Sivilceli Ciltler Sivilceli Ciltler için Ürün Deneyimlerim ve Roacutane

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

spring155

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2016
68
30
Herkese meraba ... Sivilceli ciltlerin halinden çok iyi anladığım için belki faydalı olur düşüncesiyle deneyimlerimi paylaşmak istedim. Öncelikle şöyle başlıyım : uzun yıllar sivilcelerle mücadele ettim biraz fazla kafama takıyordum en sonunda roacutane kullanmaya karar verdim ve 6 ay süre ile kullandım. Sivilcelerim tamamen geçti fakat kullandığım süre boyunca burnum kanıyordu bu beni rahatsız ediyordu. Açıkçası şimdi ki aklım olsa kullanmazdım diyebilirim. Sivilce izlerini geçirmiyor ve sivilce oluşumunu sonsuza kadar engellemiyor. Eskisi gibi olmasa da illa ki sivilce ile uyanabiliyorsunuz.

Sivilcelerim geçtikten somra beni bu kez farklı bir telaş sardı. Cilt temizliği ,leke oluşumu ve güneşten korunma.
1) Cilt Temizliği mi nasıl yapıyorum buradan başlıyalım. Cildimizi temiz tutmak bizim en önemli işlemimz olmalı ama cildimizi temizleyelim derken de dikkat etmemiz hususlar var. Cildimiz de ki sebum maddesi bizim için çok önemlidir . Cildimizi koruyan en önemli unsur diyebiliriz. Fazla sebum salgılandığında cilt yağlanır ve sivilce oluşumu gözlenir.Ama sebum maddesini de ciltten tamamen uzaklaştırırsak bu kez cildimiz kurur. Bunu denge de tutmamız lazım. Sabun çok iyi bir temizleyicidir işte bu yüzden cilt temizliğin de kesinlikle sabunu tercih etmemiliyz. Çünkü ciltteki tüm sebum maddesini yok edicek ve cildin kurumasına sebep olacaktır.Peki ne yapıcaz? Paraben içermeyen ve sebum maddesini denge de tutucak bir temizleyiciye ihtiyacımız var. İşte tam burada Bioderma Sebium Jel benim imdadıma yetişti. İkili olarak satılıyor ve fiyatı 70 lira civarında olması lazım. şuan da 4.büyük şişemin dibini görmek üzereyim . Geçen haftalar da dermatoloğa tekrar gittim ve ürünlerimden vazgeçmemem gerektiğini söyledi ben de büyük bir zevkle kullanıyorum. Sabah akşam güzelce cildinizi onunla yıkıyorsunuz. İlk kullanımdan itibaren cildiniz de ki temizliği hissediyorsunuz. :) bioderma-sebium-foaming-gel-500-ml.jpg.png


-Cildimizi temizledik hemen sonra eğer dışarı çıkıcaksanız güneş koruyucu kullanmalısınız. Ben jelimle yüzümü yıkadıktan sonra hemen güneş koruyucu mu sürerim. Çünkü cildim de yağlı bir his bırakmıyor ve çok güzel nemlendiriyor. Ve uzun süre de kalıcı. Ama yine de 4 saat sonra eğer güneşe çıkıcaksanız yenilemeniz de fayda var. Ben Solante Acnes Tinted 50+ güneş kremini kullanıyorum 90 liraya almıştım geçen sene ve hala bitmedi yaz kış hep sürerim yüzüme.

11950655_959109730851148_1140434703_n.jpg 201358144735_solante_acnes_tinted.jpg

-Gündüz evdeysem de yüzümü yıkadıktan sonra sebium mat kremi kullanıyorum. onu da 59.50 tl ye almıştım. cildimin yağını dengede tutuyor ve gün için de parlamaasını engelliyor. Aynı zaman da da iyi bir makyaj bazı .Makyajın zararlı etkilerinden de yüzü koruyor. Benim makyaj yapınca yüzüm hemen pütürlenir fakat sebium mat kullandığım da böyle bir sorunla karşılaşmıyorum.
bioderma-sebium-mat-cream.jpg

-Peki gece oldu yüzümü tekrar sebium jelimle yıkıyorum .Doktor isotrexin jel vermişti izler için kullandım ama bir faydasını göremedim. Ben de tekrar eczacımla görüştüm ve White objektive serisini keşfettim :) Yüzümü yıkadıktan sonra White objektive peelingi ile güzelce yüzüme masaj yapıp yıkıyorum ve ardından leke açıcı olan aynı ürünün gece serumunu kullanıyorum. Zaten peelingi yaptığınız da yüzünüzde ki berraklığı görüyorsunuz. Ben serumu biraz düzenli kullanmadım ama bir süredir düzenli gidiyorum bakalım .
19016.jpg CYMERA_20130916_142115.jpg

- Hafta da bir mutlaka cildinizi siyah noktalardan arındırın . ama bunun için burun bantlarını tercih etmeyin ciltte tüylenme yaptığı ispatlandı . Ben beauty face in siyah nokta maskesini kullanıyorum . Cildimi temizledikten sonra güzelce kuruluyorum maskemi sürüyorum tüm yüzüme 25 dakika sonra soyuyorum . Gözenekleri açtıktan sonra tekrar kapatmanız lazım bunun için de favori toniğinizi kullanabilirsiniz.

-Not: Makyajımı temizlemek için de bioderma h2o kullanıyorum.Gözümü hiç yakmadan tüm makyajı alıyor fakat su geçirmez bir ürün kullandığım da bunu biraz zor çıkarıyor.
h2o_500.png

Herkese sağlıklı mutlu günler dilerim :)
 
Eklemeler :
Bioderma White Objektive Moussant Özellikleri:
Kahverengi lekelerin giderilmesine ve yeniden belirlemenin önlenmesine yardımcı olur. AHA'larla birlikte içerdiği soyucu tanecikler melaninle yüklü hücreleri nazikçe elimine ederken W.O patent hiperpigmentasyondan sorumlu biyolojik mekanizmaları düzenler. Böylece optimum aydınlatıcı etkinlik sağlar. Sabun içermeyen ve nemlendirici aktif iiçeriklerle zenginleştirilmiş cilt konforunu sağlar. Yüz ve vücut kullanımına uygundur.

Bioderma Foaming Gel Özellikleri :
Karma ve yağlı ciltlerin günlük kullanımına yönelik deterjan içermeyen temizleyici jel.
Sebum düzenleyici Fluidactiv kompleksi sayesinde yağ sekresyonunun azalmasına yardımcı olur ve cildi arındırarak nazikçe temizler. Yağ dengesinin düzenlenmesine yardımcı olur. Sabun içermez. Yüksek bir yüz ve göz toleransına sahiptir. Komedojenik değildir.


NOT: AHA : alfa hidroksi asit ( Meyve asitleri ) cilt lekelerinin giderilmesinde kullanılır.
 
Kullandığınız siyah nokta maskesinin faydasını görüyor musunuz?ne kadar zamandır kullanıyorsunuz?
 
Kullandığınız siyah nokta maskesinin faydasını görüyor musunuz?ne kadar zamandır kullanıyorsunuz?
evet oldukça faydasını gördüm ben roacutane kullanmıştım sivilcelerim pek yok ama siyah noktalar ve izlerle baş etmeye başladım bu kez. niveanın burun bantlarını kullanmayı düşünmüştüm sonra biraz araştırma sonucu tüylenmeye yol açtığından emin oldum ve hemen vazgeçtim. Beuty Face nin siyahbnokta maskesini kullanıyorum rengi siyah olanlardan şuan için memnunum sadece yanaklarıma doğru sürdüğümde burnumda ki ya da çenemde ki gibi rahat çıkmıyor bant biraz canım acıyabiliyor Lancome un da sıkılaştırıcı toniğini kullanıyorum hemen ardından .
 
siyah noktalar için onları da duydum da denemeyi düşünüyordum sormak istedim şimdi yüzüme buhar banyosu yaptım ve siyah nokta maskemi sürdüm etkisini böylelikle artırıyorum
Evet buhar banyosu etkiyi artırıyor.lakin sadece burnuna veya siyah nokta olan bölgeye tut buharı.çunkü zamanla yüz sarkıyormuş buharla.
 
X