Siyasi görüş farklılığı sıkıntı yaratır mı?

castleinthesnow

Better things are coming
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.805
1.684
Benim bu zamana kadar görüştüğüm insanlar hep benimle aynı görüşteydi,sonuçta siyasi görüş yaşam tarzına da yansıyor. Ama şimdi iki zıt görüşteyiz. Tamamen birbirinden zıt anlamışsınızdır zaten. Daha dogrusu bana söylemedi en basta,seçimden falan konusurken (bu iki partiden başka bir parti) xe oy atmak lazım falan demişti cok derin konusmadık konusma bitti orda. Neyse sonra baska bir gün siyasi görüşümü sordu ben de söyledim. Sonra zıt görüşte olmak seni etkiler mi görüşmeyi keser misin ne düşünüyosun bu konuda demişti. O zaman anlamıştım zaten. Belki de ilk basta söylemedi direk. Ben de eleştirilmediğim sürece sorun yok saygılı olurum görüşmeyi kesicek bir durum yok falan demiştim. Neyse bugün konusurken ögrendim siyasi görüşünü desteklediği partiyi oyle geçti konu bir şey demedim. Yani çok katı değilimdir bu konuda ama yine de... Ama sizce etkiler mi?? Bilemiyorum gerçekten ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bu arada telefondan giriyorum herkesi alıntılayamıyorum kızlar, kusura bakmayın lütfen. Ama hepinizin cevabını okuyorum :)

Son düzenleme:
Bu aslında ikinizin bu konudaki katılığınıza-rahatlığınıza bağlı.Mesela yaşam şeklinizi etkiliyorsa görüşünüz sorun yaratabilir,yok sadece seçimden seçime konuşuruz gündemden bahsederiz arada diyorsanız bence olmaz :)

siyasi görüşünde çok katıysa bununla ilgili yorumlarını kaldıramayabilirsiniz. benim babam çok ciddi savunur siyasi görüşünü mesela ben o konuştukça deli olurum. eşim böyle olsa sorun çıkardı. ama dediğim gibi çok katı değilse problem olmaz.

Benim bu zamana kadar görüştüğüm insanlar hep benimle aynı görüşteydi,sonuçta siyasi görüş yaşam tarzına da yansıyor. Ama şimdi iki zıt görüşteyiz. Tamamen birbirinden zıt anlamışsınızdır zaten. Daha dogrusu bana söylemedi en basta,seçimden falan konusurken (bu iki partiden başka bir parti) xe oy atmak lazım falan demişti cok derin konusmadık konusma bitti orda. Neyse sonra baska bir gün siyasi görüşümü sordu ben de söyledim. Sonra zıt görüşte olmak seni etkiler mi görüşmeyi keser misin ne düşünüyosun bu konuda demişti. O zaman anlamıştım zaten. Belki de ilk basta söylemedi direk. Ben de eleştirilmediğim sürece sorun yok saygılı olurum görüşmeyi kesicek bir durum yok falan demiştim. Neyse bugün konusurken ögrendim siyasi görüşünü desteklediği partiyi oyle geçti konu bir şey demedim. Yani çok katı değilimdir bu konuda ama yine de... Ama sizce etkiler mi?? Bilemiyorum gerçekten ne düşünüyorsunuz bu konuda?

ikiniz ya da ikinizden biri ölümüne parti tutuyorsanız sıkıntı olma ihtimali yüksek. mesela o, sana desteklediği partiyle ilgili sürekli telkinlerde bulunabilir ve bu seni rahatsız edebilir. ama birbirinize, müdahale etmez saygı duyarsanız bence sorun olmaz.

Çevremde gördüğüm çoğu örnekte sorun yaratmıyor ama ben olsam sorun olurdu heleki karşımdaki insan da benim gibi görüşünde fanatikse ve benim zıttımsa çok büyük sorun olurdu. Ama takınılan tavra göre değişir bu durum.

Mesela 2 ayrı takım tutar insanlar ama ufak atışmalar harici büyük olay olmaz ya. Ama iki farklı takımı tutan insanlar fanatik ve karşısındaki insanı kıracak şekilde davranırsa, zor biraz.

Biz de nişanlımla farklı görüslerdeyiz..çok zıttız. Ben çok koyuyum hatta savunduğum şeyde :))
Konuşurken tartışmaya gidiyor bazen konu ama konu kapandıktan sonra olay da bitiyor konuştuğumuz yerde kalıyor:))

Burada bir konu açılmıştı çocuk kıza sevgisinin büyüklüğünü göstermek icin seni destekledigim partiden bile çok seviyorum demişti :))

yani senin karşındaki henüz bu şekilde akıl tutulması yaşamıyorsa oluru var bence

bizde tamamen zıt partilere oy veriyoruz.
ama aramızda fikir alışverişi de yapıyoruz, yeri geliyor benim partimi eleştiriyor hak verdiğim oluyor.
aynı şekilde benim de..
ama tartışma ve saygısızlaşma asla olmuyor..
seviye bilindiği sürece neden sıkıntı olsun ki.

X