "Tanrıya inanmayan iyi bir insan olamaz,dini olmayanın ahlakı da olmaz,her türlü ahlaksızlık beklenir bunlardan" algısı var toplumda ki burada da kaç kere şahit oldum buna,hatta belli bir topluluktan bahsederken "ateistten beter" diyeni bile gördüm.E bu da hakarettir yani.

ilginç demek Allaha küfreden peygamberi maymuna çeviren gay kılığına bile sokan insanların bu eylemleri yapma sebebleri ateistten beter cümlesi yüzünden
adı üstünde inançsız o zaman ateist olmanın kötü birşey olduğunu düşünmemeli ve bu kelimeden alınmamalı
ayrıca bunu ben yapmadığım için bu sözlerin mercii nide desteklemiyorum
herkesin inancı kendine ama saygı duymak mecburi.

evet müslümanlık dışı inançlara tepkiye müslümanlar sessiz kalır diyelim,

örneğin bana bir ateist 'in saygı duyduğu kutsalları açıklar mısınız ?

kocaman bir boşluk değil mi ?

ee inancının neyine hangi simgesine hangi yaratanına hangi peygamberine saygısızlık yapılabilir ki ?

Allah aşkına

"saygı" duydugu kutsallar, diger dinlerin de kutsalları olabilir.

ateist birinin peygamberi olmadıgından elbette o konuda saygısızlık yapılma imkanı yok.

ancak herhangi bir argumanı yokmuscasına "kocaman bir boşluk" demek saygısızlıktır.

"saygı" duydugu kutsallar, diger dinlerin de kutsalları olabilir.

ateist birinin peygamberi olmadıgından elbette o konuda saygısızlık yapılma imkanı yok.

ancak herhangi bir argumanı yokmuscasına "kocaman bir boşluk" demek saygısızlıktır.

niye saygısızlık olsun ateizm in tanımı nedir hiç bir yaratıcıya ruha inanmamak vs metafiziksel olaylaro reddetmek değil mi
nasıl bir saygısızlık ben tanımından bir alıntı yaptım
ateizm i tanımlamak saygı duymamak mı

anlamak istediğiniz gibi anlamaktasınız inatla
biri bana aa salak cahil yobaz oruç tutuyor hahaha yaparsa
bu zihniyete benden saygı duymam beklenemez o zaman da ona her hakareti etmekte yetkili olurum
daha uzatmak istemiyorum herkes bir yerden bir cümle çekip kendine hakaret algılamak istiyor
iyi akşamlar

ilginç demek Allaha küfreden peygamberi maymuna çeviren gay kılığına bile sokan insanların bu eylemleri yapma sebebleri ateistten beter cümlesi yüzünden
Ne alaka?Ben böyle bir sebep-sonuç ilişkisinden bahsettim mi?Benim anlatmaya çalıştığım şey insanların kendi inançlarına sonsuz saygı beklerken başkalarının inancına ya da inançsızlığına yapılan saygısızlığı o kadar da umursamaması iken,bunu çarpıtıp böyle bir anlamı nasıl çıkarmayı nasıl başarabildiniz?

Sadece burada değil sosyal hayatta da insanlar nedense sadece kendi düşündüğünün ya da inandığının doğru olduğunu düşünüyor,herkes
birbirini aşağılıyor.Bence din konusunda inanç tanrı ve kul arasında olmalı,bunun hakkinda yorum yapılmamalı,hele ki yaftalama hiç yapılmamalı.Önceden ülkemizde bu kadar dindar - dindar olmayan ayrımı yoktu,o zamanlar da ülkücü,komünist vs vs gruplaşmalar yapılıyordu.Biz birbirimizi yiyoruz,payı siyasiler alıyor.Başkasının görüşüne saygı duymak çok zor olmamalı,hakaret ile ifade özgürlüğü farklı şeyler.

Back
X