- 21 Eylül 2014
- 7.981
- 11.880
- 218
Dinci degil, dindar insanlarin icinde cok Ataturkcu var. Dinci diye din tacirlerine derler, onlar gercekten de Ataturkten nefret ederler.
çok doğru bu lafın gerçekten doğru söze ne denir ki

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dinci degil, dindar insanlarin icinde cok Ataturkcu var. Dinci diye din tacirlerine derler, onlar gercekten de Ataturkten nefret ederler.
bak en guzel oregı verdın saraylım kactane sahıhı hadıs var gercek olan bunu bılemeyız ama soyle bı durum varSeriat = Kuran degil... Seriat = Islam. Islam Kurandan ibaret midir? Ya hadisler? Arrtik kac tane varsa, kiyida kosede kalmis bilmedikleriniz de dahil olmak uzere..
Aman onun gibi ne uydurma hadisler var, diyeceksin ki bunların ne işi var ortalıkta, eee işte bu da bizim okumamaktan kaynaklanan boşluklarımızdan yararlanma icraati oluyor, okumazsan bilmezsin, bilmezsen inanırsın, inanırsan uygularsın, bu herşeyde böyle değil midir?
İşte bazen sorgulama diyoruz da iş din olunca yanlış anlaşılıyor ya, kastımız bu.
Bak birtane daha geliyor, tüm beyaz saçlılar zan altında:
"Kişinin saç veya sakalının beyazlaması, Allah tarafından bir lekelenmedir. (Müslim)"
Benim anlattığımla senin söylediğin farklı Saraylım, bak ne diyorsun kendince sahih olanları seçmiş, kendince sahihlik diye birşey yok ama yapıyorlar mı? Evet maalesef yapıyorlar, bugün bizim ülkemizde aynısı olur mu? Evet olur, bu konuda hemfikirim senle, yani kalkıpta şeriat olacak bundan sonra denirse şer'i hükümler adı altında Kuran'la bağdaşmayan pekçok uygulama yer alır, buna asla itirazım olmadı.Mune, sonucta Seriat Kuran ve hadislerden olusmuyor mu? Arabistanda da boyle, Tacikistanda da, Iranda da.. Birileri bilirkisi olarak oralarda da bu kanunlari hazirlamis, uygulamaya koymus. Hadislerden kendince sahih olanlari secmis, sonuc ortada.. Burada olsa ne degisecek? bilirkisinin kim olacagina bagli. Bugun ulkeyi kim yonetiyor, onlarin soylemleri, bugune dek sirf kk da paylastigimiz ve tartistigimiz konusmalari bile bu kanunlarin neye benzeyecegine bir fikir veriyor.. kadinlarin calismasindan rahatsiz olanlari mi saysam, kahkahasindan rahatsiz olanlari mi, kizli erkekli evde ders calisanalrindan rahatsiz olanlari mi, bu ugurda ev basanlari mi, pembe otobusleri mi, 6 yasinda evlilik dusenleri mi vesaire vesaire.. Butun bunlar laik bir ulkede konusuluyor, hatta uygulaniyor, daha seriat ortada yok haa..
Fazla iyimserlik sagliga zararli..![]()
Canim hadis usulü başlı başına bir ilimdirbak en guzel oregı verdın saraylım kactane sahıhı hadıs var gercek olan bunu bılemeyız ama soyle bı durum varMune ablanın dedıgı gibş hadısler kuranı kerımı destekler nıtelıkteyse ayetlerle arada celıskı yoksa egr mantık alıyorsa zaten sahıhıdır yoksa degıldr ortada cok uydurma hurafe hadıslerde var
Mune abla sahih hasen zayıf mevzu ne kadar hadıs türü varsa bin yıldan fazladır zaten belirlenmis korunmuşBenim anlattığımla senin söylediğin farklı Saraylım, bak ne diyorsun kendince sahih olanları seçmiş, kendince sahihlik diye birşey yok ama yapıyorlar mı? Evet maalesef yapıyorlar, bugün bizim ülkemizde aynısı olur mu? Evet olur, bu konuda hemfikirim senle, yani kalkıpta şeriat olacak bundan sonra denirse şer'i hükümler adı altında Kuran'la bağdaşmayan pekçok uygulama yer alır, buna asla itirazım olmadı.
Ama dersen ki zaten benim cevap verdiğim kısımda oydu, İslam=Kuran mıdır? Evet Kuran'dır, hadislerden de sahih olanları ayetlerle birebir örtüşenlerdir, uydurma hadislere kalkıpta İslam bu diyemeyiz çünkü zamanında işlerine öyle geldiği için uydurulmuşlar, okumayan bilmeyende inanmış, bu uydurma hadisler ayıklanmaya çalışılıyor ama ne kadarı ayıklandı veya uydurma olanlardan bir kısmını bırakırlar mı veya insanlara bakın bunlar doğru değil bilincini ne kadar aşılayabilirler onu ben bilemem.
Haklisiniz…Saraylidincist: 38913642 .!.:Dinci degil, dindar insanlarin icinde cok Ataturkcu var. Dinci diye din tacirlerine derler, onlar gercekten de Ataturkten nefret ederler.
Ama işte ablacım, hala ortalıkta dolaşan ve sahih olmayan hadisler mevcut ve insanların bir kısmı bunları birilerinden duyuyor ve inanıyor.Mune abla sahih hasen zayıf mevzu ne kadar hadıs türü varsa bin yıldan fazladır zaten belirlenmis korunmuş
bize düşen bu belirli sistemi öğrenmek
yoksa her duyduğumuz a hadıs deriz
Baska inansanlarin sunu yapma bunu yapma demesi cidden insani cileden cikarabiliyor. Benim de bi arkadasim vardi. O sürekli siyah giyer. Bende ferace giyerdim 1/2 sene. Bi zaman sonra tekrar normal giyimime dönmeye basladim. Bu arkadas beni ne zaman görse elestiridi yine renklere dönmüssün, yok gözünü niye boyuyosun, yok niye bunu giydin niye sunu yaptin. Sanane ya sanane dimi. Anam var babam var yani ona düstü sanki beni elestirmek. Eger bu insanlar iyiligimizi düsünüyosa ve gercekten yanlis yaptigimiz bisey varsa 1 kere uyarmalari yeter eger dikkate almiyosak demek ki ilgilenmiyoruz. kendisiyle bende görüsmüyorum artik. Sürekli elestiride bulunan insanlar hic cekilmiyo.Inanin bu uyarilardan biktim ben.bir arkadaşım kendini dine verdi. Bizden farkli bir yasami secti.
tamam onun tercihidir. Yinede arkadasimdi. her görüştüğümüzde her telefonda devsmli uyari alana kadar. . Tel eder napiyorsun der. Magazadayim pantalon deniyorum derim pantalon gunah der.kredi kartim var. Onunkullanma faiz der kredi çekeceğimderim faiz gunah der. Bir sustun iki sustum baktim bunaltiyor dedim canim biz gorusmeelim.oda benım durumumdan rahatsız oluyordu hissediyordum bunu. Beni dine yonlendirmrye çalıştı. Bu artik beni sikti.daraldim cunku.ve cokta iyi oldugu halde bitirdim .birbirimizi kiracaktik bu devam etseydi.
Ama mervecik oldu mu şimdi? Az evvelki yazından Hz. kelimesi eklenmeyince kızılıyor dedin şimdiyse Hz. lafını hakaret kabul edenler olabilir diyorsun, kimse kalkıpta Hz. kelimesine takılı kalmaz.
Bak bir ama daha geliyor, diyorsun ki Kuran'da Tevrat ve İncil için eğip büktüler denir, Kuran ayetlerininde eklenip çıkarıldığı söylenir bazı hadislerde diyorsun, hangisi?
Ayrıca şimdi bak senin olaylara dalış ve farkındalık yaratma şeklinden yola çıkarak yazalım, şimdi biz hadislere el atalım desek, Kuran'daki bazı ayetlerinde çıkarılması lazım derler, onları çıkarsak müslümanların kalıplaşmış, kemikleşmiş düşünce yapısınında değişmesi lazım derler, hadi onu da hallettik peygamberlerine de el atmak lazım derler, istedikçe isterler, bunun sonu yok.
He ayrıca Kuran'ı okuyan biri kafasını hiçbir şekilde bulandırmadan okursa orda yazanları da net anlar, yani sorun hiçbir dinin kendisinde değil, onu uygulamaya çalışanlar inandıklarını bütün halde irdelemez aradan bazı şeyleri çeker almaya yeltenirse sorun yaşanıyor.
Çocuğa kızmakta çare değildir, bu seferde karşılıklı inatlaşma olur, en temizi onun doğduğundan itibaren birey olduğunu kabul edip konuşarak anlaşmaktır, en azından kendine ve çevresine zarar vermemesi için ve karakterine etki etmeden konuştuğunda herşeyi anlar ve şımarık olmaz, çocuklar senin şekillendirdiğin kalıba soktuğun karakterle değil, kendi karakterlerini ve doğrularını tecrübe ederek oluşturmalıdır.
aynen canım ınsanları okumuyorlar kulktan duyma seylerle bak boyle bı hadıs var dıyorlar mantıgım almıyorsa ve kuranı kerımle arasında celıskı varsa ben kabul etmem o hadısı ve dedgın gıbı akla kara okadar bellıdırkı sahıhı hadısle uydurma hadısı bı okumayla anlayabılırız...Hadisler çoğu zaman kur`an-ı kerime eş tutularak kullanılmakta ve bunun sonucunda yalan yanlış şeyler ortaya çıkmaktadır. Şu bilinen bir gerçektir ki hadislerin büyük çoğunluğu uydurma ya da çarpıtmadır. Bu uydurma hadislerin genel sebebi, Kuran-ı Kerim`i değiştiremeyince, kendi dünya görüşlerini ve despotluklarını(genelde kadınlara) geçerli kılmak içindir“Bir grup maymun zina yapan bir maymunu yakalamış ve taşlama cezasını uyguluyorlardı. Onları bu haklı işte desteklemek için ben de taş atarak yardım ettim” (Buhari 63/27). (şaka gibi zina yapan maymun. evlenmemiş terbiyesizler) Ben Adem oğullarının efendisiyim” (Hanbel 1/5; 5/540, 388)“Uğursuzluk üç şeydedir, at, ev ve kadın” (Buhari 76/53).Canim hadis usulü başlı başına bir ilimdir
Sahabeler tabiin ve büyük alimler bu konukonuda aşırı derecede titiz davranmislardir
bir Kere yalan söyleyen bir ravinin bile on yıllık hadisler ini çöpe atmislardir
çeşitli teknikler geliştirmişlerdir
bu nedenle hadis konusunda akla kara o kadar bellidir ki
tek sorun insanların cahilligi
Atatürkçü değilim ama bugüne kadar Atatürk e saygısızlık etmedim Kemalist arkadaşlarıma da bir dayatmada bulunmadım
Yalnız birşeyi fark ettiniz mi?
Konuyu açan: Kazen
Konu başlığı: Sitede özgürlük yok !
Sayfa sayısı:73
Banlanan sayısı: 0
Kazen yaptı yine yapacağını, sorular dönüyor kafamda![]()
Dün merve gidici gibiydi ama dokunmadı :)
Bunlar ne bicim hadis yav? Hele o 97/24 nolu hadisin yuzunden az daha carpilacaktim..aynen canım ınsanları okumuyorlar kulktan duyma seylerle bak boyle bı hadıs var dıyorlar mantıgım almıyorsa ve kuranı kerımle arasında celıskı varsa ben kabul etmem o hadısı ve dedgın gıbı akla kara okadar bellıdırkı sahıhı hadısle uydurma hadısı bı okumayla anlayabılırız...Hadisler çoğu zaman kur`an-ı kerime eş tutularak kullanılmakta ve bunun sonucunda yalan yanlış şeyler ortaya çıkmaktadır. Şu bilinen bir gerçektir ki hadislerin büyük çoğunluğu uydurma ya da çarpıtmadır. Bu uydurma hadislerin genel sebebi, Kuran-ı Kerim`i değiştiremeyince, kendi dünya görüşlerini ve despotluklarını(genelde kadınlara) geçerli kılmak içindir“Bir grup maymun zina yapan bir maymunu yakalamış ve taşlama cezasını uyguluyorlardı. Onları bu haklı işte desteklemek için ben de taş atarak yardım ettim” (Buhari 63/27). (şaka gibi zina yapan maymun. evlenmemiş terbiyesizler) Ben Adem oğullarının efendisiyim” (Hanbel 1/5; 5/540, 388)“Uğursuzluk üç şeydedir, at, ev ve kadın” (Buhari 76/53).
“Allah zamandır” (Muvatta 56/3).
“Allah, ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir” (Buhari 97/24, 10/129 ve 68. surenin tefsiri).
“Peygamber 30 erkeğin cinsel gücüne sahipti” (Buhari).
“Peygamber nerede güzel bir kadın görse hemen eve koşar Zeynep`le yatardı” (Buhari, Hibe/.
“Peygamberin izniyle ihramdan çıkıp Mina`da bulunan kadınlarımıza yöneldik.
Zekerlerimizden meni damlıyordu ” (Buhari, Hac/81; Müslim Hacc/141).
aynen oyle saraylım mısal akıl mantık alıyormu saraylım buna koru korune ınanma derler bınlerce kısı karsıma gecse ben bu hadıse ınanmam asla ayetlerle uyusmuyor bıle ınsalar okumuyor saraylım kulaktan duyma seylerle veya okuyor dogru dıyor nasıl dogru olabılırkı nasıl bu tur hadıslere sahıhı hadıs dıyebılırzkıBunlar ne bicim hadis yav? Hele o 97/24 nolu hadisin yuzunden az daha carpilacaktim..Yani insan kendini tutamiyor ki resmen komik..
Ben gidici olabilrim, bilemem ama emin oldugum şey, bugüne kadar tek hakaretim bile olmadıgı. Hatta bana hakaret edenleri şikayet etmişligim dahi yoktur, hiç muhatap olmam, o kelimeleri görmezden gelerek yazdım hep.
Bu konu niye açıldı bilmiyorum ama ben şahsen sitede ayrımcılık yapılıyor, haksızlık yapılıyor, özgürlük yok diye bir şeyi savunmadım hiç. Kendi adıma konuşuyorum... Ceza aldım 5-6 defa hiç de karşı çıkmadım ya da laf söylemedim, ayrımcılık bu, niye bana ceza veriyorsunuz ühühühüdiye. Bi defasında hangi yorumdan doloayı ceza aldıgımı merak ettim o kadar... onu Mune söyledi zaten...
Yani bence forumda özgürlük var, Mune'yi editör olarak gayet severim. Gayet iyi bu konuda. Ve bunu da bazıları gibi sırf laf olsun, yagcılık olsun diye söylemiyorum, ciddiyim.
Hayır konu şeriat veya laiklik değil çok daha başka meseleler ama bunu burda tartışmak istememEvet meryem, senin Bu ülkenin asıl liderine bir saygısızlık ettiğini görmedim..Kısa bir sohbetimiz olmuştu bu konuyla ilgili. Bazı uygulamalarından kaynaklı Atatürk'e sıcak bakmadığını söylemiştin..Gerisi gelmedi sohbetin.
Şunu öğrenmek istiyorum senden, eğer bu devletin şekli cumhuriyet olmasaydı, değişemez maddelerinde laiklik olmasaydı, nasıl bir ülke olurduk, hiç düşündün mü?
Bak şu an şeriatle yönetildiğini iddia eden ülkelerde kadına fotosentez yapan canlı muamelesi yapılıyor.
Şeriat ütopik bir yönetim şeklidir..Aynı komünizm gibi. Uygulayabilen yok, olamaz da..
Diyelim ki Atatürk müslüman değildi, müslüman olmasa da, islama hizmet ettiğini düşünüyor musun?
Şu anlamda soruyorum, cumhuriyet öncesi dinde hurafeler kol geziyordu. Devlet yönetimini etkileyen hurafeler bunlar.
İslamı bu hurafelerden arındırmak bile islama bir hizmet değil midir? İslama verilen değer değil midir?
Bak sen çarşaflısın, ben ise yazın güneşin alnında malak gibi bikiniyle yatıyorum. Kimin sayesinde yaşayabiliyoruz kendi yaşamlarımızı? Sence sizin istediğiniz yönetim şekli gelseydi ben bu şekilde yaşayabilir miydim?
Veya başka sosyalist bir lider gelseydi sen bu şekilde yaşayabilir miydin?
Samimice soruyorum bunları. Devrimleri de bilare konuşmak isterim seninle. Özellikle harf devrimini.