• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siyam acil

sanslikedicik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2009
22
0
86
Adana
Bir yıl önce bir hevesle satın alınan siyam kedisini, sahibi uzun zamandır istemiyor. Hasta çocuğuna terapi olsun diye doktor tavsiyesiyle alınan kedi, sevgisizlikten çok zor durumda. Altı aydır tuvalette kapalı, insan yüzü görmeden yaşayan kedinin hayvansever, sevgi dolu birine ihtiyacı var. Dişi. Ne çiftleştirilmiş ne de kısırlaştırılmış. Fiziksel olarak br problemi yok. Lütfen biri onu sahiplensin ve bizi bu kabustan uyandırsın. Bencil, cahil ve duygusuz sahip, onun sıcak bir yuvaya olan gereksiniminin aciliyet ve öneminden bir haber olduğu için yalnızca önüne gelene artık kediyi istemediğini, isteyene en kısa zamanda vereceğini söylüyor. Kedi benim değil. Onun bir an önce layık olduğu sıcak yuvaya kavuşması için elimden geleni yapıyorum. İzmir'de adrese teslim edilebilir. Taşıma kutusu ve tuvaleti dahil. Ücretsiz.

ızmirde arkadaşımız bir yuva bulmuş , onun mesajını veriyorum...

siyam bende kaldığı iki gün ona çok iyi bir terapi oldu. geldiği günle şimdi arasında dağlar kadar fark var. onu ilk gördüğümde hareket eden herşeye hırlıyordu. kapısı açık kafesinden dışarı çıkması yarım gün sürdü. asla yanına yanaştırmıyordu. beni bile korkuttu. artık o normal bir kedi. karnını açıp okşatıyor. sesi yumuşadı. nazlı bir genç kız gibi mırıl mırıl bir şeyler söylüyor. ürkek ürkek değil, sevgiyle bakıyor. evin en ücra köşelerini didik didik ediyor.

bugün onu siyam kedi sitesinde almak isteyen izmirli biriyle tanıştırdım. evinde üç aylık bir tekir var. eğer bizimki miniğe bir zarar vermezse yeni yuvasına kavuştu. yeni evinde kafesinden hemen çıkıp hiç tereddüt etmeden keşfe çıktı. Aslında onu bırakmak istemiyorum ama onu öyle özgüvenli ve mutlu görünce gerçekten üzerimden büyük bir yük kalktı. Bütün dünyalar benim oldu. Önümüzdeki günlerde, haftalarda ailesiyle mutlu ve huzurlu olursa herşey çok güzel olacak. Eğer bir sorun çıkarsa, izmirde bir kaç kişi daha var onunla evini paylaşmak isteyen. izmirden sonra diğer şehirlere gönderme olasılığını düşünürüz.

bu arada bilmeyenler için söylüyorum:
Türkiye'de şehirlerarası yolcu otobüslerine kesinlikle evcil hayvan kabul edilmiyor, ona bir koltuk bileti satın alınsa dahi. Evcil hayvan uyutuluyor ve bagajda taşınıyor, yol ne kadar uzun ya da kısa olursa olsun. Evcilin hayatıyla ilgili hiç bir garanti verilmiyor. Yazın 45, bagajda 50 derece sıcakta ölebilir. Uyutmak, onun kalbi için zararlıdır, mecbur olmadıkça yapılmamalıdır. Üstelik uyutmanın yan etkilerinden biri de kusmadır. O kadar saat boyunca kafesin içinde kusmuğuyla yatmak zorunda kalabilir. Tabi başka seçenek olmadığında yapacak bir şey yok.

sanıyorum yeni doğmuş gibi. en azından ben öyle hissediyorum. umarım hayata bir can kazandırmışızdır. Ve bu konu başlığına ona yeni bir ev aramak üzere yeniden yazmak zorunda kalmam.

çok sınırlendım o hayvanı tuvalete kılıtleyen şahısa tek biey soyleyecegım allhım o şahısın yptıklarını görmüştür onun karşılıgını versin inşallah iyi veya kötü olarak o yavrucak yenı aılesıyle yenı evınde mutlu olur bırdaha terk edılmez inşallah

Back
X