siyah zeytin nasıl yapılır?

tugbayberk

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
72
2
6
Manisa
arkadaşlar siayh zeytin nasıl kuruluyor daha önce hiç yapmadım elime yüzüme de bulaştırmak istemiyorum bilenler varsa paylaşırmısınız?

Annem evlendi evleneli siyah ve yeşil zeytini kendisi yapar evde.Siyah zeytini su bidonlarına yıkamadan katar tuz eşliginde,bidonları hergün çalkalar ve sele zeytini olur daha sonra zeytinleri katmış oldugu bidondan çıkararak yıkar ve kurutur daha sonra yağlayarak bidonlara katar.Zeytinlerde bozulma ve yumuşama olmaz.1 sene bile dayandıgı oluyor.Yıkayarak yapılan zeytin bozulur diye biliyorum bende çünkü bir komşumuz ilk başta yıkayarak yapmış ve zeytini çöpe gitti.

Annem evlendi evleneli siyah ve yeşil zeytini kendisi yapar evde.Siyah zeytini su bidonlarına yıkamadan katar tuz eşliginde,bidonları hergün çalkalar ve sele zeytini olur daha sonra zeytinleri katmış oldugu bidondan çıkararak yıkar ve kurutur daha sonra yağlayarak bidonlara katar.Zeytinlerde bozulma ve yumuşama olmaz.1 sene bile dayandıgı oluyor.Yıkayarak yapılan zeytin bozulur diye biliyorum bende çünkü bir komşumuz ilk başta yıkayarak yapmış ve zeytini çöpe gitti.
Merhabalar,
Bu tarif oldukça mantıklı, birşey daha öğrenmek istiyorum. Şeker ve Sirke kullandığı oluyor mu? Suyunu tatlanana kadar değiştirmeyeceğiz ve dökmeyeceğiz anladığım kadarıyla... Zeytin tatlı olana kadar nerede saklamalıyız?
Yeşil zeytini nasıl yapar? Zeytini güneşte mi kurutur?
Bozulmayan, yağlı yağlı zeytin yapmak istiyorum. Şimdiden çok çok teşekkür ederim...

Merhabalar,
Bu tarif oldukça mantıklı, birşey daha öğrenmek istiyorum. Şeker ve Sirke kullandığı oluyor mu? Suyunu tatlanana kadar değiştirmeyeceğiz ve dökmeyeceğiz anladığım kadarıyla... Zeytin tatlı olana kadar nerede saklamalıyız?
Yeşil zeytini nasıl yapar? Zeytini güneşte mi kurutur?
Bozulmayan, yağlı yağlı zeytin yapmak istiyorum. Şimdiden çok çok teşekkür ederim...
Siyah zeytine sirke katan var evet ama annem katmiyor. Siyah zeytinin içinde su oluşur zamanla arada onun dökülmesi gerek ki zeytinin acısı gitsin tarifi yukarıda ki gibi bizim ki uzun süre dayanıyor. .Siyah zeytin tatlanInca biraz suyun için de bekletin sonra kurutun tuzunun gitmesi için çünkü ilk aşamada biraz bol tuz atılıyor sele olmasi için.

Yeşil zeytini kırıp Bidonlara katiyoruz sonra tatlansin diye günlük suyunu degistiriyoruz eğer çabuk tatlansin istiyorsanız günde 2 kerede suyu değişir arada tadına bakarsın tatlaninca tuzlu su yaparsın içine limon tuzu atarız genel de yada limon parçaları. Tuzu az olmasın az olursa bozuluyor marketlerde zeytin vs için tuz var limon tuzuna benziyor biraz.
Siz yaptınız mı siyah zeytin biraz daha geç olur ama yenmesi için biraz bekliyoruz :)

Çok teşekkür ederim. Yok yapmadım, niyetlendim dün bir yerde gördüm, siyah zeytinler mis gibi ışıl ışıl duruyordu. Ben de heveslendim yapmak için. Şeker ve sirke olayı kafamı karıştırdı ve güneşte mi kurutmak lazım ?
Çok değerli bilgiler, tekrar teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim. Yok yapmadım, niyetlendim dün bir yerde gördüm, siyah zeytinler mis gibi ışıl ışıl duruyordu. Ben de heveslendim yapmak için. Şeker ve sirke olayı kafamı karıştırdı ve güneşte mi kurutmak lazım ?
Çok değerli bilgiler, tekrar teşekkür ederim.
Şeker ve sirke katmiyoruz zaten şeker atmayız annem şeker hastası birde hiç şeker atan duymadım sirke katan var ama ben beğenmedim tadını bir yerde yemistim damak tadima uymadi.
Evet güneşte. Eğer yapmak istiyorsanız çabuk yapın derim son demleridir artık.

bende yıkadımda yaptım... :((
bir hafta oldu. suyu çıkmaya başladı. bir on gün, onbeş gün tuzlu şekilde durması gerekirmiş. ama sonra kurutulduğunu sizden duydum. yumuşak olmaz umarım.
teşekkürler bilgi için.

bende yıkadımda yaptım... :KK43:(
bir hafta oldu. suyu çıkmaya başladı. bir on gün, onbeş gün tuzlu şekilde durması gerekirmiş. ama sonra kurutulduğunu sizden duydum. yumuşak olmaz umarım.
teşekkürler bilgi için.
O çıkan suyunu dokmeniz gerek yoksa zeytin acı olur. 10 günde çok erken siyah zeytin geç olur çünkü Kıvırcık olması gerek sele zeytininin. Umarım güzel olur.

Bugün yeşil zeytin siparişi verdim, bakalım becerebilecek miyim? bozulmaz umarım...
Kırma yöntemi ile yapıyoruz biz onu.tek tek kirip bidona katiyoruz günlük suyunu degistiriyoruz ilk aşamada sadece su. Çabuk tatlansin dersen günde iki kere değiştir suyunu. Acisi gidince tuzlu suya kurarsin.

Anladım cnm, çok teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacak, tuzlu suda ne kadar süre bekletiyoruz yeşil zeytinleri?

Back
X