Siyasi küslük. Nasıl barıştırabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapabileceğin tek şey ve en güzel şey senin açından bu canım.

cumaları arayınca çok mutlu oluyor öyle yapayım bari cuman mübarek olsun derim uçar zaten havaya

Babamla dedem arasinda da ayni muhabbet oldu. Sonra dedem alttan aldi. Haklisin ben yasliyim siyasetten anlamam ne oluyo ne bitiyo bilmiyorum. sen hangi partiye dersen ona oy vericem dedi baristilar.

babannem de oy vermemiş zaten bu sefer de babamın haberi yok tabi ben bidaha tövbe oy kullanmam diyor kimseye

cumaları arayınca çok mutlu oluyor öyle yapayım bari cuman mübarek olsun derim uçar zaten havaya

babannem de oy vermemiş zaten bu sefer de babamın haberi yok tabi ben bidaha tövbe oy kullanmam diyor kimseye

Ay evet yani yasli insanlarin oy verme ehliyeti olmamasi gerekir bence. Bazen ceneleri dusuyor cok anliyomus gibi siyasi yorum yapiyolar. Dibine kadar ataturkcu oldugunu her firsatta iddia eden dedem chpyi ataturk dusmani vatan haini pis komunist parti olarak tanimlayip digerine oy veriyor. O adam da ataturku sevmiyo diyoruz yalan soyleme iftira atma adama diyor. Ogretmeye calisiyosun. Konusuyo car car car. Sonra kavga buyuyo. Ben bizimkilerin kavgasinda babami hic suclu bulmadim. Insanlarin yaslaninca biraz daha mulayim olmasi lazim.

Babanla sakin bi dille konustun mu ? Mesela sordun mu babannem cok yasli ona bir sey olursa vicdan azabi cekmez misin diye ? Boyle soylersen her halde yumsar. Qaliba her kes ustune gitdigi icin kendini kenara cekiyor baban ama biri daha yumusak dille konussa cozuler konu

ay parti adı vermeyelim burda aman siyaset diye kapanır gider topic ya da ban yersin dikkat et
ben babannemi de babamı da haksız buluyorum ikisi de aynı şeyi yapıyorlar sonuçta ama babannem daha yaşlı ya üzülüyorum yarın bir gün ölür falan diye ben vicdan azabı duyuyorum ama "sütümü helal etmem" de çok ağır bi laf
iki arada bi derede kaldım
elimden geleni de yaptım ama

Kesinlikle canım,yaşlıları mutlu etmek çok da zor değil.

Benim babaannem de ben çocukken ''Allah doğru yoldan ayırmasın.''diye Doğru Yol Partisi'ne verirdi.

dedim canım demez miyim
neden küstünüz çok üzülüyor dedim
o aramızda ben kapattım o konuyu artık dedi

Kesinlikle canım,yaşlıları mutlu etmek çok da zor değil.

Benim babaannem de ben çocukken ''Allah doğru yoldan ayırmasın.''diye Doğru Yol Partisi'ne verirdi.

ya kıyamam çok tatlı ya babaaannen işte yaşlılar böyle direkt basit düşünüyorlar öyle siyasi tarihmiş vs düşünmüyorlar ki masumlar aslında

Evet agir laf etmis deger mi parti icin

Evet agir laf etmis deger mi parti icin

sadece bu konuda değil zaten insanların birbirini parti için kırması her anlamda saçma ve gereksiz geliyor bana
sonuçta takım tutanların birbirini dövmesi kadar gereksiz ya
partiler hayata devam eder de aradaki ilişkiler geriliyor
herkesi olduğu gibi kabul etmek lazım

Ya neden bilmiyorum ama babaannen bana çok tatlışgeldiÖncekile iki tarafta haksiz am küçüğün büyüğün yanina gitmesi gidip af dilemesi lazim.Babaniz belliki inat birisi ama babznizin anlamasi gereken bise var su 3 gunluk dunyada sacma biseyden dolayi annenin kalbini kirmya degmez.Kadincağizda yasli ne olacagi belli olmaz.Allah gecinden versinde annesi vefat edince cok uzulur.Gitsin helallik alsin.Belki gururu incinir ama vicdani rahat olur boylece herks mutlu olur.İs babanda bitiyor bence canim.Ins en kisa zamnda barisirlar.

babana hak verdim ben just. annesinin böyle bir sebepten sütümü helal etmem demesi çok kötü bir şey. hatta bir annenin sütünü helal etmeyeceğini söyleyerek bunu koz olarak kullanması çok çok kötü. aynısını anneannem de anneme yapardı eskiden. eften püften konulardan sütümü helal etmem bak derdi. annem çok üzülürdü. umarım tatsızlık son bulur bir an evvel. senin yapabileceğin bir şey yok bence.

Ben olsam babama yarin obur gun senin tum emeklerini gormezden gelip, bi'lafina bakip seni silsem ne hissedersin? O senin annen ben seni boyle bilmiyodum gercekten diye damar yapardim. Gerci benimki de oyle yengemin babasi zamaninda dedemle kavga etmis dedem babamlara x motoru ustume surdu beni ezmeye calisti demis. Dedem öldu obur adam olum dosegine dustu yasliliktan ve ozamana kadar hep ben oyle bi'sey yapmadim yaptiysam su isiga kor bakayim ben Y'yi kendi oglum gibi seviyorum(babamdan bahsediyo) olmeden bi'goreyim hakkini helal etsin boyle ölmeyim dedi de babam gitmedi.

Adam oyle öldü: ( Babam hala benim babam yalanci mi deyip kendini kandiriyo ama olumlu dunya ben cok uzulmustum adam bu durumda öldu gitti: (

parti yüzünden küslük olurmu ya.babanneniz bi laf etmiş amababanız niye bukadar ciddiye almş anlamadım

Ne desem bilemedim .
İnşallah barışırlar

yazık kadına inş barışırlar,radikal insanlara sinir oluyorum benimde bir arkadaşım var böyle en küçük eleştiriyi kaldırmaz surat asar,parti liderine tapıyormu ,aşıkmı anlamadım

Cok kotu bir durum. Ikisi de yasini basini almis insanlar ama bazen cocukca davranmaktan geri durmuyorlar. Onlari siz taniyorsunuz zayif noktalarindan yakalayip mutlaka baristirin. Aksi halde Allah gecinden versin birine birsey olsa digeri vicdan azabindan kahrolur. Yakinimda yakin zamanda benzer bir olay oldu. Iki kardes bir ana birbirine kus gitti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…