• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz bebeğinizi verir miydiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sev_al
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

sev_al

Ziyaretçi
selam kızlar canımı sıkan bir olay oldu bunu hem burda sizlerle paylaşmak hemde bu konudaki fikirlerinizi almak istiyorum.
dün akşam eşimle aramızda böyle bir konu geçti ve çok canım sıkıldı.
eşimin abisinin yıllardır çocuğu olmuyor benimde şimdi 9 aylık bir oğlum var dün eşim demezmi bir çocuğum daha olsaydı abime verirdim. bende dedim nasıl böyle düşünürsün. ben onu karnımda taşıyorum ve daha karnımda oluştuğu zaman ona bağlanıyorum. kolay kolay hiç bir anne evladından vazgeçmez. dedim.
ben bir çocuk yaparsam bunu sırf oğlum yanlız kalmasın hayatta bir dalı budağı olsun diye yaparım dedim.
yanlış anlaşılmasın kimseden esirgemen gönderirim sevsinler zaman geçirsinler ama veremem. daha önce böylebi konu açıldımı bilmiyorum ben bunu dün akşam yaşadığım için paylaşmak istedim bu düşünce bile beni rahatsız etmeye yetti. çünkü ortada yeni bir çocuk yok bişey yok.

yok artık daha neler.sanki herifin evinde eşya yok da yardım ediyosunuz daha neler duyacam yarebbim.valla inanamıyorum şaka yapmıştır belki.çocuğunu verir mi hiç insan ya.bi de işim yok başkası için çocuk yapacam tövbeler olsunkötükedihüso

böyle olaylar oluyo malesef canım..
benim halamın çocuğu olmuyor du diğer halamın da 3 tane kızı vardı
sonra bir daha hamile kaldı ve ondada kızı oldu ve çocuğu olmayan halama vermeye kalktı sonrada dayanamadı vazgeçti ve diğer halam küstü falan filan..
oluyo yani... ama Allah yaşatmasın ben veremem :1closedeyes:

Son düzenleme:
Gerçekten eşinizin ciddi olduğuna inanmak öyle zor ki..
İnsan nasıl canını ciğerinin başkalarına sarılmasına annecim,babacım demesine göz yumabilir ki?
Yoooo Allahım saklasın,ne başkasının çocuğunu alırım ne de çocuğumu veririm..
Ölümden başka ayırmasın Allahım

evli değilim, dolayisi ile anne de değilim.
ama birgün evlenirsem yüzde doksan içimdeki cocuk aşkı yüzünden olur bu izdivaç...
Allah'tır insanlara cocuk nasip eden de etmeyen de...
A kişisine etmedi diye ben kanımdan canımdan parçam olan yavrumu nasıl veririm?
olmayacak şey, saçma, mantık ve akıl dışı bir teklif :ecrin_bebek:

hay yarabbim allah bilmiyo onlara çocuk vermeyi ki onun için çok kolay bişi olduğu halde eşinmi kendi çocuğunu verecek

olmuyosa abisinin çocuğu allahın taktiridir ne demek çocuğu vermek annesi babası varken
çocuk isteyen anasız babasız bir çocuğa bakar daha çok sevap kazanır bence

eşindeki zihniyete bak ama sanmam kötü bir niyetle söylediğini çünkü abisinin üzülmesi onu çok üzüyordur onun için söylemiştir bence
allah çocuk isteyen herkese versin yarabbim esirgemesin amin

sız kalbınızı sağken bırıne verebılır mısınız...

ben her ne olursa olsun bebeğini verenlerı anlamıyorum...

benım kalbımın yanında onun kalbıde atıyor

canımdan kanımdan beslenıyor..

sonra onu verıyorsunuz...

tovbe tovbe dıyorum

Eşiniz şaka yapmıştır canım..Herhalde yani..

Düşüncesi bile korkunççç....Bu kadar..

hiç çocuğum yok ama olsada kimselere veremem.eğer o kadar istiyorlarsa evlat edinsinler hem daha sevap hem her açıdan sorunsuz.başkasının huzursuzluğu üstüne huzur....eşin üzüldüğünden öyle söylemiştir kim can parçasını bir başkasına verebilirki.üzme kendini.

böyle eşyler çok oluyor malesef benim çevremde de var.
hiç iyi bir şekilde biteni hiç görmedim.
ya veren aile vazgeçiyor ve alan aile ile görüşmemeye başlıyorlar,ya çocuk büyüyüp öğrenince sorun çıkıyor(öz ailem diğer kardeşlerimi değil de neden beni verdi gibi)
çok çok kötü bişey...
erkekler biraz odun oluyorlar gerçekten bir annenin çocuğunu nasıl başkasına verebileceğini anlayamıyorlar malesef

benimde amcanım çocugu olmuyor
beni istemişler tabi ailem vermemiş
şidik çok şükür diyorum
küçükken onlarda kalmışdım bi kaç kere çocuk bakmasını bilmedikleri için beni hasta etmişlerdi
kış günü incecik giydirip geçmeye götürmüşdü ve hasta olmuşdum
tabi babam duyunca çok kızdı o gün bugündür onlarda kalmam
zaten artık istesemde kalamam
yakında evlenecem kaydirigubbakcemile4

ama her ne olursa olsun hiç bir anne bebegini kimseye vermez
maddi durumu olmasa bile vermez

Konuyu okurken farkinda olmadan bi elim göbegimi tuttu..inanin farkinda diildim,

ic güdüsel bisiy bu galiba..Esiniz ciddi diildir,belki öylesine gereksiz yere konusmustur

diyip icimi rahatlatmak isterim..Allahim esirgesin,bu korkunc bisiy olmali.

yani eşinizin de vereceğini sanmıyorum ben...
anne ve babalık ,sadece nüfus cüzdanında anne yada baba yazmasıyla olmuyor...
madem ,eşinizin abisinin çocuğu olmuyor,sizin çocuğunuzla o özlemlerini giderebilirler...
maddi,manevi herşeyiyle ilgilenirler...sevgisini verir yiğenine ve o sevginin karşılığını alır yine sevgiyle ve saygıyla...
bilmiyorum,aklım,mantığım almıyor,böyle bir düşünce tarzını...
bir anne,bebeğinin varlığını bildiği anda evladım,canım,kanım diyor...
doğurup bir başkasına vermek,Rabbim kimselere yaşatmasın böyle bir olayı..
tavrınızı siz yinede koyun arkadaşım...
sevgiler...

yazdıklarınız okurken bile bu olayı yaşar gibi oldum tüylerim diken diken oldu.
hep derlerya annelik doğuştan babalık sonradan oluyor diye ben bu lafın doğruluğuna inananlardanım. eşim çocuk ilk doğduğunda bile pek bişey hissetmiyordu. şimdi oğluna bayılıyor aramızda aşk var diyor. hepinizinde dediği gibi düşüncesi bile kötü.
bu muhabette onların bizi memleketten ziyaretine geleceklerini öğrendikten sonra başladı ben dedim allah onlarada bir çocuk verse. çünkü yıllardır uğraşıyorlar. eşim bunun üzerine böyle bişey söyledi ne kadarı ciddiydi ne kadarı şaka bilemiyorum. abisine üzüldüğü doğru. bir insanın ciğerini söküp bir başkasına nasıl verebilir. hele benki bir çoğunuz biliyorsunuz ne sıkıntılar yaşadım. halada yaşıyorum bugünlee şükür. inş bir daha lafı olmaz.

okumadım yazınızı.. yüreğimi dağlamasın die ama canım pahasına vermezdim çocuumu.. gerekeirse öldürsünler beni.. parçamı kimselere vermem..

Benimde kaynımın çocuğu olmuyor. Banada böyle bir teklif geldi ve teklifi yapan da malesefki annemdi. Oldukça normal bakıyor bu olaya. Ben karşı çıktığımda "sen evlat sevgisini tattın onları neden mahrum ediyorsun" demişti. Bu arada annem biraz katı bir kadındır.
Eşime durumu açtılar eşim bir daha açılmamak üzere kapatın diyerek susturdu herkesi.
O günden beri kafamızda takıldı kaldı acaba annem durup dururkenmi bunu söyledi yoksa bizimkiler mi söyletti diye.
Kimse kusura bakmasın ama karnımda bağlandığım çocuğu ölsem kimseye veremem.

yok artık daha neler
sanki pazardan 1 kilo elma alıpta veriyor
olurmu hiç öyle şey
çocuk bu,eşya,kıyafet ya da yiyecek bişey değilki

Benimde kaynımın çocuğu olmuyor. Banada böyle bir teklif geldi ve teklifi yapan da malesefki annemdi. Oldukça normal bakıyor bu olaya. Ben karşı çıktığımda "sen evlat sevgisini tattın onları neden mahrum ediyorsun" demişti. Bu arada annem biraz katı bir kadındır.
Eşime durumu açtılar eşim bir daha açılmamak üzere kapatın diyerek susturdu herkesi.
O günden beri kafamızda takıldı kaldı acaba annem durup dururkenmi bunu söyledi yoksa bizimkiler mi söyletti diye.
Kimse kusura bakmasın ama karnımda bağlandığım çocuğu ölsem kimseye veremem.

Mantığa bakar mısınız, kanım dondu..:1shok:Çocuk sahibi olamamalarının sorumlusu siz miydiniz ki, suçlar gibi size söylemiş anneniz..:1shok:

Başkasına verilen o çocuğun, ilerdeki psikolojisi ne olacak acaba? Bunu düşünüyor mu, bu mantıksız ve vicdan götürmeyen olayı yaşatanlar..

Allah korusun, illa da çocuk sevgisini tatmak isteyenler için yetiştirme yurtları, sevgiye anneye babaya aç, çocuklarla dolu.

böyle düşünenler ne kadar da basite indirgiyorlar olayı değil mi?Bir anne çocuğunu akraba bile olsa bir başkasına sırf mutlu olsun diye verecek.O annenin mutsuzluğu ne olacak eskide kaldı artık bunlar.Şu zamanda hala yapan var mı bilmiyorum ama kabul eden annenin durumundan şüphe ederim ben.
Canım sende bence fazla takma kafanı.Eşin senin nabzını ölçmüştür.Ne diyeceksin ne tepki vereceksin diye.Olur mu hiç bebek vermek de ne demek?

ben olsam vermem kıyamam çouklarım için dünyayı gözüm görmez.evlatlık alsınlar daha iyi bence.eşin seni denemek yada ağzını aramak istemiştir bence.oda kıyamaz sanırım allah yardımcın olsun tatlım.

Back
X