- 30 Ocak 2013
- 29.444
- 43.943
- 798
- Konu Sahibi yazarhanim35
-
amin canımNe arsız insanlar var. Allah yardımcın olsun..
mayıs ayında üst katımıza birileri taşındı bayağı kalabalıklar 2-3 aile sanırım br arada yaşıyor ve çocuklar var gürültüden evimde duramıyorum artık koşturup duruyorlar. 2 kez uyardım anneannelerine söyledim heheh bak abla rahatsız oluyormuş diye gülerek çocuğa söylüyor aklında uyarıyor. bir kaç defa da babam söylemiş çocuk bu ne yapalım diyorlar. çocuk dedikleri de biri 5 yaşında diğeri 7-8 yaşlarında falan. bakkala giderler apartman kapısını açık bırakırlar taş koyarlar önüne taşı alıp atarım bu sefer diğer kanadın açma demirini çevirip kapının aralık kalmasını sağlarlar. pazartesi günleri merdiven temizliği için su bırakırım kova ile içine dondurma kağıdı ile çubuğunu atıp kirletirler. anahtar taşımazlar her seferinde bizim otomata basarlar kapıyı açmamız için. bugün de en son artık evin ziline basıp kaçmaya başladılar. az kaldı ya mahkemelik olacağız yada o iki veledi kıstırıp döveceğim
o yaşlar sizce ne oluyor çok merak ettim.....bu yaşlardaki üç çocuk bir araya gelince çokta laftan anlamaz...tabiki ailenin uyarması lazım haklısınız da dinlemezlerki çocuklar büyük insan gibi oturamazlar maalesef...bizide annem gözüyle mum ederdi ama sokakta olunca zile basıp kaçmışlığımız, yan bahçeden erik çalmışlığımız, komşunun tavuklarını kovalamışlığımız vardır. bence biraz hoş görün ve arada bir iki sevip ondan sonrada aaa bak kovanın içine çöp atmışsınız ama su kirlenir sonra gibi cümlelerle emin olun vazgeçirirsiniz...anahtar taşımayanda aileyse malum küçükler zaten taşıyamaz sizde açmazsınız kapıyı bir olur iki olur mecbur anahtar taşımayı öğrenirler....
ilk başlarda sevimli yaklaştım bakın koşmayın dikkatli olun merdivenlerden de koşarak iniyorsunuz düşeceksiniz dedim suratıma bakıp döndü gitti iki çocukta. br aile gülerek çocuğa aa bak ablan rahatsız oluyormuş derse o çocuk zaten anlamaz yanlış oldğnu. aile büyüklerine gelincede 1 değil 2 değil mayıs ayından beri günde 2-3 kez kapıyı çalıyorlar
dayanılacak gibi değil inan yerimde olsanız çoktan çıkmıştınız yukarı kata kavgayacocuktur ne yapsa yeridir onlari durduramazsin bence gormemezlikten gel bir sure sonra vazgecerler kizarsan daha da yaparlar cok kucukler komsuyla kotu olma bence
o yaşlar sizce ne oluyor çok merak ettim.....bu yaşlardaki üç çocuk bir araya gelince çokta laftan anlamaz...tabiki ailenin uyarması lazım haklısınız da dinlemezlerki çocuklar büyük insan gibi oturamazlar maalesef...bizide annem gözüyle mum ederdi ama sokakta olunca zile basıp kaçmışlığımız, yan bahçeden erik çalmışlığımız, komşunun tavuklarını kovalamışlığımız vardır. bence biraz hoş görün ve arada bir iki sevip ondan sonrada aaa bak kovanın içine çöp atmışsınız ama su kirlenir sonra gibi cümlelerle emin olun vazgeçirirsiniz...anahtar taşımayanda aileyse malum küçükler zaten taşıyamaz sizde açmazsınız kapıyı bir olur iki olur mecbur anahtar taşımayı öğrenirler....
bizim tepeden her gün asıyorlar çarşafları neredeyse balkona kadr sarkıyor çekivereceğim br gün aşağıyaBenim üst kat komşumda aynı.Anası çamdan halı kilim silkerler oğlu geçe 2-3 e kadar tepinir.Çıktım bizde de çocuk var ablacığım Kızım kreşe gidiyor sabah erken uyanıyoruz ama sayenizde çocuk uyumuyor dedim.
Cevap=napalım çocuk bu.
Tamam çocuk ama gece 3 te kızım onun gürültüsünden ağlayarak uyanmak zorundamı yani?
halı silkeleme olayını yeni gördüm vaktim olmadı söylemeye ama bu hafta onuda halledicem inşallah.
Ben sizi anlıyorum. BDV'de çocuklarına ilgisiz ebeveynlerle ilgili her konu açıldığında sanki çocuklardan şikayetçiymişiz gibi oluyor. Aslında sizde bir gün kıstırp dövücem demişsiniz ama sizi o duruma da getiren ilgisiz ebeveynler. Yoksa hobi olarak çocuk dövdüğünüz falan yok.
İnsanlar herkesi kendi gibi sanıyor. Ama değil malesef. Çocuk büyütmeyi sadece yemeğini suyunu vermekten ibaret sanan ebeveynler var. Halbuki çocuğun sadece bedenini değil ruhunu ve karakterini de büyütmesi gerekiyor. Ama öyle ebeveynler var ki karakter mi o ne ki diyecek durumda.
Bizim üst katta ikizleri olan bir çift var. Sesleri o kadar gelmiyor. Hani hiç üst kata çıkmak zorunda kalmadık. Kadın bizi gördüğünde "ben de hep sizinle tanışmak istiyordum. Sesimiz geliyorsa çok özür dilerim. Çocuğum yokken ben de anlamıyordum ama çocukların ses yapmaması mümkün değil. Elimizden geldiğince engellemeye çalışıyoruz" dedi. Yani bu kadının bunu demesi o kadar çok şeyi değiştiriyor ki. Aslında duyulmak istenen sadece bu. Görülmek istenen sadece bir çaba.
valla çarşaf deme cinlerim tepemde horon tepiyor.bizim tepeden her gün asıyorlar çarşafları neredeyse balkona kadr sarkıyor çekivereceğim br gün aşağıya
dengesizmiş komşunuz belki br yere denk geldi yırtıldıvalla çarşaf deme cinlerim tepemde horon tepiyor.
Yine üst komşum yatak örtüsünü yıkamış.Asmış.ben 1 hafta evde yoktum.Eve girdik ding dong kapı zili çaldı.Komşu geldi bu yatak örtüsünü siz mi yırttınız dedi.Tövbe yarabbim.Ben evde yoktum ve niye sizin örtünüzü yırtayım ki dedim.
Dedi balkonunuza geliyor belki siz kesmişsinizdir.
Valla ben rahatsız olursam çıkar söylerim dedim.Kesme felan öyle abazalıkla uğraşacak vaktim yok.
hadi hadi itiraf et bi daha asmasın diye kestin dimivalla çarşaf deme cinlerim tepemde horon tepiyor.
Yine üst komşum yatak örtüsünü yıkamış.Asmış.ben 1 hafta evde yoktum.Eve girdik ding dong kapı zili çaldı.Komşu geldi bu yatak örtüsünü siz mi yırttınız dedi.Tövbe yarabbim.Ben evde yoktum ve niye sizin örtünüzü yırtayım ki dedim.
Dedi balkonunuza geliyor belki siz kesmişsinizdir.
Valla ben rahatsız olursam çıkar söylerim dedim.Kesme felan öyle abazalıkla uğraşacak vaktim yok.
yok kız valla evde yoktum.Zati kesemem de onun çamaşırını kesmem için balkonun mermerine çıkmam gerek.Ne gerek var canımı yoldamı buldum ben.hadi hadi itiraf et bi daha asmasın diye kestin dimi
anam bizim memleket iyi valla 350 veriyon kral dairede oturuyon.....ya cidden var öyle paranoyaklar.....benim de eski oturduğum yerde tuvalet tıkanmış eski bi yapıydı zaten borular değişmesi gerekiyordu....ev sahibi bana "çocuk bezi mi atıyosun" demiştiyok kız valla evde yoktum.Zati kesemem de onun çamaşırını kesmem için balkonun mermerine çıkmam gerek.Ne gerek var canımı yoldamı buldum ben.
Birde beni şikayet etmiş o az kira veriyor diye ev sahibine.
Töbe yarabbim benim ev sahibimde istersem bedava oturturum demiş.Bu arada verdiğim kira bu ay 700 tl olacak.650 veriyordum.
Biz de bahçelerden bir şeyler çalardık ama annem hırsızlık ve kul hakkı üzerine öyle bir konuşma yaptı ki bir daha çalamadık.
anam bizim memleket iyi valla 350 veriyon kral dairede oturuyon.....ya cidden var öyle paranoyaklar.....benim de eski oturduğum yerde tuvalet tıkanmış eski bi yapıydı zaten borular değişmesi gerekiyordu....ev sahibi bana "çocuk bezi mi atıyosun" demişti.ne alaka dedim oraya atılır mı....
"o zaman mehmet amcana de de boruları deiştirsin hep tıkanıyo" dedi.... mehmet amca da kocası hey allahım ya....kadın kendi diyemediğini bana dedirtmek için iftira atıyo iyi mi........
valla onunla bununla uğraşmak çok zor....şükür annemlerin evindeki kiracı çıktı da bende müstakil evimde 6 senedir bağıra çağıra oturuyorum350 tl iyiymiş.İstanbulda zor be gülüm:)
Allahtan benim ev sahibim hiç karışmaz böyle konulara yaptırın düşün kiradan der.Yoksa böyle komşuyla çekilecek dert değil yani
onu bizde yapardık gözümüz doymaz ceplerimizi komple doldururduk sonra yiyemeyince bi kez ısırır atardık....ne deyim allah affetsinya ne güzel biz hırsız olarak yetiştik....
tövbe YA Rabbim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?