• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıvı tüketimi.

askvegurur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2012
263
137
103
İstanbul
Bu dert mi değil mi bilmiyorum ama benim sıvı tüketimiyle ilgili problemim var. Şöyle ki; iki günde sadece 1 bardak su 2 bardakta kola içmisim.çay yok kahve yok meyve yok çorba yok. Ve ben hep böyleyim.

Vücudum sıvı tüketimini nereden karşılıyor anlamış değilim. Cildimde kuruma da yok çünkü gece ve gündüz kremlerimi düzenli kullanırım. Ama bi matlık ve gozenek problemi yaşamaya başladım. Ayrıca selulutler mandalina kıvamında gelmiş. Hadi bunları da geçtim farkındayım sağlığım bozulmaya başlıyor.

Su içmek için çeşitli yollar denedim fakat başarılı olamadım. Ilık içmek, soğuk içmek, limon sıkıp içmek, pet şişeyi yanımda bulundurmak vs.hicbirisinde istikrar saglayamadim.

Bana bu konuda ne tavsiye edersiniz? Hepinize teşekkür ederim.

Ben çay ve kahveciyim olmadı bitki çayı. Açığı oradan kapatıyorum desemde suyun yerini tutmuyor. Seveceğiniz bir su şişesi matara tarzı bir şey alsanız.pet şişeden daha etkili olur belki. Ben zaman zaman böbrek ağrısı çektim oyuzden içmeye gayret ediyorum diyelim

21 gün yanında pet taşıyarak deneyebilirsin bide ılık değilde biraz soğuk su daha güzel geliyor insana böbreklerini mahvedersin böyle giderse. Selülitlerden su içmezsen hiç bir şekilde kurtulamazsın bide tuzlu yiyorsan yapışır kalır selülitler

Ben çay ve kahveciyim olmadı bitki çayı. Açığı oradan kapatıyorum desemde suyun yerini tutmuyor. Seveceğiniz bir su şişesi matara tarzı bir şey alsanız.pet şişeden daha etkili olur belki. Ben zaman zaman böbrek ağrısı çektim oyuzden içmeye gayret ediyorum diyelim

Dediğini denedim yine de olmadı.

21 gün yanında pet taşıyarak deneyebilirsin bide ılık değilde biraz soğuk su daha güzel geliyor insana böbreklerini mahvedersin böyle giderse. Selülitlerden su içmezsen hiç bir şekilde kurtulamazsın bide tuzlu yiyorsan yapışır kalır selülitler

Mahvettim bobreklerimi galiba.zaman zaman çok ağrıyor.

babam da sizin gibi yaptı şimdi böbreklerinden çekiyor
insan bir davranışı ortalama 21 günde kazanır, zorlayın kendinizi sanki içmeniz gereken çok önemli bir ilaç gibi düzenli suyunuzu için, 21 gün sonra alışırsınız umarım. çay, kahve bunlar zaten su yerine geçmiyor, onlarla uğraşmayın. suyunuzun içine limon, fesleğen atıp tatlandırabilirsiniz. kurstan bi arkadaşım da sizin gibi, 2 haftadır 1.5 lt suyla geliyor, siz de başarırsınız :)

Çeşitli şeyler denedim. En son şöyle içebiliyorum, ders çalışırken masamda 2 litrelik sürahi oluyor. Dersten her kafamı kaldırdığımda suya kaçıyorum. 10 saniyelik molam gibi oldu su. Ders çalışırken çabucak bitiyor. Ama derse oturmadıysam o sürahiyi görmüyorum veya susamıyorum. Kısaca eğer ders veya iş durumun varsa önüne sürahi koy. Tam önüne ama elinin altına. Kaçacak yer aradı mı suya kaç.

babam da sizin gibi yaptı şimdi böbreklerinden çekiyor
insan bir davranışı ortalama 21 günde kazanır, zorlayın kendinizi sanki içmeniz gereken çok önemli bir ilaç gibi düzenli suyunuzu için, 21 gün sonra alışırsınız umarım. çay, kahve bunlar zaten su yerine geçmiyor, onlarla uğraşmayın. suyunuzun içine limon, fesleğen atıp tatlandırabilirsiniz. kurstan bi arkadaşım da sizin gibi, 2 haftadır 1.5 lt suyla geliyor, siz de başarırsınız :)

Insallah

Çeşitli şeyler denedim. En son şöyle içebiliyorum, ders çalışırken masamda 2 litrelik sürahi oluyor. Dersten her kafamı kaldırdığımda suya kaçıyorum. 10 saniyelik molam gibi oldu su. Ders çalışırken çabucak bitiyor. Ama derse oturmadıysam o sürahiyi görmüyorum veya susamıyorum. Kısaca eğer ders veya iş durumun varsa önüne sürahi koy. Tam önüne ama elinin altına. Kaçacak yer aradı mı suya kaç.

Bende tam tersi suyu görünce kaçıyorum. Sonra içerim diye erteliyorum.sonuç ise 2 günde 1 bardak su.

akıllı tlefonlar için uygulama var. drink water gibi. günde ne kadar içmek istiyorsan yazıyorsun o sana belli aralıklarla hatırlatıyor. içtikten sonra ok'e basmadan da ekrandan kalkmıyor su işareti

Bu dert mi değil mi bilmiyorum ama benim sıvı tüketimiyle ilgili problemim var. Şöyle ki; iki günde sadece 1 bardak su 2 bardakta kola içmisim.çay yok kahve yok meyve yok çorba yok. Ve ben hep böyleyim.

Vücudum sıvı tüketimini nereden karşılıyor anlamış değilim. Cildimde kuruma da yok çünkü gece ve gündüz kremlerimi düzenli kullanırım. Ama bi matlık ve gozenek problemi yaşamaya başladım. Ayrıca selulutler mandalina kıvamında gelmiş. Hadi bunları da geçtim farkındayım sağlığım bozulmaya başlıyor.

Su içmek için çeşitli yollar denedim fakat başarılı olamadım. Ilık içmek, soğuk içmek, limon sıkıp içmek, pet şişeyi yanımda bulundurmak vs.hicbirisinde istikrar saglayamadim.

valla bu kısıye gore degısen bır durum, sızın gıbı cok arkadasım var koca gun bı bardak su ıcmeden yasayan ama genelde cogunun cılt yada bobrek problemı oluyor zamanla...
ben ıse gunde ortalama 2, 2,5 lt su ıcen ıcmezse agzı kuruyan suyu kana kana ıcen bırıyım..
cayı kahveyı pek sevmem zaten, corba her gun tuketmem..
ama su benım vazgecılmezımdır...
sız her yolu denemısınız zaten bız ne desek bos :D

Şu içmek bağımlı lık gibi birsey. Her yemekten önce uyumadan hemen önce vs gibi bir düzen oturup bir süre buna bağlı kalırsanız zmanla bu düzene alısıp Susar sınız. Birde beyin susama isteğini yanlış algilayabiliyor mus. Susadim yerine acıktım bişeyler atıştırayım canım tatlı istiyor gibi. Boyle bir istek olunca ilk suyu deneyin

Susamayı bekleme su içmek için, kendini şartlandır. Öğlene kadar şu kadar su içeceğim diye elinin altında dursun. Öğleden sonra da yine aynı miktarı belirle.
İdrarın ne kadar koyuysa o kadar kötü.

Bende suyu az tuketıp kolayı deliler gibi içerdim.
Su içmek için kendıme güzel güzel çeşitli cam şişeler aldım ve telefonuma alarm kurdum saat başı ötüyor.

Su iç diye :D
İş yerımde bıle herkes su içtin mi diye soruyor.
Kolayı bıraktım 2 aydır alan içmiyorum. Belki 1 yudum içmişimdir.

Back
X