- Konu Sahibi tugbayberk
arkadaşlar siayh zeytin nasıl kuruluyor daha önce hiç yapmadım elime yüzüme de bulaştırmak istemiyorum bilenler varsa paylaşırmısınız?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhabalar,Annem evlendi evleneli siyah ve yeşil zeytini kendisi yapar evde.Siyah zeytini su bidonlarına yıkamadan katar tuz eşliginde,bidonları hergün çalkalar ve sele zeytini olur daha sonra zeytinleri katmış oldugu bidondan çıkararak yıkar ve kurutur daha sonra yağlayarak bidonlara katar.Zeytinlerde bozulma ve yumuşama olmaz.1 sene bile dayandıgı oluyor.Yıkayarak yapılan zeytin bozulur diye biliyorum bende çünkü bir komşumuz ilk başta yıkayarak yapmış ve zeytini çöpe gitti.
Siyah zeytine sirke katan var evet ama annem katmiyor. Siyah zeytinin içinde su oluşur zamanla arada onun dökülmesi gerek ki zeytinin acısı gitsin tarifi yukarıda ki gibi bizim ki uzun süre dayanıyor. .Siyah zeytin tatlanInca biraz suyun için de bekletin sonra kurutun tuzunun gitmesi için çünkü ilk aşamada biraz bol tuz atılıyor sele olmasi için.Merhabalar,
Bu tarif oldukça mantıklı, birşey daha öğrenmek istiyorum. Şeker ve Sirke kullandığı oluyor mu? Suyunu tatlanana kadar değiştirmeyeceğiz ve dökmeyeceğiz anladığım kadarıyla... Zeytin tatlı olana kadar nerede saklamalıyız?
Yeşil zeytini nasıl yapar? Zeytini güneşte mi kurutur?
Bozulmayan, yağlı yağlı zeytin yapmak istiyorum. Şimdiden çok çok teşekkür ederim...
Şeker ve sirke katmiyoruz zaten şeker atmayız annem şeker hastası birde hiç şeker atan duymadım sirke katan var ama ben beğenmedim tadını bir yerde yemistim damak tadima uymadi.Çok teşekkür ederim. Yok yapmadım, niyetlendim dün bir yerde gördüm, siyah zeytinler mis gibi ışıl ışıl duruyordu. Ben de heveslendim yapmak için. Şeker ve sirke olayı kafamı karıştırdı ve güneşte mi kurutmak lazım ?
Çok değerli bilgiler, tekrar teşekkür ederim.
bende yıkadımda yaptım...Annem evlendi evleneli siyah ve yeşil zeytini kendisi yapar evde.Siyah zeytini su bidonlarına yıkamadan katar tuz eşliginde,bidonları hergün çalkalar ve sele zeytini olur daha sonra zeytinleri katmış oldugu bidondan çıkararak yıkar ve kurutur daha sonra yağlayarak bidonlara katar.Zeytinlerde bozulma ve yumuşama olmaz.1 sene bile dayandıgı oluyor.Yıkayarak yapılan zeytin bozulur diye biliyorum bende çünkü bir komşumuz ilk başta yıkayarak yapmış ve zeytini çöpe gitti.
O çıkan suyunu dokmeniz gerek yoksa zeytin acı olur. 10 günde çok erken siyah zeytin geç olur çünkü Kıvırcık olması gerek sele zeytininin. Umarım güzel olur.bende yıkadımda yaptım...(
bir hafta oldu. suyu çıkmaya başladı. bir on gün, onbeş gün tuzlu şekilde durması gerekirmiş. ama sonra kurutulduğunu sizden duydum. yumuşak olmaz umarım.
teşekkürler bilgi için.
Kırma yöntemi ile yapıyoruz biz onu.tek tek kirip bidona katiyoruz günlük suyunu degistiriyoruz ilk aşamada sadece su. Çabuk tatlansin dersen günde iki kere değiştir suyunu. Acisi gidince tuzlu suya kurarsin.Bugün yeşil zeytin siparişi verdim, bakalım becerebilecek miyim? bozulmaz umarım...
Zeytininin acisinin gitmesine bağlı. 3.4 günde de tatlaniyor. 10 günde de tatlaniyor.Anladım cnm, çok teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacak, tuzlu suda ne kadar süre bekletiyoruz yeşil zeytinleri?